Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, a jak się ma płyta indukcyjna Teka GKST 60 i4 Basic Slider do płyty Amica PI 6508 TK, idzie je kupić w podobnych cenach

Ta Amica ma znacznie mniejszą moc całkowitą. No i największe pole w Amice to 210 mm, a w Tece 230 mm (lepiej się nadaje do dużych garnków)... Ja bym wybrał Tekę...

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

od kilku dni przeglądam i czytam to forum, informacje z necie i chyba nigdy nie wybiorę sprzętu do swojej kuchni :(

Dlatego postanowiłam poprosić Was o pomoc.

- płyta indukcyjna - 2-3 tyś

- piekarnik,

- okap

- lodówka

- mikrofala

- zmywarka

Piekarnik + mikrofala pod zabudowę w słupku

Zmywarka pod blat

nie wiem czy lepszy okap pod szafkę czy samodzielny?

lodówka duża (wysoka)

Wszystko srebrne.

Proszę poradźcie mi co powinnam brać pod uwagę.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

W związku z tym że powoli wykańczam mieszkanko poszukuję sprzętu AGD. Chodzi mi o tani a sprawny sprzęt bez zbędnych bajerów. Płytę i piekarnik z zabudowie

wybrałam Candy PL40ASX i piekarnik Candy FPP607X i mam problem z lodówką ma być wolnostojąca i nie wiem jaką wybrać.

Znalazłam takie ElektroluxENB34433X i Samsung RL24FCAS. Jeśli żadna z nich to jaka do 1500zł???

mr6319 : zmywarka siemens - dodry wybór , użytkuję siemensa od 11 lat bezawaryjnie , o reszcie się nie wypowiadam ale sugerowałabym aby kierować się raczej parametrami a nie odcieniem.....

moim zdaniem piekarnik elektryczny z klasą energetyczną ileś razy A i w dodatku z + to kompletna porażka , mniej prądu pobiera ale za to zamiast piec mięso lub ciasto 1 godz. to w takim piekarniku super A+ będzie to trwało 1,5 godz. ( to moje prywatne spostrzeżenie )

pomoże ktoś z wyborem lodówki

coś w granicach 1400 zł

kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę ..

jaka firma ?

raczej chodzi o to by była niezawodna ... i energooszczędna

wstępnie skłaniam się ku BOSCH KGV36X47 A++ ... Electrolux ERB34300W

chyba że coś tańszego podobnych parametrach i niezawodnosci

Edytowane przez ukasus

witam! wreszcie zabieram się za swoją kuchnię,wstępnie wybrałam takie sprzęty(lodówka jeszcze poczeka bo stara dobrze się sprawuje) nie ukrywam że szukałam tylko czarnego sprzętu,białe fronty,więc czarne na zasadzie kontrastu,co możecie mi o nich powiedzieć?

piekarnik Siemens HB 76AA660 mikrofala Siemens HF 25M6R2 płyta Electrolux EHD 68210 P okap Mastercook WK Umbriel 90 XN

dzieki za opinie...

moim zdaniem piekarnik elektryczny z klasą energetyczną ileś razy A i w dodatku z + to kompletna porażka , mniej prądu pobiera ale za to zamiast piec mięso lub ciasto 1 godz. to w takim piekarniku super A+ będzie to trwało 1,5 godz. ( to moje prywatne spostrzeżenie )

Moje prywatne spotrzeżenie jest takie, że taki piekarnik super A+ ma zazwyczaj lepszą izolacje i ciepło mnie ucieka, ale pewnie różnie to wygląda u różnych producentów.

Zupełnie inna sprawa to czy różnica w cenie między sprzętem B, A czy A+ się zwróci w rozsądnym czasie. Jeśli różnica w rocznym zużyciu energii dla zbliżonych lodówek A i A++ wynosi ok 100 kWh to łatwo policzyć, że oszczędzając na prądzie jakieś 35 zł rocznie różnica w cenie (pewnie z 1000 zł) nie zwróci się w rozsądnym czasie.

wypatrzyłam sobie taką sprytną płytę gazową DYNAXO GCH8.01s czy ktoś taką posiada, albo któryś z fachowców mółby się wypowiedzieć na jej temat. mnie najbardziej przekonuje łatwość sprzątania, a na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę?

ponawiam pytanie, może ktokolwiek widział, cokolwiek wie

Zamawiam Teka:

Indukcja IR 641

Zmywarka DW7 57 FI

Piekarnik HE 735

Kuch. mikrofalowa TMW 20.2 BIT

Okap (na razie chyba faworyt) DB 90/60, ale podoba mi się pochłaniacz w kształcie tuby, tylko że nie mam wyspy, więc nie wiem czy taki się nadaje do mojej kuchni

Czy ktoś z forumowiczów uzytkuje wybrany przeze mnie sprzęt?

mi też popey111 ją polecił i użytkuję ją już od dwóch miesięcy :) bardzo przyjazna w użytkowaniu :)

Super!

mam do Ciebie kilka pytań odnośnie użytkowania tej płyty.

Według Ciebie łatwo, wygodnie i szybko wybiera się pole grzejne ?

Czy jest realna możliwość dotknięcia gorącego garnka przy zmianie wyboru pola grzejnego ? Np. osoby z grubaśnymi palcami :rolleyes:

Ta "kontrolka gotowości" jest dobrze widziana ? Nie zlewa się z cyfrą oznaczającą poziom mocy ?

A tak przy okazji, to chyba trochę przesadzamy z tym wyborem. :) Sprzęt obecnie mam juz kilka lat i przyznam szczerze, nawet nie wiem co za firma. Zero problemów, a w domku letniskowym mam płytę ceramiczna, tania super, zero problemów.

1. Do pralki nie pakujmy drobniaków (pieniędzy)

2. Do zmywarki zabrudzonych garnków i talerzy (niestety trzeba resztki usuwać)

Witam,

To i ja się podpytam, urządzam piersze mieszkanie i nie mam bladego pojęcia co wybrać. Nadszedł czas na AGD do zabudowy, zależy mi na tym, zeby było ciche, proste w obsłudze, funkcjonalne i w miarę niezawodne. W kuchni spędzam mało czasu, gotowanie nie jest moją pasją ;)

Wybrałam jak na razie:

Piekarnik BOSCH HBC 84K523 (pasuje do białej kuchni i fajnie, ze jest z mikrofalą, nie chcę dublować urządzeń)

zmywarka kompaktowa (inna już nie wejdzie) BOSCH SKE 53M15EU

tych wyborów jestem dość pewna :)

Waham się miedzy pralko-suszarką

Pralko-suszarka do zabudowy ELECTROLUX EWX 14550W a SIEMENS WDI 1442EU

spora różnica cenowa, nawet do 1,5 tys

i lodówkami:

Siemens KI38SA60

Bosch KIS 38A51

i

ELECTROLUX ERN 29651

Ale w sumie żadna mnie nie powala na kolana, nie czuję, ze to jest "to" :) Zalezy mi, zeby była cicha, zamrażalnik moze być niewielki, półki ruchome i fajnie by było, jakby był taki stojak na butelki (w ww przykładach tego nie ma niestety)

Super!

Czy jest realna możliwość dotknięcia gorącego garnka przy zmianie wyboru pola grzejnego ? Np. osoby z grubaśnymi palcami :rolleyes:

Ta "kontrolka gotowości" jest dobrze widziana ? Nie zlewa się z cyfrą oznaczającą poziom mocy ?

Ryska , moim zdaniem, pola wybiera się naprawdę łatwo bo wszystko się podświetla. ja co prawda nie mam grubych paluchów, ale myślę, że jest dostatecznie sporo miejsca od sensorów do pola :) w każdym razie, ja najczęściej używam tych tylnych pól - żeby przypadkiem dzieciaki nie dotknęły do gorącego garnka.

zamieszczałam wcześniej fotki tej płyty w realu - na stronie 22 tego forum - zajrzyj :) jak chcesz mogę przesłać inne fotki :D

Witam,

To i ja się podpytam, urządzam piersze mieszkanie i nie mam bladego pojęcia co wybrać. Nadszedł czas na AGD do zabudowy, zależy mi na tym, zeby było ciche, proste w obsłudze, funkcjonalne i w miarę niezawodne. W kuchni spędzam mało czasu, gotowanie nie jest moją pasją ;)

Wybrałam jak na razie:

Piekarnik BOSCH HBC 84K523 (pasuje do białej kuchni i fajnie, ze jest z mikrofalą, nie chcę dublować urządzeń)

zmywarka kompaktowa (inna już nie wejdzie) BOSCH SKE 53M15EU

tych wyborów jestem dość pewna :)

Waham się miedzy pralko-suszarką

Pralko-suszarka do zabudowy ELECTROLUX EWX 14550W a SIEMENS WDI 1442EU

spora różnica cenowa, nawet do 1,5 tys

i lodówkami:

Siemens KI38SA60

Bosch KIS 38A51

i

ELECTROLUX ERN 29651

Ale w sumie żadna mnie nie powala na kolana, nie czuję, ze to jest "to" :) Zalezy mi, zeby była cicha, zamrażalnik moze być niewielki, półki ruchome i fajnie by było, jakby był taki stojak na butelki (w ww przykładach tego nie ma niestety)

Co do lodówki to wybierz electroluxa ale na z jednym agregatem:) np ern29750 lub jak wolisz to coś droższego z elektroniką itp.

Co do pralko suszarki to już na pewno electrolux:) tym bardziej że jak kupisz sobie dwa sprzęty to gwarancja pięć lat:)

Pozdr.

Super!

Ryska , moim zdaniem, pola wybiera się naprawdę łatwo bo wszystko się podświetla. ja co prawda nie mam grubych paluchów, ale myślę, że jest dostatecznie sporo miejsca od sensorów do pola :) w każdym razie, ja najczęściej używam tych tylnych pól - żeby przypadkiem dzieciaki nie dotknęły do gorącego garnka.

zamieszczałam wcześniej fotki tej płyty w realu - na stronie 22 tego forum - zajrzyj :) jak chcesz mogę przesłać inne fotki :D

Dziękuję - oglądnęłam zdjęcia i mam pytanie czy ta płyta ma ścięte (szlifowane) brzegi ??? Wyczytałam że producent pisze inaczej niż jest w rzeczywistości :(