Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Przeszperalem ostatnie kilka miesiecy tego tematu i zestaw AGD juz mam ( wielkie dzieki Bayzone - korzystalem z Twoich typow )

Niestety nie znalazlem nic na temat okapu ktory mnie interesuje. A mianowicie wybralem:

Okap: Okap FRANKE FBI 522 XS 1100016644

a moze tansza wersja : Okap FRANKE FBI 512 ECO GR 1100200762

Bylbym wdzieczny za odpowiedz ktory model lepszy. A moze jakas inna firma godna polecenia ?

Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Bayzone.pl i wszyscy dobrzy ludzie, którzy mogliby ocenić mój wybór:

lodówka sbs RSH 7ZNRS ( chcę przy okazji ładne wykończenie=powłokę lodówki a ta ma ładne, tak mi się wydaje)

ekspres do kawy SIEMENS TK76K573

piekarnik - no właśnie, nie jestem pewna, który by pasował gdybym ekspres (wtedy dodatkowo szuflada pod nim np. HW 140562) i piekarnik ustawiła obok siebie; HB 38GB590 może być czy tylko HB78GB590? a może żaden z nich?

mikrofalę wolnostojącą zamykam w szafce ( o jakieś szczególne warunki zadbać?)

zmywarka ESL 6365RO

Okap bosch DHL 545s

płyta ind. EHH 46540 FK. Proszę o komentarze.

po wielu latach przyszła kolej i na mnie w wyborze sprzętów AGD i tu liczę na Waszą pomoc.

Wymagania: czarne szkło, czerwony wyświetlacz odpada (niebieski, biały), nie musi być nie wiadomo jakich bajerów, obecnie użytkuję "zwykłe" sprzęty i to mi wystarcza. Jak będzie coś fajnego to ok, jak nie to przeżyję ;)

Sprzęt do zabudowy.

dostałam takie propozycje ze studia, nie wiem co wybrać.

Piekarnik + mikrofala

SAMSUNG : Dwie możliwości BQ2D7G144 + FW213G001 lub NV66H5737LB + FW213G001 ta sama linia PREZIO

SAMSUNG : BF1C6G080 + FG87SUB

WHIRLPOOL : AKZM784NB + AMW735NB linia AMBIENT, z tym,że wyświetlacz biały

ELECTROLUX : EOA5751AOZ + EMS26204OK biały wyświetlacz

płyta indukcyjna :

WHIRLPOOL ACM849NE lub ACM795BA

okap

KERNAU KCH1390B

zmywarka

WHIRLPOOL WP209FD

chłodziarka

WHIRLPOOL ART9811A++SF

Mam obawy co do piekarnika BQ2D7G144, naczytałam się, że często wyskakuje error, przy "rzekomych" spadkach napięcia.

Jeżeli jest coś fajniejszego i może tańszego (np lodówka) to można sugerować.

z gory dzięki za pomoc.

po wielu latach przyszła kolej i na mnie w wyborze sprzętów AGD i tu liczę na Waszą pomoc.

Wymagania: czarne szkło, czerwony wyświetlacz odpada (niebieski, biały), nie musi być nie wiadomo jakich bajerów, obecnie użytkuję "zwykłe" sprzęty i to mi wystarcza. Jak będzie coś fajnego to ok, jak nie to przeżyję ;)

Sprzęt do zabudowy.

dostałam takie propozycje ze studia, nie wiem co wybrać.

Piekarnik + mikrofala

SAMSUNG : Dwie możliwości BQ2D7G144 + FW213G001 lub NV66H5737LB + FW213G001 ta sama linia PREZIO

SAMSUNG : BF1C6G080 + FG87SUB

WHIRLPOOL : AKZM784NB + AMW735NB linia AMBIENT, z tym,że wyświetlacz biały

ELECTROLUX : EOA5751AOZ + EMS26204OK biały wyświetlacz

płyta indukcyjna :

WHIRLPOOL ACM849NE lub ACM795BA

okap

KERNAU KCH1390B

zmywarka

WHIRLPOOL WP209FD

chłodziarka

WHIRLPOOL ART9811A++SF

Mam obawy co do piekarnika BQ2D7G144, naczytałam się, że często wyskakuje error, przy "rzekomych" spadkach napięcia.

Jeżeli jest coś fajniejszego i może tańszego (np lodówka) to można sugerować.

z gory dzięki za pomoc.

Zacznę od końca :)

Lodówka dobra i nie ma alternatywy

Zmywarka dobra chociaż ... nie wiem czy jest sens dopłacać za wyświetlacz tekstowy prawie 1000 PLN - zobacz ADG 2020FD

Kernau - OK

Płyta - ACM 849NE

i teraz tak - piekarnik i mikrofala

BQ2D7G144 + FW213G001 - to bardzo ciekawy i dobry zestaw

BQ1D6G144 + FG87SUB - to dobra opcja "budżetowa" a jak wygląda to już w tym wątku było pokazane :)

AKZM 784NB + AMW 735NB - też spełni funkcję

a może

AKZM 6610TB + AMW 834TB - na bogato jeśli chodzi o funkcje i bez uchwytów odstających :)

Witaj Bayzone.pl i wszyscy dobrzy ludzie, którzy mogliby ocenić mój wybór:

lodówka sbs RSH 7ZNRS ( chcę przy okazji ładne wykończenie=powłokę lodówki a ta ma ładne, tak mi się wydaje)

ekspres do kawy SIEMENS TK76K573

piekarnik - no właśnie, nie jestem pewna, który by pasował gdybym ekspres (wtedy dodatkowo szuflada pod nim np. HW 140562) i piekarnik ustawiła obok siebie; HB 38GB590 może być czy tylko HB78GB590? a może żaden z nich?

mikrofalę wolnostojącą zamykam w szafce ( o jakieś szczególne warunki zadbać?)

zmywarka ESL 6365RO

Okap bosch DHL 545s

płyta ind. EHH 46540 FK. Proszę o komentarze.

Wykończenie RS w Samsungu jest faktycznie najładniejsze :)

Do tego ekspresu pasować będą tylko te dwa wymienione przez Ciebie piekarniki (wysokość panelu sterującego)

Reszta cacy i kropka

Witam serdecznie,

Przeszperalem ostatnie kilka miesiecy tego tematu i zestaw AGD juz mam ( wielkie dzieki Bayzone - korzystalem z Twoich typow )

Niestety nie znalazlem nic na temat okapu ktory mnie interesuje. A mianowicie wybralem:

Okap: Okap FRANKE FBI 522 XS 1100016644

a moze tansza wersja : Okap FRANKE FBI 512 ECO GR 1100200762

Bylbym wdzieczny za odpowiedz ktory model lepszy. A moze jakas inna firma godna polecenia ?

Pozdrawiam :)

Teka GFH 55 - ciszej i wydajniej

witam,

a czy ktos moze mi podpowiedziec, czy istnieje jakas obecnie na rynku side by side, ktora mozna zlicowac z meblami? bo wszystkie inne to jakos wystaja, a chcialbym, zeby front byl zlicowany, ale dalo sie drzwi otworzyc :) kiedys kojarzylem ze byl taki model, ale teraz nie moge znalezc..

dodatkowo czy ktos oprocz whirlpoola i boscha robi lodowki sbs ktore mozna obudowac z boku szczelnie innymi meblami bo maja wentylacje od frontu i wtedy sie nie trzeba martwic?

pozdrawiam

mietek

Poza urządzeniami do zabudowy (solo chłodziarka i solo zamrażarka)- obawiam się że nie znajdziesz rozwiązania SBS które będzie licowało... pomijając już kwestię otwierania drzwi.

Wykończenie RS w Samsungu jest faktycznie najładniejsze :)

Do tego ekspresu pasować będą tylko te dwa wymienione przez Ciebie piekarniki (wysokość panelu sterującego)

Reszta cacy i kropka

Dzięki Bayzone za odpowiedź. Planuję ten SBS postawić przy ścianie (ściana będzie od str. z kostkarką ). Potem 2 wysokie słupki:pierwszy przy lodówce z piekarnikiem, następny z ekspresem. Czy może w ogóle taki piekarnik być przy tej lodówce? Czy jest sens kupować szufladę pod ekspres jeśli piekarnik też ma funkcję podtrzymywania ciepła? Może darować sobie to poziome ustawienie...i wtedy w ostatnim słupku ekspres a pod nim piekarnik. Jaki poleciłbyś wtedy piekarni? Zależy mi na prowadnicach teleskopowych, termoobiegu, grillu. I nie jestem pewna ile cm potrzebuje ta lodówka luzu po bokach, z tyłu i na górze

Dzięki Bayzone za odpowiedź. Planuję ten SBS postawić przy ścianie (ściana będzie od str. z kostkarką ). Potem 2 wysokie słupki:pierwszy przy lodówce z piekarnikiem, następny z ekspresem. Czy może w ogóle taki piekarnik być przy tej lodówce? Czy jest sens kupować szufladę pod ekspres jeśli piekarnik też ma funkcję podtrzymywania ciepła? Może darować sobie to poziome ustawienie...i wtedy w ostatnim słupku ekspres a pod nim piekarnik. Jaki poleciłbyś wtedy piekarni? Zależy mi na prowadnicach teleskopowych, termoobiegu, grillu. I nie jestem pewna ile cm potrzebuje ta lodówka luzu po bokach, z tyłu i na górze

Co sądzisz np o piekarniku HB78GU570 ? oczywiście w opcji pod ekspresem... ma prowadnice teleskopowe a w tamtych modelach, rozumiem, trzeba je dokupić?

Witam,

co myślicie o poniższym zestawie sprzętów AGD?

Pralka Bosh WAB20264PL

Zmywarka Bosh SMV53L50EU

Płyta indukcyjna Whirpool ACM816BA

Piekarnik Electrolux EEB4231POX

Lodówka Samsung RB31FERNDB

Będę bardzo wdzięczna za komentarz, jestem początkująca w branży wyboru sprzętów do mieszkania :)

Pozdrawiam

Witam,jestem właśnie w trakcie doboru sprzętu do kuchni ale nie mam zielonego pojęcia co kupić,czy taki zestaw byłby w miarę rozsądnym wyborem ,czy może coś innego(do ok +/- 8500 zł ,kuchnia ok 24m2 ).Z góry bardzo dziękuje za sugestię.

Lodówka :LG GBB530NSQFE lub Samsung RL58GRGIH

Zmywarka :Bosch SMI43M15EU

Płyta indukcyjna:Electrolux EHH46540FK

Piekarnik:Electrolux EOA45751OX lub EOC45751OX

Okap: Amica OKC957S lub OKE959S

Witam,

przeczytałem forum ale jak to zwykle bywa wciąż mam dylematy, dlatego też proszę użytkownika bayzone_pl o zerknięcie na mój post i ewentualną podpowiedź co do sprzętu.

Piekarnik - BT62TDBCT

Mikrofalówka - FW87SUST

tutaj chyba nie ma co dyskutować - widziałem, że polecasz ten zestaw więc chyba to wybiorę.

Okap - Ciarko SLT60 - potrzebuje okap podszafkowy więc znalazłem ten, jeżeli są jakieś alternatywy to proszę o wskazanie.

Zmywarka -SN66L081EU

-ADG 7510

-ESL6365RO

znalazłem je na forum, szczerze mówiąc to moja pierwsza zmywarka więc nie wiem za bardzo na co zwracać uwagę, proszę o opinię, którą z tych wybrać lub ewentualnie jakąś alternatywę.

Płyta solgaz gpc-3

Lodówka - KIV34X20

jedyna którą znalazłem, czytałem że nie jest wygodna, więc proszę o wskazanie jakiś innych, nie mam zbyt dużych wymagań, kwota 2000 zł z możliwością zwiększenia jeżeli warto.

Pralka pod zabudowę - czy jest jakakolwiek pralka pod zabudowę o głębokości 45 cm ? Jeżeli nie to czy są pralki o 45 cm głębokości i niższe niż standard ?

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Witam,

jestem na etapie szukania sprzętu do kuchni i tu wielki problem co wybrać... zastanawiam się nad:

piekarnik: Samsung BQ1VD6T131 a może jakaś tańsza alternatywa (zależy mi na parze ale nie wiem jak w praktyce z takim pieczeniem na parze).

mikrofala: Samsung FW87SUST

Z góry dziękuje za pomoc.

płyta gazowa: Samsung GN642HFGD

okap: tutaj nic na razie nie znalazłam szukam czarnego, z dobrą wydajnością i jak najcichszego najlepiej do 1000 zł

zmywarka: z racji braku miejsca tylko 45cm - cicha, ekonomiczna i do 1400 zł

Witam!

W końcu i na mnie przyszedł czas. Chciałbym kupić sprzęt w miarę tani, bez zbędnych bajerów ale w miarę oszczędny w użytkowaniu. Oto moja lista:

lodówka: Electrolux ENN2853COW (wydajny agregat) - 1850 zł lub Whirpool Art 880+(polecane przez was - dlaczego?) 1920zł lub BCH 130000(A++) - 2k zł. Może nie brać No Frost bo to kosztuje a zainwestować w jakąś lepszą A++?

mikrofala: Amica AMG20BF - 630 zł- trochę słaba bo 700W ale pasuje do piekarnika i jest czarna :)

piekarnik: Amica EBI8562BAA -1300 zł -od modelu podstawowego różni się tym ,że ma hydrolize, rożen i prowadnice a po za tym pasuje do mikrofali :)

zmywarka: Ariston LTF 8B019 C -1100 zł lub Ariston ELTB 6M124 - 1250zł - co o nich sądzicie? Coś innego np: Bosch? (promocja zwrot 200 złotych ale i tak najtańsza wychodzi około 1350 żł)

płyta: Whirlpool ACM 816 BA -1250 zł - i tu nie jestem pewien - ma to wszystko na czym mi zależy: pole łączone, slider, 400V. Jak nie to to co w podobnej cenie?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

Edytowane przez DoMiN_83
Wpis cen

Hej, czy ktoś korzystał z usług użytkownika sapagdrtv na wiodącym portalu aukcyjnym? Ma dobre cenowo oferty na zestawy sprzętu agd

i zastanawiam się tylko czy nie ma nigdzie haczyka. Jest dużo taniej niż w porównywarkach cenowych. Pozdrawiam.

Czyżby nieco żenująca próba reklamy? Pierwsza z brzegu zmywarka droższa o ok 100 PLN...

Czyżby nieco żenująca próba reklamy? Pierwsza z brzegu zmywarka droższa o ok 100 PLN...

Chodziło mi o zestawy a nie pojedyncze modele.

Np zestaw

EOA5651BAX

EHI6740FOK

EMS17006OX

EFP6440X

ENN2841AOW

ESL6381RA

mają wyceniony na 9280zł podczas gdy na ceneo wyszło mi równe 10 000. W obu przypadkach nie liczyłem kosztów przesyłki.

Przy droższym zestawie różnica jest jeszcze większa:

BP731460NM

HK754400FB

MCD2664E-M

F66602VI0P

SCS61800F1

wyceniony na 10990, na ceneo 14 000.

Nie znam się na tym, dlatego pytam. Może są przecenione bo np. zawierają stare urzadzenia wycofywane z produkcji? albo słabo sprzedające się?

Nie reklamuję nikogo dlatego nie chciałem wklejać linka.

Chcę zakupić cały zestaw agd z electroluxa bo znalazłem u nich na stronie promocję:

http://www.electrolux.pl/Globalne/Promocje/atrakcyjnatrojka/

pozdrawiam,

n3xus