Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do nardi to maja sliczne kolory piecy ale uchwyt przy piekarniku jest tak przerazliwie zloty i rzuca sie w oczy :roll: jak kolczyki na uszach cyganki. Co do jakosci to sa bardzo dobre, bo duzo w pracy piecy retro nardi sprzedajemy.

Ale czy są dobre? bo to że się dużo sprzedaje to akurat żaden wyznacznik jakości. Ludzie różne g... kupują.

Witam Serdecznie Wszystkich :)

Zwracam się do Wszystkich, którzy ostatnio kupowali sprzęt agd oraz do wszystkich, którzy są na bieżąco w temacie.

Proszę o pomoc, ponieważ nie mam zielonego pojęcia w tym temacie a za 2 dni przychodzi gościu od kuchni na pomiar.

Mam do wydania nie więcej niż 3000 zł i za tą kasę chciałabym:

Lodówkę wolnostojącą w kolorze inox – wysokość 160 -170 cm.

Do zabudowy:

Płytę gazową w kolorze inox – z zabezpieczeniem przeciw wypływowym i przednim sterowaniem.

Piekarnik elektryczny ( inox) najlepiej tej samej firmy, co płyta z termo obiegiem i z osprzętem ( blaszki itp.), bo słyszałam że nie do wszystkich dają.

Proszę o podanie firmy i symbolu danego sprzętu.

Przepraszam z kłopot i serdecznie pozdrawiam.

Anula

Witam Serdecznie Wszystkich :)

Mam do wydania nie więcej niż 3000 zł i za tą kasę chciałabym:

Lodówkę ...

Płytę gazową w kolorze inox ....

Piekarnik elektryczny ( inox)...

Ja sie zmieściłam w takiej kwocie, tylko nie wiem co to jest to przednie sterowanie w płycie?

Piekarniki to teraz chyba wszystkie maja termoobieg.

Kupiłam lodówke Samsunga,bodajże RL-36SBMS (w Avansie za ok. 1500 zł). Akurat wprowadzali troche ulepszona wersje tego modelu, stąd okazyjna cena. Drzwiczki ma blaszane (jasne), boki szary plastik.

Płyta i piekarnik (każde z własnym sterowaniem) Elektrolux-a (EHG671X i EOB3612X). Zestaw ten kupiłam w Conforamie, co jakiś czas jest promocja za ok. 1300 PLN zestaw :-). Ale w internetowych sklepach teraz nawet taniej mozna poszukać.

A okapu nie kupujesz?

Aha, chciałam Cie jeszcze na jedno uczulić - najtańsze płyty gazowe często nie maja zapalarki w pokretle (tylko osobny guziczek), dla mnie akurat to było nie do przyjęcia.

Pozdrawiam

zielony_listek

Płyta i piekarnik (każde z własnym sterowaniem) Elektrolux-a (EHG671X i EOB3612X).

A tak jeszcze odnośnie piekarnika. Wczesniej miałam kuchenkę z bajeranckim piekarnikiem - termoobieg, grill, płyty katalityczne, zegar, programator. No hit techniki (oczywiście sprzed kilku lat :-). Grilla i programatora nie użyłam ani razu. Ten nowy Elektrolux ma tylko podstawowe funkcje, ale nieczego mi nie brakuje. No może na początku z przyzwyczajenia patrzyłam na piekarnik żeby godzine sprawdzić :-) Ale zegar na ściane zlikwidował ten problem :-)

Pozdrawiam

zielony_listek

Zajrzyj sobie np na http://www.megamedia.pl lub http://www.agdpolska.pl lub na strone Euro agd Awans , zobacz co jest i w jakich cenach , specyfikacje masz tam podane .

Warto też po wyborze kilku modeli użyć porównywarek cen dostepnych w internecie, np. http://www.skapiec.pl. Ja tak znalazłam bardzo tanią hurtownię blisko domu (ale nieźle zakamuflowana, nie zauważyłam jej wczesniej nigdy :-)

Co do lodówek inox to nie objdzie się bez pochodzenia po sklepach - niestety blachy maja bardzo różne kolory, a boki tez bywaja różne - na zdjęciach tego nie widać.

Pozdrawiam

zielony_listek

• 3 weeks później...

Zastanawiam się z jakimi producentami mam się rozglądać. Piekarnik nie musi być super, bo "raz do roku" korzystam z niego. Potrzebuję takiego sprzętu:

- okap

- płyta gazowa

- piekarnik

- zlewozmywak

- zmywarka

W sklepie gdzie robiłam przykładowy projekt kuchni pan polecił mi takich producentów:

- okap TEKA NC90 GLAS

- zlew FRANKE

- zmywarke BOSH ale nie wiem czy zmieszczę się w cenie, bo na to mam przeznaczone ok2000 - 2300zł.

- płyta gazowa ARISTON

- piekarnik ARISTON

Co o tym zestawie sądzicie?

Mam bardzo podobny zestaw:

okap amica

zmywarka siemens (to jest to samo co bosch)

płyta gazowa Ariston

piekarnik amica

ogólnie jestem zadowolony ale do piekarnika musiałem wezwać serwis drobny problem z zawiasami także do okapu ma przyjechać w przyszłym tygodniu także jakaś pierdoła ale ja poraz drugi chyba bym amiki nie kupił.

Co do płyty i zmywarki jestem bardzo zadowolony i mogę polecić.

Jedynie zaznaczę że w zmywarce mam wrażenie że ważne jest jak największa możliwość dostosowania wnętrza do potrzeby danej chwili, więc jak najwięcej składanych elementów.

No tak, ale przeważnie jedna firma nie jest dobra we wszystkim. W zmywarka to wiem, że Bosch i Siemens są super i jakbym wszystko chciała z tej firmy to niestety zabrakło by mi na meble. Z Aristona planuję kupić płytę i piekarnik a napewno bym już nie kupiła zmywarki z Aristona. Więc ciężko jest ze sprzętem z jednej firmy. Takie jest moje zdanie. Napewno fajnie wygląda kuchnia jak wszystko jest z jednej firmy i serii, ale ja wolę mieć sprzęt z różnych firm a dobry, bo i tak nie mam otwartej kuchni.

Zmywarka Simens lub bosch polecam. Moja matka ma od 10 lat nigdy nic sie nie stalo. Ja kupilem bosch do zabudowy jak tj z listwa sterujaca u góry, jak zamkniesz drzwiczki to nic nie widac cena 1800 zl bruto w sklepie nie dla idiotow :D

mam kuchnie otwarta piekarnik amica w osobnej szafce czarny

super pasuje do plyty canndy tez czarnej wpuszczonej w blat, okap tani chiniski fajnie wygladal ale jest akt glosny ze nadaje sie do wymiany. Skapy dwa razy traci :D

pozdrawiam i szukaj sprzetu na internecie, szukaj promocji w duzych sieciach. Piekarnik kupiel w kredycie bez odsetek majac 300 zl w kieszeni i juz zapach ciasta jest w domu

pozdrawiam

• 1 month później...

Jak w temacie jestem w zasadzie na takim etapie, że lada dzień musze zamawiać cały sprzęcik do kuchni. W ostatni tydzień czerwca wchodzą mi montować kuchnie no i sprzęcik musi być przygotowany. Tak czy inaczej okap już zamówiony: Falmec Mercurio 90, piekarnik z płytą też już wybrałem: Boscha HEV434350 + płyta NPF651A01E (te modele chocby ze względu na wózek pierkarnika który wydaje się być bardzo funkcjalnalną rzeczą) Lodówkę weźmiemy prawdopodobnie Electroluxa ERB3445X (firma polecana przez wszystkich dookoła plus ten model ze względu na wysokość i kolorystykę). Co do zmywarki to mam cały czas dylemat. Generalnie skupiam się na firmach Siemens i Bosch. Początkowo wybrałem model Siemens SF64T352EU ze względu na:

- szerokość 45 - tylko taka wchodzi w grę do mojej kuchni

- firmę jako zdecydowanie polecaną w tym segmencie

- energooszczędność AAA

- panel zintegrowany

- half load , który po dyskusjach w sumie okazał się mniej istotny bo i tak zużycie jest na podobnym poziomie co przy myciu całoscią plus la tej wielkosci zmywarki raczej bezużyteczne

Teraz waham się, czy nie wybrać innego modelu. Polecany jest system Vario Speed, który faktycznie wpływa na oszczędność, ale widzę go tylko w droższych modelach a rozglądałem się raczej za modelem do góra 2000-2100. Może ktoś doradzi mi czy jakiś inny model wybrać spełniający wymienione przeze mnie warunki??? Oczywiście może być Bosch, który ponoć ma adekwatne modele za tańsze pieniąćki ale jakoś nie mogę nic znaleźć sensownego. Będę wdzięczny za rady (co do pozostałych w sumie też bo poza okapem jeszcze nie kupione) . Z góry dzięki. W tym tygodniu muszę zamówić już więc please doradźcie