Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kuchenka gazowo elektryczna ( najlepiej do zabudowy ) tak do 1500-1600zł

Amica GHI 85312A - 1500,-

Zmywarka (do zabudowy 60cm) tak do 1200-1300zł

Hotpoint Ariston LFTA+H204 - 1300,-

Okap ( raczej do zabudowy) 200-350 zł

Neto QS 10.6T - 390,-

Pozdrawiam

A.Marszałek

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie chodziło o znaczek, tylko czy np. taki okap bedzie dawał rade w kuchni gdzie przychodzi sie palić papierosy(jedyne miejsce w domu).

To zależy :) przy małym pomieszczeniu i niskim biegu będzie ok ale jeżeli zależy Ci na czymś co szybko usunie dym papierosowy z kuchni to nie oszczędzaj zbytnio :) a tego okapu neto na pewno nie polecę osobie która zamierza używać go tak często jak Ty.

a tego okapu neto na pewno nie polecę osobie która zamierza używać go tak często jak Ty.

O RLY? dlaczego??

A okap Elica czy wart zachodu?

Tak, owszem - zależy od modelu.

Poszukuje tez indukcji piekarnika zmywarki mikrofalowki.Wszystko do zabudowy.Biore pod uwagę firmę Electrolux Miele Siemens Bosch.Jakies sugestie moze porady?

Electrolux. Najlepszy stosunek cena-jakość.

Electrolux. Najlepszy stosunek cena-jakość.

Zgadzam się ale nie do końca.

Miele raczej bym nie polecił ale Bosch i Siemens jednak piekarnik mają moim zdaniem lepiej wykończone w wyższych modelach a raczej o takich rozmawiamy. Dodatkowo zmywarki jednak jakosciowo są lepiej wykonane.

Jakość tego modelu Neto nie jest zła - za to ma dużą wydajność przy niskim hałasie - fakt - można kupić coś "ładniejszego" i 2-3x droższego.

kol. popey111 - poruszyłeś ważny aspekt - zależy o jakich modelach klasowo rozmawiamy - czyli co "fajna kobieta" chce kupić i jaki ma na to fundusz.

Zakładam, że względu na marki wymienione w zapytaniu (zasadniczy rozstrzał od Eluxa do Miele) że nie wiadomo co chce ale o tych markach słyszała - pytanie czy wie ile kosztuje zestaw z Miele (też nie polecam) a Bosch i Siemens wymieniają wszyscy bo to "dobre i niemieckie" :bash:

I trzeba się zastanowić jak i do czego będzie wykorzystywać sprzęt. Sporadycznie czy codziennie obiad dla 5-cio osobowej rodziny...

Jeśli porównujemy "wyższe modele" to electrolux nie ma się czego wstydzić względem Siemensa a jak porównamy ceny... to w ogóle wejdźmy na Franke :D

za to w klasie średniej - Elux bije na głowę BSH i cenowo i jakościowo

Nie uważam po prostu żeby było warto oszczędzić te 300 zł na okapie.

Tutaj liczy się jakość wykonania która skutkuje dużo wyższym komfortem użytkownika podczas korzystania z urządzenia .

:) a ten okap Neto poza niską ceną i wydajnością niestety nie ma innych plusów.

Zgadzam się. I w większości wypadków to wystarcza ;)

W wypadku okapów teleskopowych :) to jednak często za mało :) potrafią szybko zacząć bardzo hałasować a cienka blacha z jakiej są wykonane tanie modele wpada w wibracje przez co okapy bardzo głośno pracują. Mógłbym się dalej rozpisywać ale chyba nie ma sensu.

A ja poprosze o opinie jesli ktos zna te urzadzenia

Lodowka Beko CNE 47520GB

Piekarnik Samsung BQ1D6G144

Mikrofala Samsung FW213G144

Zmywarka Bosch SMV53L10EU

Indukcja Whirlpool ACM795BA

Zamień jeszcze zmywarkę na coś innej firmy w podobnej cenie (whirlpool,beko, electrolux) i będzie fajny zestaw.

W tej chwili mam straszne rozproszenie bo z,wywarka Bosch piekarnik AEG płyta Electrolux okap Teka niby wszystko sie sprawuje bez zastrzeżeń bo uzyskujemy juz ponad 10 lat ale w nowym domku chciałabym chyba mieć wszystko z jednej firmy? Nie wiem czy jest to możliwe czy w ogóle dobrze kombinuje? Kuchenkę mikrofalowa w tej chwili ma wolnostojaca a w nowym domku będzie do zabudowy więc chyba musiałaby być tej samej firmy co piekarnik bo bedą zamontowane pod sobą.

Zamień jeszcze zmywarkę na coś innej firmy w podobnej cenie (whirlpool,beko, electrolux) i będzie fajny zestaw.

Przyznam szczerze że teraz to już musztarda po obiedzie bo już kupiłem te sprzęty a napisałem bo chciałem zobaczyć czy dokonałem słusznego wyboru.

A możesz napisać dlaczego miałbym zamienić zmywarkę tak z ciekawości pytam

Czeka mnie zakup sprzętu do nowego mieszkania. Proszę o opinie na temat wyboru i ewentualne sugestie :)

lodówka Electrolux ENN 2853 COW

Płyta Indukcyjna TEKA IR 641

piekarnik SAMSUNG GEO BF1C6G080

okap teleskopowy CANDY CBT 6240W

pralka HOTPOINT-ARISTON WMG 602 (EU)

Przyznam szczerze że teraz to już musztarda po obiedzie bo już kupiłem te sprzęty a napisałem bo chciałem zobaczyć czy dokonałem słusznego wyboru.

A masz to już zamontowane? bo się zdziwisz w układzie piekarnik - mikrofala....

piekarnik masz z innej linii stylistycznej niż mikrofala. niby tu i tu czarne szkło ale bedą się różniły a przede wszystkim rączki będą inne