Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sprzęt AGD mam już wybrany:

-lodówka LG GR-P217LCAJ

-piekarnik GORENJE BO 87 ORAX

- płyta indukcyjna TEKA GKST 95 N i4 Select

-okap FRANKE

Mam problem ze zmywarką,czytam,czytam i dalej nic nie wiem.Chodzi mi o to,żeby miała 1/2 wsadu,panel zintegrowany.Może ktoś doradzi??

I jeszcze poszukuję pralki,otwieranej z przodu,bez suszarki,z 1/2 wsadu ;))

Dzięki za pomoc ;)

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety jakiś błąd wyskakuje na PRIW, no to piszę tutaj co wymęczyłem:

Trochę popytałem w sklepach i po znajomych i mam wizję tego co bym chciał. Proszę o opinię czy jest OK. lub ew. czy w tej cenie dostane coś lepszego:

1. Lodówka Elektrolux ERN 29790

2. Zmywarka AEG F 88030 VIP

3. Płyta gazowa Elektrolux EHG 6235X

4.Piekarnik AEG B 5941-5-M

No i nie mam pojęcia jaki okap - w okolicach 500zł - do zabudowy teleskopowy.

Pozdr

w sumie ok ale czy nie rozsądniej wybrać jakiś tańszy model lodówki:) a co do okapu to wtej cenie gorenje, amica , samsung :)

Edytowane przez popey111

witam

popey111 szukam do zabudowy w normalnych cenach chłodziarki o wys. ok 125cm, zamrażarki ok 85cm, białego piekarnika i białej płyty elektrycznej. Co możesz powiedzieć na wybór chłodziarki Siemens KI24RA50, zamrażarka ELECTROLUX EUN 12510, płyty PKF 659V14E, a piekarnik Gorenje BO 71 SYW czy MASTERCOOK MF 196 B.

W ogóle sie na tym nie znam :( :(

Dzień dobry :)

Popey111 mam do Ciebie ogromna prośbę - czy mógłbyś w wolnej chwili zerknąć na modele, które wytypowałam (kilka postów wyżej)? Bardzo zależy mi na opinii fachowca. Obecnie, przy dwójce małych dzieci, spędzam mnóstwo czasu w kuchni i nie chciałabym z czymś wtopić.

Z góry bardzo Ci dziekuję

Pozdrawiam

Proszę o pomoc w wyborze zmywarki:

Bosch SMV 50E30EU czy Siemens SN 64M001EU. mam chrapke na Siemensa, ale nie wiem, czy wart jest tych 500 złociszy więcej.

I jeszcze mikrofala: FW 87KUST czy FG 87 KUST Samsunga. Grlia nie potrzebuję, ale nie wiem czy gotowanie na parze w FW wychodzi.

Wybrałam piekarnik: BT62 TDBCT.

Popey11 - doradź.

Edytowane przez AnnaP.

Pomocy. Zaczęłam zgłębiac temat zmywarek, i utknęłam.Nigdy nie miałam zywarki więc temat jest mi zupełnie obcy. czy jest w sieci jakas wygodna porównywarka sprzętów? jak wybieracie swoje typy?

Wiem, ze chcę dobrą ( ponoć dobre to siemens lub bosch) wiem ze z panelem zintegrowanym (niewidiocznym z zewnatrz frontu), szerokosc 60, chcę, zeby była ekonomiczna (woda prąd) i cicha (salon połączony z kuchnią). Żeby miała jakieś wygodne programy jak np mam mało zmywania. Wiem, że są jakies bajery ale juz zupełnie zgłupiałam czytajac na hybił trafił opisy zmywarek. A, i chyba chcę metalowe dno a nie z tworzywa......

Czy ktoś klto sie zna na zmywarkach może mnie przeprowadzić przez ten chaos informacyjny

POMOCY

A jeszcze jedna sprawa. Co z tym wymiennikiem ciepła. Słyszałam jakie to ekonomiczne, że część energii eozyskuje sie do ogrzania kolejnej wody, a pan w sklepie Euro RTV AGD mówił, ze to pic na wodę. Poza tym nie znalazłam narazie w tych zmywarkacvh które "przeczytałam" tego wymiennika. Wart jest zachodu?

Edytowane przez akselek

Witam,

W najbliższym czasie muszę zamówić sprzęt to kuchni, przejrzałem ten temat i wybrałem na co mnie stać i wydaje mi się, że będzie OK.

Proszę o podpowiedź, czy można wybrać coś lepszego (pod dowolnym względem) w podobnej cenie, albo coś w podobnej klasie taniej.

Ceny pochodzą z jednego ze sklepów internetowych. Jeśli ktoś wie, gdzie można kupić taniej, albo w podobnej cenie, ale z jakąś wartością dodaną, to również proszę o podpowiedź.

Lodówka:

Gorenje NRKI55288 - 1960 zł - nie mam specjalnych wymagań, wykonawca kuchni określił tylko, że podział drzwi zamrażarki i chłodziarki na być na wysokości 713mm, ze względu na ogólną na ogólną estetykę mebli

Zmywarka:

Electrolux ESL 66010 - 1445zł - ma mieć 60cm, niewidoczny panel i być w miarę cicha

Piekarnik:

Samsung BT63TDBFGB - 1925zł - ma być możliwie prosty, czarny, prowadnice, kataliza

Płyta indukcyjna:

Teka GKST 60 i4 Basic Slider - 1359zł - dużo ludzi poleca Tekę, solidna, prosta, bez bajerów

Okap:

FABER INCA PLUS HIP X 52 - 875zł

ELICA ELIBLOC HT GR/A/60 - 779zł

Tu mam problem, okap ma być zabudowany w szafce, pokój z aneksem kuchennym ma ok 23m2. Wybrałem te dwa modele, ze względu na wydajność. Który z nich będzie bardziej cichy?

Pralka

Hoover VHD33 512 3D - 1407zł - potrzebuję płytkiej praki do niedużej łazienki

Bardzo proszę o wszelkie opinie i podpowiedzi.

Pozdrawiam

Kamil

kami.kadze

Mam tę lodówkę Gorenje - fajna z komorą "0" - super sprawa - papryka leżała w niej 1,5 miesiąca. Moja nie jest jeszcze zabudowana i tym bardziej wypoziomowana i troszkę ją słychać, mam nadzieję, że jak stanie na gotowo to będzie cichsza. Troszkę jest wąska w środku.

A pralkę kupiłam Elektrolux EWS 12 coś tam W. Świetna. 43 cm głębokości a mieści 6 kg prania. Time Manager to super sprawa, opóźnianie startu, cichutka i stabilna.

AnnaP. Właśnie zastanawiałem się, czy ta komora zero działa, czy tylko taki "chwyt marketingowy". Jak działa, to żona się ucieszy, gdyż wielką miłośniczką warzyw jest ;) Pralkę też zaraz obczaję, dzięki za propozycję.

PS. Jeszcze taką lodówkę mam na oku: LIEBHERR ICUS 30130. W komentarzach ludzie piszą, że jest bardzo cicha, co dla mnie ważne, gdyż mamy aneks kuchenny w pokoju. Co o niej myślicie? Lepsza od Gorenje?

Edytowane przez kami.kadze

Pomocy. Zaczęłam zgłębiac temat zmywarek, i utknęłam.Nigdy nie miałam zywarki więc temat jest mi zupełnie obcy. czy jest w sieci jakas wygodna porównywarka sprzętów? jak wybieracie swoje typy?

Wiem, ze chcę dobrą ( ponoć dobre to siemens lub bosch) wiem ze z panelem zintegrowanym (niewidiocznym z zewnatrz frontu), szerokosc 60, chcę, zeby była ekonomiczna (woda prąd) i cicha (salon połączony z kuchnią). Żeby miała jakieś wygodne programy jak np mam mało zmywania. Wiem, że są jakies bajery ale juz zupełnie zgłupiałam czytajac na hybił trafił opisy zmywarek. A, i chyba chcę metalowe dno a nie z tworzywa......

Czy ktoś klto sie zna na zmywarkach może mnie przeprowadzić przez ten chaos informacyjny

POMOCY

A jeszcze jedna sprawa. Co z tym wymiennikiem ciepła. Słyszałam jakie to ekonomiczne, że część energii eozyskuje sie do ogrzania kolejnej wody, a pan w sklepie Euro RTV AGD mówił, ze to pic na wodę. Poza tym nie znalazłam narazie w tych zmywarkacvh które "przeczytałam" tego wymiennika. Wart jest zachodu?

Akselek, Popey doradzil mi te Siemens SN 64M001EU. Ma funkcje 1/2 wsadu.

Nie uzywam jeszcze, ale jest sliczna:)