Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TapMadl - Wasz piekarnik to rzeczywiście dobry wybór, jednak przekracza nasz budżet o jakieś 500 zł, podobnie z Amica EBL8441.

Gdzieś na tym forum padło stwierdzenie ile trzeba zapłacić za sprzęt, by można sie było spodziewać już lepszej jakości..lodówka chyba 1400, pralka 1100??? A piekarnik, mikrofala, płyta, okap???

Czy w ogóle zgadzacie się z takim stwierdzeniem?

PS.1.plamiak - jak nie zapomnisz napisz jaki masz model Mastercooka

PS.2.Płyta PGCZ6211 , z wyglądu śliczna, ale czy ją w ogóle da się doczyścić????? Wydaje się być po prostu mało praktyczna, choć jak napisałam piękna.

PS.3. To ja idę szukać dalej...;)

Niestety jakiś błąd wyskakuje na PRIW, no to piszę tutaj co wymęczyłem:

Trochę popytałem w sklepach i po znajomych i mam wizję tego co bym chciał. Proszę o opinię czy jest OK. lub ew. czy w tej cenie dostane coś lepszego:

1. Lodówka Elektrolux ERN 29790

2. Zmywarka AEG F 88030 VIP

3. Płyta gazowa Elektrolux EHG 6235X

4.Piekarnik AEG B 5941-5-M

No i nie mam pojęcia jaki okap - w okolicach 500zł - do zabudowy teleskopowy.

Pozdr

Ponieważ używam już 4 miesiące powyższy sprzęt, chciałbym powiedzieć, że jak na razie uważam że to był trafny wybór. Zmieściłem się w ofercie darmowa gwarancja na 5 lat przy zakupie min 2 sprzętów elektroluxa, czyli mam ją na wszystkie 4. Lodówka właściwie niesłyszalna, zmywarka myje super nawet na szybkim programie i też ledwo słyszalna (nawet przy otwartej kuchni).

Gdzieś na tym forum padło stwierdzenie ile trzeba zapłacić za sprzęt, by można się było spodziewać już lepszej jakości..lodówka chyba 1400, pralka 1100??? A piekarnik, mikrofala, płyta, okap???

to nie tak z tą jakością. teraz sprzet jakości to nie ma z założenia i z załozenia pralkę czy lodówkę trzeba wymieniać po 7-10 latach, bo naprawiać się nie opłaci. Ale droższy sprzęt ma bajery a niektóre z nich są bardzo fajne i ulatwiają życie. pewnie, da się żyć bez i jak o nich nie wiesz, to nawet nie pożałujesz. Ale jak już masz, to nie wyobrażasz sobie życia bez ;)

Moja lodówka - 3500. Ma wszystko, co potrzeba, choć chciałam side-by side, ale się nie zmieściła. Pralkę mam starą i pewnie za jakiś czas wymienię, bo nie mam choć tego fuzzy logic, które jest przydatne. piekarnik kupiłam właśnie za 1800 i zobaczę, czy wart jest swojej ceny. Plyta gazowa -1600 (ceny z netu) i nie żałuję. Po prostu nie kupowalam na raz przy przeprowadzce, bo kasy brakło, ale teraz spokojnie sobie uzupełniam i kupuję już to, co chcę a nie byle kupić. Jakbym nie miała nic i musiałabym kupić wszystko na raz, to kopiłabym jedną - dwie drogie rzeczy docelowe, resztę najtaniej i zbierała na wymianę ;)

Gewka ja nie kojarzę jakichś szczególnych zależności ceny do jakości bo w sprzęcie agd niestety im drożej tym lepiej ,ale jak ma się określony budżet to można znaleźc najlepsze rozwiązanie z takiej grupy cenowej.

Napisałaś ,że masz około 800 zł na piekarnik. Przejrzałam co to jest w tej cenie dostępne i ja wybrałabym Electroluxa EOB 31000x. Można tez przyjrzeć się promocjom choćby ta

http://www.magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?filter_0=&filter_112=&filter_7890=&filter_8573=&filter_7605=&filter_95=&filter_105=&id=45&filter_set=true&pagina=10&s=p%C2%B6ms_where_posted=0&prod=5885

żeby była jasność, nie reklamuję sklepu magiczna planeta , tylko sama będę robiła u nich zakupy i rzutem na taśmę przegladam ich ofertę,ale zaczynałam od ceneo. Wybierałam sobie sprzęt jaki chciałabym mieć ( nawet jak cena przekraczała moje możliwości) i na ceneo szukałam tego sprzętu taniej :yes:

[...]Gdzieś na tym forum padło stwierdzenie ile trzeba zapłacić za sprzęt, by można sie było spodziewać już lepszej jakości..lodówka chyba 1400, pralka 1100??? A piekarnik, mikrofala, płyta, okap???

Czy w ogóle zgadzacie się z takim stwierdzeniem?[...]

za lodówkę zapłaciłam chyba 1600, bosch, zdecydowałam się akurat na tę markę bo rodzice mają i są zadowoleni. Zrezygnowałam tylko z elektronicznego wyświetlacza na drzwiach ale to bosch więc co za różnica. A teraz realia: użytkuje się bardzo źle, drzwi często się nie domykały, przy mocniejszym zamknięciu zamrażalnika otwierała się chłodziarka i na odwrót. Zamrażalnik w tym moim no froście był wiecznie zaszroniony, z czasem przestał w ogóle mrozić. Naprawiali 2 razy, zwykle w ciągu 2 tygodni od zgłoszenia więc niby ok, ale przy małym dziecku brak lodówki jednak dawał się we znaki. Teraz oboje z mężem mamy nadzieję, że się popsuje 3 raz i wymienią na nowa albo oddadzą pieniądze i kupię sobie LG :D

Lodówka nie ma jeszcze roku, dla jasności sytuacji i to tyle jeżeli chodzi o ceny, teraz kupuję tańszą i nie oglądam się na "sprawdzone" marki.

Co do reszty, pralka i piekarnik elektrolux super się sprawują, zmywarka boscha również bez zastrzeżeń ale zaufania do tej firmy mi nie przywróci ;)

Niestety taka jest dziś prawda że sprzęty są dziś coraz gorsze. Jak wytrzymają 7 lat to należy się cieszyć. Warto jeśli tylko jest taka możliwość kupić sobie tańszy sprzęt ale dokupić do niego 5 letnią gwarancję. Co do Euni - też to zauważyłem że bosch-e coraz częściej się psują, ale co do wymiany lub zwrotu po 3 naprawach - niestety nie ma czegoś takiego. Pozdrawiam gorąco i życze trafnych wyborów

Załamujecie mnie... Mam dziesięcioletnią pralkę Boscha Nie-Do-Zajechania i planowałam sobie fundnąć kilka sprzętów tej marki. Lodówka już wybrana (miało być wymarzone wielkie Beko, ale się nie mieści). Nawet nie chcę słyszeć, że się psują!!! ;)

W razie czego będziemy przeklinać razem :D

ja mam wybrany piekarnik, płytę , zmywarkę i najprawdopodobniej okap

mam nadzieję ,że te akurat będa "niepsujące się"

Zanim kupilem zmywarkę przeczytałem kilkadziesiąt stron wątku o zmywarkach na "elektrodzie" i powtórzę; "dzisiaj jak lodówka/zmywarka wytrzyma 7 lat to dobrze"

ja to wiem, ale... 3 lata spłacam raty, potem jeszcze 4 i mam wyrzucić??? Kurcze

Witam,

co sądzicie o tych urzadzeniach :

1) piekarnik electrolux EOB 64201X http://www.ceneo.pl/2277345s

lub piekarnik AEG Competence B 5941-5-M http://www.ceneo.pl/2306806s

2) lodówka Electrolux ERN 29750 http://www.ceneo.pl/436334

3) mikrofala Zelmer 29Z012 http://www.ceneo.pl/323041

4) płyta gazowa Bosch POP 616B10E http://www.ceneo.pl/6745698

5) zmywarka Electrolux ESI 64030X http://www.ceneo.pl/2500509

6) okap Amica OTS 625I. http://www.ceneo.pl/2313067 ?

Z tego wszystkiego co wypisałeś to mam doczynienie tylko z okapem, i to jest dobry wybór, 2 wentylatory duża wydajność i rozsądna cena. Płyta gazowa Ok, piekarnik też. Co do lodówki to jeśli max 2+1 to ok. Jak jest więcej osób to lodówki do zabudowy bywają za małe. są one węższe i płytsze od zwyklych lodówek. Ale to już kwestia bardziej osobista. Jeżeli chodzi o zmywarkę to w podobnej cenie można znaleźć przede wszystkim cichszą, 49 dB to jest dość głośna. Ale nie wiem jakie masz założenia co do sprzętu.

[...]Co do Euni - też to zauważyłem że bosch-e coraz częściej się psują, ale co do wymiany lub zwrotu po 3 naprawach - niestety nie ma czegoś takiego. Pozdrawiam gorąco i życze trafnych wyborów

kurcze serwisant nam tak powiedział i my się trzymamy tej ostatniej deski ratunku bo lodówka serio jest nietrafiona, pewnie oceniam ją trochę przez pryzmat kłopotów, które stwarza ale nie tego spodziewałam się po boschu :)

@azalka nawiązując do wymarzonej lodówki beco, ktoś mi powiedział, ze boch właśnie w Turcji produkuje swoje na taśmach beco, ale nie sprawdzałam tego bo mam uczulenie na bocha ;)

okap mam mastercooka i żadnych problemów jak do tej pory :)

i też życzę trafnych wyborów albo może szczęścia, bo to ważniejsze czasem od firmy ;)