Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Super dzieki za info, ale ta płyta też ma oddzielne ruszty http://www.euro.com.pl/plyty-do-zabu...p616b20e.bhtml

to w czym polecana przez Pana jest lepsza?

Co do piekarnika to szukam takiego, który ma:

- prowadnice teleskopowe

- zimny front/ szyba

- ochronę przeciw dzieciom

- czyszczenie kataliza lub pyroliza

- wyświetlane informacje o temperaturze

- termoobieg

- programy do pieczenie

to chyba tyle...:)

aaa cena to do max. 1600 PLN..:) Dałoby radę cos polecic z marek Bosch, Electrolux, Siemens, Samsung..

Czy jeszcze jest jakas firma godna polecenia w ww. przedziale cenowym..

Do piekarnika, równiez chciałbym dobrać płyte gazową "na szkle" czarna

W tym że ruszt tworzy jedną powierzchnię po której można swobodnie przesuwać naczynia czy też stawiać w dowolnym miejscu. Naczynia stoją też dużo stabilniej i nie ma problemu z postawieniem dużego garnka na nawet najmniejszym palniku.

Co do piekarnika w tej cenie to wybrałbym samsunga :)

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam jestem tutaj nowa. Stoję przed wyborem sprzętu AGD do kuchni.

Szukam płyty indukcyjnej. Nie wiem na co zwrócic uwagę. Jakie funkcje sa przydatne w normalnym, codziennym gotowaniu. Wydaje mi się, że funkcja "krótkie czyszczenie" może być wykorzystywana. Nie wiem czy mam rację.

Szukam płyty czarnej, wizualnie ciekawej choć bez udziwnień, bez ramki (choć nie wiem czy ona na jakieś zadanie), w rozsadnej cenie.

Proszę o pomoc

Mam pytanie o zmywarkę Beko DIS 5831 - jest stosunkowo tania - jakieś wady to posiada ? techniczne? ktoś coś może zauważy? czegoś jej brakuje?

i okap...

dobbrze by było jakby był czarny, wyspowy...nie moge nic znalezc....ktos cos widział?

w jakiej cenie bedzie taki w miare dobry okap wyspowy?

Edytowane przez TolaLee

To ja sie jeszcze podepne.Potrzebuje jak ktopś powyżej AGD w czarnym kolorze- na dodatek styl retro - ale to akurat jest ważna przy froncie piekarnika.

Wybrałam:

Bosch SMI53M86EU -zmywarka

PŁYTA INDUKCYJNA I4DE64Z2S

kuchnia- Smeg SC805A-8

okap Teka DR90

I teraz moje rozterki.

Ten Bosch mi pasuje bo chciałam front czarny i żeby sterowanie było na zewnątrz, do tego akurat Bosch- bo mam zmywarkę tej firmy i mi sie sprawdza. Chciałam też aby wewnątrz był tylko metal - bez plastikowego dna - i tu zonk-ta płyta ma plastikowe dno , produkowana jest w Hiszpanii. Nie ma innej czarnej zmywarki u Boscha. Zapytałam w firmie w takim razie czy mają zmywarkę z chowanym panelem sterowniczym, z metalowym wnętrzem i produkowaną w Niemczech.Polecono mi SMV53M70EU. Funkcje ma podobne jak tamta - tylko ,ze ja wolałabym z widocznym panelem.Poradźcie co wybrać. Czy to plastikowe dno w czymś przeszkadza?- pęka?, psuje się ? Gdzieś na forum czytałam , aby nie brać zmywarek z plastikowym dnem - tylko nie pamiętam dlaczego.

Z drugiej strony obawiam się chowanego panela- czy to się nie będzie psuło szybciej - bo przecież w środku , kontakt z para wodną może być przy nieszczelnościach , no i niestety nie widać jak przebiega cykl mycia, ile jeszcze czasu pozostało. Tak więc jestem praktycznie zdecydowana na tez zewnętrzny panel - tylko to dno , no i producent - tez ma znaczenie ? poradźcie

piekarnik - super ma tylko jedno ale- nie ma teleskopów, ma za to pirolizę na której mi zależało i odpowiedni design. A może podpowiecie coś innego?

Okap jakiś inny , tańszy okap w tym stylu - no i 90 cm szeroki?

Płyta indukcyjna 2 pola Evolis - czy to dobre rozwiązanie

pozdrawiam

Edytowane przez ewadora

Potrzebuje pomocy!!!!!!!!

Mam zamontowany w słupku piekarnik Samsung BT63TDST z mikrofalą Sam FG87KUST. Dzisiaj w trakcie sprzątania gdy drzwi piekarnika były uchylone rama mikrofalówki na nie spadła i szyba rozsypała się na drobne kawałki. Czy ktoś mi może powiedzieć, czy istnieje możliwość dokupienia samej szyby , chodzi o tą wewnętrzną oczywiście. Bardzo proszę o odpowiedz.

Piekarnik mam AEG z pyrolizą, świetny, funkcjonalny, mogę polecić - jest świetnie izolowany, praktycznie zimny przy pieczeniu. Ale jak chcesz czarny, to ktoś chwalił się swoją kuchnią i miał bardzo fajnie dobrany czarny piekarnik chyba gorenje, bardzo elegancko się prezentował, ale nie wiem jak z jakością.

Sonieczka, który model masz z AEG? też się właśnie nad AEG zastanawiam - używasz tych wszystkich bajerów typu ciepło resztkowe, szybki nagrzew (wlasnie - jak szybko się nagrzewa do np. 200*c), termosonda, pyroliza?

Basbur Ja mam taki B 5741-5-M - to już 3 lata, więc teraz pewnie jest wyższy model. Ze wszystkich funkcji korzystam. Szybkie nagrzewanie jest super do mięs, zapiekanek, niektórych ciast, mrożonych potraw np. frytek albo jak chcesz coś szybko podgrzać. Super jest też Antifinger - nie widać paluchów a kuchnie mam słoneczną. Pyroliza - efekt rewelacyjny bez wysiłku. Drzwiczki zimne przy wysokiej temperaturze w środku. Błyskawicznie się rozgrzewa. Nie mierzyłam czasu ale szybko. Świetne są 3 blachy w wyposażeniu, bardzo dobrej jakości. Termosondy nie mam, więc nie wiem, czy warto. Wykonanie bardzo solidne, instrukcja bardzo pomocna przy doborze rodzaju pieczenia do potrawy - krótka ściągawka obrazkowa na wewnętrznej stronie drzwiczek. Ogólnie fajny piekarnik

Co sądzicie o piekarniku :

SAMSUNG BT63TDBFGB

"Podwójne pieczenie - chcesz przygotować dwa dania, ale brak Ci czasu? W tym piekarniku możesz przygotować dwa różne dania jednocześnie, nawet jeśli wymagają różnej temperatury pieczenia. Każde danie piecze się bezpiecznie oddzielone od drugiego. Tak więc aromaty nie mieszają się!"

Ciekawe jak to jest rozwiązane?- 2 różne komory pieczenia?

"Tylko pomyśl - piekarnik, który czyści się sam podczas każdorazowego użycia. Znajdująca się w głębi urządzenia płytka zbierająca brud pochłania tłuszcz oraz osady, a następnie rozpuszcza je chemicznie." Trochę mnie ta chemia piekarniku niepokoi - czy aby to w któryms momencie przy uszkodzeniu nie może być toksyczne. Ktoś wie na czym ta chemia polega?

witam serdecznie, jestem początkującym forumowiczem i jeszcze nie potrafię sie sprawnie tu poruszać, mam prośbę, podpowie mi ktoś gdzie znajdę wątek o lodówkach side by side montowanych na równi z szafkami (wiem,że maja ścięte boki) a nie wystającymi, jak żołnierz przed szereg, gdzie i jak ich szukać?

Co sądzicie o piekarniku :

SAMSUNG BT63TDBFGB

"Podwójne pieczenie - chcesz przygotować dwa dania, ale brak Ci czasu? W tym piekarniku możesz przygotować dwa różne dania jednocześnie, nawet jeśli wymagają różnej temperatury pieczenia. Każde danie piecze się bezpiecznie oddzielone od drugiego. Tak więc aromaty nie mieszają się!"

Ciekawe jak to jest rozwiązane?- 2 różne komory pieczenia?

"Tylko pomyśl - piekarnik, który czyści się sam podczas każdorazowego użycia. Znajdująca się w głębi urządzenia płytka zbierająca brud pochłania tłuszcz oraz osady, a następnie rozpuszcza je chemicznie." Trochę mnie ta chemia piekarniku niepokoi - czy aby to w któryms momencie przy uszkodzeniu nie może być toksyczne. Ktoś wie na czym ta chemia polega?

Oj, się tłumacz chyba nie postarał :) To standardowe czyszczenie katalityczne i tyle, tłuszcz i inne drobne zabrudzenia dzięki obecności katalizatora spalają się w niskiej temperaturze a porowata powierzchnia tak jak gąbka wchłania tłuszcz zatrzymując go i dzięki temu cała komora piekarnik a mniej się brudzi.

Dzięki za odpowiedź na drugą część pytania. A co z pierwszą - jak rozwiązane jest to podwójne pieczenie?

I jeszcze prośba- czy możesz popatrzeć na mój wybór AGD?

Bosch SMV 53M70EU-zmywarka

PŁYTA INDUKCYJNA I4DE64Z2S

kuchnia- Smeg SC805A-8

okap Teka DR90

brać bez obaw o usterkowość?

Edytowane przez ewadora

podwójne pieczenie jest uzyskane przez wkladkę w piekarniku, przez co mamy albo 1 duży piekarnik, albo wkladamy tą wkładkę i tworzą nam się 2 oddzielne małe piekarniki ze swoimi termoobiegami, działa to naprawdę, miałem okazję piec w takim piekarnku łososia i ciastka, i faktycznie zapachy się nie pomieszały, sterowalność tych 2 komór też jest dosyć spora, trzeba jedynie zachować nie dużą różnicę temperatur między jednym a drugim ( nie pamiętam ile to było stopni)

potrzebuje pomocy:

która PRALKA lepsza LG czy BOSCH?

Mam teraz Boscha ale w kołnierzu pozostaje mi woda która spowodowała tam grzyba... ale w sumie kolezanka nie ma takiego problemu..

A LG niby polecił mi pan który naprawia pralki ze niby bardziej niezawodne i tansze czesci i serwis niz Boscha...

Również szukam sprzętu AGD do domu i już sporo czasu poświęciłem na przeglądanie ofert i opinii. Z tego co większość osób pisze, wynika, że pralki LG z silnikiem DD (Direct Drive) są godne polecenia. Jak już sobie wybierzesz model, który Ci odpowiada specyfikacją i wyglądem, to sprawdź jeszcze opinię dotyczące tego konkretnego modelu, a nie marki. Często zdarza się nawet najlepszym producentom wypuścić bardziej wadliwy sprzęt i jeśli coś takiego miało miejsce użytkownicy na pewno to wyłapali i miejmy nadzieję opisali w internecie. Co do pralki do jeszcze się nie zagłębiałem w temat i nie mam wybranego konkretnego modelu, ale na pewno będę brał LG pod uwagę. Poza tym Electrolux, Bosh, może coś z Siemensa bo to w sumie część Bosha. Początkowo myślałem jeszcze o Whirlpoor, ale tak jak napisałem jeszcze się w temat nie zagłębiałem.