Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bayzone dzięki :) jeden ból głowy mniej.

Co do mikrofali została po poprzednich właścicielach i nasze córki nie dają jej wydać mają plan ją odszorować i używać z racji tego że My z mężem tego sprzętu nie używamy a miejsca na blacie mi szkoda na sprzęt małej urody zamknę ją w normalnej szafce kuchennej,milrofala jest chyba LG.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zależało mi na piekarniku z pyrolizą. Wstępnie upatrzyłam sobie siemensa:

http://media.siemens-home.com/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/EpsImages/MCSA051634_HB63AS521_def.eps?AntiCropWidth=700&AntiCropHeight=395

Kosztuje około 1700 więc chyba nie najgorzej? Niestety mikrofala do kompletu 1800 - totalny bezsens :(

Zależało mi na piekarniku z pyrolizą. Wstępnie upatrzyłam sobie siemensa:

http://media.siemens-home.com/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/EpsImages/MCSA051634_HB63AS521_def.eps?AntiCropWidth=700&AntiCropHeight=395

Kosztuje około 1700 więc chyba nie najgorzej? Niestety mikrofala do kompletu 1800 - totalny bezsens :(

Hehehehe.. nie bezsens tylko polityka BSH... klient chce - klient zapłaci :)

teoterycznie masz alternatywę w postaci Electroluxa...

Ale jaką alternatywę? Że dobrać mikrofalę? Czy zestaw z electroluxa?

Zestaw

EOC 3430COX + EMS20107OX

Witam,

Bayzone-pl, co myślisz o takim zestawieniu sprzętów:

piekarnik parowy Siemens HB24D552

piekarnik Siemens HB33CB550

płyta gazowa Siemens EP616PB21E

lodówka Electrolux ENN2854COW

zmywarka Siemens SN66L081EU

okap ( z tym mam problem) Faber Cocktail BK 80 Energy

Amica OKC 954S

Bosch DWK06G660 (wybrałabym ten gdyby był wysoki 115 cm)

Z góry dzięki. Pozdrawiam

Witam, (...)

piekarnik parowy Siemens HB24D552

piekarnik Siemens HB33CB550

płyta gazowa Siemens EP616PB21E

lodówka Electrolux ENN2854COW

zmywarka Siemens SN66L081EU

okap ( z tym mam problem)

Faber Cocktail BK 80 Energy

Amica OKC 954S

Bosch DWK06G660

(...)

Zacznę od końca - podajesz trzy modele okapów w trzech różnych szerokościach - jeśli nie masz szafek na górze (zresztą jak możesz wystarczająco rozsunąć szafki to też) to bierz najszerszy jak się da (z powyższych Amica - dobra jest ) Ewentualnie jest jeszcze świetny nowy Siemens LC86KA670

Reszta sprzętów jest bardzo dobrej klasy - zastanów się tylko 2 razy czy wystarczy Ci kompaktowy piekarnik (pojemność)

Dzięki wielkie Bayzone-pl za opinie. Co do okapu to może być różnej szerokości. Fajny ten nowy Siemens ale cena nie jest już taka fajna. Zdecyduję się chyba na Amice (duży i dobra cena). Jaki piekarnik poleciłbyś do tego parowego? Pozdrawiam
(...) Jaki piekarnik poleciłbyś do tego parowego? Pozdrawiam

No i tu zaczyna się problem - wszystko zależy jak chcesz zabudować te dwa piekarniki względem siebie. Jeśli jeden nad drugim albo w dwóch różnych miejscach to nie ma problemu... jeśli zaś obok siebie to... Piekarniki kompaktowe Siemens mają panel sterujący wysokości 96mm - do tego pasują tylko dwa piekarniki nie-kompaktowe. Są one jednak z innej linii stylistycznej niż wybrany przez Ciebie piekarnik parowy.

Witam,co sądzicie o piekarniku WHIRLPOOL AKZM 666 IX i o kuchence mikrofalowej WHIRLPOOL AMW 834 IX ,czy posiada ktoś może fotkę jak one wyglądają w zabudowie?Pozdrawiam i dziękuję Edytowane przez zibi1995
bład
Witam.

Po pierwsze szukam piekarnika wymagania mam takie i nic z necie znaleźć nie mogę o sklepach stacjonarnych nie wspomnę. Ma byc czarny jak najwięcej szkła, sterowanie sensoryczne bez pokreteł, chowanych przycisków itp. gładka powierzchnia jedeyny wystający elemnt to uchwyt do otwierania ;) żeby miał pyrolizę i prowadnice teleskopowe a i jeszcze żeby mnie cena nie zabiła :)

Czekam na jakąś podpowiedź z resztą sprzetów jakos daję radę i tutaj w tej kwestii będę się radzic później ale sen z powiek spędza mi piekarnik.

samsung dual cook chyba najbardziej pasuje do opisu

Na początku, to Witam serdecznie, jestem tu nowy.

Poczytałem kilkanaście minut ten wątek i trochę mi on rozjaśnił sytuacje jeśli chodzi o kupno agd do zabudowy.

Zauważyłem też, że godnym zaufania userem na tym forum jest Bayzone_pl i właśnie ja też bardzo poproszę o pomoc.

Sytuacja wygląda następująco:

Mamy z Żoną budżet 6000 zł na następujące urządzenia:

Piekarnik - bez pokręteł, prowadnice teleskopowe, chłodna szyba, ewentualnie samoczyszczący, pieczenie rożnych potraw na raz (ale to chyba nie w tym przedziale cenowym) szer. max 60cm - kolor: biały, szray, srebny, inox

Płyta - najlepiej jakby była podzielona na dwa palniki indukcyjne i dwa gazowe. Jednak jeśli taka opcja jest za droga, to proszę o jakiś model tylko indukcyjny - bez preferencji - po prostu dobry i przystępnej cenie

Mikrofalówka - pasująca do zestawu wyżej i tania - potrzebna tylko do odgrzewania obiadu, lub jakiegoś fastfooda po całonocnej imprezie.

Lodówka - nasze wymagania to: no frost, bez żadnych pokręteł w środku, najlepiej z jakimś panelem elektronicznym, jak najbardziej pojemna, energooszczędna.

Zmywarka - cicha i oszczędna - szer max. 45 cm

Pralka - bez preferencji - dobra i w przystępnej cenie.

Co do marek to stawiamy na Amice lub Samsunga, ale jesteśmy też otwarci na inne rozwiązania.

Dodam tylko, że piec i mikrofala będzie w jednej kolumnie, płyta w innej części kuchni.

Bardzo proszę o pomoc i góry bardzo dziękujemy.

Witam

Jestem również na etapie zakupu sprzętu do kuchni. Stąd moje pytanie i prośba o poradę do Bayzone_pl. Kuchnię mam biała w połysku czarny okap zlew i płytę dlatego chciałabym również piekarnik i mikrofalę również w tym kolorze. Wybrany przeze mnie sprzęt to:

Piekarnik: Samsung BQ106G144

Mikrofala: Samsung FG87SUB

Czytałam gdzieś wcześniej, że ktoś miał już wybrany ten sprzęt i pisałeś, że mikrofala nie za bardzo pasuje do tego piekarnika :( (ma może ktoś zdjęcia zamontowanego tego sprzętu?)

Kolejna sprawa to lodówka.

Wybrałam Liebherr ICS3304 . Zależy mi na jak największym zamrażalniku dlatego wybrałam Liebherrkę bo z tego co oglądałam mają one największe zamrażalniki.

Co sądzisz o tym sprzęcie?

Witam

Jestem również na etapie zakupu sprzętu do kuchni. Stąd moje pytanie i prośba o poradę do Bayzone_pl. Kuchnię mam biała w połysku czarny okap zlew i płytę dlatego chciałabym również piekarnik i mikrofalę również w tym kolorze. Wybrany przeze mnie sprzęt to:

Piekarnik: Samsung BQ106G144

Mikrofala: Samsung FG87SUB

Czytałam gdzieś wcześniej, że ktoś miał już wybrany ten sprzęt i pisałeś, że mikrofala nie za bardzo pasuje do tego piekarnika :( (ma może ktoś zdjęcia zamontowanego tego sprzętu?)

Co sądzisz o tym sprzęcie?

madziuch10 ja mam identyczny sprzęt o który pytasz.

Na tych stronach masz moje foty ze sprzętem i meblami mojej kuchni.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?26374-KUCHNIA-sprz%C4%99t-do-kuchni-AGD-kuchenne-co-wybra%C4%87-opinie-modele-do%C5%9Bwiadczenia&p=6444663#post6444663

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-Pochwalcie-si%C4%99-swoimi-kuchniami/page1066

(...)

Własnie miałem wstawić linki do zdjęć dzięki uprzejmości kol. Slay75 ale widzę że mnie ubiegł już :)

Oceń więc sama czy taki wygląd tego zestawu będzie Cię zadowalał :)

Co do lodówki to Liebherr z Twojego linka - ma zbliżony litraż co większość innych lodówek do zabudowy - różnicy 6-7 litrów nie poczujesz a dopłacasz do znaczka. Nowe Whirlpool'e mają po 80 litrów a Electrolux ma 75 litrów.

Dziękuje bardzo za zdjęcia. Szukałam mikrofali pasującej do tego piekarnika i chyba ta najbardziej mimo wszystko podchodzi :)

Slay75 a jak oceniasz ten sprzęt? dobrze się sprawuje?

Bayzone_pl która konkretnie lodówka jest godna uwagi ? przyznam, że już mam od tego mętlik :(

Co do lodówki to Liebherr z Twojego linka - ma zbliżony litraż co większość innych lodówek do zabudowy - różnicy 6-7 litrów nie poczujesz a dopłacasz do znaczka. Nowe Whirlpool'e mają po 80 litrów a Electrolux ma 75 litrów.

Naprawdę uważasz, że firma nie ma żadnego znaczenia?

(...)

Lubię takie wyzwania :) 6kPLN na 6 sprzętów :) czyli po 1000 na każdy :) obawiam się że z takimi wymaganiami to raczej nierealne...

Żeby to miało ręce i nogi..

Piekarnik + Mikrofala (pokrętła muszą być - ale będą schowane)

Amica EBI 8562AA + AMM 20BI - 1850,-

Płyta mieszana

Electrolux EGD 6576NOK - 1400,-

Płyta Indukcyjna

Amica PI 6512 TU - 990,-

Zanussi ZEI 76640XB - 1100,-

Lodówka

Whirlpool ART 880A+ NF - 1970,-

Zmywarka

Hotpoint - Ariston LST 329AX - 1070,-

Pralka

Amica EAWM 6102SL - 950,-