Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a wiecie jaki jest slogan miele?

"wszystko inne to kompromis" i z tym się nie da dyskutować.

ja na razie niestety mam tylko odkurzacz tej firmy, ale mam nadzieję zpstać szczęsliwą posiadaczką zmywarki (być moze już niedługo) i pralki (to w dalszej przyszłości)

potwierdzam, że szuflada na sztućce w zmywarce to rewelacja.

Łyżka dziegciu. Miele pewnie i jest rewelacyjne. Ale czy jest 2- 3 razy lepsze od Siemensa, Boscha, Elektroluxa itp. ? I jak to zmierzyć? Oczywiście każdy może wydawać własne pieniądze na to co uważa za stosowne. Ale czy nie lepiej za zaoszczędzone pojechać z żoną/mężem na urlop do Egiptu?

• 4 weeks później...

Witam,

Ja również jestem szczęśliwym posiadaczem płyty elektrycznej Gorenje ECT 650 CP i dołączam się do poprzedniej wypowiedzi. Płyta sprawuje się świetnie, a chodzi juz koło 1,5 roku. Sterowanie sensorowe to fajna sprawa, calą płytę łatwo utrzymać w czystości. Poza tym dosyć spora skala mocy (aż 9 stopni).

A o tym piekarniku się nie wypowiem, bo do kompletu posiadam Pininfarinę B 50 EP równiez ze sterowaniem sensorowym. I jak wyżej, właściwie nie ma problemów. Piszę właściwie, bo nie pasuje mi tylko jedna sprawa, mianowicie ciepło wg mnie nie rozchodzi sie równomiernie, tzn bliżej pleców mocniej grzeje niż przy szybie, co skutkuje nierównomiernym pieczeniem się ciasta. I nie wiem, czy to kwestia nastawienia odpowiedniego programu, czy czymś innym.

Ale poza tym wszystko jest super. I nawet zurzycie energi mnie zaskoczyło, spodziewałem się większych rachunków za prąd.

O zmywarce nie mam bladego pojęcia, bo nie posiadam.

Pozdrawiam,

• 2 weeks później...

Przy zmywarce: dobrze, żeby miała program 75 stopni, bo przy tej temperaturze rozpuszczają się jakieś tam tłuszcze, zabezpieczenie przed zalaniem, 1/2 wsadu, opóźniony start. Jest jeszcze coś takiego, jak program do kryształów i eko (u mnie to jest taki szybki i pewnie idzie mniej wody).

Przy piekarniku i płycie (to chyba tylko przy elektrycznej) wyłącznik czasowy, dobre jest w piekarniku chłodzenie szyby: jak grzeje - szyba jest zimna (niestety, jak się go wyłączy - szyba się z kolei nagrzewa, bo piekarnik nie stygnie tak od razu :-? ). Innych bajerów nie posiadam.

No i ważne, żeby były to sprzęty ciche (zmywarka) - nawet te parę dB ma duże znaczenie.

No i klasa energetyczna, chociaż podobno A nie różni się tak bardzo od B, a trudno znaleźć chyba piekarnik (może się mylę) z klasą A.

• 1 month później...

Dzisiaj wlasnie zakupilam caly sprzet do zabudowy:

-piec whirpoola AKP 282 NA

-plyta j.w. AKM 267 NA

-lodowka j.w. ARG 737/A/4

-zmywarka j.w. ADG 7440/1

-okap pyramis kominowy bialy z drewniana ramka do pomalowaniaq pod kolor mebli szeroki 60 cm

-zamrazarka na 6 szuflad wolnostojaca (bedzie w skrytce) wirpool.

To, ze wiekszosc mam z jednej firmy to przypadek. Bralam pod uwage zmywarke jeszcze boscha, jednak w boschu dno zmywarki jest plastikowe, a w whirpoolu z chromonikieliny, no i roznica w cenie byla 400 zl, a parametry identyczne(w tym modelu, ktory ogladalam). No ale glownie zadecydowalo plastikowe dno.

Lodowke ogladalam tez gorenje i elektroluxa i wybralam w pierwszej wersji elektroluxa ale model, ktory wybralam juz byl wycofany z produkcji, a w jego miejsce ma byc nowy-kiedy nie wiadomo.

Co do pieca to mialam najwiekszy klopot, bo szukalam retro ale bez zlotych dodatkow. Zastanawialam sie nad piaskowym aristona ale z tej firmy mam cala zabudowe od 4 lat obecnie i srednio jestem zadowolona, no i ariston ma pokretla przy piecu w brudnym zlocie. Wybralam antracyt whirpoola. Mam nadzieje, ze bede zadowolana.

Co do nardi to maja sliczne kolory piecy ale uchwyt przy piekarniku jest tak przerazliwie zloty i rzuca sie w oczy :roll: jak kolczyki na uszach cyganki. Co do jakosci to sa bardzo dobre, bo duzo w pracy piecy retro nardi sprzedajemy.

Wklejak okap jaki wybralam, podoba mi sie w nim to, ze drewniana ramka na brzegach jest zalamana, a nie wykonczona w ostry kant

http://www.pyramis.pl/admin/img/cl6.jpg