Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po przeczytaniu całego tematu myslałem że sie zdecyduje na cos konkretnego,jednak jest inaczej.

Zamiast jednego modelu mam liste

Wolnostojace

Samsung RS20CRHS

Electrolux 36033X +

BOSCH KGN 36A73

Bosch KGN 39Y42

Bosch KGN 39A73

gorenje nrki55288

Electrolux ENA 38511

LiebherrCNesf 3033

Samsung RL38HCIH

Amica Trend FK322.3AAX

Amica Trend Plus FK322.3FZVX Amika daje 5 lat gwarancji za przyzwoita cene

Do zabudowy

bosch KIS38A50

Liebherr ICS30130 ++

Elektrolux ERN 29790

Gorenje NRKI55288

Nina81. Pamiętaj o jednym- w zmywarce myjemy tylko naczynia do tego przeznaczone. Sądzę że ariston z gwarancją na pięć lat to będzie dobry wybór. To świeża seria zmywarek z nowych fabryk.

dotyczy zmywarki Ariston LST 329 AX (która wcześniej była tu na forum polecana przez forumowicza Samper)

link tu: http://www.ceneo.pl/2309370s

muszę powiedzieć, że ta zmywarka "wkurza" [to jest jedyne adekwatne do sytuacji słowo] mnie już w czwartym dniu użytkowania!!!! wypróbowałam kilka programów, w tym "normalny" [ponad 2,5 godziny] i ona absolutnie nie suszy naczyń, co to za zmywarka, że naczynia muszą dodatkowo schnąć kilka godzin :(

ODRADZAM!!! Wydałam mało, bo 1100 zł i właśnie tyle jest warta. Lepiej poczekać trochę, odłożyć i kupić lepszą.

Reszta sprzętów wydaje się być ok, ale wypróbuję je trochę dłużej, żeby dać recenzję.

Edytowane przez Nina81

Hejka dzieki Naszym ekspertom kupiłem PIekarnik AKZ 223 model strary ale "JARY" sprawuje sie bardzo dobrze do tego Mikrofale AMW410 ( niepotrzbuje z grillem itd)

Teraz przyszla pora na lodoweczke (SBS Z kostarką i dozownikiem na wode) moze byc bez barku - i bylem napalony na Whirlpoola WSC 5533 A+S ogolnie w miare nowy model ale podobno Whirlpool nie góruje w SBS ale potem naczytalem sie o Samsungach i LG I Daewoo i moje pytanie jest nastepujace powiedzmy mam do wydania 4000 ,- Whirlpool okolo 5533 a+s to okolo 3700 Samsungi w granicach do 3500 sa made in China .....podobno ? np model RSA1DTVG -sprawdzone , modele Daewoo nie wiem jakiej produkcji ale podobno sa na czesciach Samsunga albo odwrotnie Samsung bierze od Daewoo :-) , niewiem czy brac tansza lodweczke za 3200-3500 i doplaca za gwarancje np 500zl za 2lata czyli razem 4 ??? czy ladowac sie w model za np 3999 i z 2 letnia doradzcie cos bo ja juz niema sil od 2 miesiecy nie mam pojecia co wybrac , acha i czy jest duza rozniaca w nowych modelach z energia miedzy A a A+ w rocznym zuzyciu ? chyba wszystko jesli zanudzilem sorki ale moze sie przyda komuś jeszcze jak bedze kupowla

to jest mój wybór.

bo widziałam dokładnie 2 wnętrza, w ktorych niezabudowana lodówka wyglądała dobrze (tak, tylko dwa - jedno należy do efilo, drugie - zaznajomionego architekta) - dlatego wersja do zabudowy

poza tym odpowiadają mi parametry techniczne oraz układ półek i szuflad w środku (bardzo dużo miejsca). renoma boscha też była argumentem (m.in. z uwagi na gwarancję i serwis)

w parametrach ta lodówka ma 44 dB -jest głosna?

Raz w danych jest 38 dB w innym inaczej.

Model KIS 38A50 zastąpiono teraz 38A51

Edytowane przez P:)apolinek

W zasadzie mam trzech producentów do wyboru.

Gorenje

NRKI45288 -wiele opini pozytywnych o tym modelu na necie jest

NRKI55288 -pare negatywnych opini

(doczytałem na jednym ze sklepów iz NRK55288 ma zawias nożycowy-jedyna róznica)

W zasadzie te modele niczym sie nie róznia wiec dlaczego tak rozbierzne opinie

Za ta firma na obecna chwile przemawia 60 miesieczna gwarancja.

Electrolux

> ERN29801 nie posiada no-frost za czym idzie energooszczednośc

Wady

brak no-frost

> > ERZ28801 mała zamrażalka i chłodziarka (ma 2 agregaty(nie wiem czy to plus czy minus) brak no-frost

Bosch

bosch KIS38A50 lub jego nastepca bosch KIS38A5(model bosch KIS38A50 ma bardziej funkcjionale pułki na drzwiach chłodziarki)

Liebherr ICS 3013 Comfort o której nic nie wiem -juz sobie poczytałem,podziekuje za ten model

która wybrać???

Edytowane przez P:)apolinek

uff..częśc wyborów już za mną, napiszcie co o tym sądzicie:

1. zmywarka-ma być cicha, wybrałam Mastercook ZBI 073IT

2. Płyta indukcyjna-po waszych opiniach będzie TEKA IR 641

3. Piekarnik do zabudowy: BOSH HBB 42C450E

4. Mikrofalówka: BEKO MWB 2510EX

5. Okap i tu nie wiem...

powinien ładnie wyglądać, nie być bardzo drogi, raczej średnio, być w miarę dobry-mamy wentylację mechaniczną, więc musi dobrze filrtować i pozostawiać tłuszcz na swoich filtrach,, cichy-macie cos takiego?

6. lodówka tez jest moim dylematem..może Elektrolux ERN 29550, pod zabudowę, ale mam teraz No Frost i jestem zadowolona...znacie pod zabudowe z funkcją No Frost?

7. zlewozmywak: może TEKA? ale jak będzie blat grafitowy, kuchnia biała to jaki kolor? grafitowy nie zleje się z blatem?

czy dobrze jak się każdy sprzęt ma tej samej firmy?

Kathi, nie musi być jednej firmy, chyba że masz MIELE i chcesz się pokazać znajomym :)

ja też wybierałam sprzęt pod kątem parametrów

co do zlewu - najpierw wybierz blat, potem dobierz kolor zlewu, w tym samym kolorze - jesli jest dobrej jakosci zlew, to wszystko będzie pięknie, moi znajomi mają czarny granitowy blat i do tego czarny zlew [kosztowal kolo 1300 zł, ale widac, ze jest super]

jesli chodzi o lodówkę z no frost - sporo ich jest, polecam ceneo.pl i wpisanie no frost w opcjach, wyszuka Ci wiele modeli

Edytowane przez Nina81

Witam!

podobnie jak przedmowcy,Szukam sprzetu. Bardzo prosze o pomoc. Czego szukam:

Chlodziarko-zamrazalka do zabudowy. Chlodziarka na dole. Cena do ok. 2000 PLN . Rozwazalem 3 marki: Liebherr, Bosch oraz Siemens.
    chlodziarka musi byc powyzej 200L a zamrazalka >= 60L.

Zmywarka do zabudowy. Obowiazkowo 60 cm. Z ukrytym panelem. Musi miec opcje 1/2 zaladunku. Wstepnie wybralem Bosch SMV 50E10EU co o tym myslice? MAX 2000 PLN

Piekarnik Gorenje do zabudowy. Bez przyciskow i bez pokretel. Najlepiej czarna. Polecacie konkretny model czy kierowac sie tylko stylistyka? Zdecydowalem sie na gorenje, bo mam juz jedna i jestem bardzo zadowolony, ale jestem otwarty na nowe propozycje. Tutaj kwestia cenowa jest otwarta.

Edytowane przez heretyk

Może ktoś użytkuje okap Teka NC 2 90 i może podzielić się wrażeniami?

Opinie co do wersji NC1(model na rok 2007,2008) były przeważnie pozytywne, ale jak to zwykle bywa zawsze jest jakieś "ale" i zastanawiam się czy w NC2 (model 2009, 2010) jako nowszy model zostało coś zmienione. Negatywne opinie dotyczyły głównie głośności (niektórzy twierdzili, że jednak jest cichy), słabego oświetlenia i ciężko ścieralnych śladów paluchów.