Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Popey 111 a z tych innych modeli piekarnika nie są lepsze pod względem funkcjonalności itd Przepraszam że tak męcze ale jestem w tej dziedzinie laikem i nie wiem kompletni nic.

Zajrzyj na stronę beko:) i zobacz może coś się Tobie spodoba. Amika ma dużo funkcji ale wykończenie jest słabsze, np taki Beko OIM 25501 X

Do Popey 111

Zastanawiam się nad piekarnikiem Bosch HBA36B650 ze względu na wygląd i czerwone podświetleniem, identyczne jak w okapie Amica OKC 951S.

Ale co do mikrofali mam dylemat bo w zasadzie nie znajduję nic co by dobrze pasowało oprócz Bosch HMT85GL53 lub HMTML53, tylko cena jest dość wysoka.Jest jeszcze Samsung FG87KUST, ale na zdjęciach wydaje się że może nie pasować do piekarnika.Można prosić o radę co do mikrofali ?

A może zmienić całkowicie front na SIemens i wybrać coś w podobnym pułapie cenowym tylko co ?

Pozdrrawiam :wink:

No dobrze, co wybrać:

1. płyta indukcyjna

- Teka IR 641

- Teka GKST 60 i4 Basic Slider

2. zmywarka

- Electrolux ESL 66010 Electrolux ESL 67050 Electrolux ESL 67010 Electrolux ESL 66020(różnice między nimi nie są aż tak duże - ale cenowo to ok. 500 zł). Odstraszają mnie informację, że zdarza się niedomywanie i niedosuszanie w tych modelach

- Bosch SMV53M00EU

- Siemens SN64M001EU

3. piekarnik

- Electrolux EOB66713X

- ELECTROLUX EOB 68200 X

- AEG Competence B 8931-4-M

- AEG COMPETENCE B 9971-5-M

- AEG Competence B 5941-5-M

- samsung BT62FQBFST

4. LODÓWKA

Tu mam straszny dylemat - czy zdecydować się na osobną lodówkę i zamrażarkę, czy na SBS. Mam sporą wnękę o szerokości ok. 200 cm, na wysokość ok. 280 cm. Głębokość też bez ograniczeń. Jest tu przewidziane miejsce na lodówkę i piekarnik.

Z góry dzięki za wszelkie porady.

SBS i lodówka ma być bez kostkarki. Rodzina jest 4 osobowa, ale zakupy robimy raczej rzadko, ale duże.

Płyta Teka GKST 60 i4 Basic Slider

Zmywarka. Cóż z tych które wymieniasz wszystkie będą w porządku co do domywania to naprawdę bym nie przesadzał:) kwestia głównie tego czy naczynia są dobrze ułożone:) Co do boscha i siemensa to weź tańszą i w sumie z electroluxa to też najtańszą czyli esl66010

Piekarnik

- AEG Competence B 5941-5-M

- samsung BT62FQBFST

Jak dla mnie jeden z tych:) dlaczego? cóż poczytaj o nich :) ale oba bez zbędnych funkcji ale funkcjonalne.

Co do lodówki to SBS będzie dużo mniej pojemny więc radzę kupić oddzielnie chłodziarkę i zamrażarkę albo coś z czterodrzwiowych modeli SHARPA

Dzięki za odpowiedź. A może polecisz coś z osobnych chłodziarek i zamrażarek. Z góry dzięki.

Do Popey 111

Zastanawiam się nad piekarnikiem Bosch HBA36B650 ze względu na wygląd i czerwone podświetleniem, identyczne jak w okapie Amica OKC 951S.

Ale co do mikrofali mam dylemat bo w zasadzie nie znajduję nic co by dobrze pasowało oprócz Bosch HMT85GL53 lub HMTML53, tylko cena jest dość wysoka.Jest jeszcze Samsung FG87KUST, ale na zdjęciach wydaje się że może nie pasować do piekarnika.Można prosić o radę co do mikrofali ?

A może zmienić całkowicie front na Siemens i wybrać coś w podobnym pułapie cenowym tylko co ?

Pozdrawiam :wink:

Zmiana na siemensa raczej nie ma sensu, co do mikrofal to samsung w tym wypadku może się lekko gryźć ale to już pytanie do Ciebie czy będzie to aż tak przeszkadzać. Mikrofala boscha to wyjście najlepsze jeżeli chodzi o wygląd ale jak sam piszesz niezbyt tanie.

Do Popey 111

A może zmienić całkowicie front na Siemens i wybrać coś w podobnym pułapie cenowym tylko co ?

Zmiana na siemensa raczej nie ma sensu, co do mikrofal to samsung w tym wypadku może się lekko gryźć ale to już pytanie do Ciebie czy będzie to aż tak przeszkadzać. Mikrofala boscha to wyjście najlepsze jeżeli chodzi o wygląd ale jak sam piszesz niezbyt tanie.

ok, dziękuje za szybkie odpowiedzi.

A czy faktycznie mikrofale Boscha zaczynają się od 1800 w górę, nie ma nic co by grało w tym piekarnikiem za jakąś cenę Samsunga , no może ciut wyższą? Straszny skok cenowy jest pomiędzy Samsungiem a Bosch. :evil:

Witam :D

Przyszła pora i na mnie :wink: i chciałabym bardzo prosic o opinie o wybranych (jeszcze nie kupionych!) przez nas sprzetach:

- płyta indukcyjna Hot Point Ariston KIO 644 dd z (nie wiem czy potrzebne sa aż 4 boostery, czy może zupełnie wystarczające będą 2szt -model 642 dd z?)

- lodówka Liebherr Ces 4023 (bez No frosta);

- zmywarka Bosch SMV50E10EU (mam bardzo ważne dla mnie pytanie- czy w tym modelu jest funkcja pokazująca "czas pozostały do końca programu"???, a może to tylko bajer i nie on aż tak potrzebny jak mi sie wydaje?)

Piekarnika na razie nie będziemy mieli, a okap mamy juz kupiony (jakiś model Amica, ale numeru nie pamietam :oops: ).

Bardzo proszę o poradę, bo przyznam szczerze, że zaczęłam sie juz gubic w tych wszystkich modelach i ich niuansach :-?

Pozdrawiam i z niecierpliwościa czekam na odpowiedź :D

ja kupuję wszystko na allegro, zestaw :piekarnik+płyta indukcyjna+okap+zmywarka za 3590 z mastercook niedrogo i w zupełności mi to wystarczy, nie muszę mieć wszystkiego naj ....zwłaszcza ,że jestem marną kucharką

http://allegro.pl/item953175081_elektryczny_zestaw_z_okapem_60_90_zmywarka_nysa.html :lol:

Do Popey 111

ok, dziękuje za szybkie odpowiedzi.

A czy faktycznie mikrofale Boscha zaczynają się od 1800 w górę, nie ma nic co by grało w tym piekarnikiem za jakąś cenę Samsunga , no może ciut wyższą? Straszny skok cenowy jest pomiędzy Samsungiem a Bosch. :evil:

Właśnie też mam ten problem z mikrafoalą boscha, ta cena mnie powala. Już nawet kombinuję, że kupię mikrofalę wolnostojącą i dokupię ramkę do obudowy mikrofali, ale im dłużej szukam, tym bardziej mam wrażenie, że w boschu nie można dokupić takich ramek :(

>>>>>>>>

Właśnie też mam ten problem z mikrafalą boscha, ta cena mnie powala. Już nawet kombinuję, że kupię mikrofalę wolnostojącą i dokupię ramkę do obudowy mikrofali, ale im dłużej szukam, tym bardziej mam wrażenie, że w boschu nie można dokupić takich ramek <<<<<<<<<<<

Właśnie wróciłem z małego rozeznania jak te sprzęty wyglądają w realu.

No i Bosch jak dla mnie nie wart jest tych pieniędzy jakie za niego wołają.Uważam tak, ponieważ mikrofala za 1800 (Bosch HMT85GL53)zeta jest po prostu tandetnie wykonana w środku, na zewnątrz wygląda lepiej na zdjęciach w necie niż w rzeczywistości.Piekarnik Bosch HBA36B650 jakoś też nie rzuca na kolana, ale ogólnie wizualnie dużo lepiej wypada niż mikrofala.

No i pojawiły się nowe konfiguracje sprzętu. Tylko czy POPEY 111 może coś podpowiedzieć która wg niego będzie najkorzystniejszym wariantem i czy nie mam w tych zestawieniach jakiegoś bubla nie wartego swej ceny.

Oto moje typu

1)Mikrofala Siemens HF25G5L2 + piekarnik Siemens HB56AS560

2)Mikrofala Gorenje BM6120AX + Gorenje BO8770AX

3)Piekarnik parowy Samsung FQV137U + piekarnik z mikrofalą Samsung FQ159UST

Ciekaw jestem opinii na temat tych zestawień.

:wink:

>>>>>>>>

Właśnie też mam ten problem z mikrafalą boscha, ta cena mnie powala. Już nawet kombinuję, że kupię mikrofalę wolnostojącą i dokupię ramkę do obudowy mikrofali, ale im dłużej szukam, tym bardziej mam wrażenie, że w boschu nie można dokupić takich ramek <<<<<<<<<<<

No i Bosch jak dla mnie nie wart jest tych pieniędzy jakie za niego wołają.Uważam tak, ponieważ mikrofala za 1800 (Bosch HMT85GL53)zeta jest po prostu tandetnie wykonana w środku, na zewnątrz wygląda lepiej na zdjęciach w necie niż w rzeczywistości.Piekarnik Bosch HBA36B650 jakoś też nie rzuca na kolana, ale ogólnie wizualnie dużo lepiej wypada niż mikrofala.

No i pojawiły się nowe konfiguracje sprzętu. Tylko czy POPEY 111 może coś podpowiedzieć która wg niego będzie najkorzystniejszym wariantem i czy nie mam w tych zestawieniach jakiegoś bubla nie wartego swej ceny.

Oto moje typu

Ale przecież te modele boscha i siemensa to jest prawie dokładnie to samo, lekko zmieniony wygląd no i siemens w piwakrniku ma prowadniece a mikrofale to już tylko kwestia wyglądu.

Gorenje wypada słąbiej bo ma najgorsze prowadnice

Najlepszym wyjściem wydaje się samsung ale nie koniecznie dwa kompakty tylko może jakiś standardowy piekarnik z mikrofalą ale twój wybor też jest ok pod warunkiem że nie pieczesz nic dużego.

Witam,

czy moze mnie ktos uświadomić, a propos piekarnika Samsunga dwu komorowego.

Czy to jest tak, że jak piekę tylko np mięso to zuzywam mniej prądu niż w tradycyjnym piekarniku ( czy to działa na zasadzie 1/2 wsadu w pralce czy zmywarce?)

Tak właśnie działa:) mniejsza objętość więc i mniej przestrzeni do ogrzania:)

>>>>>>>>

Oto moje typu

Ale przecież te modele boscha i siemensa to jest prawie dokładnie to samo, lekko zmieniony wygląd no i siemens w piwakrniku ma prowadniece a mikrofale to już tylko kwestia wyglądu.

Gorenje wypada słąbiej bo ma najgorsze prowadnice

Najlepszym wyjściem wydaje się samsung ale nie koniecznie dwa kompakty tylko może jakiś standardowy piekarnik z mikrofalą ale twój wybor też jest ok pod warunkiem że nie pieczesz nic dużego.

Ok , dziękuję bardzo za cenne rady.

Myślę, że Twój typ na piekarnik pełnowymiarowy jest słuszny, tylko szkoda że Samsung nie ma identycznie wyglądającego piekarnika jak te mniejsze kompakty. Chyba wezmę jakieś formy do ciasta od żony i skoczę do sklepu na przymiarkę, Co do mięsa to chyba nie będzie problemu, w końcu całego prosiaka nie zamiaruje piec, he he.

Pozdrawiam

:wink: 8)

witam wszystkich!

jestem na etapie urządzania mojej maleńkiej kuchni (8m2)i rozpoczęłam poszukiwania w internecie i się przeraziłam...jest tego tyle że nie wiem co wybrać...mam nadzieję, że coś nie coś mi podpowiecie, budżet mam skromny więc szaleć nie mogę. Potrzebuję:

lodówkę, najlepiej w kolorze inox

piekarnik do zabudowy

płytę gazową

okap.