Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, czy istnieje na rynku zamrażarka do zabudowy z kostkarką, może być wbudowana, poza Liebherrem 2566 i drogim Siemensem?

I drugie pytanie - z jakiego powodu bardzo droga zamrażarka Liebherr 2566 nie ma systemu odszraniania NoFrost? Czy to oznacza, że trzeba ją ręcznie rozmrażać???

Ale konkretnie który Liebherr? Jeżeli chodziło Ci o IGN 2566 Premium. To oczywiście ten model posiada system Nofrost i nie trzeba jej rozmrażać.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

popey111, dzięki! Wczoraj obejrzeliśmy zmywarę na żywo i dziś ją zamówiłam. Stanęło na siemensie.

Mam jeszcze dylemat co do ostatniego sprzętu...pralka :)

Wymyśliłam electroluxa....model EWF 127440W, ale może coś lepszego jest warte uwagi?

Chciałabym, żeby była w miarę cicha i ładowność min. 6kg.

Na szybko wybrałam 4, ale może i tym razem doradzisz coś lepszego?

PORÓWNANIE

Z góry dziękuję :)

popey111, dzięki! Wczoraj obejrzeliśmy zmywarę na żywo i dziś ją zamówiłam. Stanęło na siemensie.

Mam jeszcze dylemat co do ostatniego sprzętu...pralka :)

Wymyśliłam electroluxa....model EWF 127440W, ale może coś lepszego jest warte uwagi?

Chciałabym, żeby była w miarę cicha i ładowność min. 6kg.

Na szybko wybrałam 4, ale może i tym razem doradzisz coś lepszego?

PORÓWNANIE

Z góry dziękuję :)

Dwie rady.

Jak electrolux to z systemem direct spray i z silnikiem indukcyjnym.

Ale wybrał bym aeg, będą trochę cichsze :) choć nie każdemu się podobają.

Ale trzeba ludziom z electroluxa przyznać że ilość opinii w necie jest imponująca widać że dużo pracy wkładają :)

TAKA byłaby dobra? Lepsiejsza niż EWF 127440W

Byłoby miło gdyby była bardziej cicha bo będzie stała w łazience przy sypialni, ale głównie mi chodzi o tzw. niezawodność :).

Wygląd mnie średnio wzrusza, hehehe

Obejrzyj sobie gdzieś i zdecyduj :) Technicznie bez większych różnic ale aeg ma więcej programów i jest cichsze :)

Sprzęty wybrane, komentarze mile widziane:

- okap - AMICA OKC951S - przy wyborze zwracałam uwagę na wydajność, poziom hałasu i wygląd (kuchnia łączona z salonem)

- płyta indukcyjna AMICA PI6511SF - wielkość pól, sterowanie sliderem, możliwość gotowania w brytfance, wygląd

- lodówka - BEKO GNE 134620 X - automatyczna kostkarka, czterodrzwiowa - duża przestrzeń lodówki, możliwość zmiany połowy zamrażarki na lodówkę, komora zero, fajnie by było gdyby była cicha 43dB?

- piekarnik - SAMSUNG BT62TDBCT - dzielenie komory na 2 części, prowadnice teleskopowe ( gdyby model BT62FQBFST posiadał prowadnice teleskopowe lub chociaż drabinki to on byłby faworytem - czyszczenie pirolityczne mi się marzyło)

- kuchenka mikrofalowa - SAMSUNG FG87KUST - wygląd - ma pasować do piekarnika

- zmywarka - SIEMENS SN66M095EU - 60 cm, zintegrowany panel, szuflada na sztućce, cicha 44dB?, drugi model który braliśmy pod uwagę to SN66M094EU - wygrało mniejsze zużycie wody 6,5l

- pralka - LG F 1480 TDS - zwracałam uwagę na: wsad nin.7kg, ta ma 8kg, wirowanie min.1200 ta ma 1400obr., parowa - mam nadzieję że będzie dzięki temu dopierała pościel i ręczniki, odświeżanie, wielkość, głośność i wygląd bez znaczenia (będzie w pralni)

Przy wszystkich sprzętach ważne było zużycie prądu i wody oraz oczywiście cena.

Ciężko było się zdecydować a gdyby nie ten temat to nie wiem jak bym przez to przebrnęła. DZIĘKI

Edytowane przez katel2

Witam,

prośba o ostateczne rzucenie okiem na ponizszy zestawik...

Przede wszystkim chodzi mi o płyte i piekarnik. Zalezy mi, zeby były w kolorze czarnym...

Płyta musi być gazowa (najlpiej gaz na szkle) natomiast piekarnik musi miec prowadnice i system czyszczenia

Co powiecie o tym zestawie?

Okap Samsung HB6247SX

Zmywarka Bosch SMV50E90

Płyta Gazowa Samsung GN642HFGD

Piekarnik Samsung BT63TDST

Moze być, jeszcze kwestia zmywarki - uparłem sie na tego Boscha, czy to dobry wybór...????

Please doradzcie, do konca tygodnia musze zamowic sprzet..!!

katel2 : mam piekarnik - SAMSUNG BT62TDBCT. Czytałam tutaj gdzieś że komuś przeszkadzają kropeczki którymi pokryta jest szyba piekarnika. Mnie się one podobają, przynajmniej nie widać tak bardzo wnętrza jak piekarnik jest wyłączony. A po włączeniu ciacho i tak widać. Piekarnik ten posiadam ja i taki sam ma też moja siostra. Wygląd super, obsługa bardzo intuicyjna, podział na komory, i tyle plusów. Serwis tragiczny, jeszcze się z czymś takim nie spotkałam nigdy. Zależało mi na tym, żeby piekarnik piekł równo i niestety wybrałam złego producenta. Po użeraniu się z serwisem wreszcie wymusiłam na firmie Samsung żeby naprawili mój nowy piekarnik który miał w momencie naprawy pięć miesięcy i obecnie nie dopieka z prawej strony i za bardzo spieka z lewej, ale przynajmniej trochę mniej niż na początku. Natomiast w piekarniku mojej siostry piecze się ok, ale drzwiczki trochę się rozregulowały chyba, bo tak dziwnie skrzypią przy zamykaniu. Do kompletu w zabudowie słupkowej ma mikrofalę Samsunga z czarnego szkła z funkcją grilla i moim zdaniem pasuje super.

Nie zdawałam sobie sprawy, że przy takiej ilość sprzętu będę miała problem

z wyborem lodówki ale jak widać nie jest łatwo :(

Po maratonie sklepowym i internetowym wybór padł na takie modele:

Siemens KG 33 VV L 30 i LG GR-B 359 PT-QA

jak myślicie, która lepsza ?

Proszę !!!!

Mam zabudowaną Electrolux ESL65070R. Używam programu szybkiego, auto i eco. Żadnych innych, bo po co. Przy wyborze zmywarki należy olać ilość różnych programów bo i tak z większości się nie korzysta. Też wybierałam pomiędzy Electroluxem i Simensem lub Boschem. Wygrał Electrolux, ponieważ w tej cenie był najcichszy i najbardziej spodobało mi się wnętrze. Zmywarka jest cicha, jak napcham za dużo naczyń to nie domywa, ale chyba to normalne. Nie dosusza do ostatniej kropelki, ale nie wiem dlaczego, nie interesuję się tym i to mi nie przeszkadza. Punkt rzucany na podłogę to super sprawa, wychodzę z domu i po przyjściu wiem czy program się skończył. Jednak troszkę żałuję że nie wybrałam z panelem na zewnątrz, fajnie byłoby wiedzieć ile czasu pozostało do końca zmywania. Moja siostra ma taką samą zmywarkę i miała problem z białym nalotem na szklankach, ale to wina twardej wody. Wyczyściła zmywarkę i jest ok. Reasumując: mogłam dołożyć więcej kasy i kupić Simensa lub Boscha o takich parametrach jak mój Electrolux, ale po co ?

I jeszcze jedno: nie przejmuję się resztkami na talerzach, wkładam wszystko jak leci do zmywarki. Czasami wyjmuję filtr, myję go i po sprawie.

Kompletuję AGD do kuchni i chciałbym poradzić się czy dokonałem dobrego wyboru: (jestem dość ograniczony cenowo)

Okap:

AMICA OTS935I

Płyta Indukcyjna:

AMICA PI6512TF

Zmywarka:

Ariston LFT 3204

Piekarnik:

ARISTON FZ 1032

Kuchenka mikrofalowa:

WHIRLPOOL AMW 494 IX

Lodówka (nie do zabudowy):

Samsung RL56GEGIH (tutaj nie jestem do końca pewien) - Samsung ma w opisie wszędzie kolor Stalowy - jak dobrze doczytałem to jest to Inox?

Pralka: (nie pod zabudowę)

brak pomysłu

- ładowana z boku

cena do 1500pln

Wszystko w kolorze Inox oprócz pralki :) Piekarnik będzie wykorzystywany niezbyt często tak samo jak i mikrofala.

A ja poszukuje dobrego piekarnika :) tzn takiego który dobrze piecze . nie zalezy mi na zaawansowanych funkcjach programach i bajerzach Chciałbym zeby dobrze wychodziły w nim ciasta , bo mój obecny przypala po jednej stronie . Wyglad klasyczny , nie retro i nie super nowoczesny , kolor biały albo czarny , nie inox . prosze o pomoc