Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam. kilkumiesięczne poszukiwania indukcji zawęziłam do trzech płyt:

Mastercook IDE64Z S Evolis

Samsung CTI613GIN

Amica PI6511SF

zależy mi na dużym polu (możliwość połączenia 2 tradycyjnych pól w jedno - nie wiem, czy jasno się wyraziłam :-? - w samsungu nazywa się to strefą anydish, w amice funkcją bridge)

prosiłabym o jakieś sugestie, którą z tych trzech płyt wybrać. A może ktoś użytkuje inną płytę z podobną funkcją i mógłby co nieco podpowiedzieć? Będę wdzięczna za pomoc

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co sądzicie o lodówce AEG-ELECTROLUX Santo Z 9 18 02-4i i osobnym zamrażalniku do niej. Ja mam wrażenie, że te lodówki pod zabudowę są jakieś małe.

Lodówko zamrażarki w szerokości 60 wogóle sa małe na pewnym etapie zycia;-)

Te do zabudowy musza niestety oddać pare cm na obudowę wiec nie dziwne ze są mniejsze przy podobnej wysokości.

witam. kilkumiesięczne poszukiwania indukcji zawęziłam do trzech płyt:

Mastercook IDE64Z S Evolis

Samsung CTI613GIN

Amica PI6511SF

zależy mi na dużym polu (możliwość połączenia 2 tradycyjnych pól w jedno - nie wiem, czy jasno się wyraziłam :-? - w samsungu nazywa się to strefą anydish, w amice funkcją bridge)

prosiłabym o jakieś sugestie, którą z tych trzech płyt wybrać. A może ktoś użytkuje inną płytę z podobną funkcją i mógłby co nieco podpowiedzieć? Będę wdzięczna za pomoc

Pomyśl o elektroluksie ehd68210:)

A co do tych modeli które przedstawiłeś:) Samsung ma najmniejsze łączone pola, mają one tylko 18 cm średnicy ale nadrabia większą ilością poziomów mocy:) amika wypada najlepiej bo ma wszystkie 4 pola 21cm. Mastercook to rozwiązanie pomiędzy amiką a samsungiem:)

Witam,

my również poszukujemy wszystkich sprzętów do kuchni (zmywarka, piekarnik, mikrofalówka, okap). Jak na razie mamy lodówką Amicę w kolorze Inox. Zależy nam na tym,a by piekarnik i mikrofalówka były z jednej 'linii' (jeśli wiecie o co mi chodzi ). Czy znacie może jakieś dobrej jakości w kolorze Inox, ewentualnie Inox z czarnym (nie dowierzam sprzedającym w marketach ) .

A z innej beczki co sądzicie o tych okapach : Amica OKC 6726I , Akpo WK-6 Helios ? W ogóle, czy znacie/użytkujecie tą firmę AKPO? Dobre są ich okapy? Szczerze powiedziawszy szukam takiego skośnego okapu, dobrego, ale w miarę możliwości nie drogiego.

Pozdrawiam :wink:

Dziękuję za info. Ale czy elektroluks ehd68210 ma podobną funkcję jak amica PI6511SF ? nie mogę doszukać się w opisie...

Chyba, że źle rozumię amicową funkcją bridge - zalezy mi na takiej płycie, na której prócz korzystania z 4 pól, dwa pola mogę traktować jak jedną dużą strefę i gotować na niej w jednym podłużnym naczyniu, bądź np. 3 mniejszych. Taką możliwość ma wspomniany przeze mnie wcześniej samsung (u samsunga nazywa się to strefą anydish)

Oczywiscie tego modelu co podalam to w ogole nie ma :roll:

Nie moge sie polapac w tych modelach: wg opisow to sie prawie niczym nie roznia... Z tym ze te wyzsze maja dodatkowe programy ktorych sie pewnie nie uzywa i mozliwosc opoznienia startu o 24 godziny - po co to komu? Zeby talerze byly cieple na czas obiadu? :lol:

Różnice w cenie są, no ale nie aż takie. Raczej nie ma sensu wyposażać kuchnię tylko w Miele, można iść na kompromis i niektóre sprzęty zastąpić sprawdzonymi i równie dobrymi innej marki. W mojej kuchni rozwiązanie takie:

Chłodziarko-zamrażarka Miele KFN 9755 IDE (ok. 7600 pln)

Zmywarka Miele G1245 SCI EcoComfort (ok. 4200 pln)

Kompaktowy piekarnik do zabudowy Siemens HB 86K572 (ok. 3800 pln)

Kawiarka Siemens TK76K572 (ok. 5800 pln)

Płyta indukcyjna Franke PIN-838 PLUS (ok. 3300 pln)

- sprzęt zakupiony w grudniu 2009, ceny wytargowane.

Kawiarka Siemens TK76K572 (ok. 5800 pln)

To mnie bardzo interesuje ... Nigdzie nie moge sie dopytać : czy ta kawiarka robi kawy "mleczne" ( latte, macchiato ) za "jednym naciśnięciem guzika" ?

To znaczy chcę taką kawę, podtswiam filiżankę i już :oops: :wink:

Czy po zrobieniu kawy podstawowej musze przestawiać filiżankę i robić piankę "dodatkowo" ....

Możesz opisac jak to działa w tym konkretnym modelu i czy jesteście zadowoleni z wyboru ?

pozdrawiam, majki

To mnie bardzo interesuje ... Nigdzie nie moge sie dopytać : czy ta kawiarka robi kawy "mleczne" ( latte, macchiato ) za "jednym naciśnięciem guzika" ?

To znaczy chcę taką kawę, podtswiam filiżankę i już :oops: :wink:

Czy po zrobieniu kawy podstawowej musze przestawiać filiżankę i robić piankę "dodatkowo" ....

Możesz opisac jak to działa w tym konkretnym modelu i czy jesteście zadowoleni z wyboru ?

pozdrawiam, majki

Tak, kawę z mlekiem przygotowuje się za "jednym przyciśnięciem" - latte , macchiato, capuccino i my coffe - proporcje mleka i kawy według własnego życzenia. Nie trzeba przestawiać filiżanki, z jednego otworu najpierw do filiżanki wlatuje spienione mleko a potem kawka - przy przygotowywaniu kawy z mlekiem trzeba tylko pamietać, aby na początku włożyć tą specjalną rurkę do pojemnika z mlekiem, reszta robi sie "sama". Jeszcze się nie przeprowadziliśmy, dlatego nie użytkuję kawiarki na co dzień.

Dziękuję za info. Ale czy elektroluks ehd68210 ma podobną funkcję jak amica PI6511SF ? nie mogę doszukać się w opisie...

Chyba, że źle rozumię amicową funkcją bridge - zalezy mi na takiej płycie, na której prócz korzystania z 4 pól, dwa pola mogę traktować jak jedną dużą strefę i gotować na niej w jednym podłużnym naczyniu, bądź np. 3 mniejszych. Taką możliwość ma wspomniany przeze mnie wcześniej samsung (u samsunga nazywa się to strefą anydish)

Dokładnie tak jak napisałaś:) funkcja bridge w amice działa tak samo jak anydish w samsungu tylko że amika nie nazywa tego jedną strefą :) co z resztą nie jest do końca prawdą bo pola są zawsze dwa a wszystko jest tylko kwestią sterowania:) Samsung wypada tu najgorzej bo ma łączone dwa pola 18 cm, a amika i electrolux mają cztery pola po 21cm:)

Po tygodniu szukania w necie piekarnika w cenie ok 1500 znalazlam taki model

AEG Competence B 5941-5-M ( w necie do kupienia za ok 1600 zl)

Ma prowadnice teleskopowe i pyrolize.

Czy ktos moze wypowiedziec sie w tej kwestii czy bedą to dobrze wydane pieniądze?Czy to dobry sprzęt ?

Pozdrawiam wszystkich znawców tematu i poprosze o jakąś opinie...