Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć,

Witam serdecznie wszystkich. To jest mój pierwszy post na forum. Na tygodniach kupuję mieszkanie i będę je urządzał i wyposażał. Dlatego zawitałem po porady.

Jestem w trakcie szukania sprzętu do kuchni pod zabudowę. Trochę już sobie poczytałem i wiem, że kolega Bayzone_pl służy dobrymi poradami. Dlatego jak już będę miał skompletowany zestaw, to poproszę o weryfikację :)

A na obecną chwilę mam pytanie odnośnie lodówki. Chcę kupić, jak już pisałem, lodówkę pod zabudowę. Ale nie mogę znaleźć takiej wysokiej ok 188 cm. Teraz mam bardzo dobrą lodówkę wolnostojącą Samsunga i ma coś ok 190 cm. A pod zabudowę najwyższa jaką znalazłem miała 184 cm. Czy to norma? Czy są modele wyższe? Może są jakieś zasady albo o czymś nie wiem dlatego proszę o naprowadzenie mnie.

Dzięki.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witamja rózwniez podczytuje temat i widze ze sa fachowcy od sprzetow domowych ,wlasciwie mamkuchnie zamowiona ze sprzetem ale jeszcze troche do montazu i moze jakies uwagi ?

sprzet Siemens

piekarnik HB43GT540E

DRUGI HB 24D552

Plyta EH651MB17E

zmywarka SN 65V096EU

kAWIARKA TK 76k573

Lodówka KI86NAD30

szuflady 2 szt HW 140562

Okap tez chyab siemens tylko nie pamietam taki czarny szykalny

czy sprzet faktycznie dobry ,ekspres eq7 teraz mam wolnostojacy i jestem bardzo zadowolana

Bayzone, proszę ponownie o pomoc. Jaki piekarnik i mikrofala będzie pasować do lodówki Samsunga RS7528THCSL/EF? Piekarnik- prowadnice teleskopowe, termoobieg,grill- to podstawa.Funkcja czyszczenia piekarnika mile widziana. Lodówka oddzielona będzie od sprzętu wąską szafką. I proszę podpowiedz mi jakąś płytę indukcyjną czarną, aby była wpuszczana w blat granitowy. W opisach brakuje takiej informacji.

Nie wiem jakiego rzędu są to różnice w cenie, ale potem użytkowanie jest naprawdę dużo bardziej wygodne, po prostu indukcja ma małą bezwładność - wyłączasz i się przestaje gotować. Gotuje się też szybciej (woda na herbatę gotuje się błyskawicznie!). No i koszty eksploatacji też są dużo niższe, pewnie w necie da się znaleźć info jak bardzo.

Ja bym się w każdym razie za nic nie zamieniła ani na ceramiczną ani na gaz ;)

Cześć,

Jestem na etapie wyszukiwania sprzętów AGD do kuchni. Interesują mnie: zmywarka, lodówka, piekarnik, mikrofala, płyta indukcyjna oraz okap.

Prześledziłem sporo postów na forum i część już mam wybrane a nad częścią się waham. Bayzon_pl prośba do Ciebie o pomoc.

Sprzęty mają być pod zabudowę. Dobrze aby były ciche bo będą stały w kuchni otwartej na salon.

Piekarnik i mikrofalę chcę zrobić w słupku. Mikrofala nad piekarnikiem dlatego chcę aby to współgrało. Piekarnik często używamy i chcę aby był funkcjonalny i normalnych rozmiarów.

Podoba mi się, polecany przez Ciebie, zestaw Samsung BQ2D7G144 + FW213G001. Tylko troszkę drogo wychodzi. Ale zobaczymy jak uda się wszystko skompletować i za ile.

Do Samsunga mam zaufanie i raczej chciałbym przy tym zostać. Chyba, że masz coś dobrego, to zaproponuj.

Zmywarka

O szerokości 60 cm. Musi mieć panel sterujący z przodu z wyświetlaczem z programem i ile czasu zostało do końca zmywania. Trochę to podroży zestaw ale tak musi być.

Myślałem o jakimś Boschu SMI 50M75EP lub SMI 50D55EU. Nie muszą być te. Ważne aby był to dobry sprzęt, cichy i oszczędny. I przy tych wymaganiach dobry i najtańszy. Co polecasz?

Lodówka

Teraz mam wysoki model Samsunga i jestem bardzo zadowolony. Ale to jest wolnostojący sprzęt. Szukam pod zabudowę. Tu zdaję się całkowicie na Ciebie. Zależy mi aby lodówka była jak najwyższa, cicha i oszczędna. I oczywiście funkcjonalna wewnątrz.

Płyta

Nie miałem nigdy indukcyjnej ale dużo ludzi je chwali. Mam w domu dziecko i za parę miesięcy będę miał drugie. Dobrze zatem aby nie było gorących powierzchni w zasięgu rączek. A przy indukcji chyba nie można się poparzyć o płytę, tak?

Zaproponuj jakąś dobrą płytę, proszę.

Okap

Okap chcę mieć schowany. Aby nie wystawał i nie raził w salonie z aneksem kuchennym. Dlatego fajnie jakby był taki wysuwany. One co prawda nie są najefektywniejsze ale wiadomo.. coś za coś. Zaproponuj jakiś sensowny i nie za drogi.

Dzięki wielkie z góry za pomoc.

Witam się, jakiś czas temu pytałam o piekarnik Elektroluxa ale moj post został pominięty - mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej:)

Komponuję zastaw do kuchni:

lodówka Bosch KIS 86KF31

zamrażarka Bosch GID 14A50

piekarnik Elektrolux EEB8585 POX

Piekarnik z mikrofalą Elektrolux 7600 AOX

zmywarka - tutaj nie potrafię zdecydować:

Siemens SN66L081EU albo Bosch SMV 58N50 EU

Nie wybrałam jeszcze płyty indukcyjnej - wiem tylko tyle, że mam miejsce na standardową szerokość - siła jest, potrzebuję w zasadzie czegoś prostego, bez ramki, może z polem łączonym.

Bardzo proszę o pomoc i opinie na temat zestawiania. W zasadzie wystarczyłaby mi zwykła mikrofala ale niestety te elektroluxa są okropne wizualnie, a zależy mi na wybranym piekarniku. Gdyby jakaś inna mikrofala pasowała, rozważyłabym opcję zmiany piekarnika nr dwa na samą mikrofalę.

Pozdrawiam,

Ch

Edytowane przez _Chloe_

Witam :), w tym tygodniu muszę kupić AGD do obecnie remontowanej kuchni, dlatego bardzo proszę o opinię na temat poniższego zestawu:

piekarnik: Whirlpool AKZM 760 WH Cube Biała Linia lub Amica Zen White Birch

płyta: indukcyjna Whirlpool ACM 355 BA WH lub Electrolux EHI6540FOW

zmywarka: Bosch SPV 53M10 EU Silence Plus ActiveWater lub Whirlpool ADG 8558 A++ PC FD lub Whirlpool ADG 6240 FD/1 lub Zmywarka Electrolux ESL 6362LO

lodówka: Bosch KGN39VW31E lub Samsung RL55VTE1L

okap: ? tutaj proszę o radę, wiem tylko, że będzie kominowy, zabudowany szafką

Z góry bardzo dziękuję!

Ja właśnie chciałem skorzystać z tej promocji i zakupić trzy rzeczy: Kuch. mikrofalowa ELECTROLUX EMS 21400S, Lodówka ELECTROLUX ERF3301AOW i Pralka ELECTROLUX EWT1266EDW. Co myślicie o takim zestawie? Może macie jakieś lepsze pomysły? No i pytanie czy znajde infor gdzieś na temat tej promocji?

Ja właśnie chciałem skorzystać z tej promocji i zakupić trzy rzeczy: Kuch. mikrofalowa ELECTROLUX EMS 21400S, Lodówka ELECTROLUX ERF3301AOW i Pralka ELECTROLUX EWT1266EDW. Co myślicie o takim zestawie? Może macie jakieś lepsze pomysły? No i pytanie czy znajde infor gdzieś na temat tej promocji?

http://www.electrolux.pl/Globalne/Promocje/atrakcyjnatrojka/

Witam,

chciałabym poprosić o opinie lodówek wolnostojących, gdyż nie wiem czym one się różnią i czym się kierować przy wyborze.

Podobają mi się wysokie pow.185cm, srebrne/stalowe/inox.

Moje typy:

ELECTROLUX

EN 3610DOX

EN 3881AOX

EN 3850 COX

EN 3850DOX

AEG

S54000CSS1

A może coś innego?

Cześć,

Co do konkretnego modelu, to nie podpowiem. Natomiast ogólnie, czym się kierować - wg. mnie system NO FROST w chłodziarce i zamrażarce to podstawa. Mam teraz Samsunga z no-frost. Od uruchomienia 7 lat temu nie był rozmrażany, bo nie ma takiej potrzeby.

Natomiast mój Samsung jest głośny, dlatego następna lodówka będzie innej marki.

Wg. mnie przydatna będzie też komora 0st. - do przechowywania mięsa i ryb świeżych.

Ja jeszcze zwróciłbym uwagę na półkę na butelki - taka, jak na zdjęciu poniżej:

fc769bebc87dfe6acfbc87936ee7e6d1.jpg

Butelki nie zajmują miejsca na balkonikach. U mnie to by sie przydało.

Mam w swojej lodówce funkcję holiday. U mnie nie zdaje to egzaminu - zawsze na wakacjach pozostaje coś w lodówce i nie włączamy tej opcji.

Pozdr

Olek