Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, w końcu i nas dopadło. Proszę o poradę co kupić rozsądnego w podanej cenie, pod warunkiem, że w tej cenie da się coś rozsądnego kupić. Całość do zabudowy:

Lodówka do 2500

Zmywarka do 1500

Piekarnik do 1200

Płyta gazowa do 800

i okap ale zabudowany (oczywiście z odprowadzeniem do wentylacji)

Jak głupio pytam to napiszcie. Albo podpowiedźcie jak mam pytać.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

po przeczytaniu dużej liczby opinii, rozmowach w sklepach AGD i zgłębieniu specyfikacji urządzeń wybrałem następujące produkty. Kryterium wyboru była jakość, bezawaryjność, funkcjonalność oraz energio-oszczędność . W stosunku do elementów niezabudowanych także wygląd – płyta indukcyjna, piekarnik i okap.

Proszę o Wasze opinie na temat poniższego wyboru sprzętu w szczególności na alternatywę okapu gdzie kryterium wyboru jest wydajność/poziomu hałasu oraz wygląd. Wybór padła na Tekę jednak nie jestem do końca zadowolony z łamanej linii listwy.

1.Zmywarka

Siemens SN 66T092EU

http://www.ceneo.pl/3331096s

konkurencja: Electrolux ESL 68060, Bosch SMV 69M20EU

2.Płyta indukcyjna

Mastercook IDE64L S

http://www.ceneo.pl/2073168

konkurencja: Teka IR 641

3.Lodówka

Bosch KIS 38A51

http://cokupic.pl/produkt/Bosch-KIS-38A51

konkurencja: Liebherr ICUS 30130

4.Piekarnik

Siemens HB56AS560

http://cokupic.pl/produkt/Siemens-HB56AS560

konkurencja: rodzina Siemens HB56Axxxx, Teka HA 870, Gorenje B 50 EP

5.Pralka

Electrolux EWF10771W

http://cokupic.pl/produkt/Electrolux-EWF10771W/strona/3

konkurencja: 0,9 kw i 37l kto może się równać z tą ”eco” pralką ;)

6.Okap

Teka CNL 3000

http://www.ceneo.pl/;015347433-10.htm

konkurencja: Gorenje DKF 600 M

Zakup ww. sprzętu planuję zrealizować na przełomie lipca i sierpnia tak więc jeśli macie do polecenia sklep AGD gdzie dostanę atrakcyjna cenę etc. za powyższy zestaw to proszę o info na priva.

a co powiesz na to, żeby pytanie zadać w formie propozycji konkretnych sprzętów, a użytkownicy forum powiedzą ci co uważają za godne uwagi?

żeby uzmysłowić ci o co kaman, wpisz sobie hasło "lodówka" w np. ceneo. tych do 2500 jest jakieś 500 pozycji.

No właśnie. Jest jakieś 500 propozycji. Jak bym się na tym znał to bym nie pytał, tylko sobie wybrał. Nie mam propozycji konkretnych sprzętów bo w zestawieniu ceneo nie ma nigdzie napisane "za tą cenę to najlepszy model, a od tego z daleka bo coś tam...."

No i znów mam zgryz.

Już miałam wybraną lodówkę i zamrażarkę. Miały być osobno do zabudowy. Zamówiłam przez neta i... okazało się że lodówki już*nie ma :(

Mam trzy priorytety w wyborze

- pojemna w szczególności lodówka

- z szufladą zero

- do zabudowy

Może ktoś coś poradzić?

Pytanie do osób używających lodówki do zabudowy, jaką macie pojemność i czy wam wystarcza w codziennym użytkowaniu?

Nairda

Lodówka: Siemens KG36NA53

Witam, po pierwsze b a r d z o dziękuje za porady. W międzyczasie sporo poczytalam, odwiedzilam kolejne sklepy i tak sie zastanawiam... jak Twoim zdaniem ma sie do zaproponowanej przez Ciebie lodówki Samsung RL 55 VTEBG? Jakos tak, zupełnie nie wiem czemu (moze jakies podprogowe działanie reklam:)) mam większe zaufanie do firmy Samsung niz Siemens.

zakupiłem taki okap http://www.okapykuchenne.pl/lobero_60_1-p33781.html Pan w sklepie mi go doradził ze wzgledu na to że jest dosyć cichy i że nie jest teleskopowy, co przekłada sie na to że cieżko jest go doczyszczać tam gdzie palce nie dojdą. ale mniejsza o to , chodzi o hałas. wszystko by bylo fajnie gdyby nie fakt ze jest on nieznośnie głośny ,

czemu przeczą dane techniczne tego pochłaniacza. Ale uwaga. przy

dokladniejszym wsluchaniu da sie rozdzielić , ze tak powiem, dwie

czestotliwosci tego halasu. jedna to szum powietrza i gdyby byl tylko

ten szum to jaknajbardziej byloby cicho. ale okap pozatym szumem

powietrza, generuje bardzo glosnie wibracje, bardzo nieprzyjemny i

nieznosny dla ucha dzwiek. i pytanie, czy ten okap tak ma czy to wynika z

tego że powinien być bardziej usztywniony w szafce, podłożyć uszczelke np, czy moze jeszcze

dlatego że odlsluchiwalem go bez filtrów węglowych

czy ma ktoś ten okap i mógłby się wypowiedzieć ?

Witam. Zamierzam kupić do zabudowy:

- płytę indukcyjną firmy Teka i chcę wybrać najlepszą ale bez przesady, bez niepotrzebnych bajerów. W sumie nie wiem czym się różnią bo mam obecnie gazową więc indukcyjna to dla mnie czarna magia. Którą wybrać ?

- Mam zamiar kupić także piekarnik do zabudowy, zamontowany pod blatem, pod płytą indukcyjną. Zamarzył mi się Samsung, ponieważ ma możliwość podzielenia komory. Czy rzeczywiście to takie fajne i ekonomiczne ? Czy potrawy upieczone w połówce będą takie same jak upieczone w normalnym piekarniku ? I który wybrać ? Wszystkie podobne do siebie więc też zgłupiałam :)

Proszę o podpowiedź osób które je użytkują oraz forumowych ekspertów :) pozdrawiam

Jeżeli chodzi o płyty to teka, będzie ok przejrzyj sobie ich ofertę a co do piekarnika to naprawdę udane sprzęty więc warto

jestem po wizycie w sklepie, oto co mi zaproponowano

zmywarka AEG F 88030VIP

lodówka SZ 91840-5c LUB BOSH KIL 38A51 (pierwsza ma funkcję biofresh, czy za to opłaca się placić więcej, druga ma mniejszy zamrażalnik, ale ja i tak mam zamrażalkę),

piekarnik AEG B 9820-5m (czy warto kupić parowy, czy są inne tak duże?)

płyta gazowa Amici PGCZ7211 (okap też Amici), czy Simens EP 716QB20E

planowałam zmieścić się w 10 tys. niestety ww sprzęty są droższe.

może inne propozycje?

i na koniec

ekspres ciśnieniowy simens TK 52001,

PILNIE PROSZĘ O POMOC, podobno simens daje gwarancję 5 lat do jutra oferta.

jestem po wizycie w sklepie, oto co mi zaproponowano

zmywarka AEG F 88030VIP

lodówka SZ 91840-5c LUB BOSH KIL 38A51 (pierwsza ma funkcję biofresh, czy za to opłaca się placić więcej, druga ma mniejszy zamrażalnik, ale ja i tak mam zamrażalkę),

piekarnik AEG B 9820-5m (czy warto kupić parowy, czy są inne tak duże?)

płyta gazowa Amici PGCZ7211 (okap też Amici), czy Simens EP 716QB20E

planowałam zmieścić się w 10 tys. niestety ww sprzęty są droższe.

może inne propozycje?

i na koniec

ekspres ciśnieniowy simens TK 52001,

PILNIE PROSZĘ O POMOC, podobno simens daje gwarancję 5 lat do jutra oferta.

Co do lodówki to warto dopłacić do aeg a co do płyty to może coś takiego ARDO HT 75 V :) reszta ok

A ja ponowie pytanie, nikt poprzednio sie nie wypowiedział. Jak sprawują się Państwu sprzęty marki gorenje (płyty, pikarniki, okapy)? Będę wdzięczna za opinie.

mnie tez to interesuje

bede miala lodowke i piekarnik ora white

Używam już jakiś czas piekarnika z serii ora-ito i nie mam żadnych zastrzeżeń :)