Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć!

Tak jak wszyscy jestesmy na etapie wyboru sprzętu do kuchni.

Poszukaliśmy i wyszło nam takie coś:

Zmywarka do zabudowy SIEMENS SN 66T090EU

Lodówka wolnostojąca SIEMENS KG 39FP98

Piekarnik SIEMENS HB 84K552

Płyta ceramiczna SIEMENS EH 601ME21E

Blat będzie z kamienia 3 cm

O co o tym myślicie ( chodzi o funkcjonalnośc i wygląd). Kuchnia otwarta na salon.

W kuchni zalezy nam na czasie ( im szybciej tym lepiej).

Zamierzam jeszcze do pomieszczenia gospodarczego dokupic zamrażarkę ładowaną od góry ale jeszcze nie wiem jaką...

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zmywarka do zabudowy SIEMENS SN 66T090EU

Mam i jesteśmy bardzo zadowoleni. Dodam że to już 5 zmywarka w moim życiu i mam porównanie. Miałam tylko mieszane uczucia co do użyteczności i wygody szuflady na sztućce a teraz w trakcie użytkowania mogę spokojnie powiedziec że wiedzieli co robią jak to projektowali. Jedyne na co nalezy zwrócić uwagę to bliskość 'normalnej' szuflady ze sztućcami co by przy wyładowywaniu nie latać przez pół kuchni. My mamy vis-a-vis więc nie ma problemu.

pomozcie mi sie zdecydowac na ktorąś zmywarkę. Albo Zmywarka do zab. Bosch SGV45M83EU albo SIEMENS SE 64M364EU. Obie kosztują mniej więcej tyle samo i sa bardzo podobne, ale która wybrać?

Bosch i Siemens to te same bebechy z różną nazwą. Wybierz która Ci się bardziej podoba wizualnie.

Witam,

proszę o pomoc w wyborze sprzętu:

1. Płyta indukcyjna IR 641 - jestem na nią raczej zdecydowana po waszych opiniach

2. OKAP : amica OKC951S albo teka DVP90

3. Kuchenka mikrofalowa: Samsung FG87KUST lub Bosch HMT85GR53

4. Piekarnik: Elektrolux EOB33100X lub EOB53102X albo Bosch HBA 43S450E

5. Zmywarka do zabudowy: Bosch SRV53M03EU

6. Lodówka: BOsch KGU36X47 lub KGN39A7

Witam!

Prosimy o pomoc w wyborze sprzętu - zależy nam szczególnie na opinii popey111.

Po wnikliwej analizie forum wybraliśmy coś takiego:

1. Piekarnik Electrolux EOC66700X - ze względu na pyrolize, prowadnice teleskopowe + masę innych funkcji:)

2. Płyta Electrolux EHG 6835X - tego jesteśmy pewni na 100%

3. Zmywarka Electrolux ESL 65070R - tutaj chętnie wysłuchamy innych propozycji (musi być oszczędna niekoniecznie cicha - kuchnia zamknięta)

4. Okap Electrolux EFC 60244 X - bo ładny i tani i pasuje do kompletu a nie mamy pojęcia czym się kierować przy wyborze okapu...

5. Lodówka Electrolux ENB 38633X - ale tu mamy największy problem - wstępnie miała być do zabudowy ale mało ich i jakieś takie drogie i jakby miały mniej funkcji w porównaniu z wolnostojącymi... Warto brać taka z No Frost'em czy nie ma to znaczenia? - ogólnie jeżeli chodzi o lodówkę to HELP

Co do płyty to zerknij kilka postów wyżej. Też pytałem o tą samą płytę i popey111 polecił mi inną płytę Teki. Chyba rzeczywiście lepszą i do tego nieco tańszą :-)

Jestem posiadaczem Teki IR641 i szczerze polecam, jest cicha, ładnie się komponuje i (co pewnie jest cecha wszystkich plyt indukcyjnych) rachunki za prąd mam naprawdę niskie.

Jedynie dziwną dla mnie sprawą jest kabel dołączony do zestawy, który jest 3 żyłowy (faza, ochrona pporaz, masa) przez co płyta nie będzie chodzić pełną mocą, kupiłem w OBI kabel 4 żyłowy, podłączyłem zgodnie ze schematem z polskiej strony TEKA (dzwoniłem też na ich infolinię żeby sie upewnić - bardzo miły Pan) i hula jak ta lala.

Witam,

proszę o pomoc w wyborze sprzętu:

1. Płyta indukcyjna IR 641 - jestem na nią raczej zdecydowana po waszych opiniach

4. Piekarnik: Elektrolux EOB33100X lub EOB53102X albo Bosch HBA 43S450E

TEKA IR 641 baaaaaaaardzo trafny wybór, jeśli chodzi o piekarnik to pewnie też ale ja dołożyłem pare złotych i kupiłem AEG a dokładnie model AEG Competence B 5941-5-M który wygląda tak http://image.ceneo.pl/data/products/2306806/product.jpg a w mojej kuchni prezentuje się tak (razem z płytą TEKA):

http://images38.fotosik.pl/320/772a49a85602cae2.jpg

Witam,

proszę o pomoc: szukam lodówki (nie do zabudowy). Jedynym ograniczeniem jest szerokość - lodówka nie może przekroczyć 58 cm (niby wcisnęło by się 59 cm ... ale wolę mieć kilka milimetrów luzu).

Amica, Polar odpadają.

Wysokość ok 175-180. Klasa A+. To są minimalne wymagania.

Znalazłem jedynie Liebherr CUP 30310 .... jakiś model Candy i Indesit.

Komora świeżości, nofrost raczej chyba nie dostępne przy tych szerokościach ....

Dzięki !!!

Witam,

proszę o pomoc: szukam lodówki (nie do zabudowy). Jedynym ograniczeniem jest szerokość - lodówka nie może przekroczyć 58 cm (niby wcisnęło by się 59 cm ... ale wolę mieć kilka milimetrów luzu).

Amica, Polar odpadają.

Wysokość ok 175-180. Klasa A+. To są minimalne wymagania.

Znalazłem jedynie Liebherr CUP 30310 .... jakiś model Candy i Indesit.

Komora świeżości, nofrost raczej chyba nie dostępne przy tych szerokościach ....

Dzięki !!!

Większość lodówek ma 55 cm szerokości. Jeśli Cię to satysfakcjonuje to sprawdź sobie Liebherr CT 2841 - ma No frost i jak na ta firmę cena nie jest z sufitu. Z no frost też Liebherr CUP 3021 i Miele KFN 9758 iD (cena z sufitu jak to Miele)

Nie pisałeś o kolorze. Jeśli stal to poza Candy: Liebherr CUPesf 3021, Hoover HCP 1706, Hoover HSC 172 X

wybrałam: Piekarnik BO71ORAX bądź BO71ORAB,

Okap - DVG9545GES1, (kuchania połaczona z salonem, wiec powinien byc cichy, czy jest? )

płyta -ECT880AC,

mikrofala-BM6120AX,

lodówka-NRKI45288,

zmywarka -GV63321, Cały sprzęt firmy Gorenje. Poproszę o komentarz :)

Ponawiam prośbę o komentarz w sprawie sprzętu.

witam wszystkich serdecznie, jestem na końcowym etapie wyboru sprzętu AGD , brakuje tylko lodówki.

osobiście mi spodobała się ta Samsung RL55VTEBG. To świeżynka na rynku AGD. Mam pytanie do Was forumowiczów czy ktoś z Was ją użytkuje - bardzo zależy mi na opiniach. Na ceneo znalazłam tylko dwie, dla jednej Pani wszystko jest ok i jest cicha a druga pisze że za głośnia itp...

płyta Mastercook I3DI64S, IDI64S czy Teka GKST 60 i4 Basic Slider ? którą kupić ? proszę o odpowiedź

ja mam płytę Teka GKST 60 i4 Basic Slider - jestem z niej zadowolona, ale nie mam porównania z innymi płytami gdyż jest to moja pierwsza płyta indukcyjna. szybko grzeje, łatwo się steruje, jak zaleje się ją podczas gotowania to od razu się wyłącza i pipczy (przestaje po wytarciu).

jednak te mastercooki też nie wyglądają źle :)

porównując dane - teka ma większe pole od IDI64S (23 cm) - przy I3DI64S brak info o polach, więc nie wiem. również moc całkowita teki jest trochę większa (7,4 kW), ale pojedyncze pola mają słabszą moc od mastercooka. domyślam się więc, że w mastercooku nie można użyć wszystkich pól naraz (albo spada ich moc) skoro wszystkie pola mają powyżej 2 kW a całkowita moc wynosi 7,2 kW. trzeba jednak zapytać jakiegoś fachowca jak to jest z tymi polami :)