Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziekuje slicznie angela6 za odpowiedz... musze sie przyjrzec temu piekarnikowi.... koniecznie :D bo czasu mam niewiele na poszukiwania.... a jak narazie, mimo ze przeczytalam praktycznie wszystkie posty to nadal nie moge sie zdecydowac czy brac piekarnik Boscha czy Samsunga....

Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie angela6... czy juz kiedys czyscilas swoj piekarnik ta wspomniana wczesniej para-czy ta para to odpowiednik pyrolizy??? Jezeli tak to czy musisz zdejmowac prowadnice teleskopowe gdy jej uzywasz... bo na jakims innym forum takie informacje wyczytalam.... ze pyroliza niszczy prowadnice i nalezaloby je zdjac w przypadku czyszczenia.....

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

proszę o radę w sprawie lodówki

która będzie lepsza? Biorę pod uwagę

liebherr ICUS 30130

lub

bosch KIS38A50

Jakieś 2 tygodnie temu kupiłem tego Liebherra i jak na razie jestem bardzo zadowolony - bardzo przestronny, dobrze chłodzi i mrozi oraz naprawdę cichy. Co do Boscha to się nie wypowiadam.

I ja proszę o podpowiedź znawców tematu. Zastanawiamy się nad: zmywarka Elektrolukxa ESL66010 lub Aristona LFT3204HX/HA. W grę wchodzi jeszcze ElektroluxEWS 12670 . No i pralka: Elektrolux EWS10070W lubEWS12670W. Doradźcie, proszę.

Jezeli chodzi o zmywarki to w sumie ich parametry sa zblizone.... wybralabym jednak Elektroluxa ESL66010 jest cicha 45dB, ma program szybkiego mycia 30min., zuzywa malo pradu, nie ma opcji polowy zaladunku jak w przypadku Aristona (przydatna gdy 2 osoby w domu), cena tez kuszaca i wiecej pozytywnych opinii konsumentow.....

Witam,

my również poszukujemy wszystkich sprzętów do kuchni (zmywarka, piekarnik, mikrofalówka, okap). Jak na razie mamy lodówką Amicę w kolorze Inox. Zależy nam na tym,a by piekarnik i mikrofalówka były z jednej 'linii' (jeśli wiecie o co mi chodzi :wink: ). Czy znacie może jakieś dobrej jakości w kolorze Inox, ewentualnie Inox z czarnym (nie dowierzam sprzedającym w marketach :p) .

A z innej beczki co sądzicie o tych okapach : Amica OKC 6726I , Akpo WK-6 Helios ? W ogóle, czy znacie/użytkujecie tą firmę AKPO? Dobre są ich okapy? Szczerze powiedziawszy szukam takiego skośnego okapu, dobrego, ale w miarę możliwości nie drogiego.

Pozdrawiam :wink:

Również pytanko o zmywarki, ale o 45-tki, które widzę, że cieszą się mniejszą popularnością :)

Porównuję sobie Bosch SRV55T33EU oraz Electrolux ESL47020. Jeżeli chodzi o parametry, to wypadają bardzo podobnie, natomiast Bosch jest ponad 500 zł droższy. I teraz pytanie: czy warto dopłacić za to żeby był to Bosch?

Może ew. dla osoby, która wcześniej nie miała styku ze zmywarkami kupić prostego Bosch SRV53M03EU? Jest głośniejszy o 4 dB, ale pytanie czy 49 dB to już jest hałas uciążliwy?

Moi drodzy który zestaw byście wybrali w zabudowę do słupka. Piekarnik i micro mają być obok siebie w białej szafce w połysku. Oprzeć całość na Samsungu czy Whirlpoolu?

Piekarnik z funkcją mikrofal Samsung FQ 115 T 001 + Piekarnik BQ 1 D 4 T 081

Piekarnik Whirlpool AKZM 656 IX + Mikrofala Whirlpool AMW 587 IX.

Pomóżcie please, bo ikeową kuchnie będę składał niedługo i muszę sprzęt kupić.

Również pytanko o zmywarki, ale o 45-tki, które widzę, że cieszą się mniejszą popularnością :)

Porównuję sobie Bosch SRV55T33EU oraz Electrolux ESL47020. Jeżeli chodzi o parametry, to wypadają bardzo podobnie, natomiast Bosch jest ponad 500 zł droższy. I teraz pytanie: czy warto dopłacić za to żeby był to Bosch?

Może ew. dla osoby, która wcześniej nie miała styku ze zmywarkami kupić prostego Bosch SRV53M03EU? Jest głośniejszy o 4 dB, ale pytanie czy 49 dB to już jest hałas uciążliwy?

zdecydowanie Bosch bym wybrała i wybierałabym modele które mają w symbolu na końcu eu,które produkowane są w Niemczech.

Moi drodzy który zestaw byście wybrali w zabudowę do słupka. Piekarnik i micro mają być obok siebie w białej szafce w połysku. Oprzeć całość na Samsungu czy Whirlpoolu?

uważam że zakup piekarnika z mikro i mikro oddzielnie mija się z celem.

UWAGA NA CENEO!! Wpisałam opinię o sprzęcie, nie była obraźliwa, nic nie reklamowała, jedynie co, to wpisałam prawdę o działaniu, i nie były to same superlatywy. I NIE DODALI TEJ OPINII !!! Widać, że moderator, wpisuje tylko to, co dobrze reklamuje sprzęt! Fałszują rzeczywisty obraz i opinię klientów. :evil:

uważam że zakup piekarnika z mikro i mikro oddzielnie mija się z celem.

chodziło ci pewnie o piekarnik i piekarnik z micro. wiem ze po części sie to dubluje, jednak jeden to duzy piekarnik z przestrzenią na pieczenie, drugi zaś w wersji kompaktowej to piekarnik z micro i na micro zależałoby mi najbardziej. w cenie lepszej mikrofali mam dodatkowo funkcje piekarnika. taki był tor myślenia...moze złudnie :cry:

UWAGA NA CENEO!! Wpisałam opinię o sprzęcie, nie była obraźliwa, nic nie reklamowała, jedynie co, to wpisałam prawdę o działaniu, i nie były to same superlatywy. I NIE DODALI TEJ OPINII !!! Widać, że moderator, wpisuje tylko to, co dobrze reklamuje sprzęt! Fałszują rzeczywisty obraz i opinię klientów. :evil:

Co do opinii na Ceneo, to już dawno nauczyłem się brać je z solidnym przymrużeniem oka, niemniej zerknij jeszcze raz na swój komentarz, teraz powinien już być na stałe widoczny.

Ja jak publikowałem swój to na początku też były dziwne jazdy - odświeżałem stronę i raz się pojawiał, a raz nie i takie tam.

Chili, ja mam podobnie choć zamiast piekarnika z funkcja mikrofal mam mikrofalę z grilem i termoobiegiem. Mikrofala z termoobiegiem chodzi praktycznie na okragło takze do pieczenia na codzień, natomiast piekarnik odpalny jest z okazji pizzy, cista, czy jakiegos wiekszego pieczenia.

No to troche rozumiesz mój dylemat. poczatkowo myślałem tylko o tym kompaktowym z kokrofalą. ale wystarczy prosta rodzinna impreza i nic nie podgrzeje bo mały byłby non stop zajęty. poza tym duze ciasta czy pizza tam ciezko bedzie miała sie zmiescic. stąd pomysl by był duzy solidny piekarnik. ten kompakt jak patrzyłem udałoby sie kupić poniżej 2 tys. same mikrofale do zabudowy jakos mi sie nie podobaja u samsunga. w wirlpoolu zaś mikro z tej samej kolekcji jest nie do dostania a gdzies jego cene widziałem na poziomie 3700. masakra

A co sądzicie o lodówce AEG-ELECTROLUX Santo Z 9 18 02-4i i osobnym zamrażalniku do niej. Ja mam wrażenie, że te lodówki pod zabudowę są jakieś małe.

Lepiej kupić płytę indukcyjną AMICA PI 7511SF czy Electrolux EHD 68200 P?

Zmywarka Bosch SMV 69M20EU, SMV 59T00EU czy Siemens SN 66N080EU, SN 66M080EU

I ostatnie pytanie dotyczące piecyka Samsunga model BT62FQBFST czy on ma wkońcu prowadnice teleskopowe czy nie bo nawet na stronie producenta jest rozbieżność, jeśli nie ma to jaki polecacie piecyk z pirolizą i prowadnicami teleskopowymi (czy tak naprawdę wykorzystuje się tą pirolizę)?