Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

podobnie jak przedmowcy,Szukam sprzetu. Bardzo prosze o pomoc. Czego szukam:

Chlodziarko-zamrazalka do zabudowy. Chlodziarka na dole. Cena do ok. 2000 PLN . Rozwazalem 3 marki: Liebherr, Bosch oraz Siemens.
    chlodziarka musi byc powyzej 200L a zamrazalka >= 60L.

Ze swojej strony moge sie wypowiedzieć o bosch-u KIS38A51

Większośc informacji umieszczonych na necie jest mało dokładnych.

*Elektroniczna regulacja temperatury(oddzielnie góra - dół)

*Powłoka antybakteryjna AntiBacteria

*Etagenfrost (System zapewniający jednakową temperaturę i czasie zamrażania świeżych produktów we wszystkich szufladach zamrażarki)

*Klasa klimatyczna: SN-T. (SN +10 st. C - +32 st. C )(T +18 st. C - +43 st. C)

Komora chłodząca

-zakres temperatury +2 do +11

-automatyczne odszranianie

Komora zamrażalki

-zakres temperatury -16 do -24 super zamrażanie -50

-akumulatory zimna w przypadku dłózszej przerwyw dopływie pradu(dwa cienkie pojemniki o wymiarach około 25cm*15cm*2cm)

Po ręsztę informacji szczegółów odsyłam na strone producenta

http://www.bosch-home.pl/produkty/ch%C5%82odziarki-i-zamra%C5%BCarki/urz%C4%85dzenia-do-zabudowy/ch%C5%82odziarko-zamra%C5%BCarki/dwudrzwiowe-z-doln%C4%85-zamra%C5%BCark%C4%85/KIS38A51.html?source=browse

Majac teraz pełne porównanie miedzy Boschem KIS38A51 a wcześniej poszukiwanym Gorenje NRKI55288 wybrał bym boscha

Wybierałem pomiedzy

Electrolux ERN29801 ERZ28801

Gorenje NRKI55288

Bosch KIS38A51

Edytowane przez P:)apolinek

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam!

Wybralem juz piekarnik (gorenje BO8730AB) oraz zmywarke bosch SMV 50E10EU (cena 1400PLN i to mnie skusilo, moze nei bede zalwoal)

Teraz tylko mysle nad ta chlodziarko- zamrazarka. Procz boscha Bosch KIS 38A51 sprawdzalem Liebherr ICUS 30130 (niestety bes no frost!)

Liebherr ICUS 3013 Comfort oraz Siemens KI 38SA50

ma ktos porownanie?

witam!

Teraz tylko mysle nad ta chlodziarko- zamrazarka. Procz boscha Bosch KIS 38A51 sprawdzalem Liebherr ICUS 30130 (niestety bes no frost!)

Liebherr ICUS 3013 Comfort oraz Siemens KI 38SA50

ma ktos porownanie?

Bosch KIS 38A51 to ta sama lodówka co Siemens KI 38SA50 wiec dziwi mnie stwierdzenie "prócz Bocha KIS38A51"

efilo (...)

Na tych zdjątkach majaczą mi piekarniki kompaktowe i ekspres ( Siemensa?). (...) Czy ma prowadnice teleskopowe? Temperatury 30 -300? Czy da się wstawić blachy na dwóch poziomach? Czy parowy ma tylko parę, czy z termoobiegiem i czy/na ile jest lepszy od elektrycznego parowara? Czy ekspres jest uciążliwy w myciu/odkamienianiu, no i najważniejsze - jaka jest kawa? Czy drugi raz ten sam zestaw byś wybrała?

1. prowadnic brak ale u mnie priorytetem była pyroliza 2. temp 30-300 choć zależy to od programu np. termoobieg 3D do 250. 3. da się ale czy to użyteczne zalezy od produktu i programu. 4. parowy ma też termoobieg więc ma również funkcje przypiekania, można też w nim na termoobiegu piec. nie miałam parowara więc nie wiem czy i na ile jest lepszy. podobno super sie w niej rozmraża ale ja na razie rozmrażałam tylko pieczywo wiec korzystałam z piekarnika combi.

co do ekspresu - czyszczenie w skali 1 -10 gdzie 1 to masakra a 10 to pestka oceniłabym na 9. i to tylko dlatego że przykrywke do termosu z mlekiem trzeba myć ręcznie :) reszta robi sie sama. :D kawa to... bajka :) luby kawiarz przestał pić kawę na mieście :D

trzy razy tak - na pewno bym zdecydowała się ponownie.

WITAM !!

JA poki co zdecydowalam sie na sprzet :

-piekarnik ELECTROLUX EOB53102X

-PLYTA ELECTROLUX EHS 60210 P

-ZMYWARKA BOSCH SMV 50E30UE

-MIKROFLA BECO MWB 2510 WX

-OKAP MASTERCOOK WK-CRISTAL ME 60 XV

-LODOWKA BOSCH KGN 39Y42 - Co do lodowki to mam jeszcze watpliwoasci bo nie mam gdzie jej podejrzec na zywo jak w srodku wyglada .

Moze ma ktos ktorys z sprzetow i moze cos napisac czy dabrze dokonalam wyboru ?????? bede wdzieczna :)

To i ja jeszcze o coś zapytam....

kuchnia to tez rozdrabniacz/ młynek odpadków.... co polecicie? :)

młynek powinien być w miarę cichy [o ile to możliwe, bo one i tak chodzą jak czołg] i mieć sporą moc - moja ciocia ma taki

sama myślałam o młynku i badałam ten temat w Polsce. Może kiedy indziej...

WITAM !!

JA poki co zdecydowalam sie na sprzet :

-piekarnik ELECTROLUX EOB53102X

-PLYTA ELECTROLUX EHS 60210 P

-ZMYWARKA BOSCH SMV 50E30UE

-MIKROFLA BECO MWB 2510 WX

-OKAP MASTERCOOK WK-CRISTAL ME 60 XV

-LODOWKA BOSCH KGN 39Y42 - Co do lodowki to mam jeszcze watpliwoasci bo nie mam gdzie jej podejrzec na zywo jak w srodku wyglada .

Moze ma ktos ktorys z sprzetow i moze cos napisac czy dabrze dokonalam wyboru ?????? bede wdzieczna :)

-piekarnik ELECTROLUX EOB53102X-jeżeli juz mikrofala z beko to piekarnik też weź od nich, na pewno w porównywalnej cenie wypadnie lepiej niż ten electrolux

-PLYTA ELECTROLUX EHS 60210 P - Jak najbardziej ok

-ZMYWARKA BOSCH SMV 50E30eu- ok

-MIKROFLA BECO MWB 2510 WX ok

-OKAP MASTERCOOK WK-CRISTAL ME 60 XV- tego jeszcze nie oglądałem więc ciężko coś powiedzieć.

-LODOWKA BOSCH KGN 39Y42- trochę głośna ale w sumie ok

Ale ten piekarnik to już dawno wycofany model. Co do lodówki to nawet gdyby myśleć o froncie z tej serii to i tak nie widzę żadnego sensu w zakupie tego modelu.

Piekarnik jest dostępny jeszcze na stronie Gorenje w zakładce wyprzedaże, stad też moje pytanie. Wysłałąm jeszcze zapytanie na priv