Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mówili na infolinii w Amice że dobkonca roku mam czas, ale dzisiaj nikomu nie możnabdo końca zawierzyć. Muszę jeszcze okap wykosic i działam

No faktycznie, nie można nikomu wierzyć.... Bo dzisiaj w Amice wyczerpała się cala pula nagród. A ja właśnie wypełniałam formularz, więc niefart jak nie wiem co. Na szczęście później doszło info, że sprzęty kupione do 11.12.2014 można jeszcze zgłaszać mailowo lub pocztą. Mam nadzieję, że moje mailowe zgłoszenie przejdzie.

Aha, odnośnie płyty indukcyjnej Amica PI609LW - ona faktycznie nie jest biała, tylko niebieska!!! Widziałam ją w salonie BRW i wydawała mi się biała i nie sądzę, by pomyliła mi się z innym modelem. A tymczasem wczoraj kurier przytargał paczkę, a w środku zupełnie inny kolor. Nie wiem, o co chodzi. Cały czas zastanawiam się nad zwrotem... Kuchnia zaplanowana jest biało-drewniana, a tu nagle szaro-niebieska płyta na środku. Ech...

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No faktycznie, nie można nikomu wierzyć.... Bo dzisiaj w Amice wyczerpała się cala pula nagród. A ja właśnie wypełniałam formularz, więc niefart jak nie wiem co. Na szczęście później doszło info, że sprzęty kupione do 11.12.2014 można jeszcze zgłaszać mailowo lub pocztą. Mam nadzieję, że moje mailowe zgłoszenie przejdzie.

Aha, odnośnie płyty indukcyjnej Amica PI609LW - ona faktycznie nie jest biała, tylko niebieska!!! Widziałam ją w salonie BRW i wydawała mi się biała i nie sądzę, by pomyliła mi się z innym modelem. A tymczasem wczoraj kurier przytargał paczkę, a w środku zupełnie inny kolor. Nie wiem, o co chodzi. Cały czas zastanawiam się nad zwrotem... Kuchnia zaplanowana jest biało-drewniana, a tu nagle szaro-niebieska płyta na środku. Ech...

Ja wypelnilem formularz w piątek i nie bylo zadnego komunikatu ze pula wyczerpana w zestawe ktory wybralem także może sie uda. Musze się zalogowac i sprawdzić status

Ja wypelnilem formularz w piątek i nie bylo zadnego komunikatu ze pula wyczerpana w zestawe ktory wybralem także może sie uda. Musze się zalogowac i sprawdzić status

dzwoniłem na infolinię i wygląda na to, że się załapałem na 500 zł zwrotu. Faktycznie na stronie podają, że pule nagród już wyczerpane. Szkoda tylko, że promocja jest ciągle reklamowana na rożnych portalach :-).

Zwijam to 500 zł i częściowo przeznaczam na przedłużenie gwarancji

dzwoniłem na infolinię i wygląda na to, że się załapałem na 500 zł zwrotu. Faktycznie na stronie podają, że pule nagród już wyczerpane. Szkoda tylko, że promocja jest ciągle reklamowana na rożnych portalach :-).

Zwijam to 500 zł i częściowo przeznaczam na przedłużenie gwarancji

Mnie też się prawdopodobnie udało - dzwoniłam i uprzejma pani powiedziała, że wniosek jeszcze nie został zweryfikowany, ale jeśli wszystko będzie w porządku, to moje zgłoszenie jeszcze załapuje się na promocję :)

• 2 weeks później...

Witam!

Przeczytałam kilkadziesiąt stron wątku… i mam jeszcze większy mętlik w głowie.

Rozumiem, że nieoceniony Boyzone przepadł :(

Pytanie odnośnie do piekarnika elektrycznego parowego - nie do końca jarzę wszystkie różnice, zaczynam podejrzewać, że są tylko parowe o niewielkim zakresie temperatur oraz kompaktowe, które funkcje pary mają niejako dodatkowo, a oprócz tego pieką tradycyjnie - tak?

Czy ktoś używa takiego? http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy,d3,g2,j5,l2,n4:3:2,p2:1:3,r3.bhtml wydaje mi się, że kilkanaście stron wcześniej ktoś o niego pytał…

A może macie innej marki parowe? Jak się sprawdzają? Czy faktycznie warto w niego inwestować, czy pieczenie z parą daje efekty, o jakich piszą producenci?

Besta77 przeczytałam, że piekarnik parowy jest piekarnikiem tylko z nazwy i służy wyłącznie do gotowania na parze. Jeżeli chcemy mieć urządzenie

i do pieczenia, i do gotowania na parze, to musimy poszukać piekarnika parowego z funkcją pieczenia lub piekarnika tradycyjnego z funkcją pary. Cytat pochodzi z gazety "Cztery kąty" nr 5 z 2014 r. Dodam, że też szukam piekarnika i każdy sprzedawca zachwala co innego i totalnie się już gubię.

Besta77 przeczytałam, że piekarnik parowy jest piekarnikiem tylko z nazwy i służy wyłącznie do gotowania na parze. Jeżeli chcemy mieć urządzenie

i do pieczenia, i do gotowania na parze, to musimy poszukać piekarnika parowego z funkcją pieczenia lub piekarnika tradycyjnego z funkcją pary. Cytat pochodzi z gazety "Cztery kąty" nr 5 z 2014 r. Dodam, że też szukam piekarnika i każdy sprzedawca zachwala co innego i totalnie się już gubię.

Agathas no właśnie.. ja też już zgłupiałam. Oglądałam w necie testy tego piekarnika - wygląda na to, że piecze, tak normalnie. Ma podział na dwie komory i możliwość równoczesnego pieczenia dwóch różnych potraw. Natomiast nie tyle na tym właśnie mi zależy, co na pieczeniu z wykorzystaniem pary. I stąd pytanie do użytkowników - jak to jest? Czy oprócz tego będę potrzebowała też normalny piekarnik?

Edytowane przez Besta77

Poszukuję sprzętu do zabudowy z frontem z czarnego szkła i jak najmniejszą ilością INOXu: piekarnik, mikrofalówka, szuflada grzewcza.

Mam problem ze znalezieniem odpowiedniego kompletu w rozsądnej cenie tak aby zachować taki układ:

agd.jpg

Myślałem o Siemensie ale jego piekarnik ma bardzo dużo stali :(

Jakieś propozycje?

Na pewno znajdziesz u Smega, taki zestaw - seria Linea albo Modern classic

Piekarnik w cenie ok. ale mikrofala za 4000 to lekka przesada :( sama maskownica 2000 zł.

Pojedyncze sprzęty ma każda firma, ale już dobrać komplet to problem. Elektrolux szufladę ma tylko inox.

Edytowane przez tomekwa

Z Waszego doświadczenia - lepiej kupić sprzęt AGD pod koniec roku (czyli dziś lub jutro) czy w styczniu? Kiedy taniej? Obserwuję ceny od dwóch miesięcy i stoją w miejscu, mimo obietnic poświątecznych wyprzedaży. Kupować teraz czy zaryzykować i poczekać jeszcze tydzień-dwa? Czy może być drożej?

Kiedys rowniez rozwazalam zakup piekarnika parowego... ale ciagnelo mnie bardziej ku piekarnikowi z funkcja pary.

Szukalam opinii i natrafilam na necie na blog, gdzie byl robiony test pieczenia drozdzowych slimakow... klikk

test wyglada bardzo ciekawie i tym bardziej, ze marka siemens w ktora i my typujemy :)

nadal zastanawiam sie nad jego zakupem..ale poki nie mieszkamy, wstrzymuje sie z decyzja :)

Marysia Ro obnizki trwaja teraz..z tego co widze na necie to w media expert czyszczenie magazynow do 31 grudnia ;) jak bedzie pozniej nie wiem..ja sprzety swoje kupowalam w styczniu bez promocji...

Mmelisa ja już generalnie zdecydowałam się na tego elektryczne z funkcją pary, chociaż do zakupu, a tym bardziej wypróbowania jeszcze chwila :)

Też obszukuję strony i porównuję ceny, na razie wychodzi mi, że najtaniej cały sprzęt kupię w oleole - na swojej stronie piszą o gwarancji najniższej ceny i porównywaniu z cenami konkurencji typu saturn, media itd. Na pewno lepiej będzie mi cały zestaw kupić w jednym miejscu.