Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Amica PI7508TF - nie warto, szkoda płacić za szerszy blat skoro reszta tak jak w płycie 60 cm.

pg 7212x - porażka :)

Piekarniki ok ale oszczędź sobie na zmywarce :) i weź jakiś lepszy:) chyba że nie dużo pieczesz to ok

zmywarka esl66010

MASTERCOOK WK-CRISTAL ME 90 XV - jak sie podoba to tak, jeżeli sugerowałaś sie głośnością to nie:) oczywiście zerknij jeszcze tutaj

generalnie zależy mi na szerokiej płycie , w takim razie jeśli możesz polecić jakąs dobrą pięciopalnikową płytę gazową będę wdzięczna.

okap wydawał mi się dobry ze względu na poziom hałasu i wydajność- no i ze względu na szkło ;)

piekarniki chyba ujdą, a zmywarkę mam dostać w prezencie więc po co oszczedzać ? :lol: kwestia tylko czy to dobry wybór ;)

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To może jeszcze ja. Od dwóch dni czytam ten wątek i powiem szczerze, że moja wiedza na ten temat nadal jest bardzo niewielka. Wiem na pewno, że podoba mi się taki typ okapu http://www.globalo.com.pl/2/1/221/6, ale czy on jest wart kupienia to już proszę o poradę.

Jeśli chodzi o lodówkę to ma być wolnostojąca w kolorze inox, wysoka na ok 2m i w cenie ok 2500, chciałabym funkcę no frost i holiday,

piekarnik ma być w zabudowie wysokiej a nad nim ma być mikrofala, też w tym kolorze co lodówka, żeby do siebie pasowały :wink: . Chciała bym też aby było w piekarniku czyszczenie pyrolityczne, i może rożen (choć do tego nie jestem przekonana) cena do ok 2500 za piekarnik a mikrofala będzie służyć tylko do podgrzewania i ew. rozmrażania więc może być byle jaka

zmywarka 60cm. słyszałam, że Bosch jest ok i znalazłam SGI45N15 EU, SMI65525EU lub SMV50T00EU, a może coś podobnego ale tańszego, chcę aby miała opcję 1/2 wsadu, vario speed, klasa AAA i małe zużycie wody ze wzgl. na szambo

i chyba najgorsza rzecz do wyboru, mąż nie chce zbyt indukcji, twierdząc, że jeśli wszystko będzie na prąd to niech chociaż kuchenka będzie na gaz. Chcę aby była 4 palnikowa pasowała do reszty i aby te żeliwne "coś" do każdego palnika było osobno, bo nie nawidzę tego czegoś myć. Mam nadzieję, że ktoś przeczyta ten mój przydługawy post i będzie tak uprzejmy, że coś poradzi i zaproponuję :wink:

Co do okapu to moim skromnym zdaniem nie warto :)

Lodówka samsung, lub lg -przejrzyj ceneo a na pewno coś znajdziesz :) a jak już wybierzesz ze 2-3 modele to się odezwij:)

mikrofala samsunga- nie byle jaka ale ładnie by pasowała do reszty

piekarnik aeg, siemens lub beko

Przejrzyj sobie i napisz co sie podoba:) co do zmywarki to 1/2 wsadu i tak nie wykorzystasz:) a z tych co podałaś to tylko SGI.... odpada:) ogólnie bosch i siemens będzie ok ale te niemieckie:)

Co do płyty to musisz się sama rozejrzeć:) tu to naprawdę kwestia indywidualna wybierz parę które tobie pasują:) i napisz:)

płyta no cóż napiszę że wolał bym indukcję:) napisz czemu tą wybrałaś:)

Co do piekarnika to z teką nie miałem jeszcze do czynienia:) ale nie sądzę żeby były jakieś problemy:)

szukam dużej płyty w przyzwoitej cenie - a przyznam szczerze ,że w tym przypadku zaciekawił mnie podgrzewacz ....

szukam piekarnika w stylu retro i tak mi sie zdaje że płyta powinna być raczej tej samej firmy co piekarnik (a może się myle ?? :oops: )

Zolinka do utrzymanie ciepła potraw możesz z powodzeniem używać piekarnika :) z temp. ustawioną na jakieś 60-100 stopni:) Podobnie możesz przecież też wykorzystać inne pola na płycie z minimalna mocą dla zup, sosów itp. :) A co do piekarnika to jak już pisałem nie widziałem tego modelu teki.ale z opisów wnioskuję że będzie w porządku:)

Witam :)

To ja również poproszę o opinie i uwagi na temat wybranego przeze mnie sprzętu:

- Chłodziarko-zamrażarka Liebherr ICS30130

- Piekarnik Bosch HBB43C450E

- Kuchenka mikrofalowa Bosch HMT85ML53 (może polecicie jakąś tańszą pasującą wyglądem to piekarnika?)

- Zmywarka Bosch SMV53M00EU

- Płyta Indukcyjna Teka IR 641

- Okap Amica OKC951S lub OKC9523 I

- Pralka Bosch WAS24462PL

Z góry dziękuję za rady :D

Pozdrawiam.

Zolinka do utrzymanie ciepła potraw możesz z powodzeniem używać piekarnika :) z temp. ustawioną na jakieś 60-100 stopni:) Podobnie możesz przecież też wykorzystać inne pola na płycie z minimalna mocą dla zup, sosów itp. :) A co do piekarnika to jak już pisałem nie widziałem tego modelu teki.ale z opisów wnioskuję że będzie w porządku:)

popey111 WIELKIE DZIĘKI !!!!

To ja dziś zapytam o okap. Po spędzeniu pół dnia z ceneo wybrałam:

Amica OKC 9513 I

Mastercook WK Bridge 90 X

Samsung HC 9247 TG

Franke FGC 904 XS

Sugerowałam się głównie wyglądem, bardzo proszę o pomoc który jest najlepszy.

Terry a jak dużą masz kuchnię bo w sumie okapy parametrami podobne. Radził bym przejść się do jakiegoś sklepu i obejrzeć na żywo:) no i posłuchać. Amica będzie miarę cicha, samsung raczej głośny co do mastercooka to się nie wypowiem bo nie miałem okazji posłuchać a w katalogach różne głupoty wypisują, co do franke to tez będzie głośny. Ale tu jeszcze wszystko zależy od tego jakiej wydajności potrzebujesz.