Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na stronie producenta juz jej nie ma

http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/microwaves/gril/index.idx?pagetype=subtype

Pod uwage biore te dwa modele GE86H-S i GE89MST

Nie wiem tylko czy aby na pewno GE86H-S ma grill kwarcowy

Czyli tak jak zawsze samsung nie aktualizuje oferty na stronie :( Poza wyglądem od tych które wymieniłeś różni się rodzajem grilla bo ma dwie grzałki ceramiczną i kwarcową.

Ten model wyszedł juz z oferty bo nie moge go znaleźć w żadnym zestawieniu- dla marki lg, a modelu nie pamietam. Kosztował parę lat temu 1500-1600zł. Inox, z grillem, termoobiegim i roznem obrotowym. Z całej reszty jestem zadowolony natomiast sama mikrofala to w porównaniu z whirlpoolem w podobnej cenie porażka.

Edit- znalazłem- to model LG MC 806 blr.

Co od okapu to nie miałem okazji słuchac obu obok siebie bo wkbs-ów praktycznie nie ma w marketach. Kupieł trochę w ciemno bazując własnie na opiniach z netu i danych katalogowych. W kazdym razie róznica w wydajności i głosnosci w porównaniu do gorenje, które miałem wczesniej - kolosalna. 800m3 robi naprawde niezły przeciag w kuchni;-)

Nie wim kiedy wszedł ten model amici o którym piszesz i jak czesto wisi on w marketach ale jak w zeszłym roku szukałem okapu to nic z amiki w rozsądnej cenie nie wpadło mi w ucho.

Teraz to się zgodzę że lepiej było zainwestować w whirlpoola:)

Mam pytanie o zmywarki Boscha. Między SGI 45N15EU a SMI 58M35EU jest różnica w cenie ok. 300 zł, a parametry mają podobne. Która lepsza?
smi58m35 bez dwóch zdań.

Popey111, dziękuję. Lubię takie zdecydowane odpowiedzi :)

A przy okazji jeszcze pomęczę :) Zaczęłam się rozglądać za okapami i na razie mam trzy typy: Ciarko Sigma E60, Teka DS60IX, Bosch DWW 061451. Dodam, że moja kuchnia jest zamknięta i ma ok. 10,5 m2.

Mam pytanie o zmywarki Boscha. Między SGI 45N15EU a SMI 58M35EU jest różnica w cenie ok. 300 zł, a parametry mają podobne. Która lepsza?
smi58m35 bez dwóch zdań.

A przy okazji jeszcze pomęczę :) Zaczęłam się rozglądać za okapami i na razie mam trzy typy: Ciarko Sigma E60, Teka DS60IX, Bosch DWW 061451. Dodam, że moja kuchnia jest zamknięta i ma ok. 10,5 m2.

Z tych które podałaś wszystkie się nadają ale bosch będzie najgłośniejszy.

smi58m35 bez dwóch zdań.

Z tych które podałaś wszystkie się nadają ale bosch będzie najgłośniejszy.

A czy Bosch też ma regulowaną wysokość? Bo Teka i Ciarko zdaje się, mają. I czy regulacja wysokości okapu jest to praktyczne rozwiązanie?

przyznam że z okapem mam problem

sprecyzowałam jak ma wyglądać

http://www.agdexpert.pl/okapy-kominowe/teka-db-90

np jak ten ( nie musi być ta firma)

ale nie mogę znaleźć nic w sensownej cenie i z taką wydajnością - max 1260

min 630

albo nie ma o takiej wydajności, a jak jest to drogi baardzo

ech

znajde coś w tym typie? i ciche?

przyznam że z okapem mam problem

sprecyzowałam jak ma wyglądać

http://www.agdexpert.pl/okapy-kominowe/teka-db-90

np jak ten ( nie musi być ta firma)

ale nie mogę znaleźć nic w sensownej cenie i z taką wydajnością - max 1260

min 630

albo nie ma o takiej wydajności, a jak jest to drogi baardzo

ech

znajde coś w tym typie? i ciche?

jokka kup coś z wydajnością około 800, i tyle. Maksymalna wydajność nie oznacza że nie ma sensu kupować okapu z mniejszą wydajnością.

Pozdr.

jeszcze spróbuję na forum publicznym się poradzić. Czy chłodziarko-zamrażarki do zabudowy z systemem NO FROST mają no frost tylko w zamrażarce czy również w chłodziarce???

Sprzedawca w sklepie powiedział, że tylko w zamrażarce :o

A już miałam zamówić i zgłupiałam :o :roll:

Nie chcę wydawać kasy na coś co tylko częściowo mi odpowiada.

Pan polecał mi Electrolux ERN 29601 za 1200 zł i jak myślicie - będzie to dobry strzał??

Popey111, zamowilam Liebherra ICS 30130.

Doradz mi prosze, bo ICUS 30130 niewiele sie rozni, a ten Elextrolux od Angeli6 tez.

A roznica w cenie pomiedzy Electroluxem a tym moim Liebherrem ponad 100%.

Wziac jednak te, ktora zamowilam i nie kombinowac?

Liebherr lepiej wykonany , electrolux słabiej:) obie warteswojej ceny:) Chyba muszę zacząć porad tylko na pw udzielać bo widzę że duża część czytelników tego forum nie będzie mogła spać po nocach:)