Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No dobrze, co wybrać:

1. płyta indukcyjna

- Teka IR 641

- Teka GKST 60 i4 Basic Slider

Płyta Teka GKST 60 i4 Basic Slider

To ja mam pytanie z do wątkowego eksperta z innej beczki:

ja jestem laikiem w sprawie takiego sprzętu ale czytając opinie np na ceneo z płyty Teka IR 641 jest dużo osób bardzo zadowolonych

http://www.ceneo.pl/;0152141246-10.htm

natomiast z płyty Teka GKST 60 i4 Basic Slider jest mniej opinii i są osoby srednio zadowolone http://www.ceneo.pl/;015150690-10.htm

dlaczego właśnie ta płyta z czym jest lepsza od Teki IR ??

stoje przed dylematem zakupy takiej płyty stąd pytam :)

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo proszę o odpowiedź na powyższe pytanie dotyczące płyt Teka.

Znajomi mają 641 i są zadowoleni. My też tą chcieliśmy ale popey wskazał właśnie na tę Basic. Czym one się różnią. Dlaczego ta druga jest tańsza i dlaczego ma gorsze opinie skoro jest tak samo dobra.

Cena niższa ale nie na tyle, by kupować gorszą.

Będę wdzięczna za opinie.

No dobrze, co wybrać:

1. płyta indukcyjna

- Teka IR 641

- Teka GKST 60 i4 Basic Slider

Płyta Teka GKST 60 i4 Basic Slider

To ja mam pytanie z do wątkowego eksperta z innej beczki:

ja jestem laikiem w sprawie takiego sprzętu ale czytając opinie np na ceneo z płyty Teka IR 641 jest dużo osób bardzo zadowolonych

http://www.ceneo.pl/;0152141246-10.htm

natomiast z płyty Teka GKST 60 i4 Basic Slider jest mniej opinii i są osoby srednio zadowolone http://www.ceneo.pl/;015150690-10.htm

dlaczego właśnie ta płyta z czym jest lepsza od Teki IR ??

stoje przed dylematem zakupy takiej płyty stąd pytam :)

Ale troszkę źle porównujesz

http://www.ceneo.pl/1170088 - GKST 60 i4 Basic Slider tu masz opinie o tej płycie.

Ma większą moc i dwa pola 21cm w sumie tyle istotnych różnic:) Więc wypada lepiej. Tak sądzę patrząc po różnych opiniach to płyty z mniejszą mocą maksymalną mniej hałasują ale gotuje się na nich wolniej, oczywiście jeżeli ktoś używa więcej niż dwóch pól.

Witam wszystkich

Mam pytanie odnośnie kolorów wybieranych przez Was sprzętów. Kolor inox 2 piekarników np. bosch może być zupełnie inny. Myślałam że jedna firma oznacza ten sam kolor, a widząc w sklepie towar na żywo mnie oświeciło. Więc jak ja mam teraz wybrać mikrofalę do piekarnika, jeżeli niestety nie mam możliwości sprawdzenia na żywo jak wygląda? Ryzykować przez internet?

Zwracaliście na to uwagę przy zakupie?

Witam wszystkich

Mam pytanie odnośnie kolorów wybieranych przez Was sprzętów. Kolor inox 2 piekarników np. bosch może być zupełnie inny. Myślałam że jedna firma oznacza ten sam kolor, a widząc w sklepie towar na żywo mnie oświeciło. Więc jak ja mam teraz wybrać mikrofalę do piekarnika, jeżeli niestety nie mam możliwości sprawdzenia na żywo jak wygląda? Ryzykować przez internet?

Zwracaliście na to uwagę przy zakupie?

No cóż nie komplikuj sobie życia i kup coś co możesz na żywo obejrzeć :) lub pogódź się z tym że stal może mieć troszkę inną fakturę czy barwę. Pozostaje też kwestia oświetlenia, w innym świetle ten sam sprzęt będzie wyglądał troszkę inaczej.

Witam serdecznie,

po przeczytaniu połowy tego wątku,oraz innych pokrewnych byłam z siebie dumna, że coś udało się wreszczie wybrać, co nie zrujnuje naszego budżetu budowlanego a i pochodzi w miarę bezawaryjnie.... Niestety,skrzydła mi opadły po dzisiejszej wizycie w kilku "składnicach" tego sprzętu i zadeklarowanej chęci obejrzenia "mojego" sprzętu na żywo....ALe może konkrety:

ZMYWARKA: Bosch SMV 50E30

LODÓWKA: Bosch KGN36x43

PIEKARNIK: Amica EBP8452 lub Electrolux EOB33100X

Przesympatyczny pan z obsługi dał mi do zrozumienia, że to co wybrałam to wybrałam to piiii*****, nie dość, że awaryjne, to serwis kiepski i części kosmiczne drogie..... W tym całym szoku nie zdążyłam nawet zanotować propozycji tego Pana.....

Czy to naprawdę taki kiepski sprzęt?????

witam serdecznie

a ja mam szybkie pytanie o whirhpoola. Opinie sa rozne,a mnie zalezalo na kuchence mikrofalowej z funkcja gotowania na parze, ma tez termoobieg - na infolinii zapewniali, ze nie musze juz miec piekarnika

ten model to AMW 575 ix http://www.ceneo.pl/1484228

brzmi niezle ale niestety opinii nie ma zadnych na ten temat

pomyslalm, ze dokupie to tego piekarnik amw 595 http://www.ceneo.pl/804695

jak sie nie sprawdzi pieczenie w mikrofalowce

wiec zeby pasowalo kolorystycznie mam i ekspres ace 100ix http://www.ceneo.pl/423637

tu znalazlam dwie opinie pozytywne wiec mam nadzieje, ze dobrze sie sprawdzi ten zestaw

chcialam elektroluxa do zabudowy kompaktowej ale ceny mnie prz4erazily

poza tym co sadzicie o lodowce BOSCH KAD 62S50

i zmywarce Elektrolux 67050?

Teoretycznie sprzet jest juz w sklepie mam go odebrac wiec sprawa dosyc palaca, ale nie znalazlam tu zadnych informacji o whirhpoolu i lekko sie przerazilam

bardzo dziekuje za odpowiedzi

Witam serdecznie,

po przeczytaniu połowy tego wątku,oraz innych pokrewnych byłam z siebie dumna, że coś udało się wreszczie wybrać, co nie zrujnuje naszego budżetu budowlanego a i pochodzi w miarę bezawaryjnie.... Niestety,skrzydła mi opadły po dzisiejszej wizycie w kilku "składnicach" tego sprzętu i zadeklarowanej chęci obejrzenia "mojego" sprzętu na żywo....ALe może konkrety:

ZMYWARKA: Bosch SMV 50E30

LODÓWKA: Bosch KGN36x43

PIEKARNIK: Amica EBP8452 lub Electrolux EOB33100X

Przesympatyczny pan z obsługi dał mi do zrozumienia, że to co wybrałam to wybrałam to piiii*****, nie dość, że awaryjne, to serwis kiepski i części kosmiczne drogie..... W tym całym szoku nie zdążyłam nawet zanotować propozycji tego Pana.....

Czy to naprawdę taki kiepski sprzęt?????

:) bez komentarza:) Ciekawe tylko co polecali?:) Ale czasy ciężkie w branży AGD-RTV więc każdy ratuje się jak może:)

witam serdecznie

a ja mam szybkie pytanie o whirhpoola. Opinie sa rozne,a mnie zalezalo na kuchence mikrofalowej z funkcja gotowania na parze, ma tez termoobieg - na infolinii zapewniali, ze nie musze juz miec piekarnika

ten model to AMW 575 ix http://www.ceneo.pl/1484228

brzmi niezle ale niestety opinii nie ma zadnych na ten temat

pomyslalm, ze dokupie to tego piekarnik amw 595 http://www.ceneo.pl/804695

jak sie nie sprawdzi pieczenie w mikrofalowce

wiec zeby pasowalo kolorystycznie mam i ekspres ace 100ix http://www.ceneo.pl/423637

tu znalazlam dwie opinie pozytywne wiec mam nadzieje, ze dobrze sie sprawdzi ten zestaw

chcialam elektroluxa do zabudowy kompaktowej ale ceny mnie prz4erazily

poza tym co sadzicie o lodowce BOSCH KAD 62S50

i zmywarce Elektrolux 67050?

Teoretycznie sprzet jest juz w sklepie mam go odebrac wiec sprawa dosyc palaca, ale nie znalazlam tu zadnych informacji o whirhpoolu i lekko sie przerazilam

bardzo dziekuje za odpowiedzi

Co do mikrofali to do pieczenia masz sam termoobieg więc można coś upiec ale jak jesteś bardzo wymagająca to polecam oddzielny piekarnik ale raczej w standardowych gabarytach. Jeżeli masz taką możliwość bo po co przepłacać a dodatkowo w kompaktowym piekarniku i tak nic większego nie upieczesz. Więc albo sama mikrofala z termoobiegiem albo dodatkowo standardowy piekarnik a kompaktowy tylko gdy jesteś pewna że mikrofala to za mało i potrzebne Ci dodatkowe urządzenie a nie masz miejsca na standardowy piekarnik. Co do ekspresu to standard w tym segmencie cenowym więc jeżeli nie planujesz inwestować sporo więcej to dobry wybór.

Co do lodówki i zmywarki to jednak coś z siemensa od 1-go kwietnia masz pięć lat gwarancji na wszystkie ich sprzęty AGD:) więc bardziej się opłaci:)

Witam,

szukam kuchni do zabudowy, szer 60 cm, kolor inox, cena do 2000, z dobrym stosunkiem cena/jakość ;-), oraz okapu. też inox 60 cm. Moja kuchenka jest malutka ( niecałe 6 m2) chciałabym żeby sprzęty jej nie zdominowały, i były łatwe w czyszczeniu :lol:

A kuchnia z jaką płytą gazową czy elektryczną? Co do okapu to w sumie praktycznie wszystko się nada pytanie tylko co Ci się podoba.

Hej

Ja mam dylemat z lodówką. Byłem nastawiony na Franke FCB 320, ale w sklepie koleś bardzo chwalił AEG SG 91840/91841. Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat? Bardzo mi zależy na opiniach zwłaszcza popey111, który widzę ma tu status Eksperta :-)

Witam,

mam pytanie w sprawie sprzetu AGD do kuchni. Wybraliśmy wstępnie:

lodówka: LG GR-L227HLQV

okap: Amica OWC 951 T

zmywarka: Elektorlux ESL 67010

płyta indukcyjna: Mastercook IDE64Z S

piekarnik: AMICA EBS8862 / 1133.4TdYDpHbOX

mikrofala: Amica AMM 20BIX

Czy ktoś z Was ma może ten sprzet i mógłby doradzić czy jest w porządku? Jak się go użytkuje? Mamy kuchnię otwartą na salon, obecnie 2 osoby, gotowania/zmywania średnio. Jeśli chodzi o mikrofalę to wybór padł na tą ze względu na fakt że bedzie w jednym słupku z piekarnikiem (w zabudowie) a zatem wygląd musi pasować do piekarnika a nie chcieliśmy żeby miała swój zegar już jest w piekarniku to po co 2 zegary.

Gdybym mógł prosić o rady/uwagi z użytkowania ewentualne propozycje innych urządzeń to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam,

PB

popey11

, tak też myślałam :D , toż nie na darmo przez kilka nocy studiowałam forum muratora :D Jednak 8 miesiąc ciąży wyraźnie tępi język i nie pozwolił mi na żadne dyskusje z przesympatycznym panem z jednej z sieciówek :D

Coprawda mój mąż zweryfikował model lodówki do KGV 36x47 ,ale po analizie pojemności stwierdzam, że chyba ma rację ( argument że więcej piwka może chłodzić przekonał mnie ) :wink:

ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ I DZIĘKUJĘ ZA WSZELKIE PODPWIEDZI !!

Witam! Zbliżam się wielkimi krokami do remontu kuchni a co za tym idzie zakupem sprzętu. Zastanawiam się nad lodówką side by side Hotpoint-Ariston Quadrio 4D X/HA. czy ktoś posiada może taką lodówkę i może podpowiedzieć czy warto ją brać? Jeśli nie to co możecie polecić tak w granicach 3000 zł. Jeśli chodzi o funkcję to kostkarki automatycznej nie potrzebuje. Wiem, że kwota którą dysponuje nie jest wygórowana, ale myślę, że z tymi pieniedzmi da się coś kupić w miare rozsądnego.

chciałabym gazową i piekarnik elektryczny. co do okapu to zależało by mi na czymś w miarę cichym. nie podobają mi się tylko te montowane pod szafkami, takie płaskie

Co do okapu to tak jak pisałem wybór masz ogromny:) pooglądaj po sklepach i kup coś co się Tobie spodoba, wydajność już około 400m3/h będzie jak najbardziej wystarczająca :) Co do kuchni to pomyśl to w tej cenie również nie będziesz miała problemu, chyba że z ogromną różnorodnością modeli:) Wybierz jakiś niedrogi model siemensa z graniem 3d lub electroluxa lub beko. Przejrzyj oferty tych producentów i napisz co wpadło Ci w oko a pomogę wybrać coś dobrego.

Hej

Ja mam dylemat z lodówką. Byłem nastawiony na Franke FCB 320, ale w sklepie koleś bardzo chwalił AEG SG 91840/91841. Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat? Bardzo mi zależy na opiniach zwłaszcza popey111, który widzę ma tu status Eksperta :-)

Trudno się nie zgodzić z taką opinią :) brał bym aeg :) Co do franke to jednak za te pieniążki zbyt mało oferują.