Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Serdecznie

W najblizszym czasie zamierzam zakupic sprzet do kuchni. Zamierzam kupic caly sprzet jednej firmy - lodowka szerokosc 54 + zmywarka szerokosc 45 + piekarnik szerokosc 60 - wszystko do zabudowy. U do Was moje pytanie - jaki sprzet byscie polecili. Odrazu mowie ze to nie ma byc sprzet z gornej pulki :D tylko poprostu dobry. Myslalem nas sprzetem firmy Gorenje.

Prosze o pomoc w wyborze.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja również polecam zmywarkę jednak 60 cm i firmy Elektrolux. Kupowałam w lipcu na allegro i jestem bardzo zadowolona. Co do lodówki się nie wypowiadam, choć mam ośmioletni polar. A kuchenka Amica- przynajmniej ja taką mam. Chwalą też Whirpool, ale nie znam.

Piec polecam -Amica ,płyta najlepiej np.w znaki zodiaku(ja taką mam i jest super),po prostu nie czarna.Łatwiejsza w utrzymaniu.

Lodówkę mam Whirpool,z dwoma agregatami i jestem b.zadowolona.

Zmywarka np. z Aristona z promocji i też jest ok(odpukać w niemalowane).

Tak naprawdę wszystko zależy od funduszy.Był już taki wątek i wychwalali co poniektórzy SMEG,AEG ,ale dla mnie Smeg np.to ceny z księżyca.

Ja przed swoimi zakupami czytałam w którymś wątku,że jest to ładnie opakowane gówienko.Sama miałam ochotę na lodówkę tej firmy,ale jak poczytałam to sobie odpuściłam.Poza tym ładnym opakowaniem,to podobno technologicznie żadna rewelacja.Jeśli chodzi o lodówki,odkurzacze to podobno najlepszy jest Elektrolux,tak przynajmniej twierdzi kilka osób,w tym fachowcy z którymi rozmawiałam.

Może zabrzmi to dziwnie, ale kierowałam się (po uwzględnieniu oczywiście parametrów technicznych, głośności i ceny) ... wyglądem. Stwierdziłam, że każda firma może wyprodukować bubla i to tylko przypadek, czy trafi on do mnie, czy do kogoś innego. Więc spośród sprzętu o podobnych cechach wybiorę ten, który najbardziej mi się podoba. Padło na Candy. To włoska firma, bardzo mało osób pisało o niej na forum, nie wiem dlaczego. Jestem zadowolona, ale używam dopiero 2 miesiąc. Mam tej firmy, piekarnik, płytę gazową, zmywarkę i okap. Lodówkę kupiłam Samsunga, bo tania i no frost. Jest najgłośniejsza ze wszystkiego :roll: , ale myślę, że lodówki w ogóle bywają głośne.

Ja mam lodówkę Elektroluxa i jest naprawdę cicha.Moja mama natomiast ma Candy i jest z niej niezadowolona bardzo,mrozi fatalnie,jest głośna.Ja swojego elektroluxa mam ustawionego na minimum na obydwu agregatach,a mrozi,że hej.

O Candy pan z serwisu ze sprzętem agd mówił mi,że ogólnie jest "delikatny" i raczej nie poleca.Chociaż moja mama ma pralkę z Candy i jest o.k.

A co mozecie powiedziec o firmie Gorenje???

Kolega zakupił od nich lodówkę, ale nie jest do końca zadowolony. Po pierwsze jest wykonana z cienkiej blachy, słabych plastików, w ogóle z materiałów dalekich od przysłowiowej już "niemieckiej solidności", do której on był przyzwyczajony. Po drugie wewnątrz było słabo naprawione pęknięcie w ściance, uszczelnione i bez niebezpieczeństwa przecieku itp., ale to jakoś tak... nie nastraja pozytywnie co do jakości produktów.

Gość tripper
wahalem sie miedzy Whirlpoolem i Teka, wygral Whirlpool, ale w rezultacie zupelnie inny model. do przedstawicielstwa Teki w Polsce nie moglem sie przez kilka dni z rzedu dodzwonic, stwierdzilem wiec, ze lepiej nie ryzykowac.

• 3 weeks później...

Siemens jest współwłaścicielem Boscha od wielu lat. Dla niedowiarków czarno na białym:

http://www.bosch.com/content/language2/html/2237.htm

Z ciekawości sprawdziłem też innego niemieckiego potentata:

http://www.aeg-haustechnik.de/index.php/en/1/1/unternehmen/portrait/geschichte/index.php

Pozdrawiam,

Sunao