Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ktoś pisał, że przed zakupem wszyscy siedzą na forum, a po, milczą i nic nie wiadomo. Dla odmiany powiem, co wiem. Jak wiecie kupiłam ostatnio kilka sprzętów, lecz jak dotąd zdążyłam sprawdzić płytę ceramiczną AMICA PC6220SF, jak dotąd wszystko zgodnie z oczekiwaniami. A wybór płyty ceramicznej nad indukcyjną był podyktowany, 1) dobrym doświadczeniem z poprzednią ceramiczną, 2) niemagnesującym dużym zestawem garnków, 3) używaniem niani elektronicznej dla dzieci AngelCare, która ma zakłócenia przy działaniu mikrofalówki przez kilka sekund, a co dopiero musi być przy indukcji (dodam tylko, że niania elektroniczna, choć już moje dziecko nie jest w okresie niemowlęcym, jest na równi z samochodem i z laptopem najważniejszym sprzętem w moim życiu , nikt nie zdoła mnie odwieźć od przekonania, że pomaga wychować grzeczne, spokojne i niewrzeszczące przy każdej okazji dziecko - po prostu malec nie musi uczyć się, że trzeba wydzierać się w niebogłosy, żeby spełniono jego życzenia ). Druga rzecz to lodówka BOSCH KGN36A73. Powiem tak, mam nowe mebelki w kuchni i ta lodówka ma znaczące działanie estetyczne w ogólnym wizerunku całości - wygląda wręcz oszałamiająco, plusem są też tzw. bajery: nofrost, ukryta ręczna kostkarka, szuflady świeżości itp. ALE.... .. Do jasnej Anielci te odgłosy!!!! miałczenie, muczenie, ryki lwa i dzwonienie butelek, choć ich w środku nie ma, przy czynnej pracy chłodziarki!!!! Co to ma być!!! Tak się składa, że mój POLAR ciągle jest włączony kilka metrów dalej i podczas pracy wydaje swoje ciche szszszszsz...., och..... i ach....., a BOSCH przy nim, to jak karabin maszynowy - i dodam, że jest wypoziomowany! No całe szczęście, że mam wielkie lokum i po prostu kilkanaście metrów od kuchni, tej lodówki nie słychać, ale biedacy, którzy kupili ją do kawalerek cierpią! Nie zdążyłam jeszcze przetestować całkiem piekarnika AMICA EBP 8652, włączyłam tylko czyszczenie na 250 stopni i stwierdziłam, że.... strasznie z niego wieje , jeszcze nie wiem, o co z tym chodzi?? Przeciąg był w kuchni, jak przy otwartych oknach?! Może wy wiecie, czy to tak ma być, czy coś mam nie tak?

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hosz jak wieje to ok. A co do lodówki to spróbuj podłożyć coś miękkiego pod nią, bardzo często to działa:)

A co do płyt to mój lider jest niezmienny ehs60210 :)

Nie masz przy tej amice problemu z rozstawem pól jak stawiasz na największych dwa duże naczynia?

witam, przeczytałam całe 17-cie stron z nadzieją, że sama dam sobie radę z wyborem -niestety, tylko mnie głowa rozbolała :cry:

popey111 ratuj :wink:

chcę płytę ceramiczno-indukcyjną 2/2 - mały wybór czyli nie powinno być problemu...a jednak:

- amica PIM6507TF - tylko 1-ną niefajną opinię znalazłam na necie

- mastercook ID622S - 2 osoby zadowolone na forum

- aeg-electrolux67670 - niestety z ramką a do ciemnego blatu jakoś mi nie pasuje

i 2 bosch-e:

- PIF651R14E - wg opinii ma jeden element sterujący 4-ma polami i to ją dyskwalifikuje

- PIF651T14E - nie doczytałam nigdzie czy ma tak samo jak ten bosch R14E

a tak jeszcze przy okazji: zmywarka 45cm - boschSRV55T33EU i piekarnik Samsung BT63TDBFGB - co sądzisz o tych wyborach?

a może płyta Aeg-Elektrolux i piekarnik Samsung BT62TDBCT jakoś by się zgrały kolorem obramowań? :roll:

jak rozwiążę ten "supełek" to podpytam o lodówke i pralkę :wink:

popey111

widze ze jestes guru w tematach agd wiec prosze o Twoja pomoc :)

zastanawiam sie nad kupnem lodowki gorenje rki 55298 jaka jest Twoja opinia na jej temat? Czy uwazasz ze warto doplacic do no frost i kupic nrki 45288 lub 55288 (jesli tak to ktora z nich?).

Dzieki za pomoc

Czy mozecie mi pomoc....

Podoba mnie sie piekarnik Samsunga BT63TDST czy potrafilibyscie dobrac mi z tej samej firmy kuchenke mikrofalowa???

Doradzcie czy ten piekarnik jest dobry czy moze wybrac jakis inny zestaw???

Pilnie szukam odpowiedzi gdyz w tym tygodniu musze zakupic sprzet do kuchni!!!

Bede wdzieczna za kazda odpowiedz, pozdrawiam!!!

Jak napisalam wczesniej mam juz lodowke Liebherra CBNes39560 ktora bedzie stala obok piekarnika i mikrofali (te umieszczone zostana w slupku)... czy kolorystycznie i designem beda do siebie pasowac gdyz nie mialam okazji obejrzenia piekarnika na zywo???

Czy mozecie mi pomoc....

Podoba mnie sie piekarnik Samsunga BT63TDST czy potrafilibyscie dobrac mi z tej samej firmy kuchenke mikrofalowa???

Doradzcie czy ten piekarnik jest dobry czy moze wybrac jakis inny zestaw???

Pilnie szukam odpowiedzi gdyz w tym tygodniu musze zakupic sprzet do kuchni!!!

Bede wdzieczna za kazda odpowiedz, pozdrawiam!!!

Jak napisalam wczesniej mam juz lodowke Liebherra CBNes39560 ktora bedzie stala obok piekarnika i mikrofali (te umieszczone zostana w slupku)... czy kolorystycznie i designem beda do siebie pasowac gdyz nie mialam okazji obejrzenia piekarnika na zywo???

fg87kust i uważam że pasować będzie naprawdę dobrze.

:lol: z tym gotowaniem to wielce "niegłupi" pomysł :wink: :wink: :wink:

a poważniej! pytam, bo ja na starej (baaardzo) gazówce "chowana", a na forum czytam: "duży gar z przodu -źle" "dwa duże koło siebie - też źle" ale jeżeli ten bosch ma osobne sterowanie polami to go wybiorę :D - a ma??? bo sie nigdzie nie doczytałam :(

popey, ostatnie pytanie, która z tych pralek lepsza (pal licho, ze 44cm) :

SIEMENS WS10X362PL czy SIEMENS WS10X46APL

WS10X46APL

Dzięki :) Jednak mam jeszcze jedno pytanie, odnośnie lodówki.

LIEBHERR CU-PESF 27210 czy GORENJE RK45298E? O Gorenje naczytałam się na ceneo bardzo złych opini, które mnie zniechęciły trochę, może jakiś inny model możesz polecić...? Obie lodówki po otwarciu drzwi powinny mi się zmieścić we wnęce 59cm.

popey, ostatnie pytanie, która z tych pralek lepsza (pal licho, ze 44cm) :

SIEMENS WS10X362PL czy SIEMENS WS10X46APL

WS10X46APL

Dzięki :) Jednak mam jeszcze jedno pytanie, odnośnie lodówki.

LIEBHERR CU-PESF 27210 czy GORENJE RK45298E? O Gorenje naczytałam się na ceneo bardzo złych opini, które mnie zniechęciły trochę, może jakiś inny model możesz polecić...? Obie lodówki po otwarciu drzwi powinny mi się zmieścić we wnęce 59cm.

Przejrzyj opinie o rk4296e :) to bardzo podobny model i opinie ma dobre a te które czytałem na ceneo o tej to po prostu stwierdzenie że ktoś nie przemyślał zakupu:) plus jedna bzdura-może dwie:) Ja uważam że warto. Ktoś powinien moderować te opinie na ceneo:) a co do ilości półek to po co komu więcej a jak się wkurza bo mu przeszkadza komora "0" to niech kupi inny model. zerknij też opinie o białym odpowiedniku:)