Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czyli mam rozumień, że same sprzęty są oki...

pytam bo teraz mam lodówke whirpola i się okazało, że jeszcze na gwarancji się zepsuła, a servisant powiedział, że "ten t yp tak ma"... teraz wolałabym takiech rzeczy uniknąć ;)

To dobrze że na gwarancji, właśnie po to jest, a serwisanci też są różni:) powinni przejść szkolenia z marketingu:) lub się chociaż nie odzywać.

Ale niestety poziom usług serwisowych w Polsce jest bardzo niski.

A co do sprzętu to uważam że ok.

No to od końca

Pralka AEG Lavamat S60840L- kosztuje porównywalnie i ma jużsilnik indukcyjny :)

Lodówka. Jak na niedrogą bezszronową to ok ale wkurza brak elektronicznej regulacji temp w chłodziarce :(

Kuchnia. Co by nie pisać to w tym segmencie królują amica i mastercook. Obie marki mają tu słabe i mocne strony :)

W mastercooku strasznie kiepska konstrukcja drzwiczek, w amice chociaż można w miarę łatwo je rozebrać i umyć. Za to na plus emalia wewnątrz. Osobiście ze względów estetycznych kupiłbym amicę ale tak jak piszę, dla mnie remis:)

A jeżeli chodzi o awaryjność to niestety ale musicie też wziąć pod uwagę ilość sprzedanych egzemplarzy. Pewnie jak by policzyć to nie jest tak źle jak się wydaje. Rzadko komu się chce pisać opinie jak mu wszystko ładnie hula:) tym bardziej przy sprzęcie agd :)

Pozdr.

Co do praleczki, to rzeczywiscie bardzo ciekawa propozycja :-)

Co do lodówki, to nie zauważyłem braku regulacji temperatury ;-/ Mam nieco wyższy model i w nim mam oddzielną regulacje elektroniczną temperatury w zamrażarce i chłodziarce. Wieć w jaki sposób w tej sie reguluje temperaturę?? Bo chyba nie jest to jakoś automatyczne ??

Co do praleczki, to rzeczywiscie bardzo ciekawa propozycja :-)

Co do lodówki, to nie zauważyłem braku regulacji temperatury ;-/ Mam nieco wyższy model i w nim mam oddzielną regulacje elektroniczną temperatury w zamrażarce i chłodziarce. Wieć w jaki sposób w tej sie reguluje temperaturę?? Bo chyba nie jest to jakoś automatyczne ??

Regulacja jest ale mechaniczna.

Jeżeli chodzi o płytę i okap to nie polecam ani nie odradzam, po prostu standard w tej klasie cenowej

Co do lodówki gorenje to ok ale musisz wziąć pod uwagę że jest w miarę głośna.

Pozdr.

Dziękuję :* A czy masz swoje konkretne typy w tej półce cenowej?

Nitubaga

Potrzebuję dużej przestrzeni chłodziarki głównie i zdecydowanie mniej do zamrażania. Z zamrażarki ogólnie mało korzystam. Lodówka częściowo będąca spiżarką, bo miejsca w domku niewiele, kuchnia niezbyt duża, a spiżarki osobnej brak. Krowa zamrażarkowa mi po nic :)

Popey111

Bardzo Ci dziękuję.

Postaram się dopaść gdzieś to Beko i zajrzeć do środka.

Trochę się boję w nim kiepskich plastików, zwłaszcza te przezroczyste. Sharp ma je fantastyczne....Żeby był ciupeczkę większy...

Ogólnie jako marka Beko jest ok? Macie jakies doświadczenia z serwisem i dostępnoscią części?

Edytowane przez azalka

azalka my rozważamy zakup samej chłodziarki do zabudowy - a do tego małą zamrażarkę podblatową - bo tak samo jak ty nie potrzebujemy dużej zamrażarki - za to dużą chłodziarkę

chłodziarkę już prawie mamy wybraną - Liebherr IKB 3660 - ktoś może doradzi jaką kupić zamrażarkę podblatową do zabudowy? Nie musi być jakaś ekstra z bajerami.

Edytowane przez redlum

Nitubaga

Potrzebuję dużej przestrzeni chłodziarki głównie i zdecydowanie mniej do zamrażania. Z zamrażarki ogólnie mało korzystam. Lodówka częściowo będąca spiżarką, bo miejsca w domku niewiele, kuchnia niezbyt duża, a spiżarki osobnej brak. Krowa zamrażarkowa mi po nic :)

Popey111

Bardzo Ci dziękuję.

Postaram się dopaść gdzieś to Beko i zajrzeć do środka.

Trochę się boję w nim kiepskich plastików, zwłaszcza te przezroczyste. Sharp ma je fantastyczne....Żeby był ciupeczkę większy...

Ogólnie jako marka Beko jest ok? Macie jakies doświadczenia z serwisem i dostępnoscią części?

Na zachętę napiszę że co do jakości wykończenia to w tym beko jest naprawdę ok.

azalka my rozważamy zakup samej chłodziarki do zabudowy - a do tego małą zamrażarkę podblatową - bo tak samo jak ty nie potrzebujemy dużej zamrażarki - za to dużą chłodziarkę

chłodziarkę już prawie mamy wybraną - Liebherr IKB 3660 - ktoś może doradzi jaką kupić zamrażarkę podblatową do zabudowy? Nie musi być jakaś ekstra z bajerami.

Niedrogą:) np gorenje, electrolux. Tylko obowiązkowo trzy szuflady bez żadnych uchylanych klapek :)Chyba że w komplecie liebherr :)

Marzy mi się lodówka typu french door, tzn. duuuuża i szeroka - nie stać mnie jednak na Sharpa za 8 tysięcy.

Potrzebuję dużej przestrzeni chłodziarki, zamrażalnikowa może być znacznie mniejsza.

Chciałabym mieć no frost i komorę zero.

Przemyśl dobrze czy nie wycisnąć jeszcze ok.800 zł i kupić ten model Sharpa:

http://www.ceneo.pl/299723s

Ma wszystko to co "wysokie" modele, a przy tym nie kosztuje fortuny. Jedyny minus to wysokość - 172cm. Ale przy tych gabarytach i tak wielka lodówka w środku. Standardowe 60-tki czy 70-tki się nie umywają. Mam podobne priorytety jeżeli chodzi o lodówki, przejrzałem praktycznie większość oferty różnych producentów i właśnie ten model sobie upatrzyłem. Wg. mnie nie ma konkurenta na rynku...

Popey111, mógłbyś skomentować w paru słowach moje Agd:

Płyta - Siemens EH675MB11E

Piekarnik - Siemens HB56AS560 (czy aby napewno ma prowadnice teleskopowe ?)

Zmywarka - Siemens SF65T352EU

No i wyżej wymieniona lodówka :)

Na waszym miejscu pomyślał bym o tańszym modelu np srv45t63 lub siemens SF 64T355EU :) różnica mała w funkcjonalności a w cenie spora. Ale wasz wybór pomijając cenę jak najbardziej ok:)

Faktycznie cena znacznie niższa, a jak w tym modelu Boscha z głośnością? Czy wg Ciebie warto dopłacić za funkcję VarioSpeed? Mógłbyś napisać co myślisz o pozostałych sprzętach o których pisałam na poprzedniej stronie? Z góry dzięki.

Nitubaga

hi hi...

widac każdy ma swoje pomysły, choć motywacja identyczna... ja tez nie mam spiżarki i to dlatego właśnie postanowiłam, że musi być duża lodówka do przechowywania produktów i duża zamrażarka do "składowania "mrożonego mięsa, warzyw, owoców czy lodów... gdyż ponieważ że nie mam możliwości by postawić w spiżarce drugiego sprzętu ;)

Popey111, mógłbyś skomentować w paru słowach moje Agd:

Płyta - Siemens EH675MB11E

Piekarnik - Siemens HB56AS560 (czy aby napewno ma prowadnice teleskopowe ?)

Zmywarka - Siemens SF65T352EU

No i wyżej wymieniona lodówka :)

Płyta- cena nie do akceptacji, za tą cenę można mieć lepszy produkt.

Piekarnik ma prowadnice teleskopowe ale ze względu na brak menu tekstowego uciążliwe jest korzystanie z automatyki.

Zmywarka - minus to cena. Osobiście nie podoba mi się rozplanowanie koszy.

Lodówka. OK

Popey111 co zatem proponujesz ? Co prócz ceny w płycie i zmywarce jest nie tak ? Co będzie dobrą alternatywą ?

Zacząłem od wyboru piekarnika. Design Siemensa do mnie najbardziej przemawia i pasuje do całości więc po doborze funkcji został Siemens. A że uznałem że dobrze by było gdyby całe Agd było jednego producenta więc w ten sposób poleciało dalej.

Wiem że w Siemensie sporo płaci się za markę, ale do pewnego stopnia jestem w stanie to zaakceptować.