Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Obejrzyj beko HIZG 64121 SX na pewno bardziej funkcjonalne niz amika

Okap coś np hotpoint ahs 2 fm inox lub gorenje dfg 6156 amica też może być :) Postaw raczej na jakość wykończenie (solidniejsza konstrukcja, grubsze blachy, mocniejsze prowadnice itd) dodatkowo wybierz coś z dwoma silnikami :)

Może być też samsung :)

Bardzo Ci dziękuję, Popey :hug:

Obejrzałam Beko HIZG 64121 SX i to jest właśnie to, czego szukałam :D Jeśli chodzi o ustawność to ta płyta wygrywa ze wszystkimi innymi gazówkami 60 cm, jakie udało mi się obejrzeć, wymierzyć, przymierzyć... Podoba mi się wykonanie rusztu, solidne pokrętła - mam nadzieję, że tak samo będę zachwycać się tym modelem po paru miesiącach użytkowania :)

Z okapem nie poszło mi już tak dobrze. W sklepach stacjonarnych trudno było znaleźć zaproponowane przez Popey'a modele. Za tydzień będę miała montowane szafki, więc nie mogę dłużej szukać i zastanawiać się - muszę dzisiaj złożyć zamówienie.

Bardzo starałam się znaleźć coś, co będzie pasowało do podpowiedzi Popey'a i przy okazji udało mi się zrobić z siebie idiotkę w jednym z tych sklepów, co to nie dla idiotów ;-) kiedy nie umiałam rzeczowo odpowiedzieć miłemu sprzedawcy oraz własnemu mężowi, czemu w tak małej kuchni chcę montować okap o tak dużej mocy i dlaczego tak bardzo upieram się na dwa silniki, ale jednocześnie ma być możliwie najciszej :cool: Nie mając nic mądrego do powiedzenia, użyłam najmocniejszego argumentu: "Bo taki mi się podoba" - i żaden z panów nie chciał już dłużej ze mną dyskutować. W końcu wybrałam Samsunga HB6247SX - to jedyny z proponowanych przez Popey'a okapów, jaki udało mi się w realu obejrzeć i jakoś najbardziej mi przypadł do gustu. Moja kuchenka jest malutka, 25 m3, czyli wyciąg powinien mieć wydajność ok. 300-400 m3/h. Ten ma 470 m3/h i podobno hałasuje jedynie na 47 dB (i ku złośliwej uciesze Małża - ma tylko jeden silnik). Może będzie dobrze - trudno - klamka zapadła.

Raz jeszcze dziękuję za pomoc :D

A tak w temacie Samsunga: zastanawiam się nad piekarnikiem BT62TDBCT . Wcześniej rozważałam Amicę (najważniejsze: teleskopy, czyszczenie parą, a przy tym atrakcyjna cena), ale z drugiej strony chętnie oddałabym termosondę za możliwość jednoczesnego przygotowywania dwóch dań. A może jakiś inny model? Mój piekarnik naprawdę nie musi wygrywać melodii, ani filmować potraw :rolleyes:

Edytowane przez Damroka_

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam !

W następnym tygodniu muszę zakupić sprzęt do właśnie "tworzonej" zabudowy kuchni

proszę więc fachowców o opinię na temat dokonanego przeze mnie wyboru:

Zmywarka: Siemens SN66T095EU

Płyta indukcyjna: Mastercook I4DE64Z2S

Lodówka: Siemens KG46NH70

Piekarnik: Samsung BQ1D4T081

Okap: SIRIUS SL 907 52cm

Kuchenka mikrofalowa do zabudowy: SAMSUNG FG87SUST

a może macie jakieś sugestie odnośnie zmiany na inne modele w podobnej półce cenowej

Z góry diękuję a porady

Witam.

Widziałem w poprzednich postach, że kilka osób pytało o piekarnik Bosch HBA23B262E.

Mam pytanie, do użytkowników lub osób które wiedzą na 100%, o funkcję opóźnionego startu (czasu zakończenia). O ile można przesunąć ten czas ? Czy jest to czas do 24 godzin, czy krótszy ? W jednym z piekarników (innej firmy) ten czas był programowalny do 24h, jednak funkcja przestawała działać (piekarnik nie uruchamiał się) po upłynięciu 6godzin, stąd pytanie.

Zależy nam na tej funkcji gdyż w pralce (Hotpoint-Ariston) działa wyśmienicie i jest przez nas używana.

Pozdrawiam.

Witam:cool:, jestem właśnie przed zakupem nowego sprzętu agd:eek:. Mam kilka typów odnośnie zmywarki(do 1500 zł.), lodówki - side by side (do 3000 zł.), piekarnika (zintegrowanego lub nie z kuchenką mikrofalową 1000-1600zł.) oraz okapu(do 400 zł.). Prosiłbym o porady zarówno sprzedawców, doradców, monterów jak i przede wszystkim użytkowników poniższych sprzętów:stirthepot::bash::stereo:. Swoją wiedzę oparłem na ranakingach i różnych testach pisanych, więc nie wiem na ile są one wiarygodne w praktyce:jawdrop: - wiadomo marketing. Oto moje typy:

ZMYWARKI:

1.Bosch SMV 50E90EU

2.Bosch SPV50E00 EU

3.Electrolux ESI 65060 XR

4.Electrolux ESL 65070

5.Electrolux ESL 67070 R

PIEKARNIKI:

1.Electrolux EOB 33100 X

2.Bosch HBA 23B262E

3.Whirlpool AKZ 237 IX

5.Electrolux EOB53102X

czy może lepiej piekarnik ze zintegrowaną kuchenką mikrofalową? coś z tych dwóch modeli:

Samsung FQ 115T001

Samsung FQ159UST

LODÓWKI SIDE BY SIDE:

1.Samsung RSH5STTS

2.Samsung RSH5UTPN

3.Samsung RS-H 5 UTTS

4.LG GR-L207FLQA

5.Whirlpool WSE 5530 S

Okap - MAAN Vertical 60 czarny

Za wszelkie porady i opinie będę bardzo wdzięczny :wave:poza tym uważam, iż przydadzą się one również innym użytkownikom tego forum. Pozdrawiam:cool:

Witam i ponawiam pytanie - może jednak ktoś się wypowie w temacie !

W tym tygodniu muszę zakupić sprzęt do właśnie "tworzonej" zabudowy kuchni proszę więc fachowców o opinię na temat dokonanego przeze mnie wyboru: Zmywarka: Siemens SN66T095EU

Płyta indukcyjna: Mastercook I4DE64Z2S

Lodówka: Siemens KG46NH70 Piekarnik: Samsung BQ1D4T081

Okap: SIRIUS SL 907 52cm

Kuchenka mikrofalowa do zabudowy: SAMSUNG FG87SUST

a może macie jakieś sugestie odnośnie zmiany na inne modele w podobnej półce cenowej Z góry dziękuję a porady

Witam,

Zerknijcie proszę ona zestaw nad którym się zastanawiam:

Piekarnik: Samsung BQ2D7G144

Mikrofala: Samsung FW213G001

Zmywarka: Siemens SN66E002EU

Płyta indukcyjna: Teka IR 641

Lodówka: Liebherr ICUNS 3023 Comfort

Okap: Berg Grip 60

Co o tym sądzicie??

Jakieś uwagi, sugestie, a może polecacie inne modele?

Witam, jestem właśnie przed zakupem nowego sprzętu agd. Mam kilka typów odnośnie zmywarki(do 1500 zł.), lodówki - side by side (do 3000 zł.), piekarnika (zintegrowanego lub nie z kuchenką mikrofalową 1000-1600zł.) oraz okapu(do 400 zł.). Prosiłbym o porady zarówno sprzedawców, doradców, monterów jak i przede wszystkim użytkowników poniższych sprzętów. Swoją wiedzę oparłem na ranakingach i różnych testach pisanych, więc nie wiem na ile są one wiarygodne w praktyce - wiadomo marketing. Oto moje typy:

ZMYWARKI:

1.Bosch SMV 50E90EU

2.Bosch SPV50E00 EU

3.Electrolux ESI 65060 XR

4.Electrolux ESL 65070

5.Electrolux ESL 67070 R

PIEKARNIKI:

1.Electrolux EOB 33100 X

2.Bosch HBA 23B262E

3.Whirlpool AKZ 237 IX

5.Electrolux EOB53102X

czy może lepiej piekarnik ze zintegrowaną kuchenką mikrofalową? coś z tych dwóch modeli:

Samsung FQ 115T001

Samsung FQ159UST

LODÓWKI SIDE BY SIDE:

1.Samsung RSH5STTS

2.Samsung RSH5UTPN

3.Samsung RS-H 5 UTTS

4.LG GR-L207FLQA

5.Whirlpool WSE 5530 S

Okap - MAAN Vertical 60 czarny

Za wszelkie porady i opinie będę bardzo wdzięczny poza tym uważam, iż przydadzą się one również innym użytkownikom tego forum. Pozdrawiam

Witam serdecznie:)

Jestem nowa na forum i postanowliłam się do Was zgłosić za namową męża, bo uważa, że na pewno mi poradzicie w urządzaniu naszego domku:)

Kupiliśmy stary domek z lat 70 do remontu i już jesteśmy na etapie końcowym wymiany rur, elektryki itp, zatem trzeba rozglądać się za urządzeniem kuchni. Teraz mamy starą kuchnie gazową po byłej właścicielce, ale stoi ona w miejscu naszej obecnej łazienki, zatem aby móc żyć normalnie trzeba w końcu pomyśleć o kuchni. I tu mam dylemat. mieliśmy zupełnie zrezygnować z kuchni gazowej, na rzecz płyty indukcyjnej...ale mąż obawia się opłat, które w niedługim czasie maja sie pojawić w związku z podyżkącen za elektryczność. Więc zaczynamy rozważać kwestię kupna zwykłej kuchenki. Jednak wiem, że jest coś takiego jak płyta gazowa. i Chciałabym się dowiedzieć jakie są Wasze doświadczenia w tym zakresie. Wady i zalety tego sprzętu.dziękuje :)

Czy ktoś posiada lodówkę BEKO GNA 134620X? Proszę o podzielenie się wrażeniami z użytkowania ;) Planuję zakup GNE 134630X ale nie do końca ufam tej marce ;) Niemniej jednak 4 drzwi i brak słupka środkowego kusi ale wolałbym nie wyrzucić 6 tys zl w błoto :)

http://www.beko.com.pl/produkt/432/gne_134630_x

81marek - w każdej grupie przedstawiłeś kilka produktów różniących się parametrami, funkcjonalnością i ceną.

Dobrze by było napisać na czym Ci zależy w każdej grupie, bo tak nie wiadomo jakie masz priorytety i co jest dla Ciebie ważne...

Po pierwsze - trwałość

po drugie - cena

po trzecie design

co do piekarnika to pytanie czy warto brać z mikrofalówką, bo jest to raczej nowość nie wiem na ile sprawdzona?

Pozdrawiam:cool:

Edytowane przez 81marek

81 marek,

Trawałości nikt Ci nie zagwarantuje, design - sam wiesz co ci sie podoba co nie.

Zostaje cena - wybierz najtańsze sprzęty z tej listy.

Co do piekarnika z mikrofalówka - to nie nowość, na rynku od kilku lat dostępne.

Sama bym nie kupiła, bo 1. cena - są dużo droższe od standardowych piekarników, 2. zazwyczaj są kompaktowe, 3. Nie chciałabym piec przy użyciu mikrofal.