Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ten piekarnik Samsunga, nie ma chyba chłodzonego frontu a nam jako rodzicom 2latka zależy na tym dość mocno. Musiałbym go też zobaczyć na żywo.

Gorenje już widziałem i bardzo nam się spodobał. Niestety mikrofala z tej samej serii kosztuje jak dla mnie za dużo bo aż około 1500 a na pewno nie będziemy z niej korzystać tak często jak z piekarnika. Tą mikrofalę samsunga wybrałem gdyż wygląda dość podobnie jak piekarnik Gorenje. Zastanawia mnie jednak kolor wyświetlacza, na niektórych zdjęciach w sklepach jest niebieski. Nie bardzo to pasowało by do czerwonego wyświetlacza Gorenje :)

wydaje mi sie ze teraz wszystkie piece poza najtanszymi maja chlodzenie obudowy dlatego nie zawsze jest too w opisie

ja tez chcialam uniknac choinki w domu dlatego wybralam piekarnik lodowke i mikro jednej firmy z jednym kolorem wyswietlacza

Pewnie będziecie się śmiali, ale chyba zdecydujemy się na mikrofalę również gorenje. Będzie to jednak miejsce reprezentatywne i szkoda, było by psuć efekt ładnych mebli źle dobranym sprzętem a kuchenka naprawdę nam się podoba i spełnia nasze wymagania pod kątem funkcjonalnym i estetycznym.

http://www.gorenje.pl/imagelib/products-magnified/02788c832dc17652084cf96e84ceb7f3_66497_fp.jpg

http://www.gorenje.pl/imagelib/products-magnified/02859952b24f7c9cf4d57c5483a26fca_68528_fp.jpg

Kuchnia, będzie wyglądała tak:

http://img827.imageshack.us/img827/2246/kuchniaost.jpg

Nadal mamy jednak dylemat odnośnie okapu.

queene Co myślisz? Ty jaki okap wybrałaś?

co do wyboru sprzętu-popieram - jak beda razem to lepiej jednorodne stylistycznie

jaki ja chcę okap ? bede miała pochłaniacz nad półwyspem- w kuchni mam skosy bo brak sufitu więc taka kilkumetrowa rura nie pasowała mi - wybieram pochłaniacz coś w tym stylu

http://www.bestagd.pl/galerie/o/okap-elica-jasmine-pearl_986.jpg

co do wyboru sprzętu-popieram - jak beda razem to lepiej jednorodne stylistycznie

jaki ja chcę okap ? bede miała pochłaniacz nad półwyspem- w kuchni mam skosy bo brak sufitu więc taka kilkumetrowa rura nie pasowała mi - wybieram pochłaniacz coś w tym stylu

Okap bardzo ładny ale i drogi :/

Po za tym ja jednak chcę, aby nasz był połączany z kominem.

Dzisiaj chyba zamówię ten Ciarko ORW 38:

http://ciarko.pl/gfx/ciarko/oferta_produktowa/pl/41/449450310.jpg

Przejrzałam wątek i nie znalazłam ... Czy ktoś może użytkuje lub zastanawiał się nad zakupem piekarnika Amica z serii Integra?

Opinie na ceneo mają super a Pani w sklepie powiedziała mi, że to badziew. Miałam zamiar kupować coś z siemensa ale po poczytaniu i oględzinach zaczęłam się zastanawiać , może jakieś spostrzeżenia ktoś ma?

Okap bardzo ładny ale i drogi :/

Po za tym ja jednak chcę, aby nasz był połączany z kominem.

Dzisiaj chyba zamówię ten Ciarko ORW 38:

http://ciarko.pl/gfx/ciarko/oferta_produktowa/pl/41/449450310.jpg

ten okap kosztuje tyle ile twój ciarko :)

początkowo też myślałam nad rurą ale z Teki http://www.ceneo.pl/3545467 jest 3 dB bardziej cicha a to ważne i ładniejsza z wyglądu :) ale wizja 4metrowej rury mnie zniechęciła :) nigdy w życiu nie korzystałam z wyciągu i stwierdziłam że mi to niepotrzebne więc pozostanę przy pochłaniaczu i filtrach

Edytowane przez queene

Przejrzałam wątek i nie znalazłam ... Czy ktoś może użytkuje lub zastanawiał się nad zakupem piekarnika Amica z serii Integra?

Opinie na ceneo mają super a Pani w sklepie powiedziała mi, że to badziew. Miałam zamiar kupować coś z siemensa ale po poczytaniu i oględzinach zaczęłam się zastanawiać , może jakieś spostrzeżenia ktoś ma?

Piekarniki z amici z serii integra są produkowane gdzieś od roku, są to tak naprawde dokładnie takie same piekarniki jak inne linie, różnią się tylko designem, a tak to są prawie te same, ja osobiście mam dobre zdanie o sprzęcie grzejnym Amici czyli piekarniki i plyty grzewcze. Także ja polecam

ten okap kosztuje tyle ile twój ciarko :)

początkowo też myślałam nad rurą ale z Teki http://www.ceneo.pl/3545467 jest 3 dB bardziej cicha a to ważne i ładniejsza z wyglądu :) ale wizja 4metrowej rury mnie zniechęciła :) nigdy w życiu nie korzystałam z wyciągu i stwierdziłam że mi to niepotrzebne więc pozostanę przy pochłaniaczu i filtrach

Dla mnie ważniejsza jest wydajność niż głośność gdyż mam kuchnię otwartą na salon nad którym jest jeszcze pustka i antresola. Też zastanawiałem się nad tym Teka, ale nie moglem go nigdzie znaleźć w moim mieście aby przyjrzeć mu się na żywo. Te Ciarko widziałem, i wydał mi się bardzo solidny i ładny. Co do pochłaniaczy to w starym domu mam zwykły pochłaniacz i uważam, że równie dobrze mogło by go nie być wcale :) gdyż jest po prostu niewydajny.

Dla mnie ważniejsza jest wydajność niż głośność gdyż mam kuchnię otwartą na salon nad którym jest jeszcze pustka i antresola. Też zastanawiałem się nad tym Teka, ale nie moglem go nigdzie znaleźć w moim mieście aby przyjrzeć mu się na żywo. Te Ciarko widziałem, i wydał mi się bardzo solidny i ładny. Co do pochłaniaczy to w starym domu mam zwykły pochłaniacz i uważam, że równie dobrze mogło by go nie być wcale :) gdyż jest po prostu niewydajny.

a ja własnie nie miałam nigdy pochłaniacza ani wyciągu, od studiów pomieszkiwałam na "blokach" a tam nigdy nie było takich cudów :) pewnie dlatego mi go nie brakuje a bigos gotuje raz w roku.....generalnie jedzenie mi pachnie i nie uważam ze zapach wymaga wyrzucenia go z domu :D również mam pustke nad salonem więc przestrzeni aż w nadmiarze

Witam,

potrzebuje opinii nt.poniższych sprzętów:

- Kuch. mikrofalowa WHIRLPOOL AMW 490 IX

- płyta do zabudowy Bosch PPP616B80E

- płyta do zabudowy Bosch POP616B10​E (nie wiem, która lepsza)

- piekarnik do zabudowy Bosch HBA23B262E

- lodówka SAMSUNG RSH5STTS

Lub może polecicie inne sprzęty? :)

najbardziej nie jestem przekonana do zakupu kuchenki mikrofalowej (szukam innej w kolorze czarnym podobnej do linii Bosch powyżej) oraz do lodówki (szukam czegoś podobnego w parametrach do tej podanej wyżej w kolorze czarnym co pewnie bardzo zmieni cenę - jak zauważyłam: za kolor czarny, który tak bardzo mi się podoba dużo trzeba dopłacić).

Użytkuję od niedawna parę nowych sprzętów: piekarnik, mikrofala, okap, płyta, zmywarka elektroluxa. Na razie jestem zadowolona w 100%. Zwłaszcza zmywarka mnie cieszy, świetnie zmywa a do tego jest bardzo cichutka i ma fajny bajer - wyświetla czas mycia na podłodze. Pozostałe sprzęty to pralka bosch, nie wiem czemu się tak dzieje ale od kiedy w niej piorę mam dziury w prawie wszystkich skarpetkach :( I jeszcze ekspres do zabudowy ariston - kawę parzy boską ale... zepsuł się 2 dnia użytkowania, czas naprawy 1 miesiąc, a po naprawie, żeby nie było zbyt różowo, zepsuła się dysza do mleka; tzn działa ale z taką mocą, że nie spienia mleka ale je gotuje :(

Basia możesz podać modele sprzętów Electrolux a,które użytkujesz?czy na mikrofali i piekarniku nie widać faktycznie śladów palców-dzięki tej powłoce?i czy mikrofala i piekarnik mają takie same kolory wyświetlaczy?

Co myślicie o sprzęcie Samsunga,bo jeśli nie Electrolux to piekarnik,płyta i mikrofala Samsung,dylemat mam tylko jeśli chodzi o lodówkę,podoba mi się wyposażenie Hotpoint Ariston-ale nie mają za wiele pochlebnych opinii,Samsung znowu ubogi w środku jeśli chodzi o wyposażenie,myślę jeszcze nad Teka 325 DD-użytkuje ktoś?ma być lodówko-zamrażarka 177-178 cm oprócz Siemens i Bosch( bo nie pasuje na wybrane szafki).Polećcie coś:) ale sprawdzonego

Znalazłam w mailu zamówienie : 2 Płyta gazowa ELECTROLUX EHT 60435 K

3 Okap ELECTROLUX EFC 90344X Stalowy

4 Kuch. mikrofalowa ELECTROLUX EMS 17216 X Stalowy

5 Lodówka ELECTROLUX ERN 29750

6 Ekspres HOTPOINT ARISTON MCA 16/HA 49080 Inox (49080

Co do powłoki to szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że ją mam :) Sprawdzę w domu to palcowanie bo nie kojarzę, wiem tylko, że ścieram paluchy ze szkalnych drzwiczek bo na nich widać ale co to za problem - 1 machnięcie i po sprawie. Kolory wyświetlacza mam te same - czerwone.