Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam forumowiczów!!!

Wiele już było pytań o zmywarki ale zadam kolejne. Jestem zainteresowany kupnem owego sprzętu dla rodziny 3-osobowej, która nie produkuje dużo brudnych naczyń itd, więc dlatego nie wiem jakiej zmywarki mam szukać?ponieważ zapełnienie całej zajełoby nam z 5dni.Więc chyba powinienem szukać jakieś z szybkim programem zmywanie, mam racje???na co jeszcze mam zwrócić uwagę???które zmywarki są lepsze z widocznym panelem czy zintegrowanym???proszę o jakieś wskazówki!!!dziękuje za każdy post!!!

Pozdrawiam

Screena mam, mam nawet potwierdzenie złożenia zamówienia za tą śmieszną kwotę, ale dziś zadzwoniła miła pani i powiedziała, że niestety takie zmywarki były dwie czy trzy i się sprzedały w piątek, a w weekend oni niestety nie mogą zaktualizować strony internetowej. Nic się nie da zwojować, bo po złożeniu zamówienia i wygenerowaniu automatycznego potwierdzenia, trzeba czekać na potwierdzenie od handlowca, a tego niestety nie dostałam.

Ucieszyłam się przedwcześnie, ale będę polowała dalej.

Witam forumowiczów!!!

Wiele już było pytań o zmywarki ale zadam kolejne. Jestem zainteresowany kupnem owego sprzętu dla rodziny 3-osobowej, która nie produkuje dużo brudnych naczyń itd, więc dlatego nie wiem jakiej zmywarki mam szukać?ponieważ zapełnienie całej zajełoby nam z 5dni.Więc chyba powinienem szukać jakieś z szybkim programem zmywanie, mam racje???na co jeszcze mam zwrócić uwagę???które zmywarki są lepsze z widocznym panelem czy zintegrowanym???proszę o jakieś wskazówki!!!dziękuje za każdy post!!!

Pozdrawiam

Program szybki mają prawie wszystkie zmywarki, 5 dni ci napewno nie zajmie chyba że jadacie tylko w restauracji. jeżeli chodzi o panel to zalezy to od własnych upodobań, od strony technicznej niczym się takie zmywarki nie różnią. Z panelem na wierzchu zawsze wiecz co zmywarka robi, z panelem zakrytym - w lepszych masz diodę która sygnalizuje pracę zmywarki, w bardzo wysokich modelach masz rzutnik z zegarem na podłodze. co do innych wskazówek - polecam zmywarki 60, ładniej wygląda w kuchni z panelem zakrytym, przydatny program AUTO i program delikatny do szkła. 1/2 wsadu to ściema, ale funkcje skracające czas pracy zmywarki mogą się przydać w czasie imprezy. i pamietaj że program szybki nie ma suszenia, i nie ma namaczania wstępnego.

Program szybki mają prawie wszystkie zmywarki, 5 dni ci napewno nie zajmie chyba że jadacie tylko w restauracji. jeżeli chodzi o panel to zalezy to od własnych upodobań, od strony technicznej niczym się takie zmywarki nie różnią. Z panelem na wierzchu zawsze wiecz co zmywarka robi, z panelem zakrytym - w lepszych masz diodę która sygnalizuje pracę zmywarki, w bardzo wysokich modelach masz rzutnik z zegarem na podłodze. co do innych wskazówek - polecam zmywarki 60, ładniej wygląda w kuchni z panelem zakrytym, przydatny program AUTO i program delikatny do szkła. 1/2 wsadu to ściema, ale funkcje skracające czas pracy zmywarki mogą się przydać w czasie imprezy. i pamietaj że program szybki nie ma suszenia, i nie ma namaczania wstępnego.

Dzięki za podpowiedz!!!no wiadomo moze przesadziłem z tymi 5dniami ale późno bywamy w domu i jesteśmy mało jadki więc jest mało do zmywania:)

Czy mogę mieć prośbę 1igor1 jaką zmywarkę boscha z panelem, 60cm być wybrał będąc na moim miejscu???cena do 3tys.

Z góry dziękuje za radę!!!

Edytowane przez kingvince

Dzięki za podpowiedz!!!no wiadomo moze przesadziłem z tymi 5dniami ale późno bywamy w domu i jesteśmy mało jadki więc jest mało do zmywania:)

Czy mogę mieć prośbę 1igor1 jaką zmywarkę boscha z panelem, 60cm być wybrał będąc na moim miejscu???cena do 3tys.

Z góry dziękuje za radę!!!

Dosyć ciekawa propozycja w segmencie wysokim jest ten model Bosch SMV69M40EU, Ma wszystko co powinna mieć porządna zmywarka. wszystkie dane techniczne masz tu

Witam

Ale się temat rozkręcił.Jakiś czas temu i my wybieraliśmy sprzęty, już z nich korzystamy ale dopiero od miesiąca więc nie wszystko porządnie przetestowane. Generalnie ze wszystkich sprzętów jesteśmy zadowoleni.

Lodówka Beko GNE 134620X - 4 drzwiowa - niesamowicie pojemna z automatyczną kostkarką (ale kostkarka jest w środku - trzeba otworzyć zamrażarkę żeby się do niej dostać) na zewnątrz jest tylko dystrybutor wody - nie korzystamy z niego, może w lecie to się zmieni. Ma jeszcze jeden fajny bajer połowa zamrażarki ma regulację temp. min -6 max 10stopni więc można jej używać jako lodówki.

Okap Amica OKC 951S fantastycznie się prezentuje i spełnia swoje zadanie.

Płyta indukcyjna Amica PI 6511SF - sterowanie sliderem bardzo wygodne, wygląd też super (nie ma kółek które zwykle wyznaczają pola - są tylko 4 maleńkie trójkąciki).

Piekarnik Samsung BT62TDBCT - dzielona komora się przydaje, już kilka razy piekliśmy 2 potrawy jednocześnie, szybko się nagrzewa, łatwo się czyści.

Mikrofala Samsung FG 87KUST - wszystko ok, używamy do odgrzewania i rozmrażania.

Zmywarka Siemens SN66MO95EU - szuflada na sztućce - super, niebieskie światełko informujące o tym że pracuje - super, wstępnego zmywania nie używam, dobrze dosusza (po zmianie ustawień - wcześniej używałam ekstra suszenia), używam też strefy intensywnej, programu intensywnego 70st. użyłam 1 raz bo domywa na eco, auto i łagodnym, przydaje się też regulacja wysokości kosza górnego. Mam tylko taki problem że czasami na szkle pozostaje taki szary osad, wydaje mi się że to kwestia ilości użytego proszku do zmywarki, poobserwuję to może będę wiedziała ile go sypać żeby było dobrze.

Pralka LG F1480TDS Bardzo pojemna, pięknie dopiera, często używam prania parowego.

Witam.

Muszę się zdecydować na płytę indukcyjną z możliwością podłączenia pod 230V.

Zastanawiam się nad trzema modelami z firmy Amica:

PI 6509 L

PI6512TF

PI6508TK

Co o nich sądzicie? A może jakieś inne propozycje?[/Quote]

Najpierw musisz sie dowiedzieć jaki masz kabel i zabezpieczenie. Bo płyta AMICI PI6509 jest napradę na 230 (podłączana do gniazdka) i działa na zabezpieczeniu 16A, i można ją wpiąć w kazde gdniazdko ale, na tej płycie nie załączymy 4 palników na raz na maxymalnej mocy. Ona liczy moc z poszczególnych pół i nie pozwoli przekroczyć 3,5kW. Czyli działają wszystkie 4 pola na raz ale z małą mocą. Mam nadzieję że wytłumaczylem to w miare jasno

Dwie pozostałe płyty to płyty na siłę ale z możliwością podpięcia pod 230V ale wtedy kabel musi mieć 3x4mm2 i zabezpieczenie min 30A moc to 7,0-7,5kW mało jaka instalacja to wytrzyma przy normalnym okablowaniu

Wiem że niektórzy ludzie podłączają taką płytę pod normalne gniazdko ale wtedy jak załączysz więcej niz 2 palniki na max to wywala zabezpieczenie, wiec raczej mało komfortowe w obsludze.

Pi6509 sama dba żeby nie przekroczyć mocy

Witam,

Muszę zdecydować jakie agd do kuchni.

Wstępnie po wizytach w sklepach z agd wybrałam dwa zestawy:

*BEKO: *

Lodówka: GNE 60500X lub GNE 114612X

Zmywarka: DIS 5831

Piekarnik: OIM 25500X

Płyta: HIS 64221S lub HIS 64220S

Okap: CTB 6407 X

Mikrofalówka: MWC 2010 EX

*MASTERCOOK: *

Lodówka: LCV-920 NFX VAC lub LCTD-920 NFX

Zmywarka: ZBI-11478 IT lub ZBI-11456 IT

Piekarnik: MF-815 ATCX lub MF-870 ACTX

Płyta: 4MI-4GLSTX lub 2CMI-4GLST lub 4CMK-4GLS lub 2CMI-4GLS

Okap: WT-Smel 60X

Mikrofalówka: MM-17GEX

Proszę o opinie, czy któryś z nich jest ok, a może powinnam wybrać zupełnie inną firmę,

Pozdrawiam,

Igor, dzieki za pomoc w wątku z lodówkami ;) potrzebuję jeszcze pomocy przy wyborze okapu. Szukam czegoś nie zadrogiego (wyciąg -bo podłączenie do komina) , wydajność ok 400m3-450m3. W miarę cichy i trwały. Nie musi być ładny bo będzie obudowany jak szafka (czyli będzie widać spod i ewentualnie panel setrowania). Pomożesz coś namierzyć do minimalistycznej kuchni?

minimalistyczny to ots 615, 53dB 350m3/h

lepszy ots 625 59dB 550m3/h

ale wybrałbym osobiście Hotpointa hałas - 49db, wydajność 295m3/h

bosch - 52dB 400m3/h - fajny bo caly do zabudowy

zazwyczaj hałas jest mocno powiązany z wydajnością.

Jak masz kuchnię zamkniętą, to w największym uproszeniu wydajność to powinna być powierzchnia x10.

Zwróć też uwagę na to że okap raczej rzadko się używa na najwyższym biegu a głośność z reguly jest podawana dla max. mocy

Po długich poszukiwaniach moje typy to:

PIEKARNIK - Samsung FQ 115 T001 - piekarnik z mikrofalą - nie mam miejsca na osobną mikrofalę, podobne modele z Siemensa są 2 razy droższe :)

PŁYTA - Samsung CTI 613 GIN

OKAP - Ciarko Black PEarl 60 cm

ZMYWARKA - Electrolux ESL 68070 R - główne kryterium - cicha ;)

LODÓWKA - Electrolux ERN 29750 (ewentualnie 29770, lub 790) - podobno również cicha :)

PRALKA - Samsung Eco bubble WF 0602WKE - z serii Slim, gdyż mam mało miejsca w pralni ;)

CO O tym sądzicie?Jeśli ktoś ma jakieś doświadzenia z wyżej wymienionym sprzętem - proszę o opinie :)

Witam

Mam lodowke Gorenje ora ito Dzis rano jak wstalam uslyszalam takie glosne bulgotanie jakby brak wody w rurkach lub cos podobnego Wiem zer lodowki no frost sa glosne ale to byl jakis inny odglos Teraz chodzi non stop buczy i nie wylacza sie Zawsze po chwili chlodzenia sie wylaczyla tera nie Lodowka jest nowa Uzywamy ja 4 miesiace

Czy ktos moze mi poradzic co mam zrobic i co to moze byc?

Witajcie, śledzę forum od kilku dobrych tygodni gdyż w ciągu 2 tygodni czeka mnie zakup całego AGD do nowego mieszkania.

Oto wybrańcy, wdzięczny będę za każdą uwagę.

1. Okap - Faber Cubia 45 White Gloss

2. Płyta - indukcja Gorenje IT641ORA-W lub tańsza IT6SYW - musi być biała koniecznie

3. Piekarnik - Samsung FQV213G001 - do zabudowy w słupku

4. Mikrofala - Samsung FW213G001 - j.w. słupek

5. Lodówka - Electrolux ERN29750

6. Zmywarka - Bosch SMV 50E10 lub coś może poradzicie w podobnej klasie

Pozdrawiam