Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bedzia a w Tece te mniejsze koła wewnątrz pól to oznaczają minimalne średnice garnków? czy jak? W Aristonie doczytałam, że podwójne koła to "poszerzane dwustrefowe", a w Tece nie ma takich informacji, tylko że 2x16cm i 2x20cm. To po co te podwójne rysunki kół?

na ceneo jest błąd w opisie - pola na tece wynoszą 23 cm, 21 cm, 18 cm i 16 cm, a więc większe niż podano na ceneo. tak, te mniejsze kółka pokazują minimalną średnicę garnka - wynoszą odpowiednio 12 cm, 12 cm, 9 cm i 9 cm. a więc praktycznie wszystko postawisz :) poza tym, na ceneo walnęli się też z mocą - wynosi 7,2 kW a nie ponad 8.. warto sobie ściągnąć instrukcję ze strony teka :)

Dzięki bedzia za zwrócenie uwagi, bo wygląda na to, że to nie ceneo się pomyliło, tylko sama Teka, spójrz w kartę produktu

http://www.teka.com/html/pl/downloads/product/PR-0002142.pdf

Ale w instrukcji znalazłam.. na samym końcu ;).. takie wymiary jak podałaś. A coś mi podejrzanie nie identyczne te pola się wydawały na rysunkach :)

No i co raz bardziej się do tej Teki przekonuję, bo funkcjonalnie lepsza od Aristona, a tańsza. Nie mam jej tylko gdzie pomacać, obleciałam dzisiaj Eura, Avanse, Neonety i nie ma :/

Jeszcze jedno mnie zastanawia. Czytam instrukcję i nie wiem jak mam rozumieć ostatnie zdanie tego akapitu:

Funkcja Power (strefy grzejne z P)

Włączenie funkcji Power powoduje zwiększenie mocy indukcyjnych stref

grzejnych. Pozwala to na zagotowanie dużej ilości wody w krótkim czasie.

Funkcja Power pracuje przez 10 minut, po czym następuje automatyczne

przełączenie na poziom grzania 9 (tylko strefy grzejne o mocy 3 kW, patrz

punkt „Dane techniczne”).

Na każdym polu tego modelu jest P, ale tylko jedno ma moc 3 kW. To Power jest na wszystkich polach, czy nie? Posprawdzałaś to już bedziu?

Edytowane przez kroowka

masz rację, kroowka :) to teka coś namieszała ;) ale ja specjalnie sama zmierzyłam te pola - tak dla pewności - i jest tak jak podałam. faktycznie cena jest atrakcyjna - ja kupiłam ją na allegro za ok. 1300 zł, więc taniocha :) pomacać też nie mogłam bo u mnie w mieście jest naprawdę mały wybór (byłam w euro, media expert i neonet). w tych sklepach mają najczęściej electroluxa, amicę lub whirlpoola.. Edytowane przez bedzia

Jeszcze jedno mnie zastanawia. Czytam instrukcję i nie wiem jak mam rozumieć ostatnie zdanie tego akapitu:

Funkcja Power (strefy grzejne z P)

Włączenie funkcji Power powoduje zwiększenie mocy indukcyjnych stref

grzejnych. Pozwala to na zagotowanie dużej ilości wody w krótkim czasie.

Funkcja Power pracuje przez 10 minut, po czym następuje automatyczne

przełączenie na poziom grzania 9 (tylko strefy grzejne o mocy 3 kW, patrz

punkt „Dane techniczne”).

Na każdym polu tego modelu jest P, ale tylko jedno ma moc 3 kW. To Power jest na wszystkich polach, czy nie? Posprawdzałaś to już bedziu?

aż tak bardzo to jeszcze jej nie sprawdzałam - przedwczoraj podłączona.. ale na pewno każde pole ma power bo jest jeden slider do wszystkich pól :) nawet się teraz poświęciłam i sprawdziłam - tak, power jest dostępny do wszystkich pól - zresztą, na każdym polu jest literka P :)

Proszę o opinię na temat wybranego sprzętu

microfala Whirpool model AMW 480/IX

piekarnik Whirpool model AKZ 421/IX/01 typ FXTM6

szukam też okapu który dobrze będzie pochłaniał zapachy, bardzo mi się podobają takie ścięte np Amica OKC 951 S ale podobno one tylko ładnie wyglądają ale nie wyciągają zapachów, czy to prawda?

http://image.ceneo.pl/data/products/1457656/productToCategory.jpg

nie ukrywam, że szukam w miarę dobrego sprzętu w jeszcze lepszej cenie.

Cóż i ja zapytam co sądzicie o naszym wyborze

okap, płyta, piekarnik Gorenje - tutaj kierujemy się designem, ceną i jakością

okap DVG 8545 AXS

płyta indukcyjna IT 606 ASC

piekarnik BO87ORAX

Co do chłodziarko zamrażarki zastanawiam się nad ELECTROLUX ERN 29750, brałam pod uwagę jeszcze Gorenje, Boscha, Liebehra, ale poza kilkoma bajerami nasz wybór pobija o głowę ceną, a zużycie energii i pojemność oraz głośność też jest na korzyść electroluxa.

O zmywarke nie pytam bo od 2 lat jesteśmy posiadaczami Siemensa, który sprawuje się bardzo dobrze.

A zatem proszę o opinie.

Witam! nie wiem czy był tu może poruszany wątek sprzętu do zabudowy do kuchni ikeowskich, który nie byłby kupiony w Ikei? bo ponoć nie wszystko pasuje? największy dylemat mam ze zmywarką 45cm i lodówka ok.177cm? całość żeby zamknęła się do 3tys. a była lepsza niż to co proponuje ikea ale przede wszystkim żeby pasowała do ich szafek...będę baaardzo wdzięczna za odpowiedź

Jestem na etapie zamawiania sprzętu do nowej kuchni. Proszę o podpowiedź co wybrać. Potrzebuję wszystko w kolorze inox:

1.płyta gazowa 60 lub większa z 4 albo 5 palnikami do zabudowy

2.okap-na pewno nie podszafkowy

3.piekarnik elektryczny do zabudowy

4.lodówko zamrażarka(60)-ok 185cm wysokości -nie do zabudowy

5.zmywarka (60)do zabudowy

ufff. ja mam dosyć. Dzizija miłam rajd po sklepach zeby wyrbrac lodówkę i zmywarkę.

Co do lodowki byłam prawie pewna mastrcook - bo mi tak w sklepie gość nagadał. Ale potem zobaczyłam ze ona jest strasznie ciemna w srodku, wiec odpada.

No i wtedy wpdła mi w oko 200 cm Bosch - nie wiem jaki model bo nie lubię cyferek...ładny estetyczny i najważniejsze że piecioma półkami w chłodziarce.

Wiec cała zadowolona poszłam popatrzeć na zmywarkę - notabene kupiłam bez poroblemu Boscha :).... i wtdy dopytałama się pana o lodówkę...no tak mój Bosch jest dobry ale bez no frost wiec moze lpeiej takiego z no frost zamówić... no dobra A potem okazłao się ze tak naprawdę dobrą lodówką jest Liebherr.

Ta co mi odpoiwda to Liebherr CUN 40130 a Bosch to Bosch KGN39Y22

i co ja mam zrobić.

Cóż i ja zapytam co sądzicie o naszym wyborze

okap, płyta, piekarnik Gorenje - tutaj kierujemy się designem, ceną i jakością

okap DVG 8545 AXS

płyta indukcyjna IT 606 ASC

piekarnik BO87ORAX

Co do chłodziarko zamrażarki zastanawiam się nad ELECTROLUX ERN 29750, brałam pod uwagę jeszcze Gorenje, Boscha, Liebehra, ale poza kilkoma bajerami nasz wybór pobija o głowę ceną, a zużycie energii i pojemność oraz głośność też jest na korzyść electroluxa.

O zmywarke nie pytam bo od 2 lat jesteśmy posiadaczami Siemensa, który sprawuje się bardzo dobrze.

A zatem proszę o opinie.

Czy już kupiliście sprzęt, tez zastanawiam sie nad tym kompletem, ale o tym Gorenje troche sprzecznych opinii jest i nie wiem czy zaryzykować?

Czy Gorenje to w miare dobra firma?

Sorki za dubel:9