Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

masz rację, chociaż nie wiem czy każdy pamięta dokładnie wszystkie te symbole i oznaczenia urządzeń jakie uzywa (chodzi mi o określenie typu) ale może się i czepiam. :D

pozdr.. M.

Masz rację co do symboli, ale jakże inaczej mógłym zapytać o wrażenia z użytkowania danego modelu. Jeśli zaś chodzi o samozadowolenie to pewnie jest w tym co piszesz jakieś ziarno prawdy - skoro się wybrało to po co pytać - choć może raczej nazwałbym to samopotwierdzeniem :-). Ale może się zdarzyć, że ktoś powie - chłopie, ten SRVxxyyzz warczy jak pralka Frania - i wtedy zmienię wybór.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja tam przed podjęciem statecznej decyzji z pewnością postaram sie zweryfikować ją na forum. A nuż ktoś sobie przypomni , ze jego koszmarna wiecznie psujaca sie powiedzmy - zmywarka to akurat SHT34245345 o ktore pytam. Co mi szkodzi.

Ale macie racje, ze niektórzy to takie typki, ze niby pytają, ale tak naprawdę to tylko po to by sie nimi zachwycać. :evil:

• 1 month później...
A ja muszę wybrać zmywarke głównie ze względu na jej głębokość. Zna ktos jakis model ( modele ) o głębokości max. 50 cm . ja nigdzie takiego cuda jeszcze nie odkryłem - wszystkie maja powyżej 57 cm głębokości - szerokośc właściwie nie gra roli - chociaż skłaniam sie do 45 bo nas jest trzy+zwierzaki - ale te ostatnie nie pija z naszych kubków i raczej nie dajemy im zarcia na talerzach. :wink:

• 3 weeks później...

wiem, wiem czytałam na formu o jednej i drugiej firmie - obie wypadaja nie najlepiej ale prosiłabym o konkrety co jest złego - a moze jednak dobrego.. :)

interesują mnie głównie dwa modele wolnostojące:

1) Amica G5E3.43ZpTkKDpSpN- seria TOP

2) Wrozamet KGE 3480 X DYN - seraia DYNAMIC

poza uwagami o funkcjonowaniu i płyty i piekarnika prosze o komentarze

jak z czyszczeniem powierzchni? (inox)

czy w Amice z powodu "płytkiej" płyty nie jest zalewany zegar?

mam amicę, taką do zabudowy. Więc chyba inny numwer, zegara nie da się zalać.

- przy czyszczeniu trzeba uważac, aby to nie robic ostrą gąbką.

- z piekarnika wyleciało mi jakies ustrojstwo w kształcie małego lejka. Piecze się w dalszym ciągu OK

- łatwo jest wyciągnąć uszczelki z drzwiczek

reszta OK. Mam ją 3 lata

tak wiem, że Amica Top to nie ta klasa co Dynamic mastercook, ale WROZAMET nie ma chyba nic w tym stylu :-?

Trochę przeraża mnie serwis Amici, o którym wiele pisano na forum...

sama nie wiem czy zaryzykować i liczyć na to, że trafię na dobry egzemplarz...

a co powiecie o wkładach katalitycznych - jak często powinno się je wymieniać i ile kosztują (w 3 róznych sklepach dostałam 3 rózne informacje jeżlei chodzi o Amice TOP - 50, 150, 200 zł)?

Moja mama kupowala kuchnie wolnostojaca Amici, wprawdzie biala emaliowana, ale po krotkim czasie ta emalia w jednym miejscu odeszla i wcale nie byla to wina nieprawidlowego uzytkowania. Niestety, tego serwis nie obejmowal (jak wiele innych wad, o ktorych pisali forumowicze...). Poza tym wypada jedna z szyb w piekarniku.

emalia nie odchodzi tak sama od siebie :-? ....nie znam marki ktorej serwis uwzgledni uszkodzenia mechaniczne,czy to Amica czy Wrozamet czy ktokolwiek inny.

Pekajace szyby w piekarnikach to niestety domena wrozameta i tez serwis nie uwzglednia tych wypadkow :D

Natomiast plyt katalizy jeszcze nikt u mnie nie zamawial....czyli mozna powiedziec ze 7 lat wytrzymuja na pewno