Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do Bayzone_pl oraz wszystkich chetnych udzielenia mi porady ;)

Jestem tu nowa. Remontuje kuchnie rodzicom. Chce zakupic kilka sprzetow do zabudowy. Zalezy mi, zeby byly dobre jakosciowo i "czytelne" dla ludzi po 60-tce.

Chce kupic piekarnik do zabudowy (przynajmniej jedna prowadnica teleskopowa, termoobieg), mikrofalowke do zabudowy (sterowanie raczej przyciskami), zmywarke do zabudowy 60-tke (panel zintegrowany), okap teleskopowy do zabudowy oraz plyte gazowa na 4 palniki. Najlepiej, zeby wszystko bylo w kolorze srebrny mat i najchetniej jednej firmy ;) Choc obawiam sie, ze nie wszystko da sie tak dobrac lub moze nawet nie jest to do konca dobry pomysl!? Myslalam o firmie Bosch/Siemens. Chociaz pan w sklepie doradzal Amice, Samsunga. Bardzo prosze o Twoja Bayzone_pl opinie, gdyz z tego co zdazylam sie zorientowac doradziles juz nie jednej osobie. Bardzo prosze o jakies konkretne propozycje. Bede wdzieczna za mozliwie szybka pomoc! :)

witajcie!

szukam sprzętu do kuchni, nie mam problemu z płytą czy okapem , ale chcę kupić piekarnik do zabudowy i mikrofalówkę... mikrofalówkę używam sporadycznie głównie do rozmrażania pieczywa dlatego nie chcę kupować sprzętu za 1,5 tyś zł.

bardzo mi się podobają piekarniki z nowej serii Amica http://www.amica.pl/produkty/produkt/7079-Piekarnik_do_zabudowy-Amica_IN-EB511BA_IN_PYROLIZA jednak Amica nie ma póki co mikrofalówek do zabudowy z tej serii czyli czarny mat.

może ktoś doradzić jaki sprzęt by tu pasował by ładnie się komponowało lub ma informację kiedy Amica wypuści mikrofalówki do zabudowy z tej serii?

potrzebuję waszej opinii czy takie zestawienie boscha jest ok, ew. czy coś można zmienić na równie dobre maszyny innych producentów (najważniejsza bezawaryjność i dostęp do dobrego serwisu)

Bosch Serie 4 VarioPerfect WLG2026EPL 1199,-

Bosch PKF651F17E 799,-

Bosch HBN539S5 1099,-

Bosch KGV39XW20E 1449,-

z góry dzięki!

• 4 weeks później...
  • 2 months później...

Z Boscha mam inny model płyty, użytkuje się on dobrze a przy tym jest bardzo funkcjonalny. Co ważne aby ustawić całą moc grzania nie trzeba klikać wiele razy, tylko wystarczy włączyć płytę, wybrać palnik i moc - 3 kliknięcia, anie kilkanaście jak w niektórych modelach.

Znalazłam sobie zdjęcie tego modelu - i widzę, że sterowanie jest takie samo jak w mojej płycie. Także sterowanie nią będzie intuicyjne i na pewno łatwe i szybkie.

Płyty spam polecam z całym przekonaniem.:rolleyes:

Edytowane przez Tomaszs131
Spam

• 3 months później...

Czy ktoś posiada piekarnik kompaktowy z mikrofalą (np. SAMSUNG NQ50H5537KB/EO lub BOSCH CMG633BB1 - ze względu na cenę wolałabym samsunga ;))

Sprawdza się takie 2 w 1?

Od razu napiszę, że piekarnika używam sporadycznie, piekę zazwyczaj używając podstawowych funkcji - grzanie góra, dół, termoobieg,

mikrofalówki nie posiadam, ale po remoncie chciałabym mieć - nie wiem na co zwracać uwagę przy jej wyborze.

Ze względu na ograniczoną ilość miejsca taki sprzęt bardzo by mi pasował, ale czy się sprawdzi?

• 3 weeks później...

Ja mam takie AGD:

- zmywarka Indesit DFP 573, działa już 4 lata co drugi dzień, zero awarii,

- płyta indukcyjna Whirlpool (nie wiem co to za model, wcieło instrukcję, cena 1300zł), działa 4 lata, zero awarii,

- piekarnik Samsung BF1C6G080, działa już 3 lata, mało uywany może kilka razy w m-cu,

- mikrofala Samsung FG87S, działa 3 lata,

- lodówka Indesit NBAA 34NF NXD, działa 7 lat,

- ekspres Saeco, działa 7 lat,

- pralka Samsung WF70F5ECW2W/EO, działa już ze 3 lata, ale wg mnie badziew, miałem wcześniej Hot-pointa Aqualtisa o tych samych parametrach i lepiej prała i wirowała.

- inne drobne AGD, typu blender Philips, frytkownica Tefal, tostery i bajery typu grill Tefal, wszystko działa po kilka lat bez problemowo.

P.S.

Ogólnie w życiu jeszcze nie miałem problemów z AGD/RTV, odpukać :)

Nie kupować TV Sony na androidzie!

Ja mam takie AGD:

- zmywarka Indesit DFP 573, działa już 4 lata co drugi dzień, zero awarii,

- płyta indukcyjna Whirlpool (nie wiem co to za model, wcieło instrukcję, cena 1300zł), działa 4 lata, zero awarii,

- piekarnik Samsung BF1C6G080, działa już 3 lata, mało uywany może kilka razy w m-cu,

- mikrofala Samsung FG87S, działa 3 lata,

- lodówka Indesit NBAA 34NF NXD, działa 7 lat,

- ekspres Saeco, działa 7 lat,

- pralka Samsung WF70F5ECW2W/EO, działa już ze 3 lata, ale wg mnie badziew, miałem wcześniej Hot-pointa Aqualtisa o tych samych parametrach i lepiej prała i wirowała.

- inne drobne AGD, typu blender Philips, frytkownica Tefal, tostery i bajery typu grill Tefal, wszystko działa po kilka lat bez problemowo.

P.S.

Ogólnie w życiu jeszcze nie miałem problemów z AGD/RTV, odpukać :)

Nie kupować TV Sony na androidzie!

Mógłbyś rozwinąć dlaczego? Właśnie stoje przed decyzją zakupu TV.

Jak do tej pory stawiałem właśnie na soniaka.

Sony jak najbardziej, nie ma lepszego TV dla mojego oka, jednak android na moim KDL-55W809C to jakaś pomyłka porównując do TV na innych systemach. Wolno reaguje na pilota, poruszanie się po menu, wolniejsze od żółwia idącego pionowo pod górę, np. YT po oglądnięciu 2-3 filmików wiesza się. Dzwoniłem do serwisu i co, nic :), czekać na aktualizację, już chyba 4 były i d..pa. Radzę dobrze w sklepie sprawdzić, może to nie wina systemu tylko akurat tego modelu TV. Edytowane przez Tomaszs131

• 3 weeks później...
  • 3 months później...

witam,

jestem nowa na forum, bardzo proszę o wasze opinie na temat sprzętu do zabudowy. Poniżej podaję produktu które zostały wybrane po wnikliwej analizie:

mikrofala bosch HMT84M654

piekarnik bosch HBA43T150E

płyta gazowa amica PG6411SR

lodówka samsung BRB260034ww lub BRB260187ww

zmywarka bosch smv46KX02E lub beko din28220

okap gorenje DKF6045ET

pralka (wolnostojaca) beko WMN71243PTLMB3 lub samsung WF70F5ECW2W

rozważałam wybór mikrofali i piekarnika z serii 6 ale jest droższa wiec wybrałam 4.

Bardzo proszę o pomoc, ponieważ przeanalizowałam wiele postów i stron, ale z tego wszystkiego mam tylko mętlik w głowie . POZDRAWIAM

• 3 weeks później...
Gość TwojPan
Ponoć w zeszłym procesory w soniakach zostały poprawione. Montują mocniejszes 2 Ghz.

Dalej Sony obrażone na piratów i pliki mkv?

Przeoczyłem ten fakt u siebie przed laty,tak samo jak FAT 32...

Gość TwojPan

Czy ktoś z forumowiczów posiada coś z poniższego sprzętu i podzieli się opinią?Będę bardzo wdzięczny.

Dziękuje.

Zmywarka SIEMENS SN678X36TE

Zmywarka SIEMENS SN636X00IE

Ekspres SIEMENS CT636LES1 iQ700

Piekarnik SIEMENS CS636GBS1 iQ700

Płyta indukcyjna SIEMENS EH 801SP17E

Lodówka SIEMENS KI 86NKD31

• 3 weeks później...
Witam, mam zamiar wkrótce urządzić kuchnie i w związku z tym potrzebuje : lodówka 200cm wolno stojąca, zmywarka 45cm do zabudowy, płyta indukcyjna, okap, piekarnik i może mikrofala ale niekoniecznie. Może wiecie gdzie dają jakieś konkretne rabaty przy większych zakupach? A być może jest tu jakiś sprzedawce który miałby coś do zaproponowania?

Część producentów daje rabaty 300 do 800zł jeśli zakupujesz wyposażenie całelj kuchni od nich, 3 lub 4 sztuki różnych sprzetów. Widziałem takie cos u Eketroluxa i Samsunga. Nie wiem czy te promocje jeszcze trwają, na pewno były kilka miesięcy temu i często je wznawiają.

Ja mam sprzętu z różnich firm. Po prostu bardziej odpowiadały nam parametry i opinie różnych modeli. Poza tym były dni bez VAT na AGD w MM i sporo zaoszczedziliśmy wtedy.

• 2 months później...