Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dewuka liebherr nie ma nofrost-u w chłodziarce. Choć wygląda to bardzo podobnie. Gorenje również.

Nie ma?- no to zburzyłeś mój misterny plan :wink: Dobrze, że jej nie zamówiłam bo kosztuje majątek a chciałam kupić głównie ze względu na ten nofrost w całości.

To w takim razie Liebherr ma nofrost tylko w zamrażalniku?

A co sądzisz o skompletowaniu chłodziarki i zamrażalnika Boscha:

chłodziarka Bosch KIF 26A51 - czy tutaj jest nofrost?

zamrażarka Bosch GID 14A50 - w tej zamrażarce chyba niestety nie ma nofrosta

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chłodziarka Bosch KIF 26A51 - czy tutaj jest nofrost- nie.

Nie kupisz chłodziarki bez szronowej poza jednym wolno stojącym modelem samsunga( co najmniej tylko tą kojarzę). W vhłodziarkach nofrost to żaden rarytas, można zrobić lepsze urządzenie oparte na tradycyjnym systemie chłodzenia.

Witam serdecznie

usiłowałam poczytać tutaj ale jakos kiepsko mi idzie a czas nagli :(

czy mogę prosić o pomoc ? ( odkąd ja się urzadzałam mineło trochę czasu i nie jestem na bieżąco :(

jest dom własciwie taki dla gosci i na imprezy ..jest zabudowana kuchnia ale nie ma ma zmywarki , kuchnia wolnostojąca 50 ( za mała ) ..słowem trzeba trochę zmienić , potrzebuję :

*kuchnię 60 cm ( gazowo-elektryczną ). wolnostojąca , żeby był sam termoobieg oraz termoobieg +dolna grzałka itd,,, prowadnice a najchetniej teleskopy ...duzy piekarnik ...zapalarka w pokrętle , urzadz. p/w gazu

*zmywarkę ( 60 cm ) żeby się jakoś komponowała wizualnie , panel widoczny , duze kosze , wygodne , program krótki jakiś , funkcja opóznionego startu , nie za głośna ..

* okap do tego ..w miarę cichy ale mocny ( gotowanie dla wielu osób )

* lodówko zamrażarka ( 60 cm ) moze być wysoka ..no frost w miarę cicha ...większy zamrażalnik ( bo na dole bedzie duża lodówka gastronomiczna ale nie bedzie na razie zamrażarki )

wersja inox preferowana ( mogłaby byc i biała ew.) kuchnia otwarta na salon ...

opcja inna to czarny blat w kuchence pod palnikami ...

dobry stosunek jakości od ceny ...

aa i jeszcze mam taką uwagę ...kupiłam sobie kiedyś ( dawno ) Amicę kuchnie gazowo -elektr . droga była, wolnostojąca ,,miała sondę do mierzenia temp. mięsa , i bajery rózne ...ale piekła kiepsko żeby nie wiem co to trzeba było przekrecać w połowie bo tył już był zrumieniony dobrze a przód nie ...zraziłam się w życiu Amiki .!!!! ( no chyba że się poprawili ) ...

i jeszcze taka sprawa ...miałam kiedyś AEG ( wysuwany piekarnik jak szuflada ..i dzielony w razie czego na pół wsuwaną taką blachą ( oszczędnośc , żeby się cały nie nagrzewał jak się mało piekło )

Mam Elektroluxa ( parowego ) , mam Siemensa ( mikrofalę też Siemnesa ) ..i jestem zadowolona ale one m.in mają sam termoobieg ...a ostatnio kolezanka sobie kupiła Masterkook i tam nie ma samego w tym modelu tylko musi być z czymś łączony albo z górna albo z dolną grzałką ..nie umie piec już n-te ciasto jej nie wyszło :( ...albo spalone z góry ..a dół surowy ( jak górna grzałka ) albo odwrotnie ( jak dolna ) ..no bez przesady żeby kombinować przy takim sprzęcie w dzisijeszych czasach ? to coś chyba nie tak :( kolezanka jest inteligentna wiec o brak logiki jej nie posądzam ..moze coś na ten temat ??? ....

Tu pojawia się właśnie kwestia innego układu drzwiczek:) Bosch ma mniejszy zamrażalnik a za to większą lodówkę. Coś za coś. Ciężko doradzić coś co się wizualnie spodoba bo jak sam piszesz diabeł tkwi w szczegółach. Powiedz narzeczonej to co pisałem o boschu lub siemensie, i jak co może zdecydujecie się na coś innego:)

A którą lodówkę Electroluksa byś polecał oprócz tej z dwoma komorami 0 st.? Założenia jak wcześniej.

Tu pojawia się właśnie kwestia innego układu drzwiczek:) Bosch ma mniejszy zamrażalnik a za to większą lodówkę. Coś za coś. Ciężko doradzić coś co się wizualnie spodoba bo jak sam piszesz diabeł tkwi w szczegółach. Powiedz narzeczonej to co pisałem o boschu lub siemensie, i jak co może zdecydujecie się na coś innego:)

A którą lodówkę Electroluksa byś polecał oprócz tej z dwoma komorami 0 st.? Założenia jak wcześniej.

ERN 29601 :)

ERN 29601 :)

Jakieś uzasadnienie? :)

*kuchnię 60 cm ( gazowo-elektryczną ). wolnostojąca , żeby był sam termoobieg oraz termoobieg +dolna grzałka itd,,, prowadnice a najchetniej teleskopy ...duzy piekarnik ...zapalarka w pokrętle , urzadz. p/w gazu

*zmywarkę ( 60 cm ) żeby się jakoś komponowała wizualnie , panel widoczny , duze kosze , wygodne , program krótki jakiś , funkcja opóznionego startu , nie za głośna ..

* okap do tego ..w miarę cichy ale mocny ( gotowanie dla wielu osób )

* lodówko zamrażarka ( 60 cm ) moze być wysoka ..no frost w miarę cicha ...większy zamrażalnik ( bo na dole bedzie duża lodówka gastronomiczna ale nie bedzie na razie zamrażarki )

Kuchnia GORENJE K67522BX

Zmywarka Jakiś bosch lub siemens np. SN 56 N 580EU

Okap do kompletu gorenje np. dvg 65645e

Lodówka Liebherr CUNesf 39130

Bo jakoś reszta modeli nie jest najfajniejsza przy swoich cenach:) (oczywiście to subiektywna moja opinia)

A czy jakość wykonania w środku, materiałów jest różna w przypadku różnych modeli Elektroluksa?

Pytam, bo na zdjęciach to w środku wszystkie wyglądają podobnie, różnią się tylko zużyciem prądu i bajerami. Jak patrzyłem na nie w sklepie to kojarzę, że też na pierwszy rzut oka ciężko było odróżnić czemu jedna od drugiej jest 1k zł droższa :(

Bo jakoś reszta modeli nie jest najfajniejsza przy swoich cenach:) (oczywiście to subiektywna moja opinia)

A czy jakość wykonania w środku, materiałów jest różna w przypadku różnych modeli Elektroluksa?

Pytam, bo na zdjęciach to w środku wszystkie wyglądają podobnie, różnią się tylko zużyciem prądu i bajerami. Jak patrzyłem na nie w sklepie to kojarzę, że też na pierwszy rzut oka ciężko było odróżnić czemu jedna od drugiej jest 1k zł droższa :(

No właśnie się nie różnią.

No właśnie się nie różnią.

Hmm... a AEG ma lepszą jakość tych materiałów?

A żeby nie było tak dobrze, że sprzęt do kuchni wybrałam i mam luz to teraz odkurzacza szukam i telewizora :lol:

W sprawie zyzora nei pomogę bo nie mam i sie nie interesuję ale co do odkurzacza to mam kilka przemyśleń. Konkretnego modelu nie polecę ale zwróc uwage na 3 rzeczy. Siła ssania-mnie sie udało znaleźć odkurzacz który miał 400W mocy ssącej i był przy tym dośc cichy. Druga sprawa to funkcja właczania i regulacji ciagu w raczce- to naprawdę duża wygoda.

3 sprawa to stopien komplikacji i częstotliowsc czyszczenia filtrów. Może mniej dotyczy to workowców ale tych akurat nie brałem pod uwagę bo worki kosztuja, a czasem zapychają sie przy pierwszym zaciągnieciu odrobiny pyłu czy mąki a w bezworkowcu wyciaga się filtry i myje.