Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, dopiero mam zamiar przeczytać cały ten wątek, gdyż stoję przed wyborem całego kuchennego wyposażenia. Typów nie mam jeszcze żadnych. Muszę wybrać:

do zabudowy:

- płytę gazową, 5-palnikową,

- piekarnik,

- zmywarkę

Oprócz tego wolnostojacą lodówkę , chyba 170 i okap 90.

Kuchnia ma być raczej intensywnie użytkowana ale bez zbędnych bajerów.

Co sadzicie o sprzęcie Franke? Proszę o podpowiedzi...

Jeżeli chodzi o franke to przepłacisz:) chyba że się tobie szczególnie podoba:) to wtedy tak. Ewentualnie okap warto o d nich wziąć i płyty gazowe mają fajne:)

Dziękuję. Oczywiscie nie chciałabym przepłacić, mam możliwość zakupu części tego sprzętu z 30% rabatem. Czy w takim przypadku byłoby warto?

Jeszcze dziś postaram się trochę przekopać przez ten wątek bo czas mnie nagli a wybór tak duży - obawiam się czy dam radę :-(

popey, ostatnie pytanie, która z tych pralek lepsza (pal licho, ze 44cm) :

SIEMENS WS10X362PL czy SIEMENS WS10X46APL

WS10X46APL

Dzięki :) Jednak mam jeszcze jedno pytanie, odnośnie lodówki.

LIEBHERR CU-PESF 27210 czy GORENJE RK45298E? O Gorenje naczytałam się na ceneo bardzo złych opini, które mnie zniechęciły trochę, może jakiś inny model możesz polecić...? Obie lodówki po otwarciu drzwi powinny mi się zmieścić we wnęce 59cm.

Przejrzyj opinie o rk4296e :) to bardzo podobny model i opinie ma dobre a te które czytałem na ceneo o tej to po prostu stwierdzenie że ktoś nie przemyślał zakupu:) plus jedna bzdura-może dwie:) Ja uważam że warto. Ktoś powinien moderować te opinie na ceneo:) a co do ilości półek to po co komu więcej a jak się wkurza bo mu przeszkadza komora "0" to niech kupi inny model. zerknij też opinie o białym odpowiedniku:)

Ale uważasz, że warto GORENJE RK45298E czy RK4296E? Napisz co sądzisz o poniższym sprzęcie bo to będzie prawdopodobnie to, na co się zdecyduję :

pralka : SIEMENS WS10X362PL lub SIEMENS WS10X46APL ;

zmywarka : SIEMENS SF64T351EU ;

plyta : SIEMENS ET675MN11E ;

piekarnik : AEG Competence B5941-5-M ;

okap : AEG DK9660M ;

lodówka : albo wspomniany Liebherr albo Gorenje.

Jestem juz chyba zdecydowany ostatecznie na zakup tego sprzetu.

Popey111 napisz co myslisz. Kierowalem sie tez Twoimi opiniami :) Napisz co myslisz glownie o tym piekarniku. Caly czas sie wachamy miedzy drabinkami a teleskopami. Napisz jak one sie zachowuja. Moze teleskopy sa bardziej "awaryjne"?

Płyta ok

piekarnik spoko w wypadku gorenje w obecnych modelach prowadnice nie są zbyt rewelacyjne

zmywarka

kup http://www.electro.pl/produkt-BOSCH_Zmywarka_SMV_50E30EU_2B_kalendarz_magnetyczny_GRATIS-146391,120.html lub esl66010 będą lepsze

lodowka ja wolę gorenje nrki55288 zezzględu na zawiasy nożycowe i w tym whirlpoolu nie ma komory "0" a gorenje ma.

okap spoko ale weź bez matyfizelinowej :):)

Popey jako specjalista od sprzętu to i może mi podpowiesz :D jaką polecałbyś lodówkę 60-tkę wysoką oraz jaiej firmy okap kuchenny (styl nowoczesny-taki ukośny), różnie proponują i mam z tym nielada problem :roll:
Ewa napisz coś więcej o swoich wymaganiach i możliwościach to pomogę:)

Jestem juz chyba zdecydowany ostatecznie na zakup tego sprzetu.

Popey111 napisz co myslisz. Kierowalem sie tez Twoimi opiniami :) Napisz co myslisz glownie o tym piekarniku. Caly czas sie wachamy miedzy drabinkami a teleskopami. Napisz jak one sie zachowuja. Moze teleskopy sa bardziej "awaryjne"?

Płyta ok

piekarnik spoko w wypadku gorenje w obecnych modelach prowadnice nie są zbyt rewelacyjne

zmywarka

kup http://www.electro.pl/produkt-BOSCH_Zmywarka_SMV_50E30EU_2B_kalendarz_magnetyczny_GRATIS-146391,120.html lub esl66010 będą lepsze

lodowka ja wolę gorenje nrki55288 zezzględu na zawiasy nożycowe i w tym whirlpoolu nie ma komory "0" a gorenje ma.

okap spoko ale weź bez matyfizelinowej :):)

Do czego sluza te maty do okapu? Bo pisza ze mozna wziac z fizelinowa lub weglowa.

Juz wiem :D Moj bedzie do wentylacji podlaczony

A co sadzisz ogolnie o piekarnikach firmy GORENJE ?

Popey jako specjalista od sprzętu to i może mi podpowiesz :D jaką polecałbyś lodówkę 60-tkę wysoką oraz jaiej firmy okap kuchenny (styl nowoczesny-taki ukośny), różnie proponują i mam z tym nielada problem :roll:
Ewa napisz coś więcej o swoich wymaganiach i możliwościach to pomogę:)
najważniejsze dla mnie to aby lodówka była w miarę bezawaryjna, samorozmrażająca się i cicha, zamrażarka na dole z 3 szufladami, cena to tak do 3 tys.

Witam! Już raz pisałam w tym temacie, ale nie uzyskałam odpowiedzi. Szukam zlewu, 1,5 komory z ociekaczem. Ale taki jak mi się spodobał, np Teka Princess 1 1/2 C, ma długość 1m. Mniejsze mają długość 78 cm. Czyli jak go zamontuję na szafkę 60, to ten ociekacz zajdzie na następną szafkę. Czy dobrze rozumiem? Bo może coś mi się pokręciło. A czy są zlewy 1,5 komory z malutkim ociekaczkiem i mają długość 60 cm?

Witam! Już raz pisałam w tym temacie, ale nie uzyskałam odpowiedzi. Szukam zlewu, 1,5 komory z ociekaczem. Ale taki jak mi się spodobał, np Teka Princess 1 1/2 C, ma długość 1m. Mniejsze mają długość 78 cm. Czyli jak go zamontuję na szafkę 60, to ten ociekacz zajdzie na następną szafkę. Czy dobrze rozumiem? Bo może coś mi się pokręciło. A czy są zlewy 1,5 komory z malutkim ociekaczkiem i mają długość 60 cm?

Jesli w opisie zlewu jest informacja ze komory mieszczą sie w szafce 60 to reszta cie nie martwi. Ociekacz wogóle nie koliduje z szafkami nad którymi jest zamontowany ponieważ całkowicie miesci sie w grubosci blatu do którego jest wmontowany. Sam mam ociekacz 1,5 komory plus ociekacz o długosci około metra albo 1,2m i wyglada to tak że komory sa w szafce 60cm zas ociekacz zachodzi na zmywarkę ale równie dobrze mogłaby tam stać inna szfka dowolnej szerokości.

Jesli w opisie zlewu jest informacja ze komory mieszczą sie w szafce 60 to reszta cie nie martwi. Ociekacz wogóle nie koliduje z szafkami nad którymi jest zamontowany ponieważ całkowicie miesci sie w grubosci blatu do którego jest wmontowany. Sam mam ociekacz 15 komory plus ociekacz o długosci około metra albo 1,2m i wyglada to tak że komory sa w szafce 60cm zas ociekacz zachodzi na zmywarkę ale równie dobrze mogłaby tam stać inna szfka dowolnej szerokości.

Dziękuję za wyjaśnienia, właśnie tak to sobie wyobrażałam, ale wolałam się upewnić :) Jeszcze raz dziękuję :)

Ale ktora? Liebherr? :o

chodziło mi takie w granicach ok. 2500zł, czyli najprostsze modele. Przez chwile przy wyborze sugerowałam sie marka a nie funkcjonalnością:)

A ja zasugerowalam sie tylko marka.

Tyle sie tu naczytalam i teraz wiem, ze liderem w produkcji lodowek jest liebherr.

Ale kupilam zwykly , niedrogi, jak na te firme, model i zmiescilam sie w 2tys.

Nie potrzebuje jakis tam bajerow, bo lodowka i tak bedzie zabudowana, a maslo to moge chyba w kazdej trzymac :)

Dodam, ze caly inny sprzet mam siemensa, tzn. jest w drodze.

hosz jak wieje to ok. A co do lodówki to spróbuj podłożyć coś miękkiego pod nią, bardzo często to działa:)

A co do płyt to mój lider jest niezmienny ehs60210 :)

Nie masz przy tej amice problemu z rozstawem pól jak stawiasz na największych dwa duże naczynia?

Nie, nawet przez remont mam do dyspozycji tylko dwa garnki i to są największe z zestawu i wszystko ok. Fajnie, że mam teraz dwa powiększane pola grzejne, bo wcześniej mialam jedno :lol:

tak z ciekawości zapytam

a jaka jest Twoja opinia o płytach indukcyjnych?

bo Twój lider jest płytą ceramiczną? tak?

tak z ciekawości zapytam

a jaka jest Twoja opinia o płytach indukcyjnych?

bo Twój lider jest płytą ceramiczną? tak?

Jokka ale mi chodziło tylko o oto że lider w płytach ceramicznych:) Oczywiście indukcję uważam za lepsze rozwiązanie :)

Mam jeszcze pytanie odnosnie mikrofalowek SAMSUNG:

-FG87KST

-FG87KUST

ktora z nich ma wyswietlacz w kolorze pomaranczowym a ktora w niebieskim???

Czy ktos to wie???

Bo patrzylam na wielu stronach i czesto sa mylone-czy ktos widzial je na zywo i wie jakie maja kolory???

Bardzo wazne dla mnie gdyz moj piekarnik bedzie mial wyswietlacz pomaranczowy a mikrofalowka bedzie nad nim. Dobrze by bylo gdyby do siebie pasowaly....

Dziekuje z gory za pomoc!!!

Witam, dopiero mam zamiar przeczytać cały ten wątek, gdyż stoję przed wyborem całego kuchennego wyposażenia. Typów nie mam jeszcze żadnych. Muszę wybrać:

do zabudowy:

- płytę gazową, 5-palnikową,

- piekarnik,

- zmywarkę

Oprócz tego wolnostojacą lodówkę , chyba 170 i okap 90.

Kuchnia ma być raczej intensywnie użytkowana ale bez zbędnych bajerów.

Co sadzicie o sprzęcie Franke? Proszę o podpowiedzi...

Jeżeli chodzi o franke to przepłacisz:) chyba że się tobie szczególnie podoba:) to wtedy tak. Ewentualnie okap warto o d nich wziąć i płyty gazowe mają fajne:)

Dziękuję. Oczywiscie nie chciałabym przepłacić, mam możliwość zakupu części tego sprzętu z 30% rabatem. Czy w takim przypadku byłoby warto?

Jeszcze dziś postaram się trochę przekopać przez ten wątek bo czas mnie nagli a wybór tak duży - obawiam się czy dam radę :-(

Ale rabatem od jakich cen? Napisz na PW albo email:) to porozmawiamy:) Napisz co się podoba itd będzie łatwiej.

Napisz co sądzisz o poniższym sprzęcie bo to będzie prawdopodobnie to, na co się zdecyduję :

SIEMENS WS10X46APL ok

zmywarka : SIEMENS SF64T351EU ok

plyta : SIEMENS ET675MN11E ok

piekarnik : AEG Competence B5941-5-M ok

okap : AEG DK9660M tu już kwestia jaka kuchnia itd. poczytaj

lodówka : albo wspomniany Liebherr ze względu na kolor lepiej pasujący do reszty:). Sorki że tak lakonicznie ale czasu brak:)