Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

przy wyborze sprzętu kieruję się zasadą, żeby kupować to co najdroższe i na co mnie oczywiście stać :)

zawsze jest mniejsza możliwość wpadki :)

Gaggenau.......

chyba jest stoisko w Blue City

ojej pierwszy raz słyszę o tej marce :)

widocznie nie stać mnie na nią ;)

ja na razie pozostanę przy Miele

ale dziękuję za info, nie omieszkam postudiować o tym sprzęcie

masz jakieś doświadczenie z tą marką?? :)

doświadczenia z tą marką nie mam ze względu na ceny.......... ale wspominałaś o drogich sprzętach a to jest akurat produkt "dość" drogi i ładny przy okazji.

:wink:

ładny?? :D

jest beznadziejny :D ale o gustach się nie dyskutuje ponoć ;)

a kolor blue wewnątrz jest powalający :D

cena jeszcze bardziej :D

bleeeeeeee

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

To jak jest z tym Mastercook'iem? Oczywiście tym produkowanym teraz. Jest dobry czy kiepski?

Szukam czegoś w jakis rozsądnych pieniadzach - gazowo-elekrtycznej lub pełnej elektryki - ale to zależy od zasilania. Jak podłącze siłę (jeżeli będzie można u mnie) to pełna elektryka, a jak nie bedę ruszał przewodów (zostanie stara instalacja 220V) to płyta gazowa / piekarnik elektryczny. Problem w tym, że wszystkie gniazdka mam podpięte pod jeden korek 16A. Czy wytrzyma jak podepnę pod to jeszcze piekarnik?

Zastanawiam się nad takimi zestawami:

http://www.allegro.pl/item263474438_kuchnia_mastercook_kge3490_x_future_okazja_.html

http://www.allegro.pl/item266804356_mastercook_m5ex_gc64_si_okazja_.html

http://www.allegro.pl/item267711183_zestaw_mastercook_m6efl_gc64si_okazja_.html

http://www.allegro.pl/item264464056_kuchnia_mastercook_m6e_fl_mid_4glsx.html

lub elektryka full

http://www.allegro.pl/item266815673_zestaw_mastercook_m6efl_c3d60_s_.html

miał ktoś do czynienia z kturymś z tych sprzętów

kolorystyka to raczej srebro z dodatkami czarnymi

z góry dzięki za pomoc (jestem laikiem jeżeli chodzi o AGD)

Witam serdecznie,

Zbliżam się do etapu wyboru sprzętów AGD - na początku chciałm kupić sprzęt Siemensa, bo ogólnie wiadomo, ze to dobra i niezawodna marka - poszukałem na sieci sprzętu w miarę dostępnych cenach i wyszło mi, że musze się liczyć z wydatkiem ok 9000.

Jednak sprzęt, jaki wybrałem ma tylko podstawowe funkcje, np mikrofala nie ma opcji grill, piekarnik nie ma kilku obiegów, zmywarka nie ma np opcji pół wsadu itd.

Idąc dalej postanowiłem poszukać czegoś tańszego i stanęło na marce Whirlpool - sprzety, za które zapłacę 9000 pln mają praktycznie wszystkie dostępne funkcje.

W związku z tym mam pytanie - czy pchać się w objęcia Whirlpoola czy jednak postawić na Siemensa? Napweno ktoś z Was używa jednej bądź drugiej marki - jakie sa Wasze opinie??

Whirpool´a nie uzywalam, ale Siemens´a tak. W tej chwili akurat uzywam zmywarke, ktora ma mnostwo funkcji, ale i tak zawsze nastawiam ja tak samo. Na marginesie - zmywarka dziala bez zastrzezen. Z doswiadczenia wiem, ze czesto sprzety "wypasione", sa tylko "wypasione", a uzywa sie przewaznie tych podstawowych programow. Od reguly odchodza u mnie chyba tylko pralki, bo jednak dodatkowa mozliwosc prania delikatnych tkanin, pranie reczne czy szybkie pranie sa niezbedne (dla mnie). Wszelkie dodatki grill w mikrofali i w piekarniku (szczegolnie w tym pierwszym), akurat sa dla mnie obojetne, ja z kolei mam problem z dobraniem mikrofali bez grilla, mam osobnego grilla elektrycznego i w innych sprzetach nie uzywam go wcale. Osobiscie jestem za Siemens´em jesli chodzi o piekarniki, mikrofale czy zmywarki, ale jak wiadomo sa niestety drozsze.

Jeszcze popytaj o ceny części. Ja mam w mieszkaniu "wypasioną" Amicę i diabli wzięli grzałki termoobiegu i dolną (obie na raz). Zapłaciłem za obie 70 zł. Wymiana własna (uznanie w oczach Żony - bezcenne ;) )

Sąsiadowi siadła jedna w Siemensie - zapłacił za nią 400 zł :roll:

Podejrzewam, że obiad smakuje tak samo ;)

Nie zmienia to faktu, że zmywarkę mam BOSH-a... Ale ta jest od 6 lat bezawaryjna. Z wszystkich funkcji zmywarki używam jednej :oops:

Witaj!

Od marca używam piekarnik, mikrofale i zmywarkę Whirlpool i jestem zadowolona.

Mikrofala ma tylko opcje podgrzewania i rozmrażania i to mi w zupełności wystarcza ( poprzednio miałom z gilem i tak z niego nie korzystałam).

Piekarnik spełnia w zupełności moje oczekiwania, jeszcze nie udało mi się w nim nic spalić ( mimo , że z czasem przesadziłam) :wink:

No a zmywarka ma to co potrzebuje, czyli opcje połowy wsadu , małe zużycie wody ( 13l) i prądu.

Po skończonej budowie czeka mnie urządzanie kuchni i te sprzęty kupię jeszcze raz .

He, He chyba Whirlpool powinie zapłacić mi za reklamę :wink:

Nie trafiłam tylko z płytą gazową :( ,( ale ta była innej firmyi)

Mam większość Boscha i nie narzekam.Z funkcji to faktycznie większość "wypasionych" to poprostu "wydziwiane", a i tak korzysta się z podstawowych. Aby uczyć się na cudzych błędach proponuje poszukać sprzętu, który ma "opóźnione działanie" ( nastawiasz kiedy ma się włączyć) ja tak niestety nie mam i w efekcie zawsze czekam na pralkę. Wiadomo jak skończy prać i pranie będzie leżeć w bębnie to się pogniecie, a wystarczyło by nastawić tak żeby skończyła przed moim przyjściem lub wyjściem.

Jestem na podobnym etapie. Chcieliśmy kupić sprzęt jednej marki ale z tego co się dowiaduję to nie warto bo żaden producent nie jest dobry we wszystkim. Boscha ma podobno najlepsze zmywarki ( te które nie mają grzałki podobno są najlepsze)

Ja też niedługo będę musiała dokonać wyboru i zgadzam się z Tobą Moniu] nie ma chyba producenta aby produkował wszystko naj :roll:

jesli mialbym wybierac miedzu wypasionym whirlpool`em a niewypasionym siemens'em, to wzialbym .... niewypasionego whirlpoola ....

Dobrze powiedziane :lol:

Czasami jest coś tam i jeszcze coś tam i ...jeszcze coś tam a każde coś tam to dodatkowa kasa ... często przecież nie wykorzystujemy w pełni tego ' coś tam ' w naszych urządzeniach :roll: więc dobrze jest wziąć coś praktycznego ....

Jestem na podobnym etapie. Chcieliśmy kupić sprzęt jednej marki ale z tego co się dowiaduję to nie warto bo żaden producent nie jest dobry we wszystkim. Boscha ma podobno najlepsze zmywarki ( te które nie mają grzałki podobno są najlepsze)

Hmmm zastanowiło mnie to co napisałaś - jest w tym trochę racji.

Jednak skąd wiedzieć, który producent jest lepszy w tym czy w tamtym sprzęcie??

Jedno jest pewne - piekarnik i microvawe mają być z tej samej firmy bo będą jedno nad drugim i chcę by to jakoś tworzyło całość

Co do zmywarki.....Bosch mówicie? - zaraz sprawdzę :)

Hmmm zastanowiło mnie to co napisałaś - jest w tym trochę racji.

Jednak skąd wiedzieć, który producent jest lepszy w tym czy w tamtym sprzęcie??

Jedno jest pewne - piekarnik i microvawe mają być z tej samej firmy bo będą jedno nad drugim i chcę by to jakoś tworzyło całość

Co do zmywarki.....Bosch mówicie? - zaraz sprawdzę :)

Co do zmywarek Bosha opinia potwierdzona przez znajomych, sprzedawców oraz fachową lekturę w internecie :wink:

Widzę że jesteś nastwiony na kupno AGD z jednej firmy. Zastanów się nad tym. Nawet najlepsi producenci nie robia wszystko dobrze. Ja jak urządzałem mieszkanie też szukałem marek powiedzmy z "górnej półki" ale teraz wiem że to nie dokońca dobry wybór. Reklama i nakłady na nią to jedno rzeczywstość druga. Jak będę szukał AGD do domu to pewnie kupie róże sprzęty w różnych marek i jak sądze sporo będzie AMICI. Dobry sprzęt, cena proporcjonana do jakości i ceny sewisu polskie a nie zachodnioeuropejskie. Przemyśl sam i nie daj się naciągac sprzedawcy w sklepie.

Również zmagam się z wyborem AGD i....chyba postawię na Mastercooka. Ciekawy design, wiele atrakcyjnych funkcji, i stosunkowo przyzwoita cena. Szczególnie pozytywnie nastwawiona jestem na okap, zmywarkę i płytę ceramiczną. Co do piekarnika zastanwiam się nad Samsungniem , głównie z powodu funkcji podziału na dwa niezalezne piekarniki, a często imprezuję :lol: Co sądzicie o takim wyborze?