Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bedzia, a czy możesz pokazać zdjęcia swojej płyty ? Chciałabym zobaczyć, czy białe koła bardzo widać

ja mam płytę Teka GKST 60 i4 Basic Slider - jestem z niej zadowolona, ale nie mam porównania z innymi płytami gdyż jest to moja pierwsza płyta indukcyjna. szybko grzeje, łatwo się steruje, jak zaleje się ją podczas gotowania to od razu się wyłącza i pipczy (przestaje po wytarciu).

jednak te mastercooki też nie wyglądają źle :)

porównując dane - teka ma większe pole od IDI64S (23 cm) - przy I3DI64S brak info o polach, więc nie wiem. również moc całkowita teki jest trochę większa (7,4 kW), ale pojedyncze pola mają słabszą moc od mastercooka. domyślam się więc, że w mastercooku nie można użyć wszystkich pól naraz (albo spada ich moc) skoro wszystkie pola mają powyżej 2 kW a całkowita moc wynosi 7,2 kW. trzeba jednak zapytać jakiegoś fachowca jak to jest z tymi polami :)

Bedzia, a czy możesz pokazać zdjęcia swojej płyty ? Chciałabym zobaczyć, czy białe koła bardzo widać

MonkaD, zamieściłam bodajże na 22 stronie tego forum fotki tej płyty, ale jeśli chcesz, mogę później coś innego wrzucić :)

ogólnie - widać te koła. moim zdaniem, koła nie są jednak białe, a raczej siwe, więc kontrast między czernią a szarością nie jest tak duży jak w przypadku bieli. po oczach na pewno nie bije ;)

Edytowane przez bedzia

Ja również proszę o pomoc, gdyż już od czytania opinii, chodzenia po sklepach dostać można oczo- i mózgopląsu :eek:

Jestem na etapie wybierania sprzętu AGD pod zabudowę, oto do jakich wniosków doszłam po dwutygodniowym studiowaniu portali, opinii, rozmów ze sprzedawcami:

1. Płyta indukcyjna

Czego szukam:

- cena do 2000 zł

- niska awaryjność

- pola grzewcze nie muszą być duże, nie potrzebuję pola łączonego

- płyty do codziennego gotowania

Brałam pod uwagę głównie Mastercooka, ale ostatnio Electrolux zwrócił moja uwagę również.

Oto mój wstępny wybór:

- Mastercook IDE64L S

- Mastercook ID 64E S

- Electrolux EHD 60140 P

- Electrolux EHD 60150 P

2. Piekarnik

Czego szukam:

- cena do 1000 zł

- niska awaryjność

- piekarnika głównie do pieczenia mięsa, warzyw, z grillem

Piekarnik chciałabym z tej samej firmy, co płytę.

Oto mój wstępny wybór:

- Mastercook MB-8EP L

- Electrolux EOB33100X

- Electrolux EOB53101X

3. Lodówka

- niska awaryjność

- cena do 1600 zł (wiem, że to jest niewiele)

- zamrażalnik na dole

- klasa energetyczna A+

Wstępny wybór:

- Electrolux ERN 29750

4. Zmywarka:

- cena do 1300 zł

- AAA

- szerokość 60 cm

- mogłaby posiadać funkcję 1/2 załadunku, ale nie jest to wymóg konieczny

- najchętniej zintegrowany (zabudowany) panel

Tutaj nie mam pomysłu, rozglądałam się we wcześniej wymienionych firmach

5. Okap

- cena do 500 zł

- pochłaniacz, bo raczej nie będziemy podłączać do komina

- w miarę wysoka wydajność (pomieszczenie 20 m^2)

Mój wybór

- Gorenje DKF 2600 MS

6. Mikrofala (może)

- Cena do 600 zł

- ma grzać :)

- z chęcią bez grilla

Wpadła nam w oko:

- Whirlpool AMW 405 IX (była promocja, za 549 zł, ale nie ma już tych kuchenek w tej cenie w moim mieście)

Ogólnie ma to być sprzęt do aneksu, więc dobrze, aby nie był za głośny (okap, zmywarka mogą być w ostateczności, ale w granicach rozsądku).

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

Część z Was pisze, że Amica odpada. Ja w pierwszej kolejności zrobiłam sobie listę z "Bosh'ów" :) ale po dalszej analizie kosztów i funkcjonalności znów wróciłam do Amica. Mam od 5 lat w mieszkaniu wszystko Amica i lodówkę Electrolux i w zasadzie nie mam zastrzeżeń. Podoba mi się wzornictwo, bogata funkcjonalność w rozsądnej cenie i przekonałam się, że w sytuacjach awaryjnych Amica ma bardzo fajny serwis. Tylko do Electroluxów się zraziłam - obecna lodówka jest mocno przeciętna (miałam wczesniej Liebherra więc to nie najlepsze porównanie i ostatnio też zmieniałam pralkę na Electroluxa i jestem mocno zawiedziona).

Dlatego obecna wersja zakupów sprzętowych do domu ma się tak:

Okap Amica OKC 951S 90cm

Zmywarka Amica ZIA 628

Płyta gazowa Amica PGCZ 7211

Piekarnik Amica EBP 8752

Mikrofala Amica AMW 20 BE

Lodówka side by side Whirlpool WSE 5513 AS (nie mam możliwości podłączenia jej do wody a nie zależy mi na lodzie i kostkarce. Chcę mieć sporą pojemność - 4 osoby).

W zasadzie to zależałoby mi mniej na potwierdzeniu, że to dobry wybór co ewentualnie na wskazaniu, że coś źle wybrałam.

Pozdrawiam

Malwes

Mastercook I4DE95zS

Teka GKST 90-35 i4 PROFI

Bosch PIL 875L24E

najładniejsza jest Teka, najpraktyczniejszy rozkład miejsca na płycie ma mastercook, bosch to bosch i nie wiem czy wybrać teke czy mastercooka? pomocy! może ktoś którejś z nich używa? a może Ktoś z fachowców mi pomoże. mąż powiedział że do końca tygodnia mam się wreszcie zdecydować, ale ja zupełnie nie wiem na co patrzeć przy indukcji bo do tej pory miałam gaz.

napiszcie coś...

Edytowane przez misiakulka

Mastercook I4DE95zS

Teka GKST 90-35 i4 PROFI

Bosch PIL 875L24E

najładniejsza jest Teka, najpraktyczniejszy rozkład miejsca na płycie ma mastercook, bosch to bosch i nie wiem czy wybrać teke czy mastercooka? pomocy! może ktoś którejś z nich używa? a może Ktoś z fachowców mi pomoże. mąż powiedział że do końca tygodnia mam się wreszcie zdecydować, ale ja zupełnie nie wiem na co patrzeć przy indukcji bo do tej pory miałam gaz.

napiszcie coś...

plizzz

Ja z indukcji wzięłam mastercooka ID84 S - mnie bardzo się podobała taka szeroka do okapu 90 cm. Wg elektryka podłączającego - płyta bardzo ciuchutka. Inne ponoć pracują znacznie głośniej. Dla mnie prosta w obsłudze, ale na razie tylko testowo, bo kuchnia wciąz nieskończona.

Piekarnik mam Samsunga BT62... - fajny, ale w zestawie brak kabla przyłączeniowego - niby nic, ale zgrzyt.

Czy ktoś z Was użytkuje taki okap podszafkowy całkowiecie schowany (nie teleskopowy)? Chciałabym mieć okap niewidoczny, równy z linią szafek, ale żeby też był wydajny i cichy. Czy możecie coś polecić? Waham się między Electroluxem EFT 535 a Teką GFH 55. Teka ma dużą lepszą wydajność, ale czytałam że jest malo solidny.

Witam!

Prosimy o pomoc w wyborze sprzętu - zależy nam szczególnie na opinii popey111.

Po wnikliwej analizie forum wybraliśmy coś takiego:

1. Piekarnik Electrolux EOC66700X - ze względu na pyrolize, prowadnice teleskopowe + masę innych funkcji:)

2. Płyta Electrolux EHG 6835X - tego jesteśmy pewni na 100%

3. Zmywarka Electrolux ESL 65070R - tutaj chętnie wysłuchamy innych propozycji (musi być oszczędna niekoniecznie cicha - kuchnia zamknięta)

4. Okap Electrolux EFC 60244 X - bo ładny i tani i pasuje do kompletu a nie mamy pojęcia czym się kierować przy wyborze okapu...

5. Lodówka Electrolux ENB 38633X - ale tu mamy największy problem - wstępnie miała być do zabudowy ale mało ich i jakieś takie drogie i jakby miały mniej funkcji w porównaniu z wolnostojącymi... Warto brać taka z No Frost'em czy nie ma to znaczenia? - ogólnie jeżeli chodzi o lodówkę to HELP

Ponawiamy prośbę o pomoc w wyborze sprzętu - może jakaś duszyczka się zlituje i coś doradzi (szczególnie jeżeli chodzi o lodówkę)....

Witam,

Proszę o ocenę sprzętu AGD:

1. Pralka Bosch WLX20462BY,

2. Lodówka Bosch KGF79E92 (tu szczególnie zależy mi na opinii, czy jest warta swojej ceny),

3. Piekarnik Teka HA 870,

4. Płyta indukcyjna Teka GKST i4 Booster Slider,

5. Okap Teka DHB 60,

6. Zmywarka Bosch SRV 45T23 EU.

Będę bardzo wdzięczna za opinie.

Pozdrawiam:)

Witam,

mam problem z okapem (pochłaniaczem). Mianowicie potrzebuję modelu, który:

- jest tani,

- niezbyt głośny,

- a przede wszystkim - zmieści się w szafce o wymiarach wys.40cm, głębokość 30cm, szerokość 60cm.

Chodzi mi o model teleskopowy. Ponieważ nie mam zielonego pojęcia, jak wygląda sprawa zabudowy takiego czegoś, nie wiem też, jakie maksymalnie wymiary może mieć taki okap, żeby wlazł w szafkę (czy amica, która ma podaną głębokość 31cm będzie ok?). Nie mam też pojęcia , jak obliczyć potrzebną wydajność - kuchnia jest mała, ale połączona z niewielkim przedpokoikiem, który z kolei połączony jest z salonem a w pewnym sensie także z większym przedpokojem (brak drzwi). Kuchenka jest gazowa.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Witam,

Czy ktos jest posiadaczem lodowki Bosch KGN 49A73? Pasuja mi jej parametry i cena ale nigdzie nie moge zobaczyc jak wyglada w srodku.

Szukalem na necie, pisalem do Boscha ale jak dotad nie mam zadnej odpowiedzi.

Jezli ktos ja ma to prosze o zdjecie srodka chlodziarki tego modelu [email protected]

Bede bardzo zobowiazany

Pozdrawaim

pralkę INDESIT mam od 2004 i rewelacja,a lodówkę ARISTON no frost i klapa właśnie po 5 latach jak wyszła z gwarancji padł moduł elektroniczny i czekam 3 tydzień, a oni mówią że poczekam jeszcze miesiąc bo ciężko dostać części z Włoch .Za drugim razem kupiłbym polską lub niemiecką bo po część sam bym pojechał.

Jaka lodówka wolnostojaca

Cechy.

zamrażalnik na dole

2 drzwi

jeden kompresor

Anti-Bacteria System

sterowanie elektryczne czy mechaniczne(niezalezna regulacja temperatur)???

inox

Amica

Trend FK322.3AAX

Trend Plus FK322.3FZVX

Samsung

Samsung RL38ECPS-znajomi sa zadowoleni

LG

LG nie ma klasy energetycznej A+??

Ewentualnie inne marki i model.

Edytowane przez P:)apolinek

Czy ktoś z Was użytkuje taki okap podszafkowy całkowiecie schowany (nie teleskopowy)? Chciałabym mieć okap niewidoczny, równy z linią szafek, ale żeby też był wydajny i cichy. Czy możecie coś polecić? Waham się między Electroluxem EFT 535 a Teką GFH 55. Teka ma dużą lepszą wydajność, ale czytałam że jest malo solidny.

ja użytkuję, co prawda kuchnię mam zamontowaną od wczoraj, ale widzę, że okap jest bardzo silny i cichy!!! a do tego całkowicie schowany w szafce

http://www.nokaut.pl/okapy/okap-siemens-lb-75564.html#ProductInfo=ProductTechData -dostępny praktycznie tylko w internecie - mogę Ci robić zdjęcie jak to wygląda w wersji już zamontowanej [tylko napisz na priv]

witam

mam pytanie do użytkowników teki IR 641, czy montując pod spodem szufladę ze sztućcami - montowaliście również dno pośrednie między szuflada a płytą jak jest w instrukcji?

i jeszcze mam pytanie - czy lepsza będzie teka IR 641, czy jednak wybrać np Bosch PIA 611T14 E ?;)

Edytowane przez bradykardia1