Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

raczej te dwie firmy są na podobnym poziomie, co do pojedynczych rusztów ... mit, zazwyczaj powierzchnia czynna gdzie stoją garnki wiele się nie różnią od zwyklego pdwójnego rusztu od pojedyńczego. jak położysz na kraju to i z jednego i drugiego garnki mogą spaść. ja bym bardziej patrzył na wygląd

No cóż dla kilku klientów z którymi rozmawiałem , wcześniej użytkowali płyty(kuchnie) z tradycyjnym rusztem ,a następnie zakupili z pojedynczymi i nie są zadowoleni -

nie jest to mit.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no cóż, sprawdzałem już z niejednymi klientami czy ten ruszt jest mniejszy - i okazywało się że nie raz te ruszty pojedyncze są nawet większe (chodzi o długość i szerokość ramion) od standardowego. Np. płyta whirlpoola akt 414nb i płyta amica pgx6411. także to jest nasze odczucie że jest mniejsze czy też bardziej wywrotne. Niestety ale wzrok ludzki pewnymi zabiegami jest łatwo oszukać. Tak samo jak można pomieszczenie pewnymi zabiegami powiększyć lub pomniejszyć ale tylko optycznie. To samo jest z tymi rusztami. Na pewno znajdą się klienci którzy będą uważać że jest gorzej, ale u mnie więcej klientów sobie to chwali...

co do grzania wody, to z punktu widzenia czystości naczyń nie ma znaczenia jak jest grzana ta woda.

Co do zmywarki to bosch zdecydowanie najgorzej wyposażony po za tym z tego co kojarze to juz wyszła z produkcji. W whirlpoolu czy electroluxie za mniejszą kasę masz lepiej wyposażone zmywarki. O tych modelach pisałem kilka postów wyżej

Ograniczenie się do Beko i mastercooka to za karę?

Witam,

Nie za karę, mam w domu pralkę tej firmy od 5 lat, sprawuje się idealnie, po takim czasie wygląda jak nowa, a używam jej często, bardzo często - 5 prań na tydzień minimum.

W sklepach też polecają tą firmę, nawet bardziej niż np. gorenje nad którym też myślałam.

Pozdrawiam,

Zasłonięta nie jest - zabudowa jest zgodnie z instrukcją tj. nie w jednej płaszczyźnie - Małż ogląda właśnie od spodu zmywarkę i wg niego nie ma tam żadnej diody która dawałaby światło:-( więc stwierdził, że nasz model nie ma tej funkcji - jeśli nie ma to po co piszą o niej na stronie Bosch i w innych specyfikacjach dot. tego modelu:-( Będę jutro dzwonić na infolinię zobaczymy czego się dowiem - nie ukrywam, że zależało mi na tej funkcji:-(...ehhh...czy ja nie mogę się po prostu cieszyć nową kuchnią

I co wyszło z tym infolight???

Poszukuje okapu do zabudowy coś w stylu Hotpoint Ariston ag 2m.

Główne kryteria to szer 60cm, oświetlenie z przodu, dobry wyciąg przy cichej pracy.

Co polecasz Igor ?

Chyba się wtrącę :)

Jeżeli chcesz coś w miarę cichego i 60 cm to raczej wybór okapu do wbudowanie nie będzie najlepszym pomysłem. Tym bardziej że (sugerując się wybranym przez Ciebie modelem) w porównywalnej cenie jedynie okapy kominowe będą spełniały twoje wymagania. Z drugiej strony napisz jak duża jest kuchnia a najlepiej wrzuć schemat pomieszczenia :)

andrew jak znajdę trochę czasu to poszukam czegoś, napisz tylko czy teleskopowe też wchodzą w grę

popey ... po co ci schemat kuchni to wyboru okapu?? przecież okap dobiera się do kubatury kuchni. z drugiej strony zawsze można wziąć okap o większej mocy i będzie on wydajniejszy na 1 biegu.

andrew jak znajdę trochę czasu to poszukam czegoś, napisz tylko czy teleskopowe też wchodzą w grę

popey ... po co ci schemat kuchni to wyboru okapu?? przecież okap dobiera się do kubatury kuchni. z drugiej strony zawsze można wziąć okap o większej mocy i będzie on wydajniejszy na 1 biegu.

Jak to po co. Chociażby po to żeby uniknąć niepotrzebnych pytań:)

hmm, dziwne, jeszcze nigdy żadnego klienta nie pytałem o schemat kuchni do wyboru okapu na ale cóż, może o czymś nie wiem, dla mnie ważne jest jaki typ okapu (do zabudowy, teleskopowy, kominowy, wyspowy, podszafkowy) oraz powierzchnia kuchni - chociaż i tak zawsze wolę dać większy, żeby na 1 i 2 biegu gdzie okap jest jeszcze w miarę cichy była dobrze przewentylowana kuchnia.

- chociaż i tak zawsze wolę dać większy, żeby na 1 i 2 biegu gdzie okap jest jeszcze w miarę cichy była dobrze przewentylowana kuchnia.

i to jest bardzo słuszne spostrzeżenie, wole kupić "za duży" niż używać 3 biegu i słuchać jego wycia,

teleskopowy raczej nie wchodzi w grę, no chyba że mi się spodoba, kuchnia ma ok 7m2

wg, producentów okap do twojej kuchni powinien mieć w granicah 200m3, ja bym go przwymiarował do ok 350-400, wtedy będzie mógł wydajnie pracować na 1 i 2 biegu

z okapów teleskopowych polecilbym ci ten można go zabudować tak że jak jest schowany to nie widać tego panelu z przodu. a jak trzeba to go sobie wysuwasz

do zabudowy polecałbym ten

dzięki za wyszukanie, różnica w cenie na korzyść amici i to zdecydowanie, za boschem przemawia fakt, że można go wysunąć w razie potrzeby, z drugiej strony cena nie jest aż tak kosmiczna, patrząc na fakt, że to zakup na parę lat. A coś w stylu boscha, by się znalazło godnego uwagi, aby zrobić mu konkurencję?