Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Semper Solus - dziękuję baaardzo za opinie!

Ale jak to baba, która znalazła chwilkę czasu, pogrzebałam jeszcze w necie i zmieniłam niektóre typy agd:

lodówka - sbs Samsung RS20CRHS - http://www.ceneo.pl/665218s - tania, jedna z najmniejszych z sbs, bez funkcji, których i tak nigdy bym nie użyła. Tylko czy nie będzie za głośna?

piekarnik - Elektrolux EOB53004x - http://www.ceneo.pl/2312344s - tani a z katalizą, tu również bez wielości funkcji, bo ze mnie żadna kucharka

Pozdrawiam!

w.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ninjacoros

Co prawda nie jestem Semper Solus, ale akurat mam tę lodówkę od kilku miesięcy. Jak dotąd działa bez zarzutu, Nie jest głośna, tzn. mnie nie przeszkadza, a kuchnię mam otwartą na salon. Nie jest też taka mała w środku,ma nieżle rozplanowane półki, na półce bez problemu mieści się duża blacha od ciasta czy garnek, Ma kostkarkę twistową wewnątrz zamrażarki, fajne rozwiązanie, a mnie nie zależało na automatycznej, bo lodu używam sporadycznie. Ogólnie jestem zadowolona, za tą cenę bardzo fajna ładna lodówka. Tylko trzeba mieć świadomość że w realu że jest znacznie ciemniejszy, niż widać to na monitorze, nie jest to inox a bardziej grafit. Ale to kwestia gustu.

Odnośnie piekarnika to też planuję Electroluxa, ale model EOB 64201x, trochę droższy ok. 1400 zł, zresztą polecany gdzieś na poprzednich stronach

Pozdrawiam Aga.

Edytowane przez AgaZiel
literówka

ninjacoros

Co prawda nie jestem Semper Solus, ale akurat mam tę lodówkę od kilku miesięcy. Jak dotąd działa bez zarzutu, Nie jest głośna, tzn. mnie nie przeszkadza, a kuchnię mam otwartą na salon. Nie jest też taka mała w środku,ma nieżle rozplanowane półki, na półce bez problemu mieści się duża blacha od ciasta czy garnek, Ma kostkarkę twistową wewnątrz zamrażarki, fajne rozwiązanie, a mnie nie zależało na automatycznej, bo lodu używam sporadycznie. Ogólnie jestem zadowolona, za tą cenę bardzo fajna ładna lodówka. Tylko trzeba mieć świadomość że w realu że jest znacznie ciemniejszy, niż widać to na monitorze, nie jest to inox a bardziej grafit. Ale to kwestia gustu.

Odnośnie piekarnika to też planuję Electroluxa, ale model EOB 64201x, trochę droższy ok. 1400 zł, zresztą polecany gdzieś na poprzednich stronach

Pozdrawiam Aga.

Dzięki Aga! :-)

Widziałam lodówkę w realu i kolor akurat mi odpowiada, wielkość rónież (nie jest typową "wieeelką szafą"), tylko nie wiem jak sprawdza się w praktyce, jaka to jakość, czy warto kupić, bo "biedny płaci dwa razy" a na to mnie nie stać.

Wodę mam doprowadzona na ścianę za lodówką ale to przy wymianie za kilka lat - na razie mnie nie stać ;-)

Seria Elektrolux EOB6xxxxxxx to raczej nie dla mnie - nie chcę płacić wiecej skoro ma tam byc robiona szarlotka i kura ;-)

Witam!

Potrzebuję sprzętu do zabudowy, a mianowicie: piekarnik, płyta gazowa, okap oraz zlewozmywak. Wstępnie jestem zdecydowana sprzęt firmy Bosch i wybrałam:

Piekarnik BOSCH HBA 43T350, http://www.bosch-home.pl/HBA43T350.html?source=search

Może głupie pytanie, czy dmuchawa chłodząca to coś w rodzaju ,,chłodny front"?

zauważyłam też: zabudowa w słupku? czy to oznacza że pod płytą gazową nie będzie można tego zainstalować??

płyta gazowa Bosch NGU4151DE, http://www.bosch-home.pl/NGU4151DE.html?source=search

okap- jeszcze nie zdecydowałam, potrzebuję okap teleskopowy, szerokość 60cm, cichy, wystarczy 2 stopnie regulacji, może być jeden silnik, będzie podłączony do wentylacji, marka nie ma tak wielkiego znaczenia, w miarę solidny za przystępna cenę.

zlewozmywak- wybrany:)

Bardzo proszę o opinie sprzętu i wszelkie sugestie, decyzja nie jest jeszcze ostateczna .

Z góry dziękuję!

witam,

doradźcie proszę:

lodówka do zabudowy z zamrażalnikiem na dole, szer. 60, zależy mi na maksymalnej powierzchni lodówki - 2000-2500

płyta gazowa do zabudowy ser. 60, 4 palniki, pokrętła z boku, metalowa z wgłębieniem - jakaś rozsądna cena max 1000

zmywarkę z zintegrowanym panelem - szr. 600 - do 2000-2500

okap kominowy - szer. 60, inox, spora wydajność (do intensywnie używanej kuchni) - 2000

piekarnik do zabudowy szr. 60, spora komora do pieczenia - 1500-2000

będę wdzięczna za pomoc

Witam. Zamierzam kupić do zabudowy:

- płytę indukcyjną firmy Teka i chcę wybrać najlepszą ale bez przesady, bez niepotrzebnych bajerów. W sumie nie wiem czym się różnią bo mam obecnie gazową więc indukcyjna to dla mnie czarna magia. Którą wybrać ?

- Mam zamiar kupić także piekarnik do zabudowy, zamontowany pod blatem, pod płytą indukcyjną. Zamarzył mi się Samsung, ponieważ ma możliwość podzielenia komory. Czy rzeczywiście to takie fajne i ekonomiczne ? Czy potrawy upieczone w połówce będą takie same jak upieczone w normalnym piekarniku ? I który wybrać ? Wszystkie podobne do siebie więc też zgłupiałam :)

Proszę o podpowiedź osób które je użytkują oraz forumowych ekspertów :) pozdrawiam

Edytowane przez MonkaD
zapomniałam dopisać dwóch słów

witam,

kompletuję kuchnię, szafki zamawiam w poniedziałek i muszę wybrać sprzęt.

płyta gazowa - 70 cm 5 palników

lodówka do zabudowy, jak największa chłodziarka, zamrażarka nieduża bez znaczenia (mam drugą)

piekarnik, termoobieg

zmywarka 60cm, model niewyszukany, teraz używam dwóch funkcji

okap, bardzo cichy (dużo gotuję i musi mieć sporą wydajność)

w kuchni jasna podłoga, ciemne szafki i jasne blaty, zlew jasny, czy będzie pasowała płyta gazowa na szkle czarna?

Nea na tą płytę też zachorowałam i w sumie najbardziej by mi pasowała tylko ta cena....ale kto wie;)

Znalazłam opinię że te płyty mają kiepskie pokrętła,a wyglądają solidnie...?

Generalnie nigdzie na żywo nie można zobaczyć czegoś ciekawego jeśli chodzi o płyt gazowe.Macie jakieś namiary w Krakowie?Wszędzie inox i szkło....

Edytowane przez mme33

Czy pasują do siebie kolorystycznie - płyta gazowa ELECTROLUX EHG 6835 X i okap ELECTROLUX EFC 60244 X ?? Nie mogę nigdzie zobaczyć - są inne płyty electroluxa i one mają taki jakby żółtawy odcień.

Piekarnik ma być ELECTROLUX EOB 64201 X - on jest taki srebrny

Może jakaś inna propozycja zestawu, w kolorze inox/srebrnym.

Witam potrzenuje pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przeczytac cały ten wątek i coś wybrac to masakra...

Powiem tak cos wybrałam bardzo prosze o komnetarz , pomoc lub alternatywe

Mam kuchnie otwartą na salon..

Wybrałam

płyte Teka IR 641

Simens EH 775501E

Chciałabym żeby można było grzać duży gar ale nie podobają mi się płyty z 3 polami doradzcie

zmywarja

SN 64001EU

Electrolux ESL 67010

Okap

Amica OKC 9226

piekarnik i tu za duzego wyboru nie mam

Electrolux EOB 64201

Prosze o pomoc bardzo bardz

Witam potrzenuje pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przeczytac cały ten wątek i coś wybrac to masakra...

Powiem tak cos wybrałam bardzo prosze o komnetarz , pomoc lub alternatywe

Mam kuchnie otwartą na salon..

Wybrałam

płyte Teka IR 641

Simens EH 775501E

Chciałabym żeby można było grzać duży gar ale nie podobają mi się płyty z 3 polami doradzcie

zmywarja

SN 64001EU

Electrolux ESL 67010

Okap

Amica OKC 9226

piekarnik i tu za duzego wyboru nie mam

Electrolux EOB 64201

Prosze o pomoc bardzo bardz

Wybór jak najbardziej ok:) ale co do płyty to z tych dwóch jednak siemens a zmywarka electroluxa ze względu na ich promocję z pięcioletnią gwarancją :)