Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

bardzo proszę o opinię dot. następujących płyt:

1/ teka IR 641 http://www.ceneo.pl/2141246s

2/ electrolux EHD 60020P http://www.ceneo.pl/510798s

3/ electrolux EHD 60150P http://www.ceneo.pl/1596038s

4/ electrolux EHD 60125P http://www.ceneo.pl/1848241s

którą z nich wybrać? w rodzinie nikt jeszcze nie ma indukcji, więc nie mam się kogo poradzić :(

widzę, że tekę chwalą na ceneo, o EHD 60020 niektórzy piszą, że brzęczy czy piszczy, nt. 3/ są tylko 3 opinie a nt. ostatniej nie znalazłam żadnej opinii :(

Edytowane przez bedzia

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli chcecie wiedzieć, jaka zmywarka jest dobra to wkopiuję wam opinię jaką wpisałam na stronie Euro Rtv Agd. Chodzi o BOSCH SMI63N06EU:

"Mam tę zmywarkę od 2 miesięcy i jestem MEGA ZADOWOLONA! Myje absolutnie do czysta i to wszystko na skróconym programie, udało jej się nawet wyczyścić moje 10 letnie wazony, których dna nie mogłam nigdy domyć! Jest bardzo pojemna i cicha i cieszę się, że ma panel na którym widać czas programu. Krótko mówiąc "jestem w niej zakochana"" - to szczera prawda, ma 6 programów (idealne rozwiązania wg mnie) 13 kompletów naczyń (60 cm - do zabudowy oczywiście), 1/2 załadunku i VARIO SPEED - programy skracające czas pracy, na których zawsze myję. Widziałam też, że teraz mają 5 lat gwarancji. Polecam

Witam

Pozdrawiam szczególnie popey111 proszę o radę bo jestem już zmęczony tą budową buduję własnymi siłami a pracy dużo muszę po nocach czytać a tematów mam wiele na raz.

muszą się szybko decydować w ciągu tygodnia na

lodówkę z zamrażarką u dołu do zabudowy ok 1000zł

zmywarkę do zabudowy panel widoczny 60 cm za ok 2000zł

wyciąg kuch bez dostępu do komina w nowoczesnym stylu -cicha praca

chodzi o sprawdzony economiczny i popularny sprzęt z którym nie będzie kłopotów i nie jest przepłacony.

Z góry dziękuję życzliwym forumowiczom

*

Edytowane przez Enzo2620

popey111 a wiedziałeś o tym że we wrocławskim Mastercookie produkują takie sprzęty jak Bosch czy Siemens???Nieee,to już wiesz.

A to mi nowina:) no cóż próbuj dalej:) Pocieszę Cię jednak że nie wszystkie topy boscha i siemensa wyjeżdżają z Wrocławia. Najwyższe modele są produkowane we Francji w fabrykach Fagora z resztą tak samo jak lepsze modele mastercooka.

Witam, interesuje mnie piekarnik gazowy do zabudowy.Muszę jednak przyznać ,że mało takich jest. Znalazłam Firmy CANDY FLG 203X . Do tego płyta gazowa firmy ARISTON PH 640MSTU IX. Bardzo proszę o opinie i porady.Dzięki

Płyta ok ale co do piekarnika to pomyśl jednak o elektrycznym lub chociaż ardo gazowo-elektryczny, z palnikiem dolnym gazowym i termoobiegiem.

Witam

Pozdrawiam szczególnie popey111 proszę o radę bo jestem już zmęczony tą budową buduję własnymi siłami a pracy dużo muszę po nocach czytać a tematów mam wiele na raz.

muszą się szybko decydować w ciągu tygodnia na

lodówkę z zamrażarką u dołu do zabudowy ok 1000zł

zmywarkę do zabudowy panel widoczny 60 cm za ok 2000zł

wyciąg kuch bez dostępu do komina w nowoczesnym stylu -cicha praca

chodzi o sprawdzony economiczny i popularny sprzęt z którym nie będzie kłopotów i nie jest przepłacony.

Z góry dziękuję życzliwym forumowiczom

*

Co do zmywarki to bosch smi53mo5eu, lodówka ern29601 electroluxa. Co do okapu to najpierw pytanie jak dużą masz kuchnie?

Witam,

przede wszystkim dziękuję popey111 za radę dot. płyt indukcyjnych. ja się jednak obawiam, że sterowanie jednym sliderem do wszystkich pól może być uciążliwe.. no i tak szczerze, która płyta będzie lepsza - ta teka gkst 60 i4 basic slider czy electrolux ehd 60020p? bo te trzy pola to może faktycznie być mało.. ;) no i już naprawdę nie wiem co wybrać.. :)

przymierzam się też do lodówki - czy ern 29601 czy ern 29750? cena jest podobna...

dzięki z góry za radę :)

Witam,

Jestem na etapie planowania kuchni (jak większość z Was :-) i mam pytanie odnośnie rozmieszczenia sprzętów - czy lodówka do zabudowy i piekarnik mogą ze sobą sąsiadować ? Widziałam kilka takich rozwiązań, ale wiele osób odradza mi ten układ. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witam! Przepraszam, że w tym wątku, ale widziałam, że już padały pytania o pralki. Szukam pralki, w cenie 1000-1500 zł. Zależy mi szczególnie na tym, aby nie miała plastików w bębnie, bo właśnie takie elementy pourywały się w mojej obecnej (a raczej byłej) pralce. Jeśli chodzi o funkcje, to program doboru ilości wody do zapełnienia bębna, pozycjonowanie bębna (czy to jest to samo, co kontrola wyważenia?), możliwość zatrzymania pralki w czasie trwania pracy i dorzucenia prania. Moje wstępne typy to:

Amica AWCN 10DA lub AWSN 12DA

Bosch WAE 24361PL lub WLX 24361PL (czy to jest produkcja niemiecka, polska czy już chińska?)

Gorenje WA 72125

Proszę o pomoc, gdyż jestem zupełnym laikiem w tym temacie a dość szybko muszę podjąć decyzję o zakupie. Czy promocja boscha na 5 lat gwarancji obejmuje także sklepy internetowe?

Płyta Teka GKST 60 i4 Basic Slider

Zmywarka. Cóż z tych które wymieniasz wszystkie będą w porządku co do domywania to naprawdę bym nie przesadzał:) kwestia głównie tego czy naczynia są dobrze ułożone:) Co do boscha i siemensa to weź tańszą i w sumie z electroluxa to też najtańszą czyli esl66010

Piekarnik

- AEG Competence B 5941-5-M

- samsung BT62FQBFST

Jak dla mnie jeden z tych:) dlaczego? cóż poczytaj o nich :) ale oba bez zbędnych funkcji ale funkcjonalne.

Co do lodówki to SBS będzie dużo mniej pojemny więc radzę kupić oddzielnie chłodziarkę i zamrażarkę albo coś z czterodrzwiowych modeli SHARPA

Ostatecznie chyba zdecydujemy się na lodówkę i zamrażarkę Samsunga RR82WEIS i RZ80EEIS - czy warto? No i kolejny problem, czy piekarnik Samsung BT62FQBFST będzie pasował kolorystycznie do tych sprzętów. Zauważyłam dziś przy oglądaniu sprzętu, że piekarniki Samsunga mają różne odcienie inox w zależności od modelu?

Dalej mam problem z pralką. Docelowo na jesieni chcę dokupić suszarkę, która ma być zamontowana na pralce. Czy mogą być łączone modele różnych producentów? Na jaka pralke warto zwrócic uwagę? Mam 4 osobową rodzinę, w tym 2 dzieci. Prania więc sporo, może i przydalby się program dziecięcy

Płyta ok ale co do piekarnika to pomyśl jednak o elektrycznym lub chociaż ardo gazowo-elektryczny, z palnikiem dolnym gazowym i termoobiegiem.

Bardzo dziękuję popey111 za opinię widzę,że jesteś ekspertem w tej kwestii i wielu ludzi Cię chwali. Co do proponowanego przez Ciebie piekarnika to nie jestem pewna bo chcę tylko gazowy i na prąd nie wchodzi w grę.Jeśli podany przezemnie model nie jest dobry to podaj inny przykład.Z góry dziękuję.

Co do zmywarki to bosch smi53mo5eu, lodówka ern29601 electroluxa. Co do okapu to najpierw pytanie jak dużą masz kuchnie?

Dzięki bardzo popey111 za radę w międzyczasie poczytałem chyba wszystkie twoje posty powiedz jeszcze PROSZĘ bo mam dwa typy zmywarek ten twój smi53mo5eu j i ten Bosch SMI58M35EU bierze 7 litrów wody co o niej myślisz czy dobrze myje przy takich oszczędnościach a jeszcze się dowiedziałem od Ciebie co to no forst myślę że dobrze mieć w lodówce no forst i byłbym w stanie dołożyć do tego żeby mieć spokój CO TY O TYM MYŚLISZ tylko co kupić lodówka (do zabudowy ,zamrażarka u dołu w miarę cicha) a co do wyciągu to bez komina kuchnia 20m kwadratowych ,Dzięki z góry

Ostatecznie chyba zdecydujemy się na lodówkę i zamrażarkę Samsunga RR82WEIS i RZ80EEIS - czy warto? No i kolejny problem, czy piekarnik Samsung BT62FQBFST będzie pasował kolorystycznie do tych sprzętów. Zauważyłam dziś przy oglądaniu sprzętu, że piekarniki Samsunga mają różne odcienie inox w zależności od modelu?

Dalej mam problem z pralką. Docelowo na jesieni chcę dokupić suszarkę, która ma być zamontowana na pralce. Czy mogą być łączone modele różnych producentów? Na jaka pralke warto zwrócic uwagę? Mam 4 osobową rodzinę, w tym 2 dzieci. Prania więc sporo, może i przydalby się program dziecięcy

Co do łączenia modeli różnych firm to da się to zrobić:)

Bardzo dziękuję popey111 za opinię widzę,że jesteś ekspertem w tej kwestii i wielu ludzi Cię chwali. Co do proponowanego przez Ciebie piekarnika to nie jestem pewna bo chcę tylko gazowy i na prąd nie wchodzi w grę.Jeśli podany przezemnie model nie jest dobry to podaj inny przykład.Z góry dziękuję.

Dorothy to kup candy tu już nie będzie różnicy a candy ma troszkę lepiej rozwiązany system wysuwania blach:)