Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Po miesiącu uzytkowania zakupionego sprzętu AGD mogę ocenić moje sprzety:

- zmywarka ESL 67010 - jest super, dokładnie zmywa nawet duże zabrudzenia. Ma fajny program na 30 min w temp. 60st, drugi program też fajny - w temp 55st zmywa ok. 50 min (bardziej przypalone garnki)

- piekarnik AEG Competence B 5941-5-M - extra piecze, szybko sie nagrzewa. Ma turbogril gdzie pyszne mięsa się pieczą. Ma pyrolize, 'chłodne drzwi"

- okap Amica OKC6726I - po miesiącu wentylator zaczął chodzić znacznie głośniej niż na początku. Chyba będę musiała zgłosić do reklamacji

- lodówko-zamrażalka Bosch KGN 43x36 - z systemem Nofrost, zerową komorą, w kolorze srebrnym (niebrudzącym) . Bardzo mi się podoba, jedynie ta komora zerowa wysysza wedliny, no i takie dziwne odgłosy wydaje lodówka przy właczaniu No Frost, ale ponoć to normalne przy tym systemie. Poza tym cichutka i ładne wnętrza ma.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam prośbę dotyczącą pomocy w wyborze pralki. Potrzebuję pralki o głębokości 45-47 cm, otwierana od frontu, o ładowności 5 kg (lub więcej). Znalazłam parę pralek różnych firm, tylko nie wiem która z tych firm będzie najlepsza. Mam na myśli Electroluxa, Whirpoola, Samsunga, Hotpoint-Ariston czy Beko...

Popey, powiedz proszę jaka jest właściwie różnica między Liebherr CUPesf 2721 Comfort a CUPest 27210? I jeszcze jedno, CUPest 2127 w stosunku do CUPesft 2721 Comfort to tylko starsza linia? Widziałam wszystkie trzy, ale w sklepach 27210 nie rzadko opisana jest jako 2721 i już nie wiem, która jest która. Jedne mają pułeczki na drzwiach w kolorze zielonkawego plastiku, inne z białego ptastiku z ładną chromowana "zaporą", rączki na drzwiach też się różnią, od prostych po łamane (z takim mechanizmem odpychającym od drzwi). Byłbyś uprzejmy mi pomóc?

WOW! na stronie Teki zmieniono pdfa z kartą produktu modelu GKST 60 i4 Basic Slider i teraz już zgadza się rozmiar i moc pól :)

Ja żem to nie chwaląc się sprawiła ;)))))) Po telefonicznej konsultacji z bardzo miłym Panem z serwisu Teki, na temat wyższości bądź nie modelu GKST 60 i4 Basic Slider nad IR641, rzeczony Pan zainteresował się tym co na stronie i podmieniono plik na aktualny.

Podzielę się jeszcze tym, czego się przy okazji dowiedziałam, może komuś się przyda.

Literka P na środku pól nie oznacza funkcji Power, tylko środek pola, który musi być zawsze przykryty garnkiem, żeby dane pole działało. Power jednak mają wszystkie pola, a zwiększenie mocy jest zgodne z tym co teraz widać w karcie produktu. Power nie może jednak działać na wszystkich polach jednocześnie, ale to chyba większość płyt tak ma.

Basic Slider nie ma frezowanego rantu płyty, co mnie zdziwiło i ciut rozczarowało, bo jakoś się tego nie doczytałam i nie dopatrzyłam na zdjęciach. IR641 frezowany rant ma, ale nie ma slidera :) głównie dlatego dla mnie konkurencję wygrała GKST 60 i4 Basic Slider. Jeśli uda mi się znaleźć fachowca, który podejmie się zamontowania tej płyty na równi z blatem, to właśnie tak zrobię, bo Basic Slider jest do tego przewidziany. Instrukcja takiego montażu jest dodatkowo dołączana do płyty.

Pozostałe różnice w funkcjach płyt, w rozmiarach pól i mocy teraz można już porównać na stronie Teki. "Chwilę" pewnie zajmie zanim wszystkie sklepy i serwisy uaktualnią swoje opisy Basic Slidera.

Życzę trafnych wyborów i dzięki za to, co sama mogłam w tym wątku poczytać :)

Mam prośbę dotyczącą pomocy w wyborze pralki. Potrzebuję pralki o głębokości 45-47 cm, otwierana od frontu, o ładowności 5 kg (lub więcej). Znalazłam parę pralek różnych firm, tylko nie wiem która z tych firm będzie najlepsza. Mam na myśli Electroluxa, Whirpoola, Samsunga, Hotpoint-Ariston czy Beko...

Broń Cie Panie Boże brać tego samsunga co "ma 45cm głębokości"

Ja się naciąłem właśnie dzisiaj, cała pralka ma 53cm!

Samsung podaje nieprawdziwe wymiary swoich pralek.

Teraz się nad Hooverem zastanawiam

Mam pytanko dotyczące funkcji variospeed w zmywarkach. Czy ta funkcja jest przydatna?? Czytałam że skraca ona czas mycia naczyń o połowę przy jednoczesnym zwiększeniu poboru prądu i wody. Czy to oznacza, że prądu i wody zużywa się wówczas mniej niż przy normalnym cyklu, czy tak samo czy może więcej?? Czy warto dopłacić do zmywarki, żeby móc korzystać z tej funcji?? Prosiłabym o odpowiedź bo mój mąż nie widzi potrzeby takiej funkcji, a ja bym ją chciała tylko muszę mieć silne argumenty :)

Mam Boscha i funkcji vario speed używam b.często, osobiście uważam że jest to super rozwiązanie. Myje bardzo skutecznie i szybko, nieocenione jak masz np. gości czy chcesz poprostu szybciej umyć naczynia.

Jeżeli chodzi o zużycie prądu to przyznam, że nie wiem jak to jest ale sądzę że biorąc pod uwagę czas mycia o połowę krótszy od normalnego to raczej nie jest drożej o ile nie taniej.

WOW! na stronie Teki zmieniono pdfa z kartą produktu modelu GKST 60 i4 Basic Slider i teraz już zgadza się rozmiar i moc pól :)

Ja żem to nie chwaląc się sprawiła ;)))))) Po telefonicznej konsultacji z bardzo miłym Panem z serwisu Teki, na temat wyższości bądź nie modelu GKST 60 i4 Basic Slider nad IR641, rzeczony Pan zainteresował się tym co na stronie i podmieniono plik na aktualny.

Podzielę się jeszcze tym, czego się przy okazji dowiedziałam, może komuś się przyda.

Literka P na środku pól nie oznacza funkcji Power, tylko środek pola, który musi być zawsze przykryty garnkiem, żeby dane pole działało. Power jednak mają wszystkie pola, a zwiększenie mocy jest zgodne z tym co teraz widać w karcie produktu. Power nie może jednak działać na wszystkich polach jednocześnie, ale to chyba większość płyt tak ma.

Basic Slider nie ma frezowanego rantu płyty, co mnie zdziwiło i ciut rozczarowało, bo jakoś się tego nie doczytałam i nie dopatrzyłam na zdjęciach. IR641 frezowany rant ma, ale nie ma slidera :) głównie dlatego dla mnie konkurencję wygrała GKST 60 i4 Basic Slider. Jeśli uda mi się znaleźć fachowca, który podejmie się zamontowania tej płyty na równi z blatem, to właśnie tak zrobię, bo Basic Slider jest do tego przewidziany. Instrukcja takiego montażu jest dodatkowo dołączana do płyty.

Pozostałe różnice w funkcjach płyt, w rozmiarach pól i mocy teraz można już porównać na stronie Teki. "Chwilę" pewnie zajmie zanim wszystkie sklepy i serwisy uaktualnią swoje opisy Basic Slidera.

Życzę trafnych wyborów i dzięki za to, co sama mogłam w tym wątku poczytać :)

a ja nie chwaląc się, kroowkę żem na to naprowadziła ;) no i widać, że w tece interesują się tym co klient ma do powiedzenia :)

ja mam tę płytę zamontowaną standardowo - na blacie, ale faktycznie można ją zamontować na równi z blatem - instrukcja jest dołączona do zestawu.

dołączę fotkę z płytą jak wygląda w realu :)

P1040171_800.jpg

P1040314_800.jpg

orkan , ja jestem zadowolona z tej płyty - mam ją podłączoną od ok 3 tygodni i jak na razie nic mi w niej nie przeszkadza.

- steruje się naprawdę prosto - wybierasz pole i moc bez zbędnego klikania '+' czy '-". slider jest rewelacyjny - możesz od razu wybrać moc lub "suwać" palcem po nim i wybierać moc. delikatne dotknięcie palcem jest wyczuwalne - nie trzeba nic przyduszać.

powiem szczerze, że mało się u nas gotuje - głównie tylko w weekend gdyż w tygodniu my w pracy coś jemy a dzieci w przedszkolu.

- płyta chodzi cicho - wiem, że niektóre buczą czy coś w tym stylu - tak w każdym razie piszą na ceneo. co jakiś czas tylko słychać wentylatorek, ale jest naprawdę cichy.

- to co mnie na początku zdziwiło to fakt, że jak jest nastawiona mniejsza moc niż 9 lub power to impuls jest puszczany w jakichśtam odstępach czasowych i objawia się to tym, że zupka bulgocze przez moment i przestaje i tak non stop ;) dowiedziałam się jednak, że wszystkie indukcje tak działają - więc to normalny zdrowy objaw :)

- timer można nastawić do każdego pola z osobna, można też ustawić sam minutnik bez używania płyty.

- z funkcji stop+go jeszcze nie korzystałam - tylko sprawdziłam jak działa - ma oddzielny przycisk i za pomocą niego można zmniejszyć moc wszystkich pól jednocześnie gdy np. musimy wyjść na parę minut z kuchni.

- to co mi się jeszcze podoba to to, że na płycie można postawić coś innego, nie koniecznie do gotowania, np. miskę czy talerz - i nie piszczy jak niektóre płyty.

hehe a tak w ogóle, to chyba napiszę do teki, że klientów im podsyłam ;)

[

- to co mnie na początku zdziwiło to fakt, że jak jest nastawiona mniejsza moc niż 9 lub power to impuls jest puszczany w jakichśtam odstępach czasowych i objawia się to tym, że zupka bulgocze przez moment i przestaje i tak non stop ;) dowiedziałam się jednak, że wszystkie indukcje tak działają - więc to normalny zdrowy objaw :)

)

czy naprawde wszystkie indukcje tak dzialaja ( inne marki) Mialam ceramiczna plyte i to mnie w niej denerwowalo najbardziej to przerywanie ciaglosci grzania

czy naprawde wszystkie indukcje tak dzialaja ( inne marki) Mialam ceramiczna plyte i to mnie w niej denerwowalo najbardziej to przerywanie ciaglosci grzania

wygląda na to, że tak - sprzedawca powiedział mi, że indukcje tak działają. spytałam też koleżanki z pracy - jej też tak pracuje (a ma płytę innego producenta).

może po prostu po gazie trudno się przyzwyczaić do takiego działania? ;)

Witam,

czy próbowaliście podłączyć zmywarkę do ciepłej wody? Mam solary i w lecie (jak wreszcie przyjdzie) mam nadzieję mieć nadmiar ciepła, który bym wykorzystała do pralki i zmywarki. Mysle o Boschu, ale na infolinii mówią oczywiście, że ma być podłączona do wody zimnej. Ale niby dlaczego?