Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z modeli które wymieniasz to mastercook albo teka. Oczywiście dla spokoju gwarancję przedłużamy go pięciu lat.

Teka wypada słabiej ze względu na wielkość pól grzewczych ale jest sporo tańsza. Z drugiej strony mastercook droższy ale przedłużenie gwarancji to jedyne 150zł :)

a jak ma się do tego Amica PI7511SF?

Czemu Bosch odpadł? Też szukam płyty w okolicach 80cm, a ten Mastercook fajny tylko za szeroki (93cm).

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:) parę by się znalazło:)

Z tego co piszesz wybrał bym electroluxa chociaż może ni ten model ale coś tańszego chyba że bardzo zależy Ci na zegarze czasu na podłodze :)

Co do bsh to znowuż podajesz wysokie modele i to z panelem zewnętrznym. Rada-zmień na jakiś model do pełnej zabudowy :) będzie taniej :) i pomyśl zcy będziesz korzystała z tych wszystkich dodatkowych funkcji :)

Ok. Czyli mam szukać w electroluxach?

Mi zależy żeby była cicha i nie wyła mi na koniec mycia (dlatego szukałam z panelem zewnętrznym, bo teraz mam ukryty i moja zmywarka wyje okropnie, nie da się jej nastawić na noc, bo wszyscy się budzą).

Szczerze mówiąc nie zwracałam tak mocno uwagi na dodatkowe funkcje. Wcześniej kierowałam się przy wyborze szufladą na sztućce, ale w zasadzie mogę ją sobie odpuścić. Na pewno będę korzystać z opcji 1/2 wsadu. Poza tym tak jak patrzę teraz to myję ciągle na jednym programie.

Jak masz na myśli jakieś konkretne modele (wszystko jedno z jakiej firmy) dobrze myjące, ciche i bez sygnału akustycznego to możesz mi podać, bo jakoś szczególnie po tej ostatniej funkcji nie umiem znaleźć.

Dzięki popey111

Ja też mysłałam o Amice ale trochę boję się o jakość, bo wygląda bardzo ładnie.

Amica jak dla mnie ok, jeżeli nie używacie naprawdę dużych garnków i patelni, to będzie ok.

Co do jakości to tak jak pisałem w amice 150 zł i macie gwarancję na pięć lat.

Ok. Czyli mam szukać w electroluxach?

Mi zależy żeby była cicha i nie wyła mi na koniec mycia (dlatego szukałam z panelem zewnętrznym, bo teraz mam ukryty i moja zmywarka wyje okropnie, nie da się jej nastawić na noc, bo wszyscy się budzą).

Szczerze mówiąc nie zwracałam tak mocno uwagi na dodatkowe funkcje. Wcześniej kierowałam się przy wyborze szufladą na sztućce, ale w zasadzie mogę ją sobie odpuścić. Na pewno będę korzystać z opcji 1/2 wsadu. Poza tym tak jak patrzę teraz to myję ciągle na jednym programie.

Jak masz na myśli jakieś konkretne modele (wszystko jedno z jakiej firmy) dobrze myjące, ciche i bez sygnału akustycznego to możesz mi podać, bo jakoś szczególnie po tej ostatniej funkcji nie umiem znaleźć.

Zerknij w instrukcje, większość modeli z bsh i electroluxa ma możliwość wyłączenia sygnału akustycznego.

Co do małych ilości naczyń to w większości przypadków można załatwić sprawę programem szybkim :)

Jak to jest z marką AEG jeżeli chodzi o AGD? Mało opinii o niej w ceneo, opineo itd.

Interesuje mnie piekarnik BE3003000M lub BE3003001M, ale są rozbieżności czy ma teleskopy w zestawie i czy ma pyrolizę. Wie ktoś?

Z góry dzięki za każdą informację.

AEG zostało wykupione przez Electroluxa. Ich produkty jak się bliżej przyjrzysz są bliźniaczo podobne (sytuacja jak w Boschu i Siemensie).

Zastanawiałem się nad zestawem mikrofala i piekarnik od AEG (tak nawiązując do wykupienia nawet logo mają AEG Electrolux), ale zdecydowałem się na cały sprzęt Electroluxa. Na innym forum czytałem, że piekarniki AEG są nie do zdarcia. W zestawie lepiej cenowo w AEG wychodziła mikrofala, ale za to droższy był piekarnik. Patrząc na zestaw ceny były podobne.

Amica jak dla mnie ok, jeżeli nie używacie naprawdę dużych garnków i patelni, to będzie ok.

Co do jakości to tak jak pisałem w amice 150 zł i macie gwarancję na pięć lat.

dzięki Popey111, uzywamy akurat większych garnków i patelni. Sprawdziłam teraz, że Amica ma wszystkie pola 21, Trzeba więc szukać dalej.

popey111, mógłbyś zerknąć na te zmywarki? http://www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryId=349&productId=1793015&productId=1793050&productId=2295519

Różnią się tak niewiele, że nie wiem którą wybrać. A może inna propozycja?

Z góry wielkie dzięki!

Z tych chyba żadną, tak na szybko może być siemens sn64m030

Jak to jest z marką AEG jeżeli chodzi o AGD? Mało opinii o niej w ceneo, opineo itd.

Interesuje mnie piekarnik BE3003000M lub BE3003001M, ale są rozbieżności czy ma teleskopy w zestawie i czy ma pyrolizę. Wie ktoś?

Z góry dzięki za każdą informację.

Na razie chyba jednak nie warto weź raczej coś innego zerknij tutaj i tutaj

Ogólnie jak szukasz aeg to radzę najpierw sprawdzić dostępność. Są to zupełnie nowe modele więc niekoniecznie ceny będą na rozsądnym poziomie.

Zerknij w instrukcje, większość modeli z bsh i electroluxa ma możliwość wyłączenia sygnału akustycznego.

Co do małych ilości naczyń to w większości przypadków można załatwić sprawę programem szybkim :)

Ok. Chyba wybór zmywarki mnie przerasta.

Oto moja lista z niższej półki cenowej, kierowałam się głównie dB:

http://www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryId=349&productId=12210861&productId=7581072&productId=7802422&productId=2195770&productId=2119474&productId=6471832

Ok. Chyba wybór zmywarki mnie przerasta.

Oto moja lista z niższej półki cenowej, kierowałam się głównie dB:

http://www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryId=349&productId=12210861&productId=7581072&productId=7802422&productId=2195770&productId=2119474&productId=6471832

Hmm.. bardzo ciekawe modele. Też liczy się dla mnie głośność. W sumie planowałem wydać na zmywarkę do 2500zł, ale jak patrzę na te to w sumie nie wiem czym one się różnią od tych droższych - szczególnie ten Ariston i Whirlpool. Czy ktoś mi wytłumaczy czym się różnią te zmywarki od takiego np. Siemensa - http://www.ceneo.pl/12014469s. No ok, klasa energetyczna. Coś jeszcze. Argument, że 'Siemens to jednak Siemens' na mnie nie działa :)

Z tych chyba żadną, tak na szybko może być siemens sn64m030

a co z tymi "moimi" jest nie tak? Wiesz, w sensie, na co zwracać uwagę, bo przy tej siemensa mnie komentarze odstraszają....ja szpinak uwielbiam a tu 2 głosy, że nie domywa ;)

Potrzebuję czegoś z ukrytym panelem, najlepiej bosha z metalowym dnem.

a co z tymi "moimi" jest nie tak? Wiesz, w sensie, na co zwracać uwagę, bo przy tej siemensa mnie komentarze odstraszają....ja szpinak uwielbiam a tu 2 głosy, że nie domywa ;)

Potrzebuję czegoś z ukrytym panelem, najlepiej bosha z metalowym dnem.

Sam sprzedałem tych zmywarek kilka, na moim sklepie sprzedało się kilkanaście. Biorąc pod uwagę że na każdym sklepie w Polsce sprzedało się kilka itd. to już nam daje kilka tysięcy sztuk.

Biorąc pod uwagę ilość opinii to pewnie reszta nabywców była zadowolona i nie chciało im się pisać opinii w necie:) i już pewnie nawet nie pamiętają jaką zmywarkę kupili.

Z drugiej strony każdy niezadowolony użytkownik ma większą motywację do działania (jakoś trzeba się wyładować).

Ja napiszę tyle

Smv 50 e 10 to już stary model a poza tym to ta sama zmywarka co ten siemens z tym że siemens ma dodatkowo wyświelacz, info light, rack-matic(regulację wysokości górnego kosza) i jest cichsza. Dodatkowo siemens ma jeszcze funkcję variospeed(skrócenie programów) i 1/2 załadunku. Bosch ma tylko jedną o ile pamiętam 1/2 załadunku

Smv53m00 to już praktycznie ten sam model co siemens którego proponuję ale też już wycofany z oferty nowa wersja to smv53m70 :)

Smv58m00 to już też stary model (nowa to smv 58 m 70) znowu, zasadnicza różnica polega na tym że ten model został wyposażony w dodatkową szufladę na sztućce.

Krótko "mówiąc" sn64m030 to ta sama zmywarka co wymienione przez Ciebie z różnicami jakie wcześniej opisałem.

Przy cenie jaką trzeba za nią zapłacić jest to jeden najrozsądniejszych modeli bsh(bosch siemens holding)dodatkowo jest cicha i posiada wszystkie niezbędne funkcje).

A co do resztek szpinaku na sztućcach to cóż trzeba będzie równo sztućce układać w koszyku i powinno być ok.:)

Edytowane przez popey111

Biorąc pod uwagę ilość opinii to pewnie reszta nabywców była zadowolona i nie chciało im się pisać opinii w necie:) i już pewnie nawet nie pamiętają jaką zmywarkę kupili.

Z drugiej strony każdy niezadowolony użytkownik ma większą motywację do działania (jakoś trzeba się wyładować).

ŚWIĘTA PRAWDA - trzeba mieć na to poprawkę czytając opinie w necie - zwłaszcza jeżeli chodzi o drugie zdanie.

Mój wybór padł na SN64M030 i też kierowałem się niezawodnością + dB.