Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Whirlpool ma godne uwagi płyty indukcyjne. Zastosowana w nich technologia 6-ty zmysł automatycznie dostosowuje poziom mocy, aby jak najszybciej doprowadzić wodę do wrzenia, a gdy ten stan zostanie osiągnięty-utrzymuje go, bez dostarczania nadmiaru energii.

Czy możesz polecić jakiś dobry Twoim zdaniem model?

Witajcie,

Przyszła pora na wybór sprzętu do kompleksu kuchennego z duuuuużymi ograniczeniami (segment), ale kuchnia to najważniejsze miejsce w domu więc chcielibyśmy wydać pieniądze dość rozsądnie. Do kupienia praktycznie wszystko, czyli: lodówka wolnostojąca ok. 60cm, piekarnik w zabudowie, okap - taki którego nie widać (szafkowy?), zmywarka do zabudowy - 45cm i indukcja - 60cm, (mikrofalówkę mamy wolnostojącą - zelmer 29Z010). Do wydania 8-10 tysięcy na wszystko.

Typy:

Lodówka wolnostojąca - wygląd i funkcje = Samsung RB29FWRNDSA (ale mogłaby być trochę wyższa-pojemniejsza)

Okap szafkowy: Teka GFH 55 IX

Płyta indukcyjna: 60 cm - brak typu

Zmywarka: 45 cm - brak typu - może bosch?

Piekarnik - ok. 60cm - piekarnik jest ważny dla żony, bo z aktualnego prostego modelu jest niezadowolona :) on mógłby w sumie lekko łamać powyższe zasady i mieć jakiś przydatny "bajer" czy dwa... czego się nie robi dla żony ;)

Proszę o typy, chodzi o sprzęty przyzwoite jakościowo, z przydatnymi funkcjami ale za rozsądne kwoty (jest jeszcze sporo do zrobienia)

p.s lodówka lewą stroną przylegać będzie do ściany (60cm)

p.s 2 płyta indukcyjna z braku miejsca będzie nad piekarnikiem.

Edytowane przez pezotto

Ze swojej strony, jako były użytkownik, odradzam wszystkim lodówki LIEBHERR, nasz model po 2 latach i 3 miesiącach od zakupu nie nadaje się do uzycia.

Lodówka przestała chłodzić, a jak nam wyjaśnił fachowiec od napraw to wina nienaprawialnej nieszczelności, ktora powstaje w wyniku zastosowania w instalacji przez producenta, stopów aluiminium które się utlenia. Z tych tez powodów freon ucieka a lodówka przestaje chłodzić. co więcej to nie ejst kwestia tylko tego egzemplarza.

Zatem jak najdalej od tej marki.

Ze swojej strony, jako były użytkownik, odradzam wszystkim lodówki LIEBHERR, nasz model po 2 latach i 3 miesiącach od zakupu nie nadaje się do uzycia.

Lodówka przestała chłodzić, a jak nam wyjaśnił fachowiec od napraw to wina nienaprawialnej nieszczelności, ktora powstaje w wyniku zastosowania w instalacji przez producenta, stopów aluiminium które się utlenia. Z tych tez powodów freon ucieka a lodówka przestaje chłodzić. co więcej to nie ejst kwestia tylko tego egzemplarza.

Qurka, freonu już od dłuższego czasu do lodówek nie dają.

A kiedyś w lodówkowym wątku Forumowicze bardzo zachwalali tę firmę, jako niezawodną :eek:

Nasz aneks kuchenny jest raczej malutki.

Myślimy nad kuchnią wolnostojącą z płyta indukcyjną. Wybór w szerokościach 50 cm jest prawie żaden. No i mamy do wyboru:

1. AEG 47745IQ-MN 2499

2. ELECTROLUX EKI 54500OX 2069

3. MASTERCOOK KI 2841 X FUT 1999

Zależy nam na: cichej pracy bo to do kawalerki z pokojem i aneksem, w miare bez awaryjnym, oraz energooszczędnym.

Słyszałam mnóstwo opini żeby nie pchać się w indukcje bo się psuje? Na serio ktoś ma jakieś złe doświadczenia?

No i szukamy... lodówki szerokiej na 55 cm maksymalnie i wysokiej maks do 175... i tutaj w ogóle pustki.

Qurka, freonu już od dłuższego czasu do lodówek nie dają.

A kiedyś w lodówkowym wątku Forumowicze bardzo zachwalali tę firmę, jako niezawodną :eek:

Żle się wyraziłam, rzeczywiście to nie freon a czynnik chłodzący (nawet sprawdziłam jaki ;) ), nie zmienia to faktu że lodówka do wyrzucenia.

Nie ma reguły....Moja mama ma lodówkę Liebherr ponad 20 lat.Nigdy nie była w naprawie!Sama tez sie zastanawiam nat ta firma tylko ta cena...

Nasz aneks kuchenny jest raczej malutki.

Myślimy nad kuchnią wolnostojącą z płyta indukcyjną. Wybór w szerokościach 50 cm jest prawie żaden. No i mamy do wyboru:

1. AEG 47745IQ-MN 2499

2. ELECTROLUX EKI 54500OX 2069

3. MASTERCOOK KI 2841 X FUT 1999

Zależy nam na: cichej pracy bo to do kawalerki z pokojem i aneksem, w miare bez awaryjnym, oraz energooszczędnym.

Słyszałam mnóstwo opini żeby nie pchać się w indukcje bo się psuje? Na serio ktoś ma jakieś złe doświadczenia?

No i szukamy... lodówki szerokiej na 55 cm maksymalnie i wysokiej maks do 175... i tutaj w ogóle pustki.

jeśli chodzi o sprzęt to zdecydowanie Whirlpool. Warto przejrzeć ich ofertę.

Nie ma reguły....Moja mama ma lodówkę Liebherr ponad 20 lat.Nigdy nie była w naprawie!Sama tez sie zastanawiam nat ta firma tylko ta cena...

Tylko 20 lat temu sprzety (i nie tylko) robiono tak, zeby starczaly na 25 lat, a teraz na 5 lat...ogladalam ostatnio taki reportaz francuski na ten temat...zeby biznes sie musial krecic, sprzety musza sie psuc.

jeśli chodzi o sprzęt to zdecydowanie Whirlpool. Warto przejrzeć ich ofertę.

Jeśli chodzi o wypowiadanie się na forum to uprasza się o czytanie ze zrozumieniem i pisanie na temat.

Whirlpool nie ma w ofercie kuchni wolnostojących ani lodówek o szerokości 55cm. z dolnym zamrażalnikiem...

A do autora postu.

AEG i Elux to praktycznie to samo - wybierz Eluxa - najlepszy stosunek cena/jakość - ładniej w detalach jest wykończony względem Mastercooka

co się tyczy zaś lodówki... obawiam się że będzie to wybór między Beko a Beko, ewentualnie Beko... i 2 modele Gorenje.

Witam,

się posypało postów.....

Aktualnie z Liebherrem jest kiepsko i ja go nie polecam - to samo zaprzyjaźniony serwisant sprzętu chłodniczego...

IZA30 Amica jest fajna, Fusion jest fajny - jeśli jest to wybór ze względu na fundusze i kolor (dużo czarnego) - bierz. Jeśli możesz dołożyć - dołóż do np. zestawu z Samsunga, - mikrowela niewiele droższa - bardziej po kieszeni uderzy piekarnik.

Płyta gazowa - obojętnie jaką kupisz - i tak będziesz kląć na jakąkolwiek płytę typu gaz na szkle.

Witajcie,

Przyszła pora na wybór sprzętu do kompleksu kuchennego z duuuuużymi ograniczeniami (segment), ale kuchnia to najważniejsze miejsce w domu więc chcielibyśmy wydać pieniądze dość rozsądnie. Do kupienia praktycznie wszystko, czyli: lodówka wolnostojąca ok. 60cm, piekarnik w zabudowie, okap - taki którego nie widać (szafkowy?), zmywarka do zabudowy - 45cm i indukcja - 60cm, (mikrofalówkę mamy wolnostojącą - zelmer 29Z010). Do wydania 8-10 tysięcy na wszystko.

Typy:

Lodówka wolnostojąca - wygląd i funkcje = Samsung RB29FWRNDSA (ale mogłaby być trochę wyższa-pojemniejsza)

Piekarnik - ok. 60cm - piekarnik jest ważny dla żony, bo z aktualnego prostego modelu jest niezadowolona :) on mógłby w sumie lekko łamać powyższe zasady i mieć jakiś przydatny "bajer" czy dwa... czego się nie robi dla żony ;)

Proszę o typy, chodzi o sprzęty przyzwoite jakościowo, z przydatnymi funkcjami ale za rozsądne kwoty (jest jeszcze sporo do zrobienia)

jeśli chodzi o płytę to polecam indukcję od Whirlpoola. Ja mam od prawie roku i jestem bardzo zadowolona. Często korzystam z flexible zone, ktora pozwala łącząc dwa pola gotować w dużych naczyniach

Witam,

jestem zainteresowany zakupem płyty indukcyjnej. Co sądzicie o modelach:

SIEMENS EH 651TA11E

ELECTROLUX EHH 46540 FK

WHIRLPOOL ACM 848 BA

ten electrolux wydaje się być mocniejszy

Tez sie zastanawialam nad tym whirpool ale nie wiem dlaczego Opłata KGO [zł]: 6.15 produ a wszystkie inne plyty pisze ok 2 KGO nie wiem czy to jest obliczone za 4 palniki a pozostale za 1 czy faktycznie pobiera tak duzo pradu,nawet w siedzibie firmy nie umieli na to odpowiedziec. Moze znajdzie sie jakis elektryk az jestem ciekawa,bo to bardzo istotna rzecz przy zakupie. W kosekwencji wybralam Płyta indukcyjna MASTERCOOK I4DE64Z S ktora pobiera Opłata KGO [zł]: 1.95 .Plyte polecam jest super moja mama uzywa jej od 2 lat i jest ok.

Mastercook ma do konca wrzesnia ma fajną promocje. Kupujac piekarnik ,zmywarke,plyte, lodowke zbierasz punkty i nP.okap,telewizor,kuchenke do zabudowy dostajesz za punkty .Ja kupilam plyte i piekarnik a kuchenke mikrofalowa za 600zl dostalam -WYALALM PARAGO I GWARANCJE i za dwa tygodnie dostalam kuchnke. Podaje link do strony https://promocjeagd.pl/produkty-mastercook/index,1,Piekarniki.html .Piekarniki maja fajna opinie ,plyta jest super,nie wiem jak okap,zmywarka i lodowka. Mikrofale bede dopiero testowac.Lodowke mam duza sidel sharp.

Witajcie,

Typy:

Mastercook ma do konca wrzesnia ma fajną promocje. Kupujac piekarnik ,zmywarke,plyte, lodowke zbierasz punkty i nP.okap,telewizor,kuchenke do zabudowy dostajesz za punkty .Ja kupilam plyte i piekarnik a kuchenke mikrofalowa za 600zl dostalam -WYALALM PARAGO I GWARANCJE i za dwa tygodnie dostalam kuchnke. Podaje link do strony https://promocjeagd.pl/produkty-mastercook/index,1,Piekarniki.html .Piekarniki maja fajna opinie ,plyta jest super,nie wiem jak okap,zmywarka i lodowka. Mikrofale bede dopiero testowac.Lodowke mam duza sidel sharp. Jesli piekarnik ma byc na dole to najlepiej kupic z zimna szybą jesli macie male dzieci albo zwierzeta domowe,bo ja o tym zapomnialam przy tak wielkim zamieszaniu ale na cale szczescie mam troche wyzej piekarnik,ale i tak musze dzieciaka pilnowac. Ten piekarnik to full wypas Mastercook MF-880 ATCX zona bedzie zadowolona ja mam ten Mastercook MF-800 ATCX ale on ma mniej funkcji ale tez nie jest zly. Plyty sa juz od 1000zl I3DI64 S,chyba moja siostra jej uzywa.

Edytowane przez agnieha22

Tez sie zastanawialam nad tym whirpool ale nie wiem dlaczego Opłata KGO [zł]: 6.15 produ a wszystkie inne plyty pisze ok 2 KGO nie wiem czy to jest obliczone za 4 palniki a pozostale za 1 czy faktycznie pobiera tak duzo pradu,nawet w siedzibie firmy nie umieli na to odpowiedziec. Moze znajdzie sie jakis elektryk az jestem ciekawa,bo to bardzo istotna rzecz przy zakupie. W kosekwencji wybralam Płyta indukcyjna MASTERCOOK I4DE64Z S ktora pobiera Opłata KGO [zł]: 1.95 .Plyte polecam jest super moja mama uzywa jej od 2 lat i jest ok.

KGO to koszt gospodarowania odpadami czyli opłata za recykling tej płyty zawarty już w jej cenie

nie ma to kompletnie nic wspólnego z poborem prądu