Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

przekopałam cały wątek , może jeden kroczek doprządu ,

albo jeszcze wiekszy mętlik w główce :cry:

popey111 o pomoc proszę :wink:

lodówka LG GRB 469BTQA (może inny model zaproponujesz tej wysokości , a jak najmniej wystajcymi drzwiami bo będę obijać je o parapet :cry: )

Okap gorenje DKF 2600 ( kuchnia otwarta na salon łącznie 45 m.),

męża denerwuje przełącznik

Płyta Amica PGXZ6211 lub GORENJE G650AX (niestety trochę droższa)

Piekarnik Amica EBP 8652 lub 8752

z góry dziękuje :wink:

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

piekarnik ebp8452 tańszy a może praktycznie tyle samo

okap też amika ots 625-lepiej wykonany niż gorenje

lodówka naprawdę ok a z płytszych to bosch albo siemens ale ja wolę lg

a co do płyty to amika

popey111

Pomogleś mi w wyborze płyty gazowej-(poradziłeś Electrolux EHG 7835 X lub

Ariston PZ 750 R GH )

Teraz utknełam z piekarnikiem-bedzie stał osobno wiec wygląd dla mnie nie ma znaczenia.

Dużo piekę wiec na pewno bedzie użytkowny czesto. Z ułatwień potrzebuje chociaż jednej sztuki prowadnic teleskopowych bo dostęp do piekarnika bedzie z boku( bedzie na blacie w rogu kuchni...)

Pytanie brzmi czy uda mi sie znaleźć cos sensownego w cenie około 1000 zl w kolorze inox????

Po przejrzeniu wstepnym widze że wiekszość piekarników jest niestety dla mnie zbyt droga....

Popey111-masz jakiś pomysł? Może ta amica wspominana ostatnio...? Tylko troche boje sie amici bo ostatnio znajomi kupili jakis wadliwy piekarnik...(chociaż pomimo tego nie jetem negatywnie nastawiona...)

To ja dziś zapytam o okap. Po spędzeniu pół dnia z ceneo wybrałam:

Amica OKC 9513 I

Mastercook WK Bridge 90 X

Samsung HC 9247 TG

Franke FGC 904 XS

Sugerowałam się głównie wyglądem, bardzo proszę o pomoc który jest najlepszy.

Terry a jak dużą masz kuchnię bo w sumie okapy parametrami podobne. Radził bym przejść się do jakiegoś sklepu i obejrzeć na żywo:) no i posłuchać. Amica będzie miarę cicha, samsung raczej głośny co do mastercooka to się nie wypowiem bo nie miałem okazji posłuchać a w katalogach różne głupoty wypisują, co do franke to tez będzie głośny. Ale tu jeszcze wszystko zależy od tego jakiej wydajności potrzebujesz.

Kuchnia ma 11,5 m2 i jest otwarta na salon

popey111

Pomogleś mi w wyborze płyty gazowej-(poradziłeś Electrolux EHG 7835 X lub

Ariston PZ 750 R GH )

Teraz utknełam z piekarnikiem-bedzie stał osobno wiec wygląd dla mnie nie ma znaczenia.

Dużo piekę wiec na pewno bedzie użytkowny czesto. Z ułatwień potrzebuje chociaż jednej sztuki prowadnic teleskopowych bo dostęp do piekarnika bedzie z boku( bedzie na blacie w rogu kuchni...)

Pytanie brzmi czy uda mi sie znaleźć cos sensownego w cenie około 1000 zl w kolorze inox????

Po przejrzeniu wstepnym widze że wiekszość piekarników jest niestety dla mnie zbyt droga....

Popey111-masz jakiś pomysł? Może ta amica wspominana ostatnio...? Tylko troche boje sie amici bo ostatnio znajomi kupili jakis wadliwy piekarnik...(chociaż pomimo tego nie jetem negatywnie nastawiona...)

Mam :) Beko OIM 25501 X

To ja dziś zapytam o okap. Po spędzeniu pół dnia z ceneo wybrałam:

Amica OKC 9513 I

Mastercook WK Bridge 90 X

Samsung HC 9247 TG

Franke FGC 904 XS

Sugerowałam się głównie wyglądem, bardzo proszę o pomoc który jest najlepszy.

Terry a jak dużą masz kuchnię bo w sumie okapy parametrami podobne. Radził bym przejść się do jakiegoś sklepu i obejrzeć na żywo:) no i posłuchać. Amica będzie miarę cicha, samsung raczej głośny co do mastercooka to się nie wypowiem bo nie miałem okazji posłuchać a w katalogach różne głupoty wypisują, co do franke to tez będzie głośny. Ale tu jeszcze wszystko zależy od tego jakiej wydajności potrzebujesz.

Kuchnia ma 11,5 m2 i jest otwarta na salon

A łącznie kuchnia i salon??
popey111 a czy mozesz mi napisac gdzie moge zerknac na cene piekarnika Gorenje BO 8750 AX?, bo skoro zdobył nagrode to powinien byc w Polsce a ja za nic nie moge znaleźc.

Podpisuję się pod odpowiedzią popey:

Płyta wygląda extrrrra! Co do funkcjonowania to jeszcze się nie wypowiem bo nie miałam okazji testować. ALe myślę, że w przeciągu tygodnia będzie w ruchu :wink: wtedy dam znać

a ile metrów

Tak jak napisałam w poście powyżej kuchnia ma 11,5 m2 i jest otwarta na salon

Terry musisz podać ile m2 ma kuchnia razem z salonem bo skoro otwarta to okap też będzie musiał obskoczyć salon :lol:

POMOCY!

Pilnie potrzebna informacja o piekarniku:

NARDI GRASS FEA 47 D 54 N

i o płycie indykcyjnej:

SAMSUNG CTN 364 E 004

Muszę pilnie zamówić i piekarnik i płytę indukcyjną (montaz kuchni w przyszłym tygodniu), a nie wiem, czy dobrze wybrałam.

Piekarnik musi być w czarnym szkle.

POMÓŻCIE!

a ile metrów

Tak jak napisałam w poście powyżej kuchnia ma 11,5 m2 i jest otwarta na salon

Terry musisz podać ile m2 ma kuchnia razem z salonem bo skoro otwarta to okap też będzie musiał obskoczyć salon :lol:

No cóż człowiek całe życie się uczy :wink: Razem z salonem to 40m2

I jeszcze zmywarka:

WHIRLPOOL AGD 9390/1 PC

Piszcie proszę, bo juz na posdtawie waszych opinii kilka razy zmieniłam zdanie. Wasze rady - BEZCENNE :lol:

POMOCY!

Pilnie potrzebna informacja o piekarniku:

NARDI GRASS FEA 47 D 54 N

i o płycie indykcyjnej:

SAMSUNG CTN 364 E 004

Muszę pilnie zamówić i piekarnik i płytę indukcyjną (montaz kuchni w przyszłym tygodniu), a nie wiem, czy dobrze wybrałam.

Piekarnik musi być w czarnym szkle.

POMÓŻCIE!

W czarnym szkle jest piekarnik Samsung BT63TDBFGB, który właśnie zakupiłam i myślę, że wygląda super. Na chwilę obecną jeszcze nie korzystałam ale już wchłonęłam instrukcję obsługi i muszę powiedzieć, że ma masę funkcji które już widzę, że mi będą odpowiadały. Cena 1850 zł. też uważam, że jest bardzo przystępna. No i w kilku sklepach jak pytałam o ten model, to obsługa z uznaniem kiwała twierdząco głowami :lol: 8)

Wizualnie dla mnie jest super!!! W necie ma dużo pozytywnych opinii (którymi też się sugerowałam) Polecam!

Ten piekarnik Samsunga możesz sobie podpatrzeć w dzienniku NEFER - Jazda po bandzie bo ona też go zakupiła

http://forum.muratordom.pl/post3903566.htm#3903566

Poszłam na spytki do Media Markt i do Saturna i tam "dobry" człowiek coś tam doradził, ale czy w końcu wybrałam dobrze, to zabij, nie wiem.

Czas mnie goni, we wtorek montaż kuchni, a ja nic nie mam.

Od 8 miesięcy tak gonię, a konkretnie od 15 czerwca, kiedy wbito pierwszą łopatę pod budowę domu.