Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

POPEY!!!! Widzę, że zostałeś Najlepszym Doradcą :p Gratuluję!!! A jeszcze tak niedawno wnosiłam o odznaczenie Cię tym tytułem a tu proszę tak szybciutko :lol: Obyś tylko nie zniknął tak szybko i bezpowrotnie jak Semper bo już znajomych powiadomiłam o tym forum i Twojej obecności na nim. Przygotuj się na lawinę pytań :lol: :lol:
Bardzo chętnie pomogę:)

Ale też będę potrzebował pomocy:) a propos recenzji:) użytkowników konkretnych modeli:) Angela liczę na Ciebie:) i nie tylko Ciebie:) Można by w końcu zrobić jakąś porządną stronę z recenzjami sprzętu:) Chyba że już jakąś znacie?

Ona ma tylko cztery wgłębienia (super bajeransko wyglądają) to klikania i suwak też chyba we wgłębieniu i tam jest szkło zmatowione albo pomalowane. Cacko normalnie. :)

Na płycie był napis: made in germany

Polskie Wronki made in Germany??? Hmmm, coś mi nie pasuje... :o :roll:

Angela blaty ceramiczne dla amiki robi SCHOTT CERAN :) stąd napis:) a urządzenie jest składane we Wronkach:)

Myślę że chodziło o samo szkło, made in germany było pod napisem cero schot czy jakoś tak, często ten napis na płytach widnieje.

Może wyjaśnisz popey co on oznacza?

Ona ma tylko cztery wgłębienia (super bajeransko wyglądają) to klikania i suwak też chyba we wgłębieniu i tam jest szkło zmatowione albo pomalowane. Cacko normalnie. :)

Na płycie był napis: made in germany

Polskie Wronki made in Germany??? Hmmm, coś mi nie pasuje... :o :roll:

Ja póki co czytałam opinie na ceneo (z dużą częstotliwością)

Ale właśnie mi o to chodziło, już kiedyś pisałam, że ludki sobie pokupują sprzęt i już zapominają o forach, które wcześnie okupowali godzinami. A powinni wejść, napisać jak ich sprzęcik śmiga i podzielić się spostrzeżeniami. Wtedy mamy dość, powtarzam DOŚĆ obiektywną wizję danego sprzętu. Zawsze można wyciągnąć statystyczną średnią z plusów i minusów i widzimy co jest ok a co do kitu. Więc piszcie nie tylko przed zakupem ale też po transakcji, jak sprzęcik już sobie śmiga :)

pytań :lol: :lol:
Bardzo chętnie pomogę:)

Ale też będę potrzebował pomocy:) a propos recenzji:) użytkowników konkretnych modeli:) Angela liczę na Ciebie:) i nie tylko Ciebie:) Można by w końcu zrobić jakąś porządną stronę z recenzjami sprzętu:) Chyba że już jakąś znacie?

Ja melduję, że zdam relację z eksploatacji sprzętu 8) !!

Musze wybadać sprzęt szwagierki :roll: Ona ma wszystko Siemensa, tylko lodówkę Liebherr'a. Miała ochotę na Miele ale trochę mało opinii miała dostęnych i bała się wydać sporą gotówkę bez dużej pewności czy warto

Ja się śmiałam, że na mojej Amice walnę sobie naklejkę Miele i ją powkurzam :lol:

Pilnie potrzebuję wsparcia!!!! Właśnie wymieniam cały sprzęt AGD w kuchni (niestety, tylko i wyłącznie z powodu koloru), i jestem załamana ofertą, którą widzę na rynku. Bo o ile ze zmywarką było łatwo: BOSCH SMI63N06EU, płyta ceramiczna AMICA PC6220PC i piekarnik AMICA EBP 8652 (mam obecnie piec z płytą ceramIczną AMICA od ponad 10 lat, ma wszystkie bajery, co ten nowy, działają idealnie, wszystko się świetnie gotuje i piecze, i w ogóle nie było mowy o awariach i zostaną przewiezione do dalszej eksploatacji do mojego domu letniskowego - szczerze z całego serca polecam!), to oferta lodówek mnie przeraża!!! POMOCY!!!! Obecnie użytkuję w błogim spokoju i zadowoleniu białego "POLARA" od chyba 5 lat i niestety z powodu koloru muszę go zmienić, i jak teraz patrzę na to co jest w sklepach, to włos mi się jeży, na widok wykonania, cen lub opinii o awaryjności lub głośności pracy. Niestety, nie ma już POLARów takich jak kiedyś, obecna oferta to jakiś chłam. To co ja obecnie posiadam serwują w wyższych cenach, BOSCH, MASTERCOOK itp. I to właśnie metodą eliminacji, wyselekcjonowałam dwa typy: BOSCH KGN36Y42 lub MASTERCOOK LCE-818NFXW. Cały czas byłam nastawiona na MASTERCOOKA, ale w ostatnim momencie zmieniłam zdanie i zamówiłam BOSCHa (internetowo). Niestety, cały czas mam wewnętrzne (nienaturalne dla mnie) przekonanie, że zrobiłam błąd i powinnam jeszcze zmienić zamówienie. Czytam opinie o GŁOŚNOŚCI BOSCHa, i to mnie dobija - na pewno nie chcę w domu ryczącego sprzętu, z drugiej strony są głosy o awaryjności MASTERCOOKa, i to mnie powstrzymało. Ale, jak dziś zrobiłam "przelot" przez sklepy i widziałam BOSCH vide Masrercook, to te obdrapane niby srebrne rączki do białości BOSCHa mnie załamały i jeszcze w dodatki komora świeżości, która ma rozmiary mojego polarowskiego pojemnika na szynki z przed 5 lat, tylko jest podwieszona pod półką! Mastercook prezentował się o niebo lepiej! Jeszcze raz pomocy!!!! Potrzebuję albo potwierdzenia użytkownika BOSCHów, że to nieuzasadniona panika, albo twarde głosy, że mam się nie szczypać i bez obaw zamawiać MASTERCOOKa. PILNE!!! PROSZĘ O RADY!!!

...czy drogi sprzęt wart jest swojej ceny? Czy relacja cena/jakość dla tej zmywarki Boscha jest tu właściwa?
Szkoda pieniędzy. Troszkę więcej bajerów a cena wywindowana na maxa.
A co sądzisz o łaczeniu sprzętu różnych producentów? Moja jakaśtam wstepna lista to:

lodówka samsung RSH1ZTRS

zmywarka bosch smi58m35eu

piekarnik samsung BT62TDBCT

k.mikrofalowa samsung FG87KUST

Kuchenka bedzie nad zmywarką. Mam wątpliwości co do kolorów, czy to bedzie pasowało do siebie? Te stale, inox-y, srebrne to mimo wszystko różne kolory.....

Zmywarkę zdegradowałem do niższego modelu, co sądzisz o reszcie? Pozdr

...czy drogi sprzęt wart jest swojej ceny? Czy relacja cena/jakość dla tej zmywarki Boscha jest tu właściwa?
Szkoda pieniędzy. Troszkę więcej bajerów a cena wywindowana na maxa.
A co sądzisz o łaczeniu sprzętu różnych producentów? Moja jakaśtam wstepna lista to:

lodówka samsung RSH1ZTRS

zmywarka bosch smi58m35eu

piekarnik samsung BT62TDBCT

k.mikrofalowa samsung FG87KUST

Kuchenka bedzie nad zmywarką. Mam wątpliwości co do kolorów, czy to bedzie pasowało do siebie? Te stale, inox-y, srebrne to mimo wszystko różne kolory.....

Zmywarkę zdegradowałem do niższego modelu, co sądzisz o reszcie? Pozdr

A nie łatwiej kupić zmywarkę ze zintegrowanym panelem i nie mieć problemu?

Pilnie potrzebuję wsparcia!!!! Właśnie wymieniam cały sprzęt AGD w kuchni (niestety, tylko i wyłącznie z powodu koloru), i jestem załamana ofertą, którą widzę na rynku. Bo o ile ze zmywarką było łatwo: BOSCH SMI63N06EU, płyta ceramiczna AMICA PC6220PC i piekarnik AMICA EBP 8652 (mam obecnie piec z płytą ceramIczną AMICA od ponad 10 lat, ma wszystkie bajery, co ten nowy, działają idealnie, wszystko się świetnie gotuje i piecze, i w ogóle nie było mowy o awariach i zostaną przewiezione do dalszej eksploatacji do mojego domu letniskowego - szczerze z całego serca polecam!), to oferta lodówek mnie przeraża!!! POMOCY!!!! Obecnie użytkuję w błogim spokoju i zadowoleniu białego "POLARA" od chyba 5 lat i niestety z powodu koloru muszę go zmienić, i jak teraz patrzę na to co jest w sklepach, to włos mi się jeży, na widok wykonania, cen lub opinii o awaryjności lub głośności pracy. Niestety, nie ma już POLARów takich jak kiedyś, obecna oferta to jakiś chłam. To co ja obecnie posiadam serwują w wyższych cenach, BOSCH, MASTERCOOK itp. I to właśnie metodą eliminacji, wyselekcjonowałam dwa typy: BOSCH KGN36Y42 lub MASTERCOOK LCE-818NFXW. Cały czas byłam nastawiona na MASTERCOOKA, ale w ostatnim momencie zmieniłam zdanie i zamówiłam BOSCHa (internetowo). Niestety, cały czas mam wewnętrzne (nienaturalne dla mnie) przekonanie, że zrobiłam błąd i powinnam jeszcze zmienić zamówienie. Czytam opinie o GŁOŚNOŚCI BOSCHa, i to mnie dobija - na pewno nie chcę w domu ryczącego sprzętu, z drugiej strony są głosy o awaryjności MASTERCOOKa, i to mnie powstrzymało. Ale, jak dziś zrobiłam "przelot" przez sklepy i widziałam BOSCH vide Masrercook, to te obdrapane niby srebrne rączki do białości BOSCHa mnie załamały i jeszcze w dodatki komora świeżości, która ma rozmiary mojego polarowskiego pojemnika na szynki z przed 5 lat, tylko jest podwieszona pod półką! Mastercook prezentował się o niebo lepiej! Jeszcze raz pomocy!!!! Potrzebuję albo potwierdzenia użytkownika BOSCHów, że to nieuzasadniona panika, albo twarde głosy, że mam się nie szczypać i bez obaw zamawiać MASTERCOOKa. PILNE!!! PROSZĘ O RADY!!!

Kup samsunga rl41hcus lubLG GR-B469BTQA

Dzięki, ale dałam się namówić na telewizor LCD LG i wiem, że (chociaż działa, ma bajery i wbudowane DVD), nie chcę mieć już nic więcej z tą firmą do czynienia (tzw. diabeł tkwi w szczegółach), co do lodówek Samsung, to też mi się nie podobają. Wiem, że ich jest obecnie najwięcej i wszyscy polecają - ale nie mogę się zmusić.

Dzięki, ale dałam się namówić na telewizor LCD LG i wiem, że (chociaż działa, ma bajery i wbudowane DVD), nie chcę mieć już nic więcej z tą firmą do czynienia (tzw. diabeł tkwi w szczegółach), co do lodówek Samsung, to też mi się nie podobają. Wiem, że ich jest obecnie najwięcej i wszyscy polecają - ale nie mogę się zmusić.
Skoro tak to hmm.. dorzuć trochę i kup boscha lub liebherra np CUesf 3503 lub z nofrost CUNesf 3513 lub Whirlpool WBC 3546 FCX(ta mi osobiście się podoba)

Ale lodówka LG to nie telewizor. LG jako pierwszy wprowadziła w swoich lodówkach NO FROST. Mają pojęcie o chłodnictwie, i moim zdaniem wizualnie są bardzo ok. Ja się zarzekałam, że Amiki więcej nie kupię bo mam pralkę Amiki i jest do bani ale płyty i piekarniki Amika robi ok (tak się przynajmniej naczytałam) i zamówiłam Amikę. Gdybym znalazła logówkę LG do zabudowy z systemem NO FROSt to bez zastanowienia bym brała

Co sądzicie o tym okapie,czy wart tej ceny?

Mamy kuchnię otwartą,więc potrzebny jest z dużą wydajnością.

Może zaproponujecie jakiś inny?

http://www.agdexpert.pl/okapy-kominowe/franke-fdb-8078-xs

Zajrzyj sobie tutaj.

A model który podałaś jak dla mnie ok. Pytanie tylko jakie parametry ma mieć okap żeby dobrze spełniał swoje funkcje. Polecam lekturę.

popey111 przeczytałam wskazane przez ciebie agd-abc i wydaje mi się,że parametry wybranego okapu (wskazanego wcześniej przez projektanta kuchni)są odpowiednie.

Kuchnia ma 10m/2 i jest otwarta na salon o powierzchni 30m/2 więc jak liczyć powierzchnię do wydajności okapu,bo raczej nie samej kuchni?