Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chciałbym kupić piekarnik korzystając z promocji na raty 0% w MM. Z tego powodu w interesującym mnie przedziale cenowym mam do wyboru Gorenje bo7321ab, Amica ebf 8551 aa, Siemens hb 43 gb 540.

Z tego wszystkiego Amica podoba mi się najmniej ale jako jedyna ma prowadnice teleskopowe a pozostałe funkcje są mniej więcej takie same.

Czy mogę prosić o Wasze opinie o tych sprzętach?

no to i ja napisze właśnie jesteśmy przed zakupem agd :yes:

a takie produkty wybrałam

WHIRLOOP

lodówka ART880/A+/NF

zmywarka ADG6240/1FD

płyta ACM848BA

SAMSUNG

piekarnik BQ1D4T081

mikrofala FG87SUST

nie wiem czy to dobry wybór ale to pewnie okaże się z czasem

problem mam jeszcze z okapem tu jeszcze muszę trochę poszukać:yes:

bogusz_g Prowadnice są fajne a piekarnikowi nie ma co zarzucić - wybierz Amicę.

aksuda Wybór bardzo dobry i będziesz zadowolona/ny, jedynie co - przemyślałbym jeszcze lodówkę bo jestem wrogiem no-frostów - zwłaszcza w zabudowie - i w zamian za nią wybrałbym ART 866/A+ - dużo bardziej praktyczna. Przy zmywarce - choć prawdopodobnie już nie ma szans na znalezienie starego modelu - niemniej uczulam - ADG 6240/1 FD to następca ADG 6240 FD - i to sporo różniące się między sobą urządzenia.

aksuda ja ogólnie jestem przeciwnikiem no-frostów - niezależnie czy wolnostojących czy w zabudowie. Co do zmywarki to ADG 6240/1 FD jest bardzo dobrą zmywarką - uczulam żeby zwrócić uwagę co kupujesz i co dostaniesz (jeśli w jakimś sklepie zalegałaby jeszcze ADG 6240 FD) chodzi dobitnie o /1 w nazwie - ma być i wtedy będzie dobrze. Stara wersja też nie była złą zmywarką ale nowa diametralnie się różni na swoją korzyść dlatego uczulam

fender1 EHS 60210P to płyta ceramiczna - nie indukcyjna - tyle że to stary model, żeby nie powiedzieć bardzo stary... aktualnie odpowiednikiem jest EHF 16547FK

Pozdrawiam

A.M.

ewa72_krakow mylisz się - to nie jest tak że położysz gdziekolwiek i cokolwiek i będzie działało na Twojej płycie - która swoją drogą jest świetna ale ma zasadniczą wadę i pod tym względem teoretycznie płyta Whirlpoola jest lepsza :D

I masz rację - Samsung robi trochę klientów w bambuko :)

Mozesz napisac co to za wada? Plyta i tak kupiona, wiec tym bardziej bedzie "testowana" - SAMSUNG CTN464NC01.

Bayzone_pl czy mógłbyś się wypowiedzieć i ewentualnie doradzić w sprawie sprzętu który wybrałam?

piekarnik SAMSUNG BQ1VD6T131

kuchenka mikrof. SAMSUNG FW87SUST lub FG87SUST

zmywarka BOSCH SMV53L50

chłodz-zamr. ELECTROLUX - ENN3153AOW lub HOTPOINT ARISTON BCB 31 AAE lub coś innego dużego. MOże coś podpowiesz? :)

zamrażarka podblatowa BEKO - BU1201 lub WHIRLPOOL AFB 828 tu sie chyba skłaniam ku whirlpool

okap podszafkowy TEKA - GFH55 lub AMICA - OMS515I będzie działać tylko jako pochłaniacz. Musi być niewidoczny

płyta indukcyjna tu nie mam pojęcia co wybrać. Może SAMSUNG - CTN464NC01? chciałabym zeby miał jedno połączone pole na większe garnki, brytfanke. Czy ustawianie temperatury osobno na każde pole to standard? Poradz coś proszę bo juz musze zamawiać sprzęty a nie mogę się zdecydowac. Pozdrawiam

ewa72_krakow aaaa widzisz... kupiłaś teoretycznie prostszy model względem tego którego zdjęcie wkleiłaś parę postów wcześniej bo w CTN464NC01 - która swoją drogą jest bardzo fajną i polecaną przeze mnie płytą - masz 2 pola niezależne i 2 pola w układzie AnyDish, natomiast na wklejonym zdjęciu była CTN 364N006, która ma 2 x po 2 pola w układzie AnyDish. W praktyce wychodzisz na tym lepiej bo min. średnica naczynia do używania na AnyDish Samsunga to 14,5cm. i jak masz mniejsze to ...upsss :) Na płycie którą wybrałaś masz małe pole z tych pojedynczych więc jesteś w domu - bezawaryjnej pracy życzę ;)

Semira_ krótko i rzeczowo:

piekarnik - OK.

mikrofala - OK - 100 PLN różnicy za grilla

zmywarka...

może LTF 11S112EU - taniej i o niebo lepiej albo już na maxxx LTF 11H132EU

albo ADG 6240/1 FD...

lodówka - electrolux jest do niedawna jedynym rozsądnym modelem do zabudowy powyżej 177cm ... do niedawna :D - jeśli meble jeszcze nie są gotowe to jeśli potrzeba dużej solidnej lodówki bez wodotrysków --> Whirlpool ART 925A++ - 194cm w zabudowę :)

zamrażarka - Whirlpool

okap - Teka

płyta - Samsung OK ew. trochę taniej Whirlpool ACM 816 lub ACM 848 (65cm szerokości)

Bayzone_pl czy mogę prosić Ciebie o pomoc w wyborze zmywarki, pomiędzy znajdującymi się poniżej dwoma modelami:

BOSCH SMV69N20EU

http://www.bosch-home.pl/produkty/zmywarki/zmywarki-do-zabudowy/60-cm/SMV69N20EU.html

czy nowszy model

BOSCH SMV69N40EU

http://www.bosch-home.pl/produkty/zmywarki/zmywarki-do-zabudowy/60-cm/60-cm-w-pelni-zintegrowane/SMV69N40EU.html?source=browse

z góry dziękuje!!!

Witajcie, czy może mi ktoś doradzić w wyborze piekarnika i mikrofali do zabudowy? Siedzę tydzień nad tym i zero efektów.

Urządzenia będą jeden nad drugim więc obowiązkowo jedna firma i tu się zaczyna mój problem. Za piekarnik jestem w stanie wydać trochę więcej-czyli siemens/bosh/samsung wchodzą w grę, ale za mikrofale nie mam ochoty wydawać 1800 zł bo słuzy mi ona jedynie do podgrzewania i rozmrażania.

Zatem jak szukam taniej mikrofali to pasują do niej tańsze piekarnik i odwrotnie, jak znalazłam piekarnik, ktory mi odpowiada to mikrofala do niego kosztuje 2000 :bash:

Czy możecie mi doradzić co wybrać? Jakieś propozycje? Będę wdzięczna :)

Witajcie, czy może mi ktoś doradzić w wyborze piekarnika i mikrofali do zabudowy? Siedzę tydzień nad tym i zero efektów.

Urządzenia będą jeden nad drugim więc obowiązkowo jedna firma i tu się zaczyna mój problem. Za piekarnik jestem w stanie wydać trochę więcej-czyli siemens/bosh/samsung wchodzą w grę, ale za mikrofale nie mam ochoty wydawać 1800 zł bo słuzy mi ona jedynie do podgrzewania i rozmrażania.

Zatem jak szukam taniej mikrofali to pasują do niej tańsze piekarnik i odwrotnie, jak znalazłam piekarnik, ktory mi odpowiada to mikrofala do niego kosztuje 2000 :bash:

Czy możecie mi doradzić co wybrać? Jakieś propozycje? Będę wdzięczna :)

Pierwsza moja propozycja - przewiń temat do góry i jeszcze max dwie strony wstecz - łał - ile propozycji...

a jeśli tak trudno to powtórzę:

Samsung

BQ1VD6T131 + FG87SUST

Amica - dowolny piekarnik EBI (poza czarnymi i białymi) + AMM 20BI / AMM 25BI

np.

EBI 8562AA + AMM 25BI

Whirlpool:

- (Ambient) - AKZM 837 / 754 / 765 / 750 IX plus AMW 831 / 735

- (Genesis+ z zielonym wyświetlaczem) - AKP 274 plus AMW 434 ew. 494 / 497

- (Genesis+ z białym wyświetlaczem) - AKZ 237 AKP 275 plus AMW 712 / 498 / 496

mało ?

ewa72_krakow aaaa widzisz... kupiłaś teoretycznie prostszy model względem tego którego zdjęcie wkleiłaś parę postów wcześniej bo w CTN464NC01 - która swoją drogą jest bardzo fajną i polecaną przeze mnie płytą - masz 2 pola niezależne i 2 pola w układzie AnyDish, natomiast na wklejonym zdjęciu była CTN 364N006, która ma 2 x po 2 pola w układzie AnyDish. W praktyce wychodzisz na tym lepiej bo min. średnica naczynia do używania na AnyDish Samsunga to 14,5cm. i jak masz mniejsze to ...upsss :) Na płycie którą wybrałaś masz małe pole z tych pojedynczych więc jesteś w domu - bezawaryjnej pracy życzę ;)

Wielkie dzieki za wyczerpujaca odpowiedz :). Bralismy pod uwage wszystkie za i przeciw wyczytane z neta i od sprzedawcow - specjalnie nie wykupilismy dodatkowej gwarancji, zeby kiedys ew. wymiec na "cos lepszejszego". Na pewno podziele sie uwagami na temat tej plyty, jak tylko zaczniemy ja uzytkowac :yes:.

Pierwsza moja propozycja - przewiń temat do góry i jeszcze max dwie strony wstecz - łał - ile propozycji...

a jeśli tak trudno to powtórzę:

Samsung

BQ1VD6T131 + FG87SUST

Amica - dowolny piekarnik EBI (poza czarnymi i białymi) + AMM 20BI / AMM 25BI

np.

EBI 8562AA + AMM 25BI

Whirlpool:

- (Ambient) - AKZM 837 / 754 / 765 / 750 IX plus AMW 831 / 735

- (Genesis+ z zielonym wyświetlaczem) - AKP 274 plus AMW 434 ew. 494 / 497

- (Genesis+ z białym wyświetlaczem) - AKZ 237 AKP 275 plus AMW 712 / 498 / 496

mało ?

Wyobraź sobie, że przed tym jak napisałam przewinęłam nie jedną stronę do góry, ale 60. Nadal nie umiałam sobie poradzić z tematem więc napisałam tutaj. Dla Ciebie nie trudno, bo siedzisz w temacie, ja jestem laikiem i ogarnięcie tego tematu jest dla mnie trudne, mimo czytania co piszecie - łał - dziwne?

Przecież jak nie chcesz nie musisz odpowiadać na takie posty.

Mimo to dzięki.

Kombinacje samsunga, którą napisałeś rozpatrywałam, ale boję się, że jest za dużo srebrnej obudowy i na fornirze będzie źle to wyglądało.

Amicę mój mąż już wcześniej odrzucił jako całą firmę (ma złe doświadczenia).

Dziękuję za propozycję, skorzystam i coś wybiorę pewnie z whirlpoola.

pozdrawiam

Wyobraź sobie, że przed tym jak napisałam przewinęłam nie jedną stronę do góry, ale 60. Nadal nie umiałam sobie poradzić z tematem więc napisałam tutaj. Dla Ciebie nie trudno, bo siedzisz w temacie, ja jestem laikiem i ogarnięcie tego tematu jest dla mnie trudne, mimo czytania co piszecie - łał - dziwne?

Przecież jak nie chcesz nie musisz odpowiadać na takie posty.

Mimo to dzięki.

Kombinacje samsunga, którą napisałeś rozpatrywałam, ale boję się, że jest za dużo srebrnej obudowy i na fornirze będzie źle to wyglądało.

Amicę mój mąż już wcześniej odrzucił jako całą firmę (ma złe doświadczenia).

Dziękuję za propozycję, skorzystam i coś wybiorę pewnie z whirlpoola.

pozdrawiam

Nie sprecyzowałaś ani trochę - jakie funkcje Cię interesują, jaki kolor obudowy... nic - stąd moje podejrzenie o podejście do tematu w olewczym stylu "wrzucę posta - zróbcie za mnie"

Teraz już wiadomo trochę więcej - więc już wiem (i inni też) więcej - co polecić a co nie.

P.S. z Samsunga możesz wybrać inny model piekarnika np. BQ1S4T133 i będzie więcej szyby...