Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Ja chcialabym sie zapytac czy system szybkiego nagrzewania w piekarnikach dziala tak samo jak mikrofalowka? Chodzi o to, iż mikrofalowka potrzebna mi jest tylko do podgrzewania potraw, napojow. Używam jej do tego bardzo czesto. Zastanawiam sie czy jesli kupie piekarnik z systemem szybkiego nagrzewania to zastapi mi on mikrofalowke?

Poza tym co myslicie o moim zestawie. Na razie jestem nastawiona na:

chlodziarka AEG SZ 91802-4 - troche obawiam sie czy nie bede miala problemow z je zakupem. W internecie rzadko wystepuje?

zamrazarka AEG AU 86050-6i

Zmywarka AEG 88020 vi

piekarnika i plyty jeszcze nie wybralam

Z gory wielkie dzieki za pomoc.:)

Witu 102 dziękuję za info o piekarniku samsunga

Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie płyty gazowej,

napewno będzie 70 ale nie wiem na co zwracać uwagę?

Czy elektrolux EHT 70835K jest ok ?

witam my planujemy taki zestaw może ktoś ma coś tych rzeczy i może się wypowiedzieć??

lodówka http://www.oleole.pl/lodowki/samsung-rl55vtebg-sveta.bhtml?gclid=CPiFr76ouasCFYK-zAodzUwncw

pralka http://www.taniomania.pl/q/ELECTROLUX%20EWS%20125410A/?min=909

okap http://www.electro.pl/produkt-Okap_AMICA_OKC952S_-248196,175.html

piekarnik http://www.electro.pl/list_products.php?sphrase=ebi+7542&szukaj=&a=search_result

płyta http://www.electro.pl/list_products.php?sphrase=7411&szukaj=&a=search_result

początkowo chciałam sprzęty samsunga płytę i piekarnik z funkcją mirkoweli ale nam odradzili bo podobno jak coś do wszystkiego to do niczego

W sumie lodówka i okap ok :)

Reszta, można chyba lepiej :)

Idź do sklepu najlepiej takiego gdzie mają również garnki i przymierz się czy dana płyta Ci odpowiada.

A co do płyt pięciopalnikowych to pomyśl o takiej z dużym palnikiem z boku np taka

Witam

Od ponad tygodnia czytam w pracy :D ten wątek ( przeczytałem 3/4 i już nie mam siły )

Mam kompletny mętlik co do wyboru AGD

Ktoś na forum wybrał ta lodówkę firmy SAMSUNG SBS RSH7ZNRS - jak sie sprawuje ? bo tania nie jest....

Dlatego moje typy to

1. Samsung RSH7ZNRS http://www.ceneo.pl/7614748s

lub ew.

2. LG GS 5162 PVJV http://www.ceneo.pl/12820468s

Interesuje mnie żeby byla komora 0 , kostkarka , no frost , kostkarka w drzwiach , filtr na zewnątrz i podłączenie do wody , max 40 db , klasa A+ lub A++ . cena do ok. 5 tys.

Lg ma fajnie bo ma 10 letnia gwarancje na kompresor linearny, to tez plus... i teraz juz nie wiem czy LG lepsze od Samsunga ?

Piekarnik i Mikrofale do zabudowy ( jak wybore lodówkę samsunga ) to samsunga - obok słupka będzie lodówka stała ( jeszcze dokładnych modeli nie mam upatrzonych ) jeśli lodówkę LG to chyba się zdecyduje na Simensa .

Piekarnik na pewno z teleskopami , wyjeźdzaną szufladką. Moja Panna nie jest jakaś mistrzynią kuchni i wystarczy prosty dobry nie psujący się piekarnik może być z tą termo sondą. Fronty najlepiej pod kolor lodówki czyli stal szczotkowana.

Okap GORENJE DT 6 SYA

http://www.neo24.pl/?p=gorenje_dt_6_sya

Też nie wiem jak z jakością itd bo nie mogę znaleźć żadnych opinie na jego temat.... ale widziałem na żywo w MM i super wygląda, front taki z szkła i prosta bez żadnych pilotów dodatkowych czy mikro styków które nieraz tak działają ze nie działają. Ma prostą gałkę do kręcenia i koniec.

Zmywarka Bosch 45 do zabudowy. coś do 2000 Tyś. tak naprawdę może dwa razy w życiu korzystałem z zmywarki i nawet nie wiem na jakie parametry zwrócić uwagę....na pewno front chowany i może być rzucać na dole na podłogę ile zostało minut - taki bajer ;p

Pralkę BOSCHa stacjonarną taką żeby z niemiec była :D z symbolem WAS w nazwie. Czytalem że dobrze żeby pralka miala 1400 obrotów.

Płyta indukcyjna TEKA Ir642

http://www.ceneo.pl/10656549s

Też nigdy nie miałem styczności z takimi urządzeniami, obecnie mam gaz w domu.

Chyba dobry wybór? dość popularna na tym forum firma TEka jeśli chodzi o płyty indukcyjne....

Jak z gwarancjami na te firmy ? max dają 2 lata , ostatnio widziałem w samsungu że jak sie kupi do końca jakiegoś tam miesiąca to gwarancja na 5 lat . Teraz tego nie widzę ? jak w innych firmach to wygląda ?

Sklepy internetowe przy takim zakupie zjeżdżają coś z ceny czy nie bardzo ?

Jako, że jestem nowym użytkownikiem forum, to witam serdecznie wszystkich :)

Dużo różnych tematów przejrzałem, w końcu postanowiłem stać się nie tylko czytelnikiem, ale i też trochę popisać.

Urządzamy z moją lubą świeżo nabyte mieszkanie i chcielibyśmy poznać opinię fachowców, co do wybranego przez nas sprzętu.

płyta: HOTPOINT ARISTON PH 640 MST (AN) R/HA link

piekarnik: HOTPOINT ARISTON FT 850.1 (AN)/HA link

lodówka: 3 typy, nad którymi myślimy

ELECTROLUX ERN 29750 - 1 agregat, klasa A+, 296 kwh, 36dB link

ELECTROLUX ERN 29651 - 2 agregaty, klasa A, 318 kwh, 38dB link

GORENJE RKI 4298 W - 1 agregat, klasa A+ 274kwh, 40dB link

Do wytypowania został okap - brak pomysłu, mocno ograniczony budżet został. Raczej coś podszafkowego.

Co sądzicie o takim wyborze?

Staramy się zrobić kuchnie na retro, stąd lodówka pod zabudowę, żeby nie zepsuła efektu (wiem, wiem - są też wolnostojące retro, ale kosztują strasznie :( ).

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

lodówka do zobudowy to tez nie najtańsza opcja (tez ją brałam pod uwagę) policz cenę za lodówkę dolicz szafkę i montaż lodówki przez specjalistę żeby nie stracić gwarancji, poza tym w lodówkach do zabudowy jest mniej miejsca niż w tych zwyczajnych

przemyślcie jeszcze tę opcję

nad resztą się nie wypowiem bo sama ma dylemat w tym temacie

co do wielkości to nie do końca jest tak, jak piszesz. oczywiście zależy to od modelu, ale wolnostojące lodówki o wysokości ok 170-180 cm maja pojemność netto w przedziale 210-240 l (chlodziarka, bez zamrażalnika) - zaproponowane przeze mnie modele maja po 210 (electrolux) i 203 (gorenje), więc różnica jak dla nas jest do przyjęcia :)

Nawet widzieliśmy jakiś model whirpoola co przy wysokości prawie 190 cm miał poniżej 200 l chłodziarkę ( ale za to miał klasę A++ :) )

Jeśli chodzi o cenę zabudowy, to stolarz, który będzie robił meble krzyknął 400 zł - razem z lodówką daje to koszt rzędu 1800-2000 zl, a modeli udających retro nie znaleźliśmy poniżej 3 000 :( nie mówię, że nie ma - my nie znaleźliśmy :p

a szkoda nam psuć styl kuchni wstawiając coś w inoxie :/

napisałam tylko to co słyszałam i to co mi doradzali

na waszym miejscu pewnie zrobiła bym tak samo

u siebie nie chcę nic z inoxa żadnej stali nierdzewnej ani nic z tych rzeczy

Podobają mi się sprzęty z inoxa, nie powiem że nie, ale nie w tej kuchni :) tak więc decyzja co do stylu już zapadła, teraz tylko kwestia doboru sprzętu

Witam,

my zastanawiamy sie nad nastepujacym sprzetem do zabudowy:

Lodowka

SIEMENS KI34NP60

ZMYWARKA (jedna z ponizszych)

AEG Favorit F88002Vi0P

AEG Favorit FOKOXLIM0P

Siemens SN 66M080EU

Bosch SMV 69M40EU

PIEKARNIK (jeden z ponizszych)

AEG BP7304021M TEN CHYBA NIE MA TELESKOPOW

AEG BE7314421M TEN MA TELESKOPY

Bosch HBB73C450E

Bosch HBA73R450

PLYTA

Teka IR 641

Prosze o informacje czy w/w jest ok. w szczegolnosci czy nie ma jakis "wtop"badz zbednych wynalazkow zwiekszajacych ceny:)

Mam pytanie czy może ktoś na FM ma ten okap??? Jestem strasznie ciekawa jak toto się czyści. Wygląda obłędnie ale boję się że jego urok zniknie po pierwszym poważnym "smażeniu" :(

http://image.ceneo.pl/data/products/6112418/i-elica-victoria-f-51-ix.jpg

ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi lodówkami Electrolux ERN 29790 oraz 29750? Czy opłaca się dokładać 500-600zł do tej 29790?

Dwa pierwsze modele które podajesz mają rozsądny stosunek ceny do jakości i możliwości. ERN29790 jest sporo droższa ale otrzymujesz urządzenie o lepszych parametrach i z elektroniczną kontrolą temperatury więc też warte uwagi.

Leoneq.. Zmywarka Bosch 45 do zabudowy. Jeśli piszesz że do 2000zł to znalazłam ostatnio takie z górna szufladą na sztućce i inne drobne rzeczy... rozwiązanie wydaje się być bardzo praktyczne:

BOSCH SPV58M00 EU lub SIEMENS SR65M080 EU, obie klasa A+, 46dB

Ja niestety chciałabym wydać na zmywarkę do 1500zł a najlepiej jeszcze mniej.. i zupełnie nie wiem co wybrać.

popey111 sprzedawca w sklepie powiedział mi, że wszystkie płyty indukcyje sa produkowane we Włoszech i obojętnie czy wezmę Amicę czy Boscha, bo to jedna technologia i obie tak samo szybko się porysują.. Zgłupiałam szczerze powiedziawszy..

Na co zwrócić uwagę kupują płytę indukcyjną?

BOSCH SPV58M00 EU lub SIEMENS SR65M080 EU, obie klasa A+, 46dB

Ja niestety chciałabym wydać na zmywarkę do 1500zł a najlepiej jeszcze mniej.. i zupełnie nie wiem co wybrać.

ja tez szukam zmywarki do 1500 ... nawet do 1300 zl i za nic nie moge sie zdecydowac

porownuje bosche siemensy i inne zmywarki to w cenie 1300zl mam boscha zuzywajacego 17l na cykl i jest glosna jak jasna cholera albo whirpoola zuzywajacego 6l i 12 db cichszego

pomozecie mi cos wybrac ??

Edytowane przez mea