Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ta zmywarka to do zabudowy czy nie? Panel zintegrowany czy na wierzchu? Duża rodzinka? Aneks kuchenny otwarty na salon - ma być szczególnie cicha?

zmywarka do zabudowy, panel zintegrowany :) rodzinka - szt 4 - to wiem:)

dobrzeby było żeby cicha była, bo peno nocą głównie będzie zmywać :roll:

jeszcze raz dziękuję:)

zmykam czytać o okapach :)

Esl 66010, smv 50e10.smv50e30. sn 66m000-te najbardziej popularne.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hoover lepszy od samsunga?

Nie mam bladego pojęcia, ale kto wie ile lat SAMSUNG zajmuje się produkcją piekarników? Ja nie wiem, ale wiem tylko tyle, że jestem naprawdę wyspecjalizowana w tym co robię średnio po trzech latach. Do tego czasu zawsze, gdy zmieniam coś w mojej pracy "trochę pływam", "trochę improwizuję", i "trochę ciągnę na wyrobionej opinii". Mam nadzieję, że ta firma wyspecjalizowała sie już na tyle, żeby poznać dogłębnie swoje produkty AGD, tylko, że ja ciągle mam wrażenie, że jeszcze nie i kiedyś to wyjdzie. Dlatego jestem zdania, ze skoro AMICA ponad 10 lat temu sprzedała mi piec z termoobiegami, grillami i innymi cudami i to działało, to tym bardziej teraz musi działać, bo wyspecjalizowali się już dawno - teraz tylko ciągną na gotowym produkcie.

Dziekuję :)

męcząca będę ;) a jaki Bosch?? to będzie pierwsza zmywarka i jedyne co wiem to to że ma być 60 :roll:

jeszcze jaki piekarnik namierzyłam Amica EBB7442 - nada się? nie potrzebuje mega cuda, ma piec po prostu, w miare dobrze się czyścić i szyba ma nie być aż tak bardzo gorąca :roll:

fundusze na końcówce ograniczone :roll:

Jak ma być czreny to się nada. Ale jaeżeli amica to pomyśl o ebp7422, choć z drugiej strony przy tej różnicy w cenie to bez znaczenia:) Tylko pamiętaj żeby chować pokrętła na czas pieczenia:) bo podobno czasami się rozklejają.

Co sądzicie o tym okapie,czy wart tej ceny?

Mamy kuchnię otwartą,więc potrzebny jest z dużą wydajnością.

Może zaproponujecie jakiś inny?

http://www.agdexpert.pl/okapy-kominowe/franke-fdb-8078-xs

Zajrzyj sobie tutaj.

A model który podałaś jak dla mnie ok. Pytanie tylko jakie parametry ma mieć okap żeby dobrze spełniał swoje funkcje. Polecam lekturę.

popey111 przeczytałam wskazane przez ciebie agd-abc i wydaje mi się,że parametry wybranego okapu (wskazanego wcześniej przez projektanta kuchni)są odpowiednie.

Kuchnia ma 10m/2 i jest otwarta na salon o powierzchni 30m/2 więc jak liczyć powierzchnię do wydajności okapu,bo raczej nie samej kuchni?

Czyli okap z wydajnością około 600-800 czyli powinno być ok:) pytanie tylko jak z głośnością?

Nie mam bladego pojęcia, ale kto wie ile lat SAMSUNG zajmuje się produkcją piekarników? Ja nie wiem, ale wiem tylko tyle, że jestem naprawdę wyspecjalizowana w tym co robię średnio po trzech latach. Do tego czasu zawsze, gdy zmieniam coś w mojej pracy "trochę pływam", "trochę improwizuję", i "trochę ciągnę na wyrobionej opinii". Mam nadzieję, że ta firma wyspecjalizowała sie już na tyle, żeby poznać dogłębnie swoje produkty AGD, tylko, że ja ciągle mam wrażenie, że jeszcze nie i kiedyś to wyjdzie. Dlatego jestem zdania, ze skoro AMICA ponad 10 lat temu sprzedała mi piec z termoobiegami, grillami i innymi cudami i to działało, to tym bardziej teraz musi działać, bo wyspecjalizowali się już dawno - teraz tylko ciągną na gotowym produkcie.

Ja po 10-ciu latach wciąż się uczę:) Żyjemy jednak w czasach gdy technologię można kupić, fabryki też(ostatnio głośno było o wykupieniu przez samsunga dwóch fabryk amiki) więc kwestia doświadczenia jest tu jak dla mnie niezbyt istotna. A skoro już napisałaś to czym się zajmujesz;).

witam

mogę nabyś sprzęt Indesit lub Hotpoint-Ariston z Łódzkiej fabryki po cenach fabrycznych ale nie orientuje się co by było dobre

a potrzebuję:

- lodówki nie do zabudowy (dwudrzwiowej - góra-dół) i żeby była cicha bo mam salon z kuchnią,

- piekarnik do zabudowy

- płyte indukcyjną na ok 4 palniki, to wszystko w kolorze inox-srebrny

- pralko-suszarkę, kolor biały;

który sprzęt tej firmy byście mi doradzili aby byl napradę dobry i czy warto, bo może poszukać innej marki?

witam

mogę nabyś sprzęt Indesit lub Hotpoint-Ariston z Łódzkiej fabryki po cenach fabrycznych ale nie orientuje się co by było dobre

a potrzebuję:

- lodówki nie do zabudowy (dwudrzwiowej - góra-dół) i żeby była cicha bo mam salon z kuchnią,

- piekarnik do zabudowy

- płyte indukcyjną na ok 4 palniki, to wszystko w kolorze inox-srebrny

- pralko-suszarkę, kolor biały;

który sprzęt tej firmy byście mi doradzili aby byl napradę dobry i czy warto, bo może poszukać innej marki?

Pytanie ile te ceny będą się różniły od rynkowych:)

płytę indukcyjną ok, pralko-suszarkę ok. piekarnik też ok. lodówka? zmywarka ok. i spytaj się jeszcze czy załatwi Tobie paszport na pięć lat gwarancji na te sprzęty.

Przejrzyj sobie ofertę aristona(indesita sobie odpuść) zobacz najlepiej na ceneo lub czymś podobnym. Napisz co się podoba w tych cenach które tam podają. Wtedy będzie łatwiej rozmawiać.

Czym się zajmuję? Niczym szczególnym... cały dzień albo gadam z ludźmi, albo gapię się w monitor ... :lol:

Co do Hotpoint - Ariston, to jakiś miesiąc - dwa temu kupiłam pralko - suszarkę (taką na 9 kg pranie i 6 kg suszenie - nie pamiętam symbolu). Mogę powiedzieć, że naprawdę suszy i wyciągnięte pranie jest przyjemnie miękkie. Jednak trzeba szczerze powiedzieć, że ten proces trwa (min. 2h suszenie, a nawet więcej do 3,5 h, jak ustawisz wg programu i oczywiście pobiera wiele energii i dodatkowej wody do chłodzenia). Mogę porównać ją z czteroletnią Wirpool i wydaje mi się że dokładniej pierze, ale też nie ma takiego programu 60 min,przy temperaturze nawet do 60 stopni, którego zawsze używałam. Albo pierzesz dokładnie przy 40 st. przez jakieś 1h 40 min, albo krócej ale tylko przy temperaturze 30 st. Co do super silent, to też przesada, bo owszem pierze cicho, ale jak wiruje na 1400, i jeszcze nie daj boże ma coś większego lub cięższego w środku np. jeansy, to mamy huk, jak na lotnisku. No i przy suszeniu ogrzejesz z niej sporej wielkości lokum - bardzo się nagrzewa. Ale suma sumarum, mam wielką pralkę i pojemną suszarkę w jednym, nie gniecie jakoś strasznie, tak jak mnie straszono i ogólnie jest ok.

płytę indukcyjną ok, pralko-suszarkę ok. piekarnik też ok. lodówka? zmywarka ok. i spytaj się jeszcze czy załatwi Tobie paszport na pięć lat gwarancji na te sprzęty.

Przejrzyj sobie ofertę aristona(indesita sobie odpuść) zobacz najlepiej na ceneo lub czymś podobnym. Napisz co się podoba w tych cenach które tam podają. Wtedy będzie łatwiej rozmawiać.

polega to na tym, że moja znajoma pracuje w indesicie w łodzi;

jeśli chodzi o ceny to nie bardzo rozumiem; ale jedynie co się rzuca w oczy to, że są niższe od np. boscha czy electroluxa przy niektórych modelach o podobnej specyfice;

czy sugerujesz mi, aby odpuścić sobie ten łódzki sprzęt?? i pomyśleć o innej marce

polega to na tym, że moja znajoma pracuje w indesicie w łodzi;

jeśli chodzi o ceny to nie bardzo rozumiem; ale jedynie co się rzuca w oczy to, że są niższe od np. boscha czy electroluxa przy niektórych modelach o podobnej specyfice;

czy sugerujesz mi, aby odpuścić sobie ten łódzki sprzęt?? i pomyśleć o innej marce

Sugeruję żebyś wybrał sobie coś z aristona i dowiedział się za ile tobie sprzedadzą a wtedy mogę powiedzieć czy jest sens kupować czy też kupić coś innego.

policzyłam - miniamalna wydajność okapu to 630 , maxymalna to 1260 :o

szerokość 60-90

kominowy, taki prosty, nie zanowoczesny ;)

najchętniej do 1000 zł -ale powoli tracę nadzieje :roll:

Nie wim czy design taki ci odpowiada ale sie powtórzę i napisze jeszcze raz: polecam ten: http://www.ceneo.pl/340081

Miałem okazje testowac jak działa i jest naprawdę cichy a przy tym naprawde ma niesamowity ciag. W tej cenie i przy takich parametrach nie ma własciwie konkurencji.

policzyłam - miniamalna wydajność okapu to 630 , maxymalna to 1260 :o

szerokość 60-90

kominowy, taki prosty, nie zanowoczesny ;)

najchętniej do 1000 zł -ale powoli tracę nadzieje :roll:

Nie wim czy design taki ci odpowiada ale sie powtórzę i napisze jeszcze raz: polecam ten: http://www.ceneo.pl/340081

Miałem okazje testowac jak działa i jest naprawdę cichy a przy tym naprawde ma niesamowity ciag. W tej cenie i przy takich parametrach nie ma własciwie konkurencji.

Jeżeli sądzisz że ten mastercook jest taki wyjątkowy to znaczy że nie bardzo się orientujesz w temacie :( A konkurencja dla tego modelu to np. Amica OKC 621 T, troszkę mniej wydajna ale cicha:)