Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ma ktoś w domu taki sprzęt lub słyszał opinie?

bayzone pewnie ty poradzisz :)

Płyta AMICA PI 6512 TFN

Piekarnik Amica Integra EBI8562AA

Mikrofala amica amm 20bi

Zmywarka Bosch SMV 50E70EU

Okap amica okc 6726i

Lodówka Electrolux ENN12800AW

czytałam opinie i mają dobre, gdzie lepiej kupić? na oleole lub electro gdzie jest różnica ok 600zł od miejscowego sklepu czy lepiej kupić w takim miejscowym sklepie

jaką inną lodówkę w zabudowie polecacie?

Jedynie mógłbym pokręcić nosem przy zmywarce i zaproponować alternatywnie Eluxa ESL 6365RO ale poza tym - nie ma się do czego przyczepiś w tym zestawie.

Zakup - oczywiście w sieci - prędzej OleOle.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo polecam m.in do gofrów urządzenie 3w1 Philipsa.

Nie wiem czy jeszcze jest w sprzedaży, ale sprzet nie do zdarcia i mimo 10 lat użytkowania wnętrze wyglada jak nowe. Teflon nie ma nawet ryski.

To jest gorfrownica, sandwicher i grill w 1, a właściwie są to 3 zestawy żeliwnych wkładów.

http://www.opinie.senior.pl/Philips-HD-2430-Cucina-3-w-1,21542.html

http://www.goods-direct.ru/pictures/8-1111-201309131309080.jpg

Moc: 900W

I przy okazji. Wg mnie najlepszy przepis na gofry dla ludzi, ktorzy źle znoszą proszek do pieczenia czy sodę w wypiekach jest przepis Pascala Brodnickiego.

Tamte serie Philips Cucina i Essence chyba ogólnie były niezłe.

Mam jeszcze robot kuchenny, uzywany kilka razy w tygodniu też od 10 lat i podobnie jak wyżej jestem zachwycona.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41E1N58DCSL._SL500_AA300_.jpg

Edytowane przez sheenaz

Mam pytanie odnośnie zamontowania płyty indukcyjnej Electrolux EHH 46540FK lub AEG HK 65425 PFB nad piekarnikiem Eelctrolux EOC 3430COX który ma funkcję pyrolizy czy takie połączenie jest możliwe czy powinnam szukać innego piekarnika? Jeśli tak to jaki bez pyrolizy możecie polecić. Z góry dziękuję :)

Wru,

Producenci raczej odradzają takie połączenie (Teka i chyba

Gorenje), aczkolwiek nie wszyscy, bo mocno nagrzany piekarnik podczas właczonej pyrolizy moze mieć wpływ na płytę.

Wprawdź sobie w instrukcjido płyty Electroluxa, może nie ma takiej wzmianki.

Przeglądałam dwie instrukcje Electroluxa (inne niż moja upatrzona) i właśnie nie było takiej informacji. W dwóch sieciówkach dostałam jakieś wymijające odpowiedzi dlatego postanowiłam uderzyć na forum.

bayzone_pl juz odpowiadam.Zalezy mi na funkcji pyrolizy w piekarniku.Dosc często używam piekarnika wiec fajnie by było gdyby miał pare ciekawych funkcji...Szczerze mówiąc mikrowele używają tylko dzieciaki do popcornu wiec nie musi być jakaś z wodotryskami.:DZaproponuj coś plissss.....aaaa i to wszystko będzie zabudowane w słupku szafce 60 cm jedno pod drugim.

A co powiecie na taki zestaw:

-Lodówka SAMSUNG RB31FERNDEF (podoba mi sie kolor do jasnych szafek będzie pasował :) )

-Plyta gazowa: Indesit PIM 640 AS (BK) lub MPM MPM-60-GM-01 (generalnie w tym temacie jestem otwarta na propozycje zależy mi jedynie żeby była łatwa w czyszczeniu i nie klóciła sie wyglądem z kuchnią która będzie brązowo beżowa)

-piekarnik: Whirlpool AKZM 784/S (zależy mi na chłodnej szybie i prowadnicach teleskopowych fajna by też była termosonda)

-zmywarka Whirlpool ADG 6240 FD/1

edit:

Naoglądałam się plyt gazowych i spodobała mi się Whirlpool AKT 486 S (do piekarnika by pasował :) ) albo ewentualnie ARISTON TD 640 S - jakieś opinie?

Edytowane przez nadina

Witam.

Kolega kupił mieszkanie, szuka sprzętu AGD. Niestety nie za bardzo jestem w stanie mu pomóc, dlatego odzywam się do was. Po wstępnych oględzinach wybrał poszczególne elementy i byłbym wdzięczny gdybyście wypowiedzieli się na ich temat. Dodam, że kolega jest studentem i szuka złotego środka pomiędzy wyglądem, praktycznością, a oczywiście ceną. Będzie mieszkał sam, ewentualnie z drugą osobą. Oczywiście wszystko powinno być wizualnie w miarę powiązane, okap i płyta indukcyjna czarna, lodówka, piekarnik, mikrofala w srebrnym kolorze. Jeśli znalazłby się fajny zestaw od jednego producenta, z jednej serii to rozwiązałoby problem, ale zazwyczaj: "coś jest nie tak". Fajnie by było gdyby urządzenia były jak najbardziej oszczędne. Piekarnik i mikrofalówka zamontowane będą w słupku.

Myślę, że to wszystkie niezbędne informację. Z góry dzięki za pomoc!

A tutaj wspominiany zestaw:

Okap Mastercook WK-Proteus 60N + komin ATC251/2X

Lodówka Samsung RB29FWRNDSA

Pralka Indesit IWTE 51051 Eco

Mikrofalówka Samsung FW87SUST

Płyta Mastercook I3DI64 S

Piekarnik Bosch HBN239E1L albo Samsung BQ1VD6T131

Zmywarka Candy CDI 9P45/E-S albo Indesit DISP5377

Od siebie dodam, że czytałem o technologii fresh control i wydaje mi się bardzo ciekawa, więc może znaleźć jakąś lodówkę z tą technologią zamiast nofrost?

Witam mam parę wątpliwości jeśli chodzi o wybór sprzetu do domu.

Moje typy:

Płyta gazowa SIEMENS EB 615 PB 90E cena 640zł

Okap :TEKA (73cm) lub FRANKE (70,2cm)

Piekarnik:

cel-drabinki teleskopowe, termoobieg, chowane pokrętła, obudowa czarna z dodatkami stali/inox, cenowo jw., a może inna propozycja:

Indesit FIMS 5311KAIX cena 800zł

SIEMENS HB 43GS540 cena 1250zł

WHIRPOOL AKP 468/IX cena 1200zł

Lodówka do zabudowy (tutaj największy dylemat)

cel-brak no frost, nie za głośna, pojemna, oszczędna

BOSCH KIV 34X20 cena 1500zł

ELECTROLUX ENN 12900BW cena 1200zł

Zmywarka 60 cm, zakryty panel

cel-składane kosze, szybkie propgarmy, informacje o czasie zmywania na podłogę, i nie wiem czy będę potrzebowała 1/2 załadunku

BOSCH SMV 50D10EU cena1300zł (nie ma połowy załadunku)

BOSCH smv 53L30EU cena1400zł

a może innego producenta?

Będę wdzięczna!

Witam.

(...)

Okap Mastercook WK-Proteus 60N + komin ATC251/2X

Lodówka Samsung RB29FWRNDSA

Pralka Indesit IWTE 51051 Eco

Mikrofalówka Samsung FW87SUST

Płyta Mastercook I3DI64 S

Piekarnik Bosch HBN239E1L albo Samsung BQ1VD6T131

Zmywarka Candy CDI 9P45/E-S albo Indesit DISP5377

Biorąc pod uwagę aktualna sytuację Mastercooka - nie kupowałbym chwilowo nic z tej marki.

Piekarnik widzę że ze skrajności w skrajność. (klasowo i cenowo) Jeśli zestawić to z mikrofalą Samsunga (co jest świetnym wyborem) to wybijcie sobie z głowy inny niż Samsunga piekarnik bo będzie pasowało jak pięść do nosa.

Płyta Amica PI 6512TFN albo Whirlpool ACM 816BA albo Electrolux EHH 16340FK

Zmywarka - "stówkę" drożej ale warto - Hotpoint Ariston LST 329AX

Dzięki za odpowiedź.

Co do piekarnika to wiem, że są to dwie różne półki cenowe i klasowe, ale zastanawiałem się czy warto dopłacać, żeby w słupku znalazła się jedna marka? Czy może jakiś inny zestaw piekarnik plus mikrofalówka? Czym różnią się ogólnie piekarniki? Na co warto zwrócić uwagę?

Dzięki za odpowiedź.

Co do piekarnika to wiem, że są to dwie różne półki cenowe i klasowe, ale zastanawiałem się czy warto dopłacać, żeby w słupku znalazła się jedna marka? Czy może jakiś inny zestaw piekarnik plus mikrofalówka? Czym różnią się ogólnie piekarniki? Na co warto zwrócić uwagę?

Samsung wspomniany wyżej to piekarnik z możliwością wykorzystania pary. Ma tez sporo innych przydatnych funkcji - ale są one przydatne tylko kiedy piekarnik będzie wykorzystywany. Jeśli ma być tylko po to żeby raz na czas upiec pizzę - to nie ma to sensu.

Warto dobrać piekarnik z mikrofalą.

Alternatywy?

Amica EBF 8551AA + AMG 20 BF

Amica EBI 8562AA + AMM 20BI / AMM 25BI

Zanussi ZOB 735752 + ZBM 17542

itd..

Piekarniki różnią się: wyposażeniem, funkcjami, możliwościami, wyglądem, ceną....

Uwagę warto zwrócić na ... zdrowy rozsądek - a na pewno nie na markę, przynajmniej nie jako kryterium decyzyjne w pierwszej kolejności.

Wszystko zależy kto i jak będzie z tego korzystał.