Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znalazłam w mailu zamówienie :

5 Lodówka ELECTROLUX ERN 29750

Basia228 - od miesiąca wybieram sprzęt AGD:( póki co też przychylam się do Electroluxa i ucieszyłam się jak przeczytałam Twoje pozytywne opinie. Mam tylko dylemat z lodówką - też wybrałam ten model ale waham się bo fajnie byłoby mieć no frost.. ale z drugiej strony wtedy będzie mniejsza.. a zależy mi na pojemności. Czy lodówka też w pełni Cie zadowala? A zmywarkę który masz model?

Ja w starym domu mam lodówkę elektroluxa - ale taką wolno-stojącą - z nofrost i wg mnie to jest rewelacyjna sprawa. Fakt, że nie jest ona za cicha - i chyba nie jest też tak energoozczędna bo często się włącza - Ale odkąd ją mamy, żona zapomniała co to znaczy rozmrażać lodówkę ;) Mamy ją już 3 lata i spisuję się bez zarzutu.

Wracając do kompletowania sprzętu do nowego domu, mam już okap i odkurzacz centralny :)

Na okap zdecydowaliśmy się jednak na Teka DOT ISLA. Nie wiem jak działa, bo jeszcze nie zamontowany ale wygląda efektownie.

Odkurzacz centralny BEAM SC 335 LCD NEXE.

witam

przymierzam się powoli do zakupu pyty indukcyjnej.

Czy ktoś może używa, jakieś opinie?

Oraz drugie pytanie, mam w domu tzw. trójfazówkę, czy taką płytę mogę podpiąć?

siemnesa - EH675MN11E

boscha -PIN651T14E

http://media2.siemens-home.com/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/EpsImages/MCSA046349_EH675MN11E_def.eps?Width=1000

http://media2.bosch-home.com/Files/Bosch/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/EpsImages/MCSA046347_PIN651T14E_def.eps?Width=1000

Edytowane przez MadzialenkaT

ja z kolei mam pytanie o opinie dot. piekarnika Electrolux - nie mogę się zdecydować czy wybrac model EOB 63300 X czy EOB 64201 X . Ten drugi ma wkłady kataliczne..niby ułatwia czyszczenie ale czytałam opinie że to wcale nie takie fajne.. z kolei ten pierwszy model ma potrójną szybę a zależy mi na tym aby piekarnik się nie nagrzewał bo będzie w zabudowie kolumnowej i muszę wybrać bezpieczeństwo ze wzg. na dzieci - proszę pomóżcie.

Mikiada

Ja mam piekarnik Electrolux 64201 X, użytkuję prawie od roku. Jeśli chodzi o nagrzewanie drzwi, to nie są one podczas pieczenia tak gorące, żeby się można było oparzyć, a poza tym ten model ma właśnie potrójną szybę. Ja też wybierałam między tymi samymi modelami, wybrałam 64201 X ze względu na termosondę i czyszczenie katalityczne. Polecam termosondę do pieczenia mięs - mięsko zawsze idealnie wypieczone, oraz funkcję pizza. Piekarnik łatwo utrzymać w czystości, wystarczy przetrzeć suchą szmatką bez żadnych płynów dzięki specjalnej powłoce Antifingerprint, nie widać śladów palców.

Pytasz też o zmywarkę, mam też electroluxa model ESL 6507R, mogę polecić cichutka, dobrze myje dużo miejsca w środku, nie trzeba jej wyłączać po zakończeniu mycia, robi to automatycznie, czas mycia sygnalizuje światełkiem

Aga

Edytowane przez AgaZiel

Piekarnik mam Electrolux EOB 64201X i o nim wcześniej pisałam, jeśli chodzi o wkłady to rzeczywiście trzeba je wymieniać, nie pamiętam już, ale chyba po kilku latach. A tych wkładów się właśnie nie czyści, bo podczas pieczenia zabrudzenia się wypalają.

Płytę mam gazową, też electroluxa pięciopalnikową EHG 7835X i jej niestety nie polecam. Samo użytkowanie ok, dobrze rozplanowane palniki, stabilne ruszty,

Ale czyszczenie to masakra

Aga

Mikiada, sorki, że z opóźnieniem ale nie zaglądam tu codziennie :) Jeśli chodzi o zmywarkę mam model 68070r, rewelacja, bardzo pojemna, cichutka (słychać ją tylko wtedy gdy wylewa wodę), myje doskonale i ma fajny bajerek - wyświetla na podłodze ile pozostało do końca zmywania. No i wyłącza się sama. Co do piekarnika tez polecam, piecze ok i ma system chłodzenia drzwi, więc nie są one nigdy gorące. Lodówka też mnie zadawala w codziennym użytkowaniu, jest cicha i generalnie bez wad, jedynie w czasie imprez przydałaby się większa. Co do płyty - model 60435k, tez jestem ogólnie zadowolona, samo czyszczenie nie jest takie uciażliwe, wystarczy przetrzeć wilgotną mikrofibrą bez żadnych detergentów, żeby nie było smug. Dla większego efektu można wypolerować papierowym ręcznikiem. Ogólnie oceniam sprzęty elektroluxa na plus aczkolwiek mam świadomość, że to dopiero początek ich użytkowania. Zobaczymy jak długo będą mi słuzyć.

Basia228 - bardzo dziękuję za informacje. BARDZO!!!! mi pomogłaś, wybór dokonany:) tylko jedna rzecz mi pozostaje.. bo nie zauważyłam że Ty masz płytę gazową a ja indukcję... ale co to jest jeden sprzet do wyboru w porównaniu z całą resztą którą już mam wybraną:) Bardzo dziękuję i mam nadzieję że trafię na takie dobre modele jak Ty.

Jakiś rok temu wertowałem to forum. Zastanawiałem sie, szukałem opinii.

Sprzęt kupowałem bodajże w czerwcu 2010 roku.

Wyszło tak: okap, kuchenka mikrofalowa, lodówka - samsung. Płyta indukcyjna - teka. Zmywarka, pralka, suszarka - Siemens.

Wnioski na dziś:

1. troche żal straconego czasu na "wybory" - w sumie nie ma to większego znaczenia.

2. nic się nie psuje, niezależnie od marki producenta.

3. do dziś nie używałem grilla w mikrofali.

4. często używam automatycznych programów w piekarniku (!!!).

5. chyba warto wydać więcej kasy (czytaj: kupić renomowanego producenta) na zmywarkę i pralkę (ew. suszarkę do bielizny). U mnie te sprzęty chodzą na okrągło i muszą być dobrej jakości.

6. lodówka z kostkarką do lodu do zajefajny patent. komora zero stopnii - równie dobry.

pozdrawiam,