Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam! Teraz jestem na etapie poszukiwania płyty. Zastanawiam się nad dwiema (Bosch): PKN 645EO1 i PKN 645T14. Proszę o radę która wybrać, lub czy polecacie innego Boscha w tym przedziale cenowym?
Tę dostępną:) pkn645e01 to stary model:) Pozdr.

Popey111, dziękuję bardzo :)

Właśnie bardziej skłaniałam się ku tej drugiej :) Bo rozumiem, że ona jest ok i nie ma co szaleć i szukać innej?

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam! Teraz jestem na etapie poszukiwania płyty. Zastanawiam się nad dwiema (Bosch): PKN 645EO1 i PKN 645T14. Proszę o radę która wybrać, lub czy polecacie innego Boscha w tym przedziale cenowym?
Tę dostępną:) pkn645e01 to stary model:) Pozdr.

Właśnie bardziej skłaniałam się ku tej drugiej :) Bo rozumiem, że ona jest ok i nie ma co szaleć i szukać innej?

Mi bardziej odpowiada ehs60210 ze względu na potrójne pole i slidery ale to już niezbyt istotna kwestia.

Właśnie bardziej skłaniałam się ku tej drugiej :) Bo rozumiem, że ona jest ok i nie ma co szaleć i szukać innej? Mi bardziej odpowiada ehs60210 ze względu na potrójne pole i slidery ale to już niezbyt istotna kwestia.

Ale to jest Elektrolux. A Bosch nie ma podobnej? Przepraszam, ale nie mam jakoś przekonania do Elektroluxa...

Mi bardziej odpowiada ehs60210 ze względu na potrójne pole i slidery ale to już niezbyt istotna kwestia.

Ale to jest Elektrolux. A Bosch nie ma podobnej? Przepraszam, ale nie mam jakoś przekonania do Elektroluxa... Tak jak napisałem:)zerknij siemensa:)

Ale to jest Elektrolux. A Bosch nie ma podobnej? Przepraszam, ale nie mam jakoś przekonania do Elektroluxa... Tak jak napisałem:)zerknij siemensa:)

Popey111, dziękuję. Poszukam jeszcze, w razie czego będę dalej męczyć :)

Zapomnialem ostatnio dopytac sie co nieco o mikrofalach :)

Przegladajac ceneo w oko rzuciły mi sie przepiekne kuchenki Zelmera

Szczegolnie chodzi mi o model Zelmer 29Z010 Co o niej sadzicie ??

Moze ktos uzytkuje ??

http://www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryId=356&productId=303936&productId=1586283&productId=1655969&productId=3155125&productId=2506519

A moze ktos potrafi polecic cos fajniejszego powiedzmy do 450 zl ??

Przy tych założeniach cenowych moim liderem jest ELECTROLUX ERZ 28801:)

Jakość ok, dwie szuflady 0stopni z regulacją wilgotności itd. Dla mnie miodzio:)

Dzięki serdeczne za odpowiedź. Fajnie, że są te szuflady, ale przez to kurczy się drastycznie objętość chłodziarki i nie można wstawić na drzwi dużych butelek napoi :(

Martwi mnie też ta opinia z Ceneo: http://www.ceneo.pl/;0151096581-10.htm

Jeszcze jakieś sugestie warte rozważenia? :)

Przy tych założeniach cenowych moim liderem jest ELECTROLUX ERZ 28801:)

Jakość ok, dwie szuflady 0stopni z regulacją wilgotności itd. Dla mnie miodzio:)

Dzięki serdeczne za odpowiedź. Fajnie, że są te szuflady, ale przez to kurczy się drastycznie objętość chłodziarki i nie można wstawić na drzwi dużych butelek napoi :(

Martwi mnie też ta opinia z Ceneo: http://www.ceneo.pl/;0151096581-10.htm

Jeszcze jakieś sugestie warte rozważenia? :)

Ale przecież te szuflady to chłodziarka i praktycznie wszystkie świeże produkty tam będziesz trzymać?

A która konkretnie opinia cię martwi?

Ale przecież te szuflady to chłodziarka i praktycznie wszystkie świeże produkty tam będziesz trzymać?

Ta dotycząca głośnego działania (ten wątek pojawia się też w komentarzu na stronie Euro), opisująca też problemy z rozmrażaniem i ciężko chodzące szuflady.

Przy okazji, model wydaje się podobny, ale bez szuflad i z kilkoma bajerami więcej: Electrolux ERN29801

Warto?

Jeżeli sądzisz że ten mastercook jest taki wyjątkowy to znaczy że nie bardzo się orientujesz w temacie :( A konkurencja dla tego modelu to np. Amica OKC 621 T, troszkę mniej wydajna ale cicha:)

FAjny ale o 5 decybeli głosniejszy a to imho naprawde istotna róznica - tymbardziej ze róznica w wydajności to prawie 200m sześciennych.

Ja bnie twierdze że jest wyjątkowy- poprostu szukałem długo jak najcichrzych okapów z jak najwieksza wydajnościa w cenie poniżej 1000plnów i w tej konkurencji okiapy wkbs w szerokości 60 i 90 są liderami.

Moze ktos uzytkuje ??

http://www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryId=356&productId=303936&productId=1586283&productId=1655969&productId=3155125&productId=2506519

Zelmer w mikrofalach to żadna rewelacja. LG, samsung, whirlpool, panasonic. A zamiast zelmera można równie dobrze kupić Amikę , Gorenje, candy, czyli wszystkie produkowane w PRC ale za to lepiej wyposażone np. Amica AMM23E80GI

Moze ktos uzytkuje ??

Zelmer w mikrofalach to żadna rewelacja. LG, samsung, whirlpool, panasonic. A zamiast zelmera można równie dobrze kupić Amikę , Gorenje, candy, czyli wszystkie produkowane w PRC ale za to lepiej wyposażone np. Amica AMM23E80GI

Dorzucę swoje 3 grosze. Mam od 4 lat jakiś wypasiony model mikrofali LG i niestety nie umywa się do whirlpoola w podobnej cenie i mocy. Jeśłi chodzi o sprawnośc i równomiernośc nagrzewania potraw LG nie umyw a się do whirlpoola. Może przez te 4 lata te kuchenki sie jakoś poprawiły ale jak mi sie to lg zepsuje to na 99% kupie jakiegos whirlpoola. w rodzinie jest kilka róznych modeli mikrofal i mozna w ciemno stwierdzic ze whirlpoola grzeja szybciej i równiej.

Ta dotycząca głośnego działania (ten wątek pojawia się też w komentarzu na stronie Euro), opisująca też problemy z rozmrażaniem i ciężko chodzące szuflady.

Przy okazji, model wydaje się podobny, ale bez szuflad i z kilkoma bajerami więcej: Electrolux ERN29801

Warto?

Głośne działanie w tym wypadku to zapewne tak jak pisze sam autor opinii kwestia montażu, to z resztą najczęstsza przyczyna we wszystkich lodówkach :) A jeżeli jednak coś bez szuflad to weź liebherra ics30130. Ten electrolux którego wymieniasz to raczej mało opłacalny zakup. Co do szuflad to się nie zgodzę z tymi opiniami. A rozmrażanie przy dwóch agregatach będzie tak samo wygodne jak w tej którą podałeś:) Nadal więc polecę tego electroluxa z komorami 0c bo jest lepszy :) a jak nie to weź liebherra.

Moze ktos uzytkuje ??

Dorzucę swoje 3 grosze. Mam od 4 lat jakiś wypasiony model mikrofali LG i niestety nie umywa się do whirlpoola w podobnej cenie i mocy. Jeśłi chodzi o sprawnośc i równomiernośc nagrzewania potraw LG nie umyw a się do whirlpoola. Może przez te 4 lata te kuchenki sie jakoś poprawiły ale jak mi sie to lg zepsuje to na 99% kupie jakiegos whirlpoola. w rodzinie jest kilka róznych modeli mikrofal i mozna w ciemno stwierdzic ze whirlpoola grzeja szybciej i równiej.

A jakiego modelu używasz?

Jeżeli sądzisz że ten mastercook jest taki wyjątkowy to znaczy że nie bardzo się orientujesz w temacie :( A konkurencja dla tego modelu to np. Amica OKC 621 T, troszkę mniej wydajna ale cicha:)

FAjny ale o 5 decybeli głosniejszy a to imho naprawde istotna róznica - tymbardziej ze róznica w wydajności to prawie 200m sześciennych.

Ja bnie twierdze że jest wyjątkowy- poprostu szukałem długo jak najcichrzych okapów z jak najwieksza wydajnościa w cenie poniżej 1000plnów i w tej konkurencji okiapy wkbs w szerokości 60 i 90 są liderami.

Godul nie wiem jak mastercook mierzy głośność swoich okapów ale na pewno robi to inaczej niż amika, lub podaje w innej skali, więc nie porównuj. Druga sprawa to słuchałem sobie w pracy mastercooka umbriel z tą samą teoretycznie głośnością i chodzi jak traktor. Wystarczy sojrzeć opinie w internecie. Więcej szkoda czasu pisać.

W takim razie którego samsunga bys polecil ?? Fajnie gdyby mial grill kwarcowy

Co sadzisz o tym modelu ?? Samsung GE86H-S

Ten model wyszedł juz z oferty bo nie moge go znaleźć w żadnym zestawieniu- dla marki lg, a modelu nie pamietam. Kosztował parę lat temu 1500-1600zł. Inox, z grillem, termoobiegim i roznem obrotowym. Z całej reszty jestem zadowolony natomiast sama mikrofala to w porównaniu z whirlpoolem w podobnej cenie porażka.

Edit- znalazłem- to model LG MC 806 blr.

Co od okapu to nie miałem okazji słuchac obu obok siebie bo wkbs-ów praktycznie nie ma w marketach. Kupieł trochę w ciemno bazując własnie na opiniach z netu i danych katalogowych. W kazdym razie róznica w wydajności i głosnosci w porównaniu do gorenje, które miałem wczesniej - kolosalna. 800m3 robi naprawde niezły przeciag w kuchni;-)

Nie wim kiedy wszedł ten model amici o którym piszesz i jak czesto wisi on w marketach ale jak w zeszłym roku szukałem okapu to nic z amiki w rozsądnej cenie nie wpadło mi w ucho.