Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Odnośnie Teka Ir 641 słyszałam i czytałam same pozytywy. W sklepach też często chwalą. W Polsce Teka jeszcze nie jest tak znana i może dlatego nie jest doceniona. Co za tym idzie: niższe ceny żeby dotrzeć do masowego odbiorcy. Myślę, że warto kupić!!! Tym bardziej, że cena tego modelu jest śmiesznie niska (mnie zaproponowano ją za niecałe 1300 zł)

Ze zmywarką to pewnie z jakimś Boschem się wyrobisz spokojnie do 2000 zł

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziekuję :)

męcząca będę ;) a jaki Bosch?? to będzie pierwsza zmywarka i jedyne co wiem to to że ma być 60 :roll:

jeszcze jaki piekarnik namierzyłam Amica EBB7442 - nada się? nie potrzebuje mega cuda, ma piec po prostu, w miare dobrze się czyścić i szyba ma nie być aż tak bardzo gorąca :roll:

fundusze na końcówce ograniczone :roll:

Jeżeli chodzi o ten piekarnik to musisz poczekać na popey111 - on jest fachman. Jak dla mnie ma wszystko czego najbardziej potrzeba i wizualnie mi się też podoba. Amica podobno płyty i piekarniki robi w porządku, więc myślę że powinno być ok ale ja nie nfachowiec więc jak wcześniej napisałam zaczekaj na doradcę forowego :lol:

A na okap ile chcesz wydać i jaką powierzchnię ma obsłużyć?

Właśnie u popey111 na jego stronie www jest suuuper artykuł odnośnie okapów. Musisz koniecznie przeczytać. Wejdź na jego profil i tam jest podany adres strony www

A ta zmywarka to do zabudowy czy nie? Panel zintegrowany czy na wierzchu? Duża rodzinka? Aneks kuchenny otwarty na salon - ma być szczególnie cicha?

zmywarka do zabudowy, panel zintegrowany :) rodzinka - szt 4 - to wiem:)

dobrzeby było żeby cicha była, bo peno nocą głównie będzie zmywać :roll:

jeszcze raz dziękuję:)

zmykam czytać o okapach :)

Ja wybrałam takiego Boscha: SMV 50E10 EU. Za niespełna miesiąc bedę go testować, więc dam znać jak się sprawuje. Zapłaciłam 1775 zł (znaczy w tym tygodniu bedę go miała fizycznie u siebie) Też szukałam czegoś do 2000 zł. Ma metalowe dno (podobno to lepiej i znaczy, że zmywarka jest Made in Germany), nie ma tylko funkcji VarioSpeed (szybsze mycie) a tak ma wszystko co chciałam, żeby miała no i podobno (opinie intenautów) jest cicha.

Słuchajcie, zrobiłam tak. Jeszcze raz wykonałam przebieg przez wszystkie sklepy (a mieszkam w dużej aglomeracji, więc mam w czym wybierać :wink: ) i już wiem co mi nie dawało spokoju. Nie chciałam średniej lodówki BOSCH, tylko lodówkę BOSCH, z bajerami rodem z MASTERCOOKa! :p I jako, że często robię zakupy w Euro R.. A.., jak zwykle natrafiłam tam na promocję (oczywiście nie w sklepie, ale na ich stronie www). W sklepie zauważyłam lodówkę BOSCH KGN36A73 za 2999 zł, która spełnia moje oczekiwania co do wyposażenia itp., ale wydawała mi się za droga, w internecie ta sama lodówka u nich jest w promocji za 2499! Więc ją zamówiłam i tylko muszę się modlić, żeby jutro udało się odkręcić zamieszanie z tą starą i by mi jej nie przysłali. (dla osób, które nie dysponują kasą informuję, że tam są raty 0% - sprawdziłam i potwierdzam)

Co do pytań o sprzęt, to polecam zmywarki BOSCH SMI63N02EU (biały panel), lub jej odpowiedniki w innych kolorach BOSCH SMI63N06EU (czarny panel) itd. Można je w promocji dostać już za ok. 2000 zł, a mają i połowę załadunku i VARIO SPEED, i niskie zużycie wody, i są ciche.

Co do piekarnika, to dla mnie bezkonkurencyjny jest AMICA EBP 8652, można go dostać w internecie już za 1100 - 1200 zł, a nie ma piekarników, nawet tych za 3000 zł, z Gorenye, BOSCH itp. tak rewelacyjnie wyposażonych. No i poza tym jak już pisałam, sprawdziłam na sobie, że AMICA w kuchni jest rewelacyjna.

Znowu sie zastanawiam nad okapem :(

Mialam kupic Ciarko Quatro Black 60.

Teraz slysze, ze 90 lepiej wyglada.

A mnie sie znowu spodobal Prestige.

Co mi doradzicie?

Prestige jak dla mnie KOZAK - do kuchni w miarę nowoczesnej suuuper

Ja też sobie podobny okap sprawiłam amica OKC 6726I

Nawet gdzieś czytałam, że te okapy wertykalne są wygodniejsze. Bo jak człowiek rano zaspany wstaje to mniejsza szansa, że globusem o okap zahaczy

A szerokość to kwestia tego jaką masz ścianę. Jak szeroka to dawaj 90 - zawsze to większa wydajność mniejszym hałasem

Ale separacji komór nie ma w tej Amice

Masz rację, ale w piekarnikach, które wymieniłam za 3000, też nie (oprócz SAMSUNGA oczywiście), ale jak chcesz kupić coś takiego z uznawanych firm to trzeba wydać pow. 5000 za piekarnik (np. HOOVER). Na obronę AMICA mogę tylko dodać, że nie stoję przed problemem pierwszego urządzenia mieszkania i mam pewne doświadczenie i wiem, że jeśli będę chciała upiec obiad np. kurczaka na jednym poziomie, ziemniaki na drugim i coś tam jeszcze, to za jednym razem mogę to spokojnie zrobić, praktycznie w każdym takim piecu. Co innego to potrawy w różnych temperaturach i bez przenikania się zapachów, ale mimo, że fajnie brzmi, jakoś przez kilkanaście lat nie miałam takiej potrzeby - ale nie jestem kucharką, ani też wzorową panią domu - tylko "kobietą pracującą", więc może nie wiem, co jest trendy i proszę nie brać sobie do serca moich uwag :lol:

Słuchajcie, zrobiłam tak. Jeszcze raz wykonałam przebieg przez wszystkie sklepy (a mieszkam w dużej aglomeracji, więc mam w czym wybierać :wink: ) i już wiem co mi nie dawało spokoju. Nie chciałam średniej lodówki BOSCH, tylko lodówkę BOSCH, z bajerami rodem z MASTERCOOKa! :p I jako, że często robię zakupy w Euro R.. A.., jak zwykle natrafiłam tam na promocję (oczywiście nie w sklepie, ale na ich stronie www). W sklepie zauważyłam lodówkę BOSCH KGN36A73 za 2999 zł, która spełnia moje oczekiwania co do wyposażenia itp., ale wydawała mi się za droga, w internecie ta sama lodówka u nich jest w promocji za 2499! Więc ją zamówiłam i tylko muszę się modlić, żeby jutro udało się odkręcić zamieszanie z tą starą i by mi jej nie przysłali. (dla osób, które nie dysponują kasą informuję, że tam są raty 0% - sprawdziłam i potwierdzam)

Co do pytań o sprzęt, to polecam zmywarki BOSCH SMI63N02EU (biały panel), lub jej odpowiedniki w innych kolorach BOSCH SMI63N06EU (czarny panel) itd. Można je w promocji dostać już za ok. 2000 zł, a mają i połowę załadunku i VARIO SPEED, i niskie zużycie wody, i są ciche.

Co do piekarnika, to dla mnie bezkonkurencyjny jest AMICA EBP 8652, można go dostać w internecie już za 1100 - 1200 zł, a nie ma piekarników, nawet tych za 3000 zł, z Gorenye, BOSCH itp. tak rewelacyjnie wyposażonych. No i poza tym jak już pisałam, sprawdziłam na sobie, że AMICA w kuchni jest rewelacyjna.

Hosz amica ma dobrą cene i wyposażenie niestety wykonanie jest słabsze. Lepszymwyborem uważam był by jakis electrolux:) choć droższy :) ale napewno nie za 3000:) a wyposażeniem amice by nie ustępował np Electrolux EOB64201X.

Ale separacji komór nie ma w tej Amice

Masz rację, ale w piekarnikach, które wymieniłam za 3000, też nie (oprócz SAMSUNGA oczywiście), ale jak chcesz kupić coś takiego z uznawanych firm to trzeba wydać pow. 5000 za piekarnik (np. HOOVER). Na obronę AMICA mogę tylko dodać, że nie stoję przed problemem pierwszego urządzenia mieszkania i mam pewne doświadczenie i wiem, że jeśli będę chciała upiec obiad np. kurczaka na jednym poziomie, ziemniaki na drugim i coś tam jeszcze, to za jednym razem mogę to spokojnie zrobić, praktycznie w każdym takim piecu. Co innego to potrawy w różnych temperaturach i bez przenikania się zapachów, ale mimo, że fajnie brzmi, jakoś przez kilkanaście lat nie miałam takiej potrzeby - ale nie jestem kucharką, ani też wzorową panią domu - tylko "kobietą pracującą", więc może nie wiem, co jest trendy i proszę nie brać sobie do serca moich uwag :lol:

Hoover lepszy od samsunga?